Evlilik öncesi sevgilimin annesine nasıl davranmalıyım ?

vanilinn

Guru
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
20
0
286
Merhaba arkadaşlar..
Ben 3 yıldır biriyle birlikteyim. Gayet mutlu bir birlikteliğimiz var. Herşey yolunda nazar değmesin. Ve en baştan beri de onun anne babasıyla tanışıyorum. Evlerine girip çıkmışlığım, aynı sofrada yemek yemişliğim çok var. Ben modern olmama rağmen,yapım gereği ve tabiiki ailem beni böyle yetiştirdiği için biraz çekingenim hele ki onların evinde daha çok. Kendimi kasıyorum ve rahat olamıyorum. Babasıyla pek bi sorunumuz yok fakat annesi sevgilime biraz fazla düşkün olduğu için bizi daima kıskanıyor ve aramız bir türlü samimi olamadı.
Bu bugüne kadar hep böyle idi. Gelgelelim sevgilimin ağabeyi(aralarında 1 yaş var) bu yaz başında 2 yıldır birlikte olduğu kızı tanıştırdı aileyle. Ve kız okadar rahat ki size anlatamam. Gerek konuşmaları gerek tavırları sanki benden önce aileye girmiş gibi. Anneye sen diye hitap etmeler, lakabını kullanmalar filan... anlıyacağınız kız sahtelikle işi götürdü ve şimdi benden daha samimi onunla. Fakat kız saman altından su yürüten cinsten yani samimi değil. İstediği gibi konuşup davranıyor. Ben artık nasıl davranacağımı şaşırdım. Bende sen diye hitap etmeye ve rahat olmaya karar verdim fakat bu seferde saçmalarım da bi saygısızlık yaparım diye korkuyorum.. Ama onların samimiyeti beni üzüyor:( ben neden böyle çekingenim diye kendime kızıyorum bu sefer. benim 3 yılda yapamadığımı kız 3 ayda yaptı. sevgilim de annem bizi kıskanıyor diyor. yada onun sana soğuk tavrına senin aldırış etmeyip samimi davranmana senden bu şekilde hıncını alıyor diyor. ay ne yapacağımı şaşırdım:((( lütfen yardımmmm :2:

mesafeli olmaya devam et derim...
kendi adima konusayim ben mesafeli durmayi tercih ederim...
fazla samimi, yüz göz olmak sonra hep problemleride beraberinde getirir...
siz mesafeli olursaniz, karsinizdaki de size karsi öyle olur...
samimiyet olunca bazen daha rahat söyleniyor bazi seyler ve buda sorun olabiliyor...
acele etme canim ilerde evlenip o aileye gercekten girince zaten yeterince samimiyet olucak istesende istemesende...

sen mesafeli ol yeter samimi olmaya çalışma nasılsa evlenirseniz kaynanan olucak ve nasılsa sevmiycek seni hiç kendini parçalama iyi olmak için...mesafeli olursan en azından herkes sınırını baştan bilir .........tecrübeyle sabittir !

sevgilin öyle diyorsa öyledir belki de.. ama arkadasınızın böyle söylemesi hoş değil.

bence resmiyete devam. şimdionların samimyetine özensenizde ileride yüz göz olmanın hiç iyi birşey olmadığını zamanla göreceksiniz. benim eltimde öyleydi. şimdi konuşmuyorlar bile.

cnm bence de gereksiz samimiyetin bi manası yok benim annem 20 yıllık evlidir babamla hala babaanneme siz der. Ben de erkek arkadaşımın annesine siz diyordum o da bozulduğunu belli ediyordu bazen ama ne yapalım yapı/ görgü meselesi. sonuçta sen nişanlınla evleneceksin annesiyle değil... kaç yıl geçerse geçsin evliliğin üzerinden bence gene de ayarını bozma... mesafeni koru =) baldızını da hiç takma bence bırak o ne yapıyorsa yapsın bugün gökte yarın yerde olur sen hep olduğun yerde kalırsın.

allah ömür boyu sürecek bir evlilik versin =)

Mesafenı korumaya devam et. O kız gıbı olursan kendını cocuguma yamatana kadar yapmadıgı yalakalık kalmadı derler. Ben de kayınvalıdemle cok ıyı degıldım esımle cıkarken hala da degılım kı herseyını yapardım bekarken de evlıyken de ama ne oldu zederdı bıze gelınce mısafır gıbı davranıyor dendı.Gorumcemın nısanlısı ıse daha sevgılılerken onların evınde kaldı sabahlara kadar pc basında oyun oynayıp gorumcem ısten gelene kadar uyudu ama neden hos karsılandı...? Ah su dıl varya dil yılanı delıgınden cıkarırmıs canım. dogru dıyorlarmıs

sevgilin öyle diyorsa öyledir belki de.. ama arkadasınızın böyle söylemesi hoş değil.

bence resmiyete devam. şimdionların samimyetine özensenizde ileride yüz göz olmanın hiç iyi birşey olmadığını zamanla göreceksiniz. benim eltimde öyleydi. şimdi konuşmuyorlar bile.

sevgili er-ca çok haklısın, ben yapı gereği biraz ciddi biriyim buda soğuk olarak algılanmama neden oluyor çok sinir oluyorum bu huyuma, yani gereksiz şeylere gülemiyorum sahteden o kız gibi:(
buarada "arkadasınızın böyle söylemesi hoş değil" derken neyi kastettin canım anlamadım? :28:

Hepiniz aşağı yukarı aynı şeyi söylemişsiniz çokta haklısınız.. Bu arada kız başta ailede hiç iyi intiba yaratmamışTı(henüz tanışmadan önce) kaynım 2 yıl önce babalarının parasıyla alınan 70 milyarlık arabanın plakasına kızın adını yazdırmıştı ve kayınvalidem evde kıyamet kopartmıştı, hatta ozamanlar benle bile paylaşmıştı bu nekadar büyük terbiyesizlik bize danışmadan v.s... diye, kaynımı evden uzaklaştırıyor çok para harcatıyor diye ne laflar döndü ama bunların hepsi UNUTULDU..! Bunu yaratanda kızın yüzünden hiç eksik etmediği sahte gülümsemesi ve yalakalığı..
Sizler haklısınız kaynanaya insan yaranamıyor ve ağzınla kuş da tutsan seni sevmiyor. Onlardayken yardım ediyorum mutfakta, samimi davranıyorum, hatta zamanında kumaş almıştı eve perde için merdiven tepelerine çıkıp ölçüp o kumaşları bile kestim be... ama kadın yinede beni görünce 5 karış surat,ancak ben laf açıcam da öyle konuşcak .. Ama eltiyle karşılaştığında o laf açıyor naber nasılsın diye.. 3 yıldır daha bikere bana hatrımı sormamıştır mesela. Karşılaştığımızda hep ben nasılsınız derim..
Dediğiniz gibi mesafe en güzeli ama kaybeden benmi oluyorum acaba orası tartışılır.. Çünkü kız bu samimiyetle nikah masasına da bizden önce oturursa ozaman cinler tepeme çıkar işte ...!!!!!

MESAFE MESAFE MESAFE
kalıbımı basarım ki o kız yarın birgün gelinleri olduğu zaman çok problem yaşarlar. sen çizgini bozma bence evlerinede çok girip çıkma. ben yaptım , hata ettim, sen etme arkadaşım

İlişkilerde mesafeli olmak her zaman iyidir,unutmayın.
Annesi size soğuk davranıyorsa erkek arkadaşınıza sorun,annesiyle konuşsun ama
sakın aşırı derecede samimi olmayın derim.
Herkesten gülümsemesini,samimi konuşmasını beklemeyin,
herkesin yapısı farklıdır,bence çizginizi bozmayın ve
eğer evliliğe karar vermişseniz de ,flört olayını uzatmayın derim..

bence içinden geldiği gibi davran.eltin öyle diye seninde öyle olman gerekmiyor.sonuçta senin ailenden almış olduğun terbiye farklı onunki farklı.hayatta yalakalık yapan,yüzüne gülüp arkandan konuşulanlar daha çok seviliyor günümüzde.şeytan diyorki u dönüşü yap sende öyle ol :47:ama maalesef biz olamıyoruz.takma böyle şeyleri sorun etme sen erkek arkadaşınla mutluluğuna bak,anası konuşmazsa konuşmasın boşver sen üzerine düşeni yap selam ver hal hatır sor gerisi zaten teferruat...

Merhaba arkadaşlar..
Ben 3 yıldır biriyle birlikteyim. Gayet mutlu bir birlikteliğimiz var. Herşey yolunda nazar değmesin. Ve en baştan beri de onun anne babasıyla tanışıyorum. Evlerine girip çıkmışlığım, aynı sofrada yemek yemişliğim çok var. Ben modern olmama rağmen,yapım gereği ve tabiiki ailem beni böyle yetiştirdiği için biraz çekingenim hele ki onların evinde daha çok. Kendimi kasıyorum ve rahat olamıyorum. Babasıyla pek bi sorunumuz yok fakat annesi sevgilime biraz fazla düşkün olduğu için bizi daima kıskanıyor ve aramız bir türlü samimi olamadı.
Bu bugüne kadar hep böyle idi. Gelgelelim sevgilimin ağabeyi(aralarında 1 yaş var) bu yaz başında 2 yıldır birlikte olduğu kızı tanıştırdı aileyle. Ve kız okadar rahat ki size anlatamam. Gerek konuşmaları gerek tavırları sanki benden önce aileye girmiş gibi. Anneye sen diye hitap etmeler, lakabını kullanmalar filan... anlıyacağınız kız sahtelikle işi götürdü ve şimdi benden daha samimi onunla. Fakat kız saman altından su yürüten cinsten yani samimi değil. İstediği gibi konuşup davranıyor. Ben artık nasıl davranacağımı şaşırdım. Bende sen diye hitap etmeye ve rahat olmaya karar verdim fakat bu seferde saçmalarım da bi saygısızlık yaparım diye korkuyorum.. Ama onların samimiyeti beni üzüyor:( ben neden böyle çekingenim diye kendime kızıyorum bu sefer. benim 3 yılda yapamadığımı kız 3 ayda yaptı. sevgilim de annem bizi kıskanıyor diyor. yada onun sana soğuk tavrına senin aldırış etmeyip samimi davranmana senden bu şekilde hıncını alıyor diyor. ay ne yapacağımı şaşırdım:((( lütfen yardımmmm :2:

bu altını çizdiğim yer için dedim canım. ne olursa olsun bir anne daha ilk zaanlardan kıskanç konumuna sokulmamalı. şimdi annesi için böyle diyen yarın seni de üzer diye düşündü.
bende senin gibiyim. inan ki şuan toplamda 3 sene bitti. ama hala cıvık değiliz birbirimize ilişkimizde süper. ama sınırlarım var. ve hiç de pişman değilim.

Geneline göre haklısın canım, ama kayınvalidenin kıskançlık yapısında var yani onun söylemesine gerek yok herşey ortada zaten.. en basiti bana aldığımız montu bile kıskanıp yalnızken sevgilime bende isterim diye şakaya vurup söyleyen bi kadın ve biraz garip. bu konuda işim zor biliyorum çünkü sevgilimin annesiyle ilişkisi benden önce çok daha yakınmış beraber alışverişe,sinemaya falan giderlermiş ama 3 yıldır nerdeyse hiç yalnız dışarı çıkmıyolar. benle alakası yok sevgilimin içinden gelmiyor demekki..e tabi ben elinden aldım gibi bakıyor bana:)) ama eltim gibi senli-benli olma fikrimi değiştiricem bu gidişle çünkü kızlar hep sen seviyeni koru, mesafe şart diyorlar. haklılar sonuçta birçoğu evli ve tecrübeleri var annemde zaten hep aynısını der.. ama dövesim geliyo bazen eltim olcak kişiyi :22:
ALLAHTAN BU SORUNLAR İLİŞKİME YANSIMIYOR :nazar:
BENİMKİ BİRAZ RAHTTIR TAKMAZ BÖLE ŞEYLERİ, BENİMDE İÇİMİ RAHATLATMAK İÇİN SÖLÜYO CNM BENİM :21:

Merhaba arkadaşlar..

senin kişiliğin karakterin hissettiklerin nasılsa başkalarını önemsemeden öyle davranmalısın...içinden nasıl davranmak geliyorsa o doğrusur...bak sahte diyorsun...ve sahte şeyler gün gelir mutlaka ters döner...kısa vadede sen canını sıkarsın ama sen dürüst olup olduğun gibi davranırsan eninde sonunda kazanan olursun...önemli olan zaten sevgilinin sana yaklaşımı...

bekle ve sen kendinden bişey değiştirmeden sakince olacakları izle...

ve olmadığı gibi davranmaya kalktığnda insan grçekten saçmalar...

mutluluklar
..:21:

Son düzenleme:
kayınvaliden sizi kıskanıyor ve sevgilin "evet annem bizi kıskanıyor" mu diyor? ben bunu bir erkek evladın kendi doğası gereği diyebileceğine inanmam. sen mi dedirttin yoksa? neden çocukcağız annesiyle 3 yıldır hiç dışarı çıkmamış? bu normal değil ki! buna sebep gerçekten sen değilsin yani öyle mi?

çok önyargılı ve bencil görünüyorsun burdan. resmen o kızla yarışa girmişsin şimdiden. ve şimdiye kadar daha sıcak davransaydım keşke diye pişman olmuşsun.

kıskançlık olayı varsa o da senin o kızı kıskanmandır.

gerekçi yorumlar yapılsa daha faydalı olur bence.

ve lütfen bana ve yazdıklarıma kızmak vs yerine, bir daha düşün. hataların nelerdir?

Son düzenleme:
kayınvaliden sizi kıskanıyor ve sevgilin "evet annem bizi kıskanıyor" mu diyor? ben bunu bir erkek evladın kendi doğası gereği diyebileceğine inanmam. sen mi dedirttin yoksa? neden çocukcağız annesiyle 3 yıldır hiç dışarı çıkmamış? bu normal değil ki! buna sebep gerçekten sen değilsin yani öyle mi?

çok önyargılı ve bencil görünüyorsun burdan. resmen o kızla yarışa girmişsin şimdiden. ve şimdiye kadar daha sıcak davransaydım keşke diye pişman olmuşsun.

kıskançlık olayı varsa o da senin o kızı kıskanmandır.

gerekçi yorumlar yapılsa daha faydalı olur bence.

ve lütfen bana ve yazdıklarıma kızmak vs yerine, bir daha düşün. hataların nelerdir?

Bak canım öncelikle sana neden kızayım çünkü buradan yazarak konuları çok yüzeysel anlatmak zorundayım ve elbette sen de anlattığım kadarını biliyorsun bu bir..

2-Annesini tanıyan ve doğru tahlil eden bir adam olduğu için annem bizi kıskanıyor demiyor, annemin evet kıskanç bir yapısı var ve beni paylaşamadığı da ortada sen aldırma zamanla o alışacak, sen yokken ben onunla yeri geldiğinde konuşuyorum diyor. Fazla dürüst, hatta gereksiz dürüsttür kendisi ve ufaktan annesinin bu çocuksu tavrını gülerek söylüyor, ona kin kusarak değil. Ayrıca niye ben dedirtiyim ki? Onun beyni+kendi fikirleri yokmu..!? Bence karşısındaki ana-babası bile olsa bir insanın adil olması mükemmel bir özellik..

3-Elbette dışarı çıkıyorlar ikisi birlikte ama eskisi kadar sık olmadığı için öyle dedim. Hiç kadar az anlamında cnm ok? Üçümüzde çıkarız, ikiside çıkarlar arasıra..

4-İnan yarışa girebileceğim düzeyde biri değil. Çünkü bir çok bakımdan dengim dahi olamaz, biz kayınvalidemle baştan beri sıcağız zaten ikimiz alışverişe çıkarız, yemek yaparız, sohbet eder karşılıklı çay kahve içeriz v.s.. ama kendisi büyük oğluna oranla benimkine yani küçük oğluna daha düşkün olduğu için ben diğer geline göre daha şanssız konumdayım. Hepsi bu, PİŞMANLIK YOK! sadece baştan beri söylediğim gibi çekingen yapım gereği biraz daha mesafeliyim ona göre, hemen senli benli olmam, ancak belki evlendikten sonra diye düşünürken kız kendi evinde gibi davranınca ben ikileme düştüm ama sağolsun kendi arkadaşlarım ve buradan cevap yazan arkadaşlar çok yardımcı oldu ve farklı açıdan bakmaya çalıştım başarılı da oldum.. Bencillik ve önyargı yapımda yok beni tanımadan asıl sen önyargılı olma bence..!! Fazla çekingen huyumdan arkadaş ve iş ortamında bile memnun değilim. Bunun adı pişmanlık değil ÖZELEŞTİRİ oluyor tatlım:)
Kıskançlık diye birşey sözkonusu dahi olamaz. Ben ailece görüşmeyi, gidip gelmeyi ve samimiyeti çok seven biriyim. isterimki eltimle kaynımla, benimde erkek kardeşim var kendi gelinimle arkadaş gibi olup birlikte vakit geçirelim isterim. Arabozucu veya kıskanç bir yapım yok..
Dörtlü görüşmelerimizde eltimin de bana bazı yanlış ve kırıcı hareketleri oldu fakat burada konu dikkat ettiysen eltimle aramdaki ilişki değil, kayınvalidemle ilişkim. Oyüzden bence fazla irdeleme sadece burada yazdığım kadarını bil, yorum yazmak istersen yaz.. İstemezsen de yargısız infaz yapma çünkü burada hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz. Burada yazdığım 10-20 satır yazıyla benim karakterimi tahlil edemezsin zaten kimsenin böyle bir hakkı yok...

Teşekkürler...

Son düzenleme:
Bu aralar yaşadığım pişmanlık zamanin da neden kasmisim ki??? anlıyorum ki zamanın da sahtede olsa sevecen,sicakkanli neden olmamısim diyorum..gecmis bitmiş kin tutmuyorum ama gözyaşlarımın sebebi bunlarmis..mesafeli ol demeyeceğim sana..sadece su konuda ol ailenle,kendinle ilgili olumsuz seyler anlatma..rahat ol ama saygılı,sicakkanli vs.seklinde..hiç çekinme..böylelikle anne de oglunu geliniyle rahat paylaşıyormuş..Yoksa kayınvaliden sana korkuyla yaklasmiyormus..ha birde sevgiline ilgili davran..bunlari bu saatten sonra ogrenmek canimi aciysa da,bana ders oldu ilerisi icinde cok sey ogrendim:))) ogluna senin yaninda oper,sarilirsa buyuk bi askla onlarin Boyle olmasina sevindigini belli et.Ben hic kiskanmazdim ve bu konuda 1kez denendim,onunla rekabete girmemem hosuna gitmisti.guleryuzu de eksik etme.hanimligini da herzaman koru..Abla tavsiyesi:))

Son düzenleme:
Ama 3 sene hala siz demek fazla ciddi olmuş
Bizimde ilişkimiz süreli 3 yıl oldu evlerimiz de yakın zaten kardeşiyle yaşıtım
En iyi dostlarımdandır sebep bu mu bilemem ama annesiyle çok yakınız yeri gelir kendi oğlunu çekiştiririz yeri gelir derdini anlatır bana herşeylerini bilirim yani..
Böyle olmasından memnunmuyum bilmiyorum :) Genelde memnunum ama
Sen yinede biraz mesafeyi koru ama aşırı değil (:

Son düzenleme:
Bak canım öncelikle sana neden kızayım çünkü buradan yazarak konuları çok yüzeysel anlatmak zorundayım ve elbette sen de anlattığım kadarını biliyorsun bu bir..

2-Annesini tanıyan ve doğru tahlil eden bir adam olduğu için annem bizi kıskanıyor demiyor, annemin evet kıskanç bir yapısı var ve beni paylaşamadığı da ortada sen aldırma zamanla o alışacak, sen yokken ben onunla yeri geldiğinde konuşuyorum diyor. Fazla dürüst, hatta gereksiz dürüsttür kendisi ve ufaktan annesinin bu çocuksu tavrını gülerek söylüyor, ona kin kusarak değil. Ayrıca niye ben dedirtiyim ki? Onun beyni+kendi fikirleri yokmu..!? Bence karşısındaki ana-babası bile olsa bir insanın adil olması mükemmel bir özellik..

3-Elbette dışarı çıkıyorlar ikisi birlikte ama eskisi kadar sık olmadığı için öyle dedim. Hiç kadar az anlamında cnm ok? Üçümüzde çıkarız, ikiside çıkarlar arasıra..

4-İnan yarışa girebileceğim düzeyde biri değil. Çünkü bir çok bakımdan dengim dahi olamaz, biz kayınvalidemle baştan beri sıcağız zaten ikimiz alışverişe çıkarız, yemek yaparız, sohbet eder karşılıklı çay kahve içeriz v.s.. ama kendisi büyük oğluna oranla benimkine yani küçük oğluna daha düşkün olduğu için ben diğer geline göre daha şanssız konumdayım. Hepsi bu, PİŞMANLIK YOK! sadece baştan beri söylediğim gibi çekingen yapım gereği biraz daha mesafeliyim ona göre, hemen senli benli olmam, ancak belki evlendikten sonra diye düşünürken kız kendi evinde gibi davranınca ben ikileme düştüm ama sağolsun kendi arkadaşlarım ve buradan cevap yazan arkadaşlar çok yardımcı oldu ve farklı açıdan bakmaya çalıştım başarılı da oldum.. Bencillik ve önyargı yapımda yok beni tanımadan asıl sen önyargılı olma bence..!! Fazla çekingen huyumdan arkadaş ve iş ortamında bile memnun değilim. Bunun adı pişmanlık değil ÖZELEŞTİRİ oluyor tatlım:)
Kıskançlık diye birşey sözkonusu dahi olamaz. Ben ailece görüşmeyi, gidip gelmeyi ve samimiyeti çok seven biriyim. isterimki eltimle kaynımla, benimde erkek kardeşim var kendi gelinimle arkadaş gibi olup birlikte vakit geçirelim isterim. Arabozucu veya kıskanç bir yapım yok..
Dörtlü görüşmelerimizde eltimin de bana bazı yanlış ve kırıcı hareketleri oldu fakat burada konu dikkat ettiysen eltimle aramdaki ilişki değil, kayınvalidemle ilişkim. Oyüzden bence fazla irdeleme sadece burada yazdığım kadarını bil, yorum yazmak istersen yaz.. İstemezsen de yargısız infaz yapma çünkü burada hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz. Burada yazdığım 10-20 satır yazıyla benim karakterimi tahlil edemezsin zaten kimsenin böyle bir hakkı yok...

Teşekkürler...

konuyu açarken yazılanlarla sonradan cevaplara göre yazılanların farklı olması hiç şık durmuyor.
sen bilirsiinnnn.

Sevgili Queen bizim öyle bir durumumuz yok , olmasını da istemem okadar samimiyeti doğru bulmuyorum(oğlunu çekiştirecek kadar) çünkü hiç bir kayınvalidenin konuşulanları oğluna yetiştirmeyeceğini düşünmüyorum. Ama siz bu düzenden memnunsanız ne mutlu size. önemli olan senin mutluluğun :)

Son düzenleme:
Back
X