Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorum Bu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

"Eş ailesi" beni yeni evli olduğum zamanlar zorlamıştı. Kultur ve yaşam farkı da vardı tabi zamanla eşim benim istediğim düzeyde ayarladı ilişkileri. 7 bucuk yılda böyle böyle bir çok şey oturdu.

Karşinizda sizinle geçinmeye gonlu olan ve sorunlari cözmeye istekli biri varsa sorun ciksa da duzeliyor istediğiniz gibi olunca dezavantajli bir hali de kalmıyor bence evliligin.

Evliligin insana agir sorumluluklar yukledigini de dusunmuyorum. Ayni evde yaşayan iki sevgili neyse oyuz işte. Genel olarak keyifli.
İşin icine "cocuk yapmak" girerse ona yorum yapamayacagim, cocugumuz yok. Bence evlilik degil de cocuk sorumluluğu ağır ve yipratici, en azindan benim gozlemledigim...

Teşekkür ediyorum hep mutlu olursunuz umarım

+migren
+ vucudumun cesitli bolgelerinde kistler
+sinirsel yıpranmalar
+ eş ailesinin yaptığı cesitli sinir bozucu olaylar
evlenecegin kisi çöpsüz uzumse ailesi yoksa koşarak evlen dogru kişiyi bulursan evlilik çok güzel ama bu doğru kisinin ailesi olmamalı

Evlilik doğru insanla çok güzel bir şey, bekarlık her daim çok güzel bir şey bence tabi.
+1katılıyorum karşında ki insansa evlilik çok güzel ama bekar olmak da bi başka güzeldi ya bu kadar sorumluluk yoktu akşam ne yemek yaparım derdi yoktu mesela

Bu her evlilik için farklı cevaplanabilecek bir soru. Kendi adıma evlenmeden önce de kendi evim vardı, paramı kazanıyordum son 2 senedir. Gayet de mutluydum. Eşimi de yıllardır tanıyorum, sevgili olarak hayatımdaydı. Hayatımı zorlaştıracağını düşünsem asla bir adım atmazdım. Evlilik insanı olmadığımı düşünüyorum. Daha doğrusu bizim fazla gelenekçi toplumumuzun kurallarına uygun değilim. Birçok yapay duygu ve zoraki ilişki bana göre değil. Samimi olduğum az akrabam az arkadaşım vardır. Evlilikte bana en zor gelen şey de gereksiz bir sürü akrabam daha olması koca tarafından . Yoksa doğru insanı bulmak, birlikte bir hayatı paylaşmak, tamamen tüm duygularını açık olarak paylaşabilmek, seni yargılayamayacağını bilmek çok güzel bir duygu.

+1katılıyorum karşında ki insansa evlilik çok güzel ama bekar olmak da bi başka güzeldi ya bu kadar sorumluluk yoktu akşam ne yemek yaparım derdi yoktu mesela

Aksam yemek yapmayi ve ev temizligini de evlilik sorumluluğundan saymamak lazim.
Yani yetişkin bir insan belli bir yaştan sonra evlense de evlenmese de yemegini yapar, yasadigi yeri temizler. Sonsuza dek anne baba evinde oturup biri onume yemek getirse diye beklenmez.

Ha adam evde hiç bir şeye el sürmüyorsa ve 2 kişi yaşanan evin tüm sorumlulugu kadina kaliyorsa o zaten sıkıntılı olmamasi gereken bir durum, normal degil.

Evlilik bana ozgurluk katti. Ama bu benim durumuma özgü bir sey. Cunku annem simdiki esimle gorusmemi istemediği icin genel anlamda hayatimi cok kısıtlıyordu. Kafeste gibiydim. Inanilmaz derecede ozgurlestim. Ama sadce benim icin gecerli olmaz bu bence, cunku kisitlanmasan bile insanin kendi evi ve bagimsiz bir kendi hayati olmasi durumu özgürlük hissi yasatir diye düşünüyorum.

Maddi durumumuz iyi cok şükür, o yuzden istedigimi almak yemek icmek gezmek bu ozgurluk hissini pekistirmekle beraber hayatimi daha da eğlenceli kıldı.

Huzur ve sessizlik katti bence evlilik bana. 5 kardesin en buyugu oldugum bi evde büyüdüm. Genelde gamsız , kafa huzuruna sahip biriydim ama burda ozellikle de esim gunduzleri ise gittigi icin yalnizlik , evimin sessizligi , o huzur ic huzurumu cok daha yuksege tasidi bence.

Esim cok kafa dengi, ikimiz de fazlasiyla cocuk gibiyiz. Evlilik bana cok eglence katti bu adam sayesinde gercekten. Her saniye asiri sevildiğini hissetmenin ekstra nesesini katti. Surekli kalbim kıpır kıpır. Guven hissi aolede oldugundan cok degisik, cok baska. Ikimizin birbirimize emanet oldugunu, kendi bagimsiz kucuk dunyamizda her seyin vizim elimizde oldugunu bilmek insani ayri bi mutlu ediyor gercekten. Evlilik bana cok guzel bir dost, sırdaş, arkadas vermis oldu. Sarilmanin dokunmanin sicakligini katti.

Ya nasıl anlatilir ki :) cok konustum bence yeter. Imkani olan evlensin arkadaslar

Bu da çok ayrıntılı bir kriter olmuş ya

Ama öyle değil ki bekâr olsa kadın her akşam kendine makarna da yapar ama koca öyle mi illa şöyle olsun böyle olsun der
Dediğim gibi karşında ki insansa eğer birşeyler paylaşır yeri gelir arkadaş yeri gelir sırdaş yeri gelir en büyük dedikoduları yaptığın kişi yeri gelir koca olur kısacası herşey olur
Keşke dememek karşında ki ne bağlı her zaman ve onu da aynı eve girmeden berabar birşeyler paylaşmadan bilemiyor insan

Ben evliyim ve gayet mutluyum hayatımdan. Evlenmeden öncede çok mutluydum da ama en güzel zamanlarimi geçirdiğim arkadaşlarım belli bir zaman sonra evlenecekti ve ben onlarla daha kısıtlı zamanlarda görüşebilecektim yalnız kalacaktım bu durumda da sıkıcı olacaktı bence sevdiğinle evlendikten sonra çok çok güzel ve eğlenceli ama çocuk olması çok ciddi sorumluluk istiyormuş bunu da tecrübe edinmiş oldum... En güzel duygu hem anne, hemde sevdiğin adamın eşi olmak

Bu arada sizde daha eş adayı bile yokmuş. Bu konu nerden geldi aklınıza Başlığı okuyunca bir an boşanma olayı zannettim
Ha bir de bana da hiç görücü gelmedi. Eskisi gibi görücü mü kaldı ya. Şimdi herkes anayı babayı araya katmadan kıza haber gönderiyor ki garanti olsun rezil olmayalım diye

Bekarken de her akşam makarna yemem ben yahu vucut mu kalir insanda makarna yiye yiye.
Ama canim isterse hala makarna yapiyorum yanina da ton baliği aciyorum bitiyor gidiyor. Bizde yok oyle her gun her gun cesit cesit yemek.

Yani aday yok ama evlilik hakkında tecrübelerden faydalanmak istedim diyelim. Hep mutlu olmanızı diliyorum.

Evlilik iyidir, hoştur, size kıymet veren, sorumluluk sahibi biriyse eşiniz.

10 yıllık evliliğimde keşke evlenmeseydim gibi bir düşünce geçmedi hiç aklımdan.

Çocuklarda bir olumsuzluk olarak yansımadi bizim evliliğimize açıkçası, eşimle daha iyi bir ekip olduk daha çok onlardan sonra.

Evlilik ben diyebilirim kısaca

Tabi sıfır sorun, her an herşeyin güllük gülistanlık olduğu bir hayatım yok ama bu zaten yaşamanin bir sonucu. Evli olmasaydımda yaşabileceğim şeyler.

Görücü kelimesinin yargılanacağını düşünmüşsünüz ama bence güzel konsept valla, yakın zamanda denedim ve beğendim ben Benim çevremde genelde herkes kendisi tanışıp evleniyor, pek görücü olayları yok ama son 1 senede büyüklerin araya girdiği iki kişiyle görüştükten sonra bu kanıya vardım. Bir kere güvenilir insanlar referans oluyor, saçma saçma tiplerin karşına çıkma ihtimali daha düşük. Sana uyup uymayacağını önden şöyle bir tartmış oluyorlar. İkisiyle de benim için geçerli sebeplerle devam etmedim ama iyi vakit geçirdiğim insanlardı.

Ben 28 yaşım biterken evlendim üniversiteden sınıf arkadaşımla.

Öncelikle bekarken sonsuz özgür bir kızdım. Kısıtlama nedir bilmiyorum. Parasız kalmak nedir bilmiyorum. Iyi bir anne babanın çocuğuyum. Bunlar insanin evliliğini ve evliliğe bakışını etkileyebilir.

Evlilikte sorumluluk kavramına katılmıyorum. Hatta özgürlük alanım arttı. Mesela gece başım ağrımışsa mutlaktaki çay bardaklarını kaldırmadan yatabilirim. Toplanan çamaşırları katlamakta tembellik yapabilirim. Bunun gibi bir-çok konuda özgürlük alanım arttı.

Yemek de her zaman yapmam açıkçası. Eşim iştahlıdır ama arayışta değildir. Bugün ekmek arasi ekmek yiyeceğiz dersem çay koyar. Öyle bir adamdır.

Eve gidiş geliş konusunda aynı oranda özgürüm. Bu konuda evlilik bana yeni bir şey katmadı. Aksine eşim benim memleketime geldi evlenince. sıkılmasın diye sürekli onunlaydım. zaman zaman kendimi sıkışmış hissettiğimi hatırlıyorum. Arkadaş edinene kadar böyle sorunlarım olmuştu. Bu bi kayıptı evliliğin ilk seneleri icin.4 buçuk senedir evliyim.

Eşimin ailesi konusunda da. Hic sorunsuz değildi. Ilk zamanlar bana ters gelen şeyler yaşadım. Ama burda okuduklarımdan öğrendim ki benim eş ailesi kötü değiller.

Benden ve kimseden beklentisi olmayan, küsmeyen, trip atmayan, aramayan sormayan, gelmeyen ve gelinmesini beklemeyen kendi halinde kendi kendilerine yaşayan insanlar.

Ilk defa bu kadar birbirinden kopuk bir aile beni şaşırtmıştı. Ama galiba bu bir sorun değil.

Senede 2 veya 3 kere görüşmek, eşim yoluyla birbirimize selam söylemek, elimizde fazla olan şeylerden birbirimize yollamak haricinde bir ilişkimiz yok.

Eşim sık sık gidiyor. Annesiyle ve ablasıyla 2 saat telefonda konuştuğunu biliyorum. Bu kısımla ilgilenmiyorum.

Bu kısım önemli bakın. Eşim her ay ablasına para gönderiyor. Fakat benim evimin geçimi aksamiyorsa bu konuda söz söyleme hakkim yok. Ablasına yardim etmesi gerekiyorsa etmelidir. Üstümüze vazife olmayan şeylere karışmamalıyız. Elimiz daima vicdanimiz üzerinde olmalı.

Evde birbirimize seslerimiz hiç yükselmedi eşimle. Bazen çok çok öfkelendigim oluyor. Ama en ağır hakaretim; delirdin mi sen? Oluyor.

Saygıyı ve eşimle aramdaki mesafeyi iyi ayarladığımı düşünüyorum. Kapımı kapattıysam çalmadan girmez odaya eşim. Ve ben de dikkat ederim onun alanına.

Iyi evlilikte birkaç sır var bence;

1_ gerçekten eşini seven , sevme anlayışı eşinin sevme anlayışına benzeyen adamla evlililte sorun olmaz. Örneğin dayim sözde yengemi çok seviyor ama. Onun sevgisi yengemin sevgi anlayışına ters düşüyor. Seviyorsan evde kadının emeğini çar çur etme ekstra iş çıkarma , kadının heves ettiği bir buzdolabini al, her şeye muhalefet etme. Sevme anlayışının farklı olması ciddi bir sorun.

2_ gecinmeye gönlü olmayan adamla gecinmenin bir yolu yok. Zorlama ile olmaz. Gönlü yoksa geçim yok.

3_ anacı babacı erkek toplumumuzun kanayan yarası. Ve galiba en sık karşılaşılan sorun. Insan iliskilerinde denge tutturamayan, anne babası üzülmesin diye karısını paramparca eden erkekle evlilik ancak bir korku filmi olur.

Kv ile kp evliliklerde ciddi bir sorun değildir, sorun daima koca diye evlenilen adamdadır. Karısı ile ailesi arasında denge kurabilen adamLarı bulmak lazım.

Ama şuna inanin türk toplumunun erkekperest ,erkek evlat sapığı ebeveynleri sebebiyle normal adam bulmak neredeyse imkansız bir halde.

Evlendiğimden beri ev ile ilgili sorumluluklarım azaldi. Çünkü sorumluluk almaya niyeti olan bir adamla evliyim.

Bunun yanında zaman zaman küsen ve neye küstüğünü anlayamadığım bir insan. Beni elbette çok yorduğu oluyor.

Bazı şeyleri anlatmak gerekiyor. . Bebeği olan arkadaşına eli bos gitmesine engel olmak gerekiyor filan

Evlilik çok boyutlu bir kurum. Kumar diyemem, göz ve izan sahibi olmak önemli.

Evlenince düzelmeyeceğini bilMek önemli.

Çocuğum yok o konuda fikrim yok.

Evlenmeden önce de burda takılıyordum. Ve iyi evlilik yapmamda forumdaki arkadaşların gerçekten çok etkisi oldu. Ben çok şey öğrendim. Allah hepsinden razı olsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…