Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Evlilik bana çocuklardan öncesine kadar, istediğim saatlerde uyuyup uyandigim (ki bu bekarken de böyleydi) çayımı kahvemi alıp, yarınlar yokmuscasina Internetin dev deryalarinda kulaç attığım, sinemalara, tiyatrolara aktigim, kitabımdan sayfa sayfa okuduğum, gamsizca bugün burada yeriz başka gün şurada diye yaşadığım bir dönemden, çocuklardan sonra, önce çocuğun çişini yaptırayım, önce küçüğün karnını doyurayim, önce büyüğü sonra küçüğü yikayayim, çayımı uyuttuktan sonra içeyim, çamaşırı hemen yikayayim bla bla gibi bir zorunluluklar silsilesine donustu. Şikayetçi miyim, kimi zaman evet ama yine olsa yine çocuklarım olsun derim. Eğer evlenirseniz, hemen çocuk yapmayın derdim ama yasinizdan ötürü siz bilirsiniz diyorum. İyi bir yüreğe sahip, merhametli, anlayışlı ve olgun biriyle evlilik güzel ama çocuklardan sonra sorumlulukları ağır diyelim.

Bekar olmak, tek başına bir şeyler yapmak ara ara özlediğim şeyler. Hiç yataktan çıkmadan saatlerce yatmak, daha çok kitap okumak sadece kendi zevkime göre filmler izlemek. Bunları eşimin başka bir programı olduğunda da yapıyorum. Keşke tek olsaydım dediğim 1 an bile olmadı çok şükür. Sevdiğiniz biriyle evliyseniz en yakın arkadaşınızın hep yanınızda olduğunu düşünün, her şeyi birlikte yapınca en zor sey bile daha halledilir geliyor insana. Gözümde büyüyeni küçültüyor, mutluluğuma sevincime, üzüntüme ortak oluyor. İyi ki evlenmişiz dedim herhalde evlendiğim günden beri her gün. Her yastığa başımı koyduğumda.

Hepsi kişiden kişiye, evlilikten evliliğe değişebilecek şeyler. Buna göre evleneyim ya da evlenmeyeyim diye karar verilmez ki. Kiminin kâbusu olan evlilik kimine cennettir. En iyi evliliklerde de sorunlar olur ayrıca. Sırf evlenmiş olmak için evlenmektense hiç evlenmemek daha iyi.

kesinlikle katılıyorum imzamı atıyorum , gerçekten evlilik güzel ama ........

Eşimle 11 senenin ardından evlendik. Yani tüm ergenliği ve ilk gençlik çağını birlikte geçirdik. Bunun verdiği bir avantaj olduğunu düşünüyorum birbirimize göre davranışlarımız evrilmişti. Aile yapılarımız da birbirine çok benzer idi, çok fazla ortak çevreye sahiptik vs...
Gel gelelim evlendik ne mi oldu? 3-4 ay evlilikte aileleri nasıl idare edebiliriz ile mücadele ettik. Sonrası mis. Sevgilinle aynı evdesin. Bir de biz evlendikten kısa bir süre sonra covid oldu eşim evden çalışmaya başladı ailelere de gitmez olduk, daha bi eğlenceli oldu. Burada eşlerin birbirine anlayışı, sevgisi, ortak zevkleri, aynı evin içinde birbirlerine tanıdıklaro özgür alanlar ve saatler çok önemli. Ben çok sevdim evliliği, ama bu kişi eşim olmasaydı bu kadar sevmezdim.
Bir de biz çok zor şartlar altında evlendik. Maddi manevi bir sürü imtihanımız oldu. Birlikte mücadele ettik bu da çok değerli kılıyor evliliği.

Bekarlığım çok güzeldi.
Evliliğim herşeyden daha güzel şükürler olsun Rabbime. Çok geç kalmış olsam da...
Gecenin bir yarısı üzerimi örtmesi, onun horlayan sesiyle uykuya dalmak,sabah telaşlarımız dünyalara bedel.
Yeter ki doğru insanı bulalım,hiç kimse bekar kalmasın diyorum.
Allahım hepimizi iyi, ahlaklı ve merhametli insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Evlilik doğru insanla bence bekarlıktan daha güzel. Kötü insanla ise cehennemi yaşatıyor. Burada kişi seçiminiz önemli. Sorumluluğun da büyük çoğunluğu evlilikle değil çocukla geliyor

Bekarken özgürlük tavan, paranı istediğin gibi harca, istediğin saatte yat kalk, senden hizmet bekleyen yok, bakmakla yükümlü olduğun bir evlandın yok, tüm planlarını kendine göre yapıyorsun.
Evlenince birine bağlı olmak zorundasın çocukta olunca sayı artıyor. 2 katı yemek ev işi derdin oluyor. Maddi anlamda harcamalarını sadece kendini düşünerek yapamıyorsun, planlar hep minimum 2 kişi üzerinden yapılıyor .
Evlilik sadece ebeveyn olmak anlamında güzel bence o da büyük sorumluluk ve bir insan yetiştirmek maddi manevi güç istiyor.
Hayatı yaşa, gez toz eğlencenin aşkın dibine vur sonra evlen derim.

Çok tatlı biri olmama rağmen en çok acemiliğimden eş ailesinden zorlandım. Bekarken çok rahat biri değildim annem çok sıkardı şimdi eşimle daha rahatım evde de elim kolum zorlanmıyorum yemeği de dert etmezz. Lakin sorumlulukların daha çok artıyor bir de ekonomik olarak zorlanıyorsun malum devir kötü. Siz güçlü olup iyi bir eş seçerseniz değmeyin keyfinize.

Değişmeyen ne kaldı ki?
Soruyorum kendime cevap her şey değişti oluyor. :)
Tavsiye isterseniz naçizane sevgiyle evrilmiş mantık evliliği en ideali bana göre...
Aklı bir karış havada kör bir aşk evliliği yapan biri olarak söylüyorum bunu.
Kesinlikle aileler ve kültürler uygun olmalı.
Siyasi görüş ve yaşam tarzları bir birine yakın olmalı.
Evlenmeden hayat kriterleriniz ve tercihleriniz hakkında net bir görüş belirtilmeli ki ileride bu standartlar ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında karşınızdakine bunu biliyordun demelisiniz.
Ve aynı şekilde sizde karşınızdakinin evlilikten ne beklediği ne istediği ile ilgili net cümleler isteyin ki ne ile karşılaşacağınızı önceden az çok bilin.
Klasik ama evlenmeden önce birlikte geçirdiğiniz vakitlerde diğer insanlar ile kurduğu (garson, şoför, satıcılar gibi) diyalogları iyi gözlemleyin.
İnsanların arkasından nasıl konuşuyor bunları iyice inceleyin ki bunlar kişiliği ele veren en önemli püf noktalarıdır ve size gelecekte o kişi ile aranızda bir gerilim oluştuğunda size nasıl davranacağını gösterir.

Son olarak evlilik bana göre "zor ama kafanın uyuştuğu görüşlerinin ve hayata olan bakış açınızın çatışmadığı biri ile çok keyifli ve güzel bir kurumdur."

Evlilik zor ama sevdiğin insanla çok güzel.
Sevmezsen çekilmez bence.
Güzel bir özgürlük, sevdiğin adamla size ait bir ev, gece gündüz istediğini yap, istediğin yere git, hayallerini yaşa. Güzel şey.
Sonra anne baba ol, sizden bir parçayı büyüt, insan yetiştir bu da güzel.

Bir evin sorumluluğunu al, paylaş. Maddi manevi her şey... Şekerlikte şeker bitse sen dolduracaksın, nevresim değiştirecek, perdeler ne zaman yıkanacak karar vereceksin falan.
Bunlar enteresan

Eş ailesi midede gastrit, ülser falan yapabilir, bunlara hazır olmak lazım.

Amaa işte sevgi saygı aşk olunca huzur da eşlik ediyor hep insana.
Herkes doğru insanla karşılaşır ve evliliği öyle yaşar umarım.
Acele etmemek mantıklı karar vermek lazım.

Evliliği zor büyük sorumluluk olarak görmeyin bence iyi anlaştığıniz arkadasjizla eve çıktığınızı düşünün.kafalar uyuyorsa karşınizda sizi gerçekten seven değer veren biri varsa evlilik zor değil. Birlikte kahvaltı yapmak film izlemek gezmek dolaşmak vs vs bunlar keyifli. Tabi anlasamadiginiz anlar illa ki oluyor bir skeilde bertaraf ediliyor. Çocuk sonrası apayrı bir düzen ama derler di inanmazdım..hayatın her anı çocuğa göre düzenliyorsun. Ona da alışıyorsun güzeliği farkki onun da

Ne güzel keşke benim olsa
Seni yorumlardan biliyorum dasmeer. Senin eş ailesi facia gerçekten ama şöyle düşün; bence tek bir yargıç var o da zaman. Yani eş ailesi yaşlanıyor. Şimdi kaç yaşındalar bilmiyorum ama 70 ten 75 ten sonra zaten enerjileri de olmuyor. Bir de sağlık sorunları etkileniyor. Bir şey deseler de eskisi kadar ciddiye alınmıyorlar. O zamanı bekleyeceksin. Beklerken de mesafeli olacaksın. Onların kafa yapısını değiştiremezsin sen. O yüzden sal iplerini, boşver. Konuşarak ancak deşarj olurlar o kadar. Bir kulağından girsin; diğer kulağından çıksın.

evlilik güzel. hatta bana çok büyük özgürlük gibi gelmişti. ama çocuk olunca işler değişiyor

Aslında sorun şu ki ben beynimde bitiremiyorum en ufak söz bende takıntı oluyor.
Negatif bir söylemi unutmak bende mümkün olmuyor.
Bir de sık görüşmedigim halde böyleyim görüşsem demek bitermisim
Bence bu dünya hassas kalpler için cidden cehennem.

O aile ile kim olsa aynı olurdu. Takmamakta zor ama kendin için en iyisi bu. Ya kv ile onun seviyesine düşüp kavga edeceksin ya da görüşmeyeceksin. Seni çok rahatsız ediyorsa hiç görüşme. Eşin gitsin görüşsün. Senin kv nin istediği oğlu falan değil ki; ona hizmet edilsin. O yüzden zaten sorun çıkıyor bence. E sen gitmediğin takdirde istediğini alamamış olacak. Sen ne dersen de o yaştaki kadının ve adamın düşüncesi değişmez. Kendilerine yapıyorlar ama. Yarın öbür gün ben bakmıyorum desen asla sana zorla bir şey yaptıramazlar.

Esim zaten gidiyor da şuan sıkıntı çocuk.
Onu görmek istiyorlar bahane o simdi.
Ben zaten bayramdan bayrama gidiyorum.
Onun seviyesine inmem çünkü hosuan gider çatır çatır kavga etmeyi seviyor bu sefer daha çok dayatir.
Ama şimdi bebeği göremediginden yakınıyor.
Aklı olan insan bu gelin bana yaptiklarimdan dolayı gelmiyor en azından çocuk için susayım der ama dedigin gibi değişmez.
Bir de yaşı,daha 60.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…