evlilik öncesinde olacak şeymiydi bu ben ne yapıcam şimdi:(

Dur bakalim kötü baslamis ama hemen sevdiginle ayrilmaya degmez,
ikinci bi baslangic yaparsiniz, bir iki defa daha gelsinler istemeye, zaten hemen kiz verilmez.
Ailesi cok cahilce konusmus gercekten, mahvetmisler resmen, ama olmus bi kere..
Sen sevgilini seviyorsan ona güveniyorsan nisan yapin,
ve nisanlilik süresini biraz uzun tut,
böylece ailesinide ölcüp tartarsin..

Insallah hakkinda hayirlisi olur canimmm

Ailelerin gecimsizligi sizin evliliginize de yansir ilerde. Insallah her iki tarafta buyukluklerini bilip uzlasmaya calisirlar. Yoksa seninde esininde basi cok agrir.
Allah hakkinizda hayirlisini versin.

şu erkeklerin boşboğazlılığını anlamam niye söylerler şu kadar maaş alıyoruz derler... zaten belliymiş ailesinin huyları ki...
cnmm bunca yıllık emeğinizi kimse bir çırpıda silmez tek çocuk olduğun için ailenin senin için endişelenmesi çok normal canmm... onlara sakın kızma e.arkadaşın halletmeye çalışsın.... eğer hiçbir şey olmamış gibi davransaydınız e.arkadaşının ailesi seni çok fena ezerdi, emin ol çünkü bu tarz insanlar nasıl olsa birlikteler ne dersek karşı taraf kabul eder banane triplerinde oluyorlar sanki kız tarafı erkek tarafı yer değiştiriyorlar resmen bunlardaki zihniyet bu sizin tarafınızın saygılarını bozmamaları çok takdir ettim... bu tür konuşmalarda kim olsa kız tarafı kovmaktan beter ederdi... ailen senin için çıkmaza girmesin diye birşey yapmamışlar belli kızma sakın onlara .. karşı taraf içinde e.arkadaşının halletmesi halletmeye çalışması gerekiyor senin şuan yapabileceğin hiçbirşey yok :6:

arkadaşlar uzun olacak belki yazdıklarım ama diğer türlü de yarım kalacak. benim e. arkadaşımla yaklaşık 6 senelik bir birlikteliğimiz var ve ikimizde birbirimizi çok seviyoruz gerçekten. şöyle bişey var saygımızı mesafemizi her zaman koruduk ilk başladığımız gün e. arkadaşım benimle evlenmek istediğini söyledi hep de o yönde devam ettik olmadı mı kavgalarımız tabiki oldu küstük ayrı kaldık birbirimizi hasetimizden çatlattık ama hep sevdik. e. arkadaşım çok efendi dürüst düzgün bir insan açıkçası ama ailesi biraz cahil nasıl diyeyim patavatsız işte. biz işlerimizi düzelttik tamam dedik evlenmenin zamanıdır artık aileleri tanıştıralım isteme olayı olsun söz nişan aşamasına geçelim. o güne kadar ne ben onun ailesini gördüm ne de o benim ailemi gördü. ama ikimizin ailesi de birbirimizden haberdardı. gelgelelim aileler tanıştı kız isteme faslına geçildi. bu arada ben ve ailem çok özendik hazırlandık ne bileyim tek kızım çok aşırı derecede değer görürüm ailemde e.arkadaşımın babası allahım emriyle beni istedi babamda şöyle dedi ben çocukların altınına incisine eşyasına karışmam onlar hanımlarla çocuklar arasında halledilir sadece tek isteğiğm kızımın evi bizim yakınımıza kurulsun benim eşim rahatsız yakınımızda olsunlar bana destek olsunlar bu konu e. arkadaşımın da ailesinin de yabancı olmadığı bi konu zaten çoktandır biliniyordu. bir sorun yoktu da o güne kadar. ancak babası şöyle bir tepki verdi babama o zaman sen benim oğluma ev alacaksın oğlum sizin olsun gibi saçmalamaya başladı ordan annesi saçmaladı siz bize oğlumuzu istemeye gelin tabi annemin kafa attı çok beklersiniz siz dedi ama saygıyı bırakmadılar sabrettiler bizimkiler dediler ki biz niye alalım alacaksan sen al evi e. arkadaşımın eniştesi ve ablasıda banane bizde ev isteriz ona alınırsa ikişsinn de şukadar maaşı var kredi çeksinler alsınlar naparlarya yapsınlar gibi gereksiz konulara girildi kimse onlardan ev istememişken bu triplere girildi sonrada biz bi düşünelim dediler kalktılar. bu arada e. arkadaşım perişan durumda tabi yapılan saygısızlığın farkında hepsine bağırmış naptığınızı sanıyorsunuz siz diye yaptıklarını tek tek anlatmış anne de biraz rol yapan bi tip açıkçası korkusuna kurtulayım diye ağlamaya başlamış bu sefer oğlumu elimden alcaklar diye ortalık karıştı bizimkiler altta kalır mı birgün sonra getirdikleri çikolatalar ellerinden öptü şimdi ben napayım ikimizde salya sümük ağlıyoruz bu arada e. arkadaşımın ailesi de utançtan ağlıyolar

iyi başlamış kötü ortalanmış sonuç idare eder...

yani ev alma olayı ve oğlanı isteme olayı cahalet ötesi...

ev almayı hadi bi şekilde sizin maddi durum iyiyse demiş olsun ama oğlumu istemeye gelin kısmı olayı koparmış.

eğer gerçekten bilinçsiz yaptılarsa bunu ve şimdi gerçekten pişmanlarsa unutmaya çalışabilirsin nişanlını seviyorsun zaten sanırım...

benim bildiğim iki tarafta birbirini tanımıyorsa ilk görüşmede tanışma ve en fazla isteme olur böyle altındı bilezikti evdi arabaydı onlar diğer görüşmelerde konuşulur siz herşeyi aynı akşamda bitirmeye çalışmışsınız ama görüldüğü gibi başarılı bir görüşme olmamış.
karşı tarafın utançtan ağladığına inanmıyorum ki öyle olsa bile insan bi arar saygısızlık ettik özür dileriz falan der.
Bu durumda arada kalan sadece sen ve erkek arkadasın olacak canını sıkmak istemem ama siz daha çok ağlarsınız herşey daha yeni başlıyor.

arkadaşlar uzun olacak belki yazdıklarım ama diğer türlü de yarım kalacak. benim e. arkadaşımla yaklaşık 6 senelik bir birlikteliğimiz var ve ikimizde birbirimizi çok seviyoruz gerçekten. şöyle bişey var saygımızı mesafemizi her zaman koruduk ilk başladığımız gün e. arkadaşım benimle evlenmek istediğini söyledi hep de o yönde devam ettik olmadı mı kavgalarımız tabiki oldu küstük ayrı kaldık birbirimizi hasetimizden çatlattık ama hep sevdik. e. arkadaşım çok efendi dürüst düzgün bir insan açıkçası ama ailesi biraz cahil nasıl diyeyim patavatsız işte. biz işlerimizi düzelttik tamam dedik evlenmenin zamanıdır artık aileleri tanıştıralım isteme olayı olsun söz nişan aşamasına geçelim. o güne kadar ne ben onun ailesini gördüm ne de o benim ailemi gördü. ama ikimizin ailesi de birbirimizden haberdardı. gelgelelim aileler tanıştı kız isteme faslına geçildi. bu arada ben ve ailem çok özendik hazırlandık ne bileyim tek kızım çok aşırı derecede değer görürüm ailemde e.arkadaşımın babası allahım emriyle beni istedi babamda şöyle dedi ben çocukların altınına incisine eşyasına karışmam onlar hanımlarla çocuklar arasında halledilir sadece tek isteğiğm kızımın evi bizim yakınımıza kurulsun benim eşim rahatsız yakınımızda olsunlar bana destek olsunlar bu konu e. arkadaşımın da ailesinin de yabancı olmadığı bi konu zaten çoktandır biliniyordu. bir sorun yoktu da o güne kadar. ancak babası şöyle bir tepki verdi babama o zaman sen benim oğluma ev alacaksın oğlum sizin olsun gibi saçmalamaya başladı ordan annesi saçmaladı siz bize oğlumuzu istemeye gelin tabi annemin kafa attı çok beklersiniz siz dedi ama saygıyı bırakmadılar sabrettiler bizimkiler dediler ki biz niye alalım alacaksan sen al evi e. arkadaşımın eniştesi ve ablasıda banane bizde ev isteriz ona alınırsa ikişsinn de şukadar maaşı var kredi çeksinler alsınlar naparlarya yapsınlar gibi gereksiz konulara girildi kimse onlardan ev istememişken bu triplere girildi sonrada biz bi düşünelim dediler kalktılar. bu arada e. arkadaşım perişan durumda tabi yapılan saygısızlığın farkında hepsine bağırmış naptığınızı sanıyorsunuz siz diye yaptıklarını tek tek anlatmış anne de biraz rol yapan bi tip açıkçası korkusuna kurtulayım diye ağlamaya başlamış bu sefer oğlumu elimden alcaklar diye ortalık karıştı bizimkiler altta kalır mı birgün sonra getirdikleri çikolatalar ellerinden öptü şimdi ben napayım ikimizde salya sümük ağlıyoruz bu arada e. arkadaşımın ailesi de utançtan ağlıyolar

iyi başlamış kötü ortalanmış sonuç idare eder...

yani ev alma olayı ve oğlanı isteme olayı cahalet ötesi...

ev almayı hadi bi şekilde sizin maddi durum iyiyse demiş olsun ama oğlumu istemeye gelin kısmı olayı koparmış.

eğer gerçekten bilinçsiz yaptılarsa bunu ve şimdi gerçekten pişmanlarsa unutmaya çalışabilirsin nişanlını seviyorsun zaten sanırım...

Canım ailenin tanışma akşam bize yakın oturmalırını istiyoruz demeleri normar bence köprü meselesi gibi baştan söyemeyip sonrada söylememişler. Onun dışında altındı eşyaydı karışmamışlar zaten. Ki bu konular isteme akşamı konuşulr ve ona göre hareket edilir. Yapılan çok ayıp birşey sizin en mutlu olmanız gereken günü mahvetmişler pişmanlarsa eğer buna sizi ve ailenizi inandırsınlar. 6 yıılık bi emek az değil. iş e.arkadşın ve sana düşünüyo. Hakkınızda hayırlısı canım allah gönlünüze göre versin inş.

inşallah hersey düzelir ve istediğiniz gibi olur,eşiminde ailesi cahil düşünceli insanlar bize her geldiklerinde babasının patavatsız konusmalarından sinirimiz bozulurdu hala da devam ediyor artık görüştürmüyorum annemlerle yıpranıyor insan çünkü,
ama 6 yıllık mutlu bir beraberliğiniz var ve böyle insanlar için bozmaya değmez umarım hersey düzelir:34:

Ev konusunun aileler arasında konuşulmasına ne gerek vardı ben nerede oturacağıma kendim karar verdim eşimde sağolsun isteğimi kırmadı ve oldu neden dersen avrupa yakasında düzgün bir ev bulmak mümkün değil ama ben anadolu yakasında oturuyorum ve evimde çok güzel maşallah. ha kira mı kira ama en azından temiz kendi anneme de yürüme mesafesınde ama o kadar sık görüşmüyoruz. Bence ailenin ilk istemede böyle bir konuya girmesi çok yanlış olmuş tabi karşı tarafın tutumuda yanlış

Canım benim sevginiz aşkınıza inandım, erkek arkadaşınla. 6 sene seni kırmamış, efendiliği elden bırakmamış anladığım kadarıyla.
Ancaaaak, bir erkeği evlenmek için seçerken ailesi o kadar ama o kadar önemli ki, erkeğin özellikleri %50 ise, ailesinin özellikleri diğer %50'yi oluşturuyor.
Annesi oğlumu isteyin, babası oğluma ev alın demiş, ablası-eniştesi bize de ev alın demiş! (yuh!), kalkarken hepsi birden biz bir düşünelim demiş!
Erkek aileleri absürtlüklerini genelde yavaş yavaş gösterir, en baştan çok iyilermiş imajı çizerler. Ama bunlar istemede bile dayanamamış, gerçek yüzlerini göstermişler.
Senin tabiri caizse kapana kısılmanı beklemeden...
Ablası-eniştesi onların iki maaşı var cümlesini kurmuş ya, bu sana anhtar işte! Sizi ömür boyu sağılacak, yolunacak bir şey olarak göreceklerinin garantisi.
O anne, o baba, o abla başına öyle bir bela olur, öyle canından bezdirirler ki seni, ne aşk kalır gözünde, ne sevgi.
Seni temin ederim ki, içine girdiğinde hiçbir şey güllük gülistanlık olmuyor, evlilik bir peri masalı değil.
O aile sizde en ufak huzur bırakmaz, eşinin efendiliği de eninde sonunda bozulur.
Ben bunları yazarken geleceği adeta görüyorum, bir abla gibi yazıyorum.
Lütfen bile bile lades deme.
Erkek arkadaşının onları bir daha yazmamak üzere silmesi gibi bir ihtimal de olmadığına göre arkana bakma ve üzülme de.

arkadaşlar ilk istemede evin aileme yakın olması zaten onlarında bildiği aşina olduğu bir durumda çünkü beni istemeye gelmeden önce e. arkadaşımın annesi ve ablası bize misafir gibi geldiler tanışyılar ve annem bunu söyledi onlara onlarda kabul ettiler. bi de 6 yıl ben ilk başladığımızda da söyledim yani babamdan önce ben söyledim e. arkadaşıma ailemin yakınından gitmem diye oda kabul etti herkes bunu çok iyi biliyordu.
maddi duruma gelince benim ailemin de onun ailesinin de durumu iyi yani öyle aç açıkta insanlar değil her iki tarafta belirli geliri olan insanlar. e. arkadaşımın ailesi çiftçi köylüler yani köyden çıkmamışlar da çok 4 kız evlendirmişler ama bizim gibi usulunce değil gelene vermişler sen kimsin nesin demeden kızlar istedi diye

ev alma meselesine de gelince tam bilmiyorum günahını da almak istemem ama kendileri de öyle diyorlar zaten bunun bir ablası ve eniştesi var eniştesinin gözü e. arkadaşımın babasının parasında yani nerdeyse oğluna düğün yapmasın masraf olmasın paraları bana versin modunda bi insan ve ablası da ondan aşağıda değil. bunlar gelmeden önce anne ve babasına sakın şöyle yapmayın böyle yapmayın diye doldurmuşlar.

doldurmuşlar çünkü o sözden ev alınsın anlaşılamaz tamamen önyargıyla gelmişler maaşımızı nerden biliyolar kim söyledi onlara benim maaşımı valla benim babam o akşam öğrendi kaç para aldığımı sağolsunlar.

olan e. arkadaşımla bana oldu artık hergün ağlamaktan gözlerimiz mahvoldu ben ağlıyorum oda ağlıyo düzelicek diyo korkularımı söylüyorum hiçbiri olmaz asla izin vermem diyo ben senin için herşeyden vazgecerim diyo ne bileyim arkadaşlar aşkım elimden gidiyo gözgöre göre gidiyo ve ben hiçbişey yapamıyorum.

Kaç yılı bir anda silmek tabiki zor hemde sizle ilgisi olmayan konular yüzünden keşke bunlarda olmasaymış ama olan olmuş. Öncelikle ailene onların pişmanlığından bahsettiysen biraz ailene zaman ver e.ark. ailesi hemen tekrar gelmesin ki ailen biraz olanları düşünüp,hazmetsinler senin mutluluğun için bir şans daha vermeyi düşünsünler. İsteme-söz-nişan oldu diyelim bu süreçten sonra düğün e kadar sende e. ark. ailesini iyice gözden geçir acaba gerçekten dolduruşamı geldiler ,gerçekten pişmanlarmı yoksa yapılarımı böyle zamanla kendilerini daha çok belli edeceklerdir. Sen güzelce gözden geçir ama bile bile lades dememeni öneririm burdan neler duyuyoruz,okuyoruz şimdi ailesinin yaptıklarına ağlayan utanan e.arkadaşın ileride evlenince yapçak bişi yok onlar ailem atamam satamam kabulleneceksin der sen de napıcağını şaşırıısın . iyi düşün taşınn zor işlerr zoorr

ya zaten hiç bi zamn ailesnden kopsun istemedm noldu anlamadm yani o ana kadar hersey guzeldi annesi mutfaga geldi kızım sasılsn dedi beni öptü gitti beni istemiyolar desem çok istiyolar gelmek istemek için çok acele ettiler. yani nasıl diyeyim yhanlış anlaşılmasn ama ben hoş bir bayanım o yzüden sürekli adını koyalım mantığı vardı onlarda sürekli bir acele ama bu olaylar nasıl oldu nasıl gelişti anlamıyorum e. arkadaşımı çok seviyorum oda beni seviyo ama bende kabullenemiyorum arada bi bana heyheyler geliyo arıyorum o garbimin canına okuyorum oda sonuna kadar haklısın diyo sen bunu haketmedin diyo seni üzdüm diyo oturuyo ağlıyo yani ne bileyim bazen niye ben niye ben diye düşünüyorum üzülüyorum ve sinirimden de çatlıyorum yani

ya zaten hiç bi zamn ailesnden kopsun istemedm noldu anlamadm yani o ana kadar hersey guzeldi annesi mutfaga geldi kızım sasılsn dedi beni öptü gitti beni istemiyolar desem çok istiyolar gelmek istemek için çok acele ettiler. yani nasıl diyeyim yhanlış anlaşılmasn ama ben hoş bir bayanım o yzüden sürekli adını koyalım mantığı vardı onlarda sürekli bir acele ama bu olaylar nasıl oldu nasıl gelişti anlamıyorum e. arkadaşımı çok seviyorum oda beni seviyo ama bende kabullenemiyorum arada bi bana heyheyler geliyo arıyorum o garbimin canına okuyorum oda sonuna kadar haklısın diyo sen bunu haketmedin diyo seni üzdüm diyo oturuyo ağlıyo yani ne bileyim bazen niye ben niye ben diye düşünüyorum üzülüyorum ve sinirimden de çatlıyorum yani

Canım belki onlık pskolojiyle aileler alınıp birbirilerini kırmışta olabilirler babanın konuşması bence normal ama e. arkadaşının ailesi o an farklı anlamış olabilirler. pişmanlarsa tekrar gelip aileni ikna etsinler. üzülme sen kaç yıllık emeğiniz varmış kırmayın birbiriniz. :nazar:

arkadaşlar şu dk ya kadar hiç bir gelişme yok hala bekliyoruz daha doğrusu bizimkiler kabul etmiyorlar e. arkadaşımın ailesini özür dileyecekler tekrardan ama istemiyorlar ne olacak bilmiyorum gerçekten

ben senin yerinde olsam bikez daha düsünürdüm. burda cok okudum kocasi cok iyi olan ama ailesi daha dogrusu kaynanasi yüzünden bosananlar. tek kk da degil heryerde öyle .bence babanin dediginde bisi yok hatta iyi ypmis. bunlar böylese ileride ne yapacaklar kim bilir. simdide oglumu elimden aldi diye bagriyosa kari :D o sanki almadi :D neyse bence hatta iki ailedende mesafeli bi yerde ev secin daha iyi :D baban zaten vermis bile seni sarti varmis. bence sakin onlarin yani sevgilinin ailesinin yaninda bi ev tutmayin:)

arkadaşlar her iki ailenin de durumu oldukça iyi zaten maddi durumda hiçbir sıkıntı yok ama şöyle diyeyim e. arkadaşımın 4 ablası var bunlardan birsi karı koca babasının parasında gözü açıkçası ne olacak ne istenecek diye de onlar da gelmişler istemeye ve e. arkadaşım çikolata.. almaya giderken de anne babayı sakın şunu yaparım bunu yaparım deme onların maaşları var kendileri yaparlar.... demişler doldurmuşlar. bu arada bu görümcem de çalışan bir bayan k.pederi buna bilezik bile yapmamış bi kuruş vermemiş hatta kendi bileziklerini kendi yapmış ve k. pederine verip düğünde taktırmış. aile beni istemiyor desem değil yazın başından beri isteyelim artık diye acele ediyorlardı. gelelim gelelim diye zorla kabul ettirdiler kendilerini düşünceleri böyle değildi ben e. arkadaşımdan duyuyordum babamlar şunu bunu dedi diye ama kafaları karışmış nasıl diyeyim hani daha önceden düşünülerek söylenmiş bişey olsa bu kadar saçmalanamazdı diye düşünüyorum çünkü bizim eve yakın olma düşüncesi daha önceden bilinen ve kabul edilen birşey onların evi de bize 1 saat uzaklıkta sadece ya ne bileyim bilemiyorum görümcemin birisi arıyor ağlıyor allah kahretsn eniştemle ablam yüğznden oldu diyor diğer 2 görümcede ağlıyormuş biz çok sevdiydik diye e. arkadaşım desen o şekilde anne baba da biz ne yaptık birtek oğlumuzu ne hale düşürdük o insanları anlayıp dinlemeden nasıl böyle davrandık diyorlarmış. dünyanın kaç bucak olduğunu öğrendik diyorlarmış ama hiçbişeye güvenemiyorum:(

bencede hiç güvenme.hem koca insanlar e.arkadaşın bi çikolataya gittiğinde bu kadar dolduruşa geliyorlarsa demekki bi şehir dışına falan çıksa neler olur kimbilir:)evlilikte aile çok önemli.bu aile görümce enişte seni çok yorar.eşinde mutlaka birinde etkilienmezse bile ikincisinde mutlaka etkilenir.bide herkesin ağlaması bana çok abartı geldi hiç inanasım yok açıkçası. babanda daha kızı vermeden ev olayına girmiş.bencede iki tarafta kız isteme olayını başka bi boyuta taşımış.işin zor.ama tabi eşimide alırım uzağa gideriz herkesle mesafeli oluruz aşkımızı yaşarız diede düşünebilirsin.

arkadaşlar ilk istemede evin aileme yakın olması zaten onlarında bildiği aşina olduğu bir durumda çünkü beni istemeye gelmeden önce e. arkadaşımın annesi ve ablası bize misafir gibi geldiler tanışyılar ve annem bunu söyledi onlara onlarda kabul ettiler. bi de 6 yıl ben ilk başladığımızda da söyledim yani babamdan önce ben söyledim e. arkadaşıma ailemin yakınından gitmem diye oda kabul etti herkes bunu çok iyi biliyordu.
maddi duruma gelince benim ailemin de onun ailesinin de durumu iyi yani öyle aç açıkta insanlar değil her iki tarafta belirli geliri olan insanlar. e. arkadaşımın ailesi çiftçi köylüler yani köyden çıkmamışlar da çok 4 kız evlendirmişler ama bizim gibi usulunce değil gelene vermişler sen kimsin nesin demeden kızlar istedi diye

ev alma meselesine de gelince tam bilmiyorum günahını da almak istemem ama kendileri de öyle diyorlar zaten bunun bir ablası ve eniştesi var eniştesinin gözü e. arkadaşımın babasının parasında yani nerdeyse oğluna düğün yapmasın masraf olmasın paraları bana versin modunda bi insan ve ablası da ondan aşağıda değil. bunlar gelmeden önce anne ve babasına sakın şöyle yapmayın böyle yapmayın diye doldurmuşlar.

doldurmuşlar çünkü o sözden ev alınsın anlaşılamaz tamamen önyargıyla gelmişler maaşımızı nerden biliyolar kim söyledi onlara benim maaşımı valla benim babam o akşam öğrendi kaç para aldığımı sağolsunlar.

olan e. arkadaşımla bana oldu artık hergün ağlamaktan gözlerimiz mahvoldu ben ağlıyorum oda ağlıyo düzelicek diyo korkularımı söylüyorum hiçbiri olmaz asla izin vermem diyo ben senin için herşeyden vazgecerim diyo ne bileyim arkadaşlar aşkım elimden gidiyo gözgöre göre gidiyo ve ben hiçbişey yapamıyorum.

ya siz çok tatlı bir çiftsiniz kaybetmeyin birbirinizi ama aile FENAAAAAA............ Cahil insanla asla baş edemezsin artı kıskanç bir görümc-enişte ikilisi var evlenirseniz kısmet olursa bunlarla arana kesin mesafe koy ayda yılda bayramda falan arayın muhatap olmayın çünkü her görüşmenizde evinizde ufak çaplı kaoslar çıkartır bunlar. allah yardım etsin ikinize

arkadasım ben sende buluyorm hatayı,daha sen bile ailesini tanımıyorken neden ailenide karıstırdın işin içine 6 yıl uzun bir süre ama evlendıkten sonrada huzurlu olacagını düşünmüyorum ayrıca erkek arkadasının ailesininde utanctan agladıgını su durumda aklına gelecek en son şey olmalı,o kadar laf sayarken utanmamıs mı acaba ? fikrimide sorarsan sana bır abla tavsıyesı bu evlılıgı cok cok cok iyi düşün değişirler diye umut etme,ailesiyle evlenmıyorum dıye bır yanılgıya kapılma

Back
X