Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Maddiyatın önemını daha iyi anlıyor ve maddi kaygılarla bas basa kalıyorsunuz bır muddet sonra.
Durumunuz iyiyse evlenınce ayda bir ıkı yardımcı almalısınız ,ev işi yapmak yorucu sıkıcı sinir bozucu.
Bircok sey maddiyata endeksli. Bekarlen ya seviyorum,hayatımın askı diyorsunuz ama evlenınce epey zamn gecince ,hayatın gercekleriyle karsılasıyorsunuz
Evlilik aradaki tutkuyu yok etmese de , heyecanı zedelıyor tabiki. Heyecan azaldıkca da ,bilemıypruk buna değer verıyorsanız can sıkıcı oluyor. Benım en rahatsız oldugum konu
Sönem dönem ev arkadaşı gibiyiz ya moduna girebılıyor ve buna takılabılıyorsunuz. +5 yıldan sonra mesela
Te deki ataerkil yapının her tğrk erkeğinin iliğine kemiğime nasıl işlendiğini,genetik bir kod olarak nesilden nesile aktarildiğini düşünüp sövebılırsınız bazen. Bır tabagını kaldırmayo size yardım sayabılır +1 yil sonra mesela
Yani.. ne bleyim. Çok matah bir sey değil evlilik. En iyisi yalnız free takılmak,ekonomik özgürlüğünüz varsa elbette aile evinde değil,kendinize ait bir yaşamda.
Ömür kısa, çamaşır ğtülemek yemek yetiştirmek,eş ailesi ritüellerini gerçekleştirmek vs bayık.

Evliliğin en güzel yanı çok güzel bir evlat sahibi olmam. Diğer konularda bekar hayatımı özlüyorum. Ailem kendi halinde insanlar. Mesleğim de vardı, özgürdüm.

Herkes evlilik gereksiz gibi konusuyor ama bosanin desek kolay kolay kimse yanasmaz insaniz ve yalnizlik Allaha mahsus. Birbirimize muhtaciz insan olarak..maddi manevi.. fiziksel ruhsal..ve beraber daha guclusundur esinle… tabii bunu normal birbrini seven esler icin soyluyorum. Evet bizim toplumumuzun dayatmalari var her konuda. Kadin guclu guzel fedakar vs. Olmalidir. Hele birde anneyse ayvayi yemissindir, cunku ne kadar kendinden ödün verirsin o kadar iyi bir annesindir. Kisaca bizim cok bilmis insanimizin her konuda bir fikri vardir..

Dogru insanla evlenmek onemli bence.. kimse
Mukemmel degildir kabul ama…saygi ve sevgi olmalidir. Ha zamanla hersey degisebilir.. onuda zamana birakmaktan baska careniz yoktur

öncelikle karşınızda gerçekten size değer veren, değer verdiğini hissettiren biri varsa evlilik çok güzel bir şey. 2 buçuk yıl oldu evleneli, bir gün bile pişman olmadım. sorumluluk olarak görülen çoğu şey sorumluluk değil benim için, mesela eşimin önüne taştan yumuşak ne koyarsam koyayım yer. "salata yok mu, çorba yok mu" vs şikayetleri olmaz. ütü yapmayı beceremem, ütü işleri eşimdedir. yemekten sonra çay koymak eşimdedir. hayatı ortak yaşıyoruz. şunu da bir zahmet ben yapmayayım dediğini duymadım. her zaman sevgisini, ilgisini hissettirir. ben aile evinde, tek çocuk ve el bebek gül bebek yetiştirildiğim için biraz zor olurdu aksi.
ne bileyim, gülüp eğlenebiliyoruz. evlilik yük gibi gelmedi bize, aynı evde yaşayan iki insanız. maddi durumumuz iyi çok şükür. birbirimizin alanına saygı duyuyoruz, arkadaşlarımızla sık sık görüşüyoruz, ailesiyle de sıkıntı yaşamıyorum. bana bir dezavantajı olmadı açıkçası.

Evlilik düşünmek veya evlenmek istemek ortada bir aday yoksa bana garip geliyor açıkçası. Bence kişi bir insanla tanışır bu insanla bir ömür geçirebilirim diye düşünür ve sonrasında evlilik fikrini düşünmeye başlar. Bir arkadaşım ben artık evlenmek istiyorum derdi sürekli ama ortada kimse yoktu. Bu bana değişik geliyor mesela.

Evlilik eğer doğru insanı bulduysan çok güzel bir şey bence. Eğer doğru insan değilse gerçekten eziyet olmalı.

Evliliği ağır bir sorumluluk olarak görmüyorum bekarken de yemek yapmayı severdim. Yaşadığım alanı elbette temizlerdim. Bir farkı olmadı yani. Eğer eşim kendi bardağını mutfağa götürmeyen insanlardan olsa farklı düşünürdüm hoş zaten evlenmezdim o zaman. Ama çocuk gerçekten çok ciddi bir sorumluluk. Öncesinde gerçekten düşünülmesi, üzerinde kafa yorulması gereken bir durum hatta.

Vallahi uzun uzadıya yazmamın anlamı yok
Herkesin evlenmeden önceki hayatı
İlişki dinamiği
Beklentileri
Evlendiği adam
Yaşadığı koşullar farklı

Ben iyiki evlendim iyiki evlendim gerçekten iyiki evlendim mesela. Ama bu da şimdilik nerden bilebiliriz ki

Gerçi balık baştan kokar diyeceğim ama düşmez kalkmaz da bir Allah

Özgürlük derim başka bir şey demem iyi ki evlenmisim sütyen denen zulmü bıraktım mis gibi evde rahat rahat geziyorum erkek kardeş ile aynı evde olmak zor çünkü rahat rahat agda mi yapıyorum evlenmeden önce hızlı hızlı yapardım şimdi çok rahatım evde çıplak gezmek bile lüksmüş onu anladım bunu tabi tek yasayarak da yapabilirsiniz yanlış anlamayın ben evlenince bu rahatlığa eriştim

Benim açımdan birşey değişmedi öncesinde mutsuz sonrası mutsuz hep mutsuz
sanırım sorun bende

Evlilik genel olarak güzel, eşimle severek evlendik zor bir süreç oldu, fakat eş ailesi diye iğrenç bişey var ilişkimizi mahvediyorlar, esimde de hala düzelemeyen şeyler var Ama düzelecek inanıyorum, lanet anası düşecek yakamızdan inşallah

6 yıl yalnız yaşadım. Bekarlık ve yalnızlık günlerimden özlediğim iki şeyden biri uyumak, diğeri yemek yapmıyorum bugün diyebilmek. uyku yalnız başına yapılması gereken bir şey bence. Peşpeşe iki de çocuk, uykular haram oldu yemek de çocuklar için şart oluyor.

Ben bekarken es icin cok dua ederdim...hatta bekarken annecigimle umreye gittik elhamdülillah ve dediler ki kabeyi ilk gördüğünüzde ertiginiz dua kabul olur diye...bende ilk gordugunde es icin dua ettim ve bende.muhendis takintisi vardi nedense hep derdim esim.muhendis olsun Allahim diye...demek ki denk geldi rabbim kabul etti cok.sukur hem muhendis hem benim sevdigim hemde beniseven esimle evlendim ve gorucu usulü gibi evlilik sitesinden tanıştık ...iki evladımız var elhamdülillah...ve ilk gördüğümde igggg demistim simdi onun horlaması ve nefesi olmadan uykuya rahat dalamiyorum...insaallah kizimda babasi gibi biriyle karsilasir...bekarkende rahattim simdide rahatim cok sukur...maddi manevi ayniyiz....ammaaa sorumluluk cok artti yemek,temuzlik,hersey bende esim yogun çalışıyor ama rabbim saglik versin yapılıyor

Evlilik çok bişey katmıyor sorumlulukların artıyor.
Artısı aşık olduğun kişiyle beraber olabilmek. Ben 10 yıldır evliyim. Eşimi çok seviyorum, o benim yol arkadaşım. Bu düşünceyle onun ailesine falan katlanıyorum yani :) o da benimkine.
Doğru kişiye aşıksan ve duygular karşılıklı ise evlenilebilir.
Ben toplum baskısı olmasa çok uzun süre sevgili olurdum :) evlerimiz ayrı olurdu haftanın bi kaç günü birlikte kalırdık. Bazı günleri yalnızca kendime ayırabilirdim böylece. Ve aşkımız da daha taze kalırdı

Evlilikle beraber gelen ekstralar pek hoş değil. Kayınvalide elti falan

Evlilik turşu suyu gibidir; içenin midesi bulanın, içmeyenin ağzı sulanır

Bana kattıkları;
Bir kere evlilik doğru insanla olunca harika bir şey; sevdim, seviliyorum bu çok güzel.
Eşimle istediğim zaman da istediğim şeyi yapabiliyorum. ( benim babam beni çok sıkardı. )
Bana kattığı huzuru hiç bir zaman bulamadım. ( hayatım da hiç bir zaman bu duyguyu yaşayamamıştım. )
Hayatta insanlara güvenebilmenin ne güzel şey olduğunu öğrendim.
Eşim her konu da destektir, hiç bir zorluğu tek başıma üstlenmiyorum.
Eş ailesiyle de arada sıkıntı yaşasak da eşim sağ olsun önlüyor.

Eksileri;
Sorumluluğu çok sürekli yemek, temizlik gibi problemler var.
Tek başına yapıyorsan bütün işler sana kalır yani.
Maddi olarak yine tek başına olduğun gibi olamıyorsun.
Eş ailesi durumları facia yaratabiliyor.

Yine de eşimle daha önce evlenmek çok isterdim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…