evlilik özgürlük mü?

dilber

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
6.067
3.552
448
yakında düğünü olacak olan arkadaşım evlilik özgürlüktür diye savunuyor ..sizce de gerçekten evlilik özgürlükmüdür? ben kendi adıma evliliği özgürlük olarak düşünmedim bu yüzden yorumlarınızı merak ettim ...

Evliliği özgürlük olarak düşünenler ,ailelerinden gizli kapaklı işler çevirenlerdir.:icecream:

evliliği özgür sex için yapıyorsan özgürlüktür yada öyle sanılırsempatiksalakcinni
çok severek evleniyorsan mutluluktur
sorunların farkında olarak evleniyosan özgürlüğünün tamamen kısıtlanmasıdır.
bence evlilik büyük ölçüde özgürlüğün kısıtlanması demek. annem kahvaltı hazırlardı şimdi ben hazırlıcam , bulaşık çamaşır ütü temizlik.
.özgür sex için hamallığı seçmek .. büyük bir bedel vay be sempatiksalakcinni
inanma sen onlara:delphin:

bence evleneceğin kişiye göre,aranızdaki bağa,aşka,iletişime göre değişir..biizmde karşı komşumuz var abla diyorum ben bana özgürlük olduğunu söyledi.. evimin düzeni bana ait dedi.. kocamla çocuğumla mutluyum.. kocam dışında hesap verdiğim kimse yok dedi.. ve bencede bu böyle... hele ki sevgi aşk varsa ortak noktalarınız çoksa bi de hayata aynı yerden bakıyosanız tadından yenmez bence..

Evliliği özgürlük olarak düşünenler ,ailelerinden gizli kapaklı işler çevirenlerdir.:icecream:

Kesinlikle katılıyorum...

Evlilik özgürlük değildir.Kimi zaman ailenizin bile kısıtlamadığı durumları eşinizin kısıtladığını farkedersiniz..Eskisi kadar rahat haraket edemezsiniz çünkü sorumluluklarınız vardır..Herşey yolunda gitmesi için okadar cok şey feda edersiniz ki..Gün gelir ben bu adam için saçımı süpürge ettim bile dersiniz...

Söylermisiniz bunun nesi özgürlük...sengözlerimebaksanab

evliliği özgür sex için yapıyorsan özgürlüktür yada öyle sanılırsempatiksalakcinni
çok severek evleniyorsan mutluluktur
sorunların farkında olarak evleniyosan özgürlüğünün tamamen kısıtlanmasıdır.
bence evlilik büyük ölçüde özgürlüğün kısıtlanması demek. annem kahvaltı hazırlardı şimdi ben hazırlıcam , bulaşık çamaşır ütü temizlik.
.özgür sex için hamallığı seçmek .. büyük bir bedel vay be sempatiksalakcinni
inanma sen onlara:delphin:
[/QUOT
harfi harfine katılıyorum.a.s

evliliğe hangi pencereden baktığına bağlı
ama özgürlüğü her istediğini yapmak olarak tanımlarsak evlilik kesinlikle özgürlük değil:1no2:

bence tam tersi.. evlenince artık bambaşka bi sorumluluğumuz oluyor.. bence evlilik özgürlüğü kısıtlıyor.. ben annemin evinde çok özgürümm bulaşıkları istediğim zaman yıkarım ama koca evine gidince yemek yenir yenmez yıkamam gerekecek.. özgür mü olacam hayır.. yemekten sonra nargile keyfi özgürlüğüm elimden alınacak.. çünkü çok titiz bi sevgilim var.. evlenince çok aricam bekar günlerimi..

sanırım arkadaşınız aılesınden fazla baskı goruyor..
evlılkte ozgur olacagını sanıyor ...

evli hanımlar evliliği bu kadar kötülemeyin, çok olumsuz etkiniz oluyor haberiniz olsun. ne kadar sağlam karakterli olsa da bir insan, aynı şeyleri okuya okuya etkilenebiliyo kendimden biliyorum :)

evlilik şöyle özgürlüktür bence: artık kendi evin ve kendi kuralların var. annenin babanın evinde oh rahat iyisin ama ne yaparsan yap oranın yöneticisi sen değilsindir. evet erkekler çok baskıcı vs vs ama nolursa olsun evlendikten sonra sen kendi hayatının sorumluluğunu üstleniyosun. kendi yuvan var. anlatamadım galba ama öle bişi. bence bizim memleketin hanımları yönetmeye pek sıcak bakmadıklarından sorumluluk ağır geliyo, evlilik de dolayısıyla yük gibi görülüyo onlar tarafından. hem anan babanla beraber yaşa nereye kadar yani. gerçekçi olalım bayanlar.

ayrıca özgürlük sadece gezme tozma değildir, geniş çaplı düşünmekte fayda var.

yorumlarınız için teşekkür ederim .. arkadaşım çok baskılı bir ailede yaşamıyor sosyal olarak özgür ama evin içinde sehpa örtüsünü değiştirmek istesem annem izin vermiyor evlenince evin içindeki eşyaları ben düzenliyeceğim ,eşimin parasını bile yönlendiririm diyor bana ters gelen kayınvalideyle oturacak eşi 49 ,50 yaşında bu zamana kadar belirli prensibi olan insan nasıl özgürlük sağlar eşine bilemem ....arkadaşımla tartıştık bu konuyu ve evliliğin özgürlük olacağını düşünmüyorum...

Son düzenleme:
Kayınvalide ile oturacaksa hele ondan özgürü olamaz .-tatlicadiarzu-

dogru kisiyi ve istedigin hayati sectikten sonra evlilik muhtesem bisey..ailemleyken rahattim.iyiki de bunaltmamislar evden kacmak icin koca diye inlemedim,turlu stratejilere girmedim.tek kotu yani tek olmaya alisiyorsunuz,evlilik fobisi olusuyo..bi yaniniz isterken diger yaniniz korkuyor:).bende boyle oldu:)ailesiyle istedigi hayati yasayamayan bi arkadasim evlendi cokta memnun..istedigi gibi geziyo,tozuyo.duruma gore degisiyo ozgurluk anlayisi.

kayınvalıdeyle oturacak ozgur olacak oyle mi?
arkadaşınız eşini her şekılde ıkna etsede fazla surmez...
eşi olacak kışı donebılır verdıgı sozden (ozgurlukten)

yok canım ya kim diyo bunuuuu pöffffffffffffffffffff
ben istedigim zaman ne dısarı çıkabiliyom eşimden habersiz izinsiz nede alışverişe gidebiliyomm....
çok arıyom o bekar günlerimiiiiii sevgili oldugumuzdan beri hep kısıtlandım yawwww ama yinede mutluyum ....
çünkü kocişimi çok ama çok seviyorummmmmmm.....

benim için özgürlük oldu diyebilirim.çünkü rahat ,bana pek karışmayan bir eşim var.ailem gibi ince eleyip sık dokumuyor en azından.eşimle gece çıkıp içki içip geç saate kadar eğlebiliyorum.ha bunu bekarken yapsam ailem bin defa soracak nerdeydin diye,ayrıca bunu arkadaşlarımla yapacağım o kişiler ne kadar güvenilir olacak vs.
istediğim kıyafeti giyebiliyorum sonuçta kocası var bize ne diye yaklaşıyorlar.geçen mesela abimle eşi bizim tatil fotolara bakıyorlardı benim bol dekolteli kıyafatelerime şaşkın şaşkın baktı abim ama bir şey diyemedi eşim var yanımda sonuçta.:lepi:
valla açık konuşmak gerekirse ailem özellikle lisede beni acayip baskı altına almıştı.üni ve sonrasında fazla kasmadılar.ama şimdi daha özgürüm üstelik yalan da söylşemediğim için içim ferah.
yani evliliğimde sorunlar yaşadım bende ama Allah'a şükür hep özgür oldum.ne kaynana,görümce derdim oldu.arkadaşlarımla da görüştüm.ne kıyafet ne başka bir şey hiç kısıtlanmadım.zaten kova burcuyum özggürlüğüme çok düşkünüm gelemezdim de galiba.ama herkesin eşi de böyle değil tabi bu benim eşimin en sevdiğim özelliği.:nazar:opuyorumnanaktan

yakında düğünü olacak olan arkadaşım evlilik özgürlüktür diye savunuyor ..sizce de gerçekten evlilik özgürlükmüdür? ben kendi adıma evliliği özgürlük olarak düşünmedim bu yüzden yorumlarınızı merak ettim ...

bi de evlendikten sonra görüş alalım.......

Baskıcı bi ailede yetişmişse we ewlenecegi kişinin onu sıkmayacagını düşünüyosa ewlilik özgürlüktür..Erkek kardeşimle sahilde dondurma yemeye gittiğim için bile kızan bi annem oldugu için ewlenince çok rahatladım diyebilirim..

arkadaşın eğer kayınvalidesiyle oturacaksa özgürlüğü tamamen aklından çıkarsın:bbo:

Back
X