Evlilik saçmalık mı?

dandiktavsan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2018
161
297
18
35
Kizlar , gunaydin.

Evlilik saçmalık midir ?

Biraz kendimden bahsedeyim size kisaca,

28 yasindayim. 4 yil once aldatildim ve bosandim, düşük yaptim ve bebegimi kaybettim. Travmasini zor atlattim der iken, hayatima biri girdi. Cok kisa sure evlilik diye diretti. Söz yaptik. Nikaha 20 gun kala, gelinlik provasi yapar iken, eski esiyle baristigini soyleyerek beni terketti.

Evlilik meraklisiydim, dersimi almamistim. Kabul ediyorum. Sevilmek istemistim. Anne olmayi herseyden cok istiyordum. Artik annemin laf sokmalarina, babamin baskilarina dayanamiyordum.

Calisiyorum. Cok da iyi kazanmiyorum. Ayri eve cikma şansim maddi manevi yok.

Acaba evren bana mesaj mi gonderiyor , sen evlenemeyeceksin evlenmemelisin diye.

Surekli kendimi sorguluyor ve suçluyorum.

Isyerinde bir arkadasim var. Kizcagizi, yemekhanede sessizce aglarken buldum. Sorun nedir, bak beni dost bilebilirsin , iyi bir dinleyiciyim dedim.

Dandik tavsancigim, ben asiri yorgunum. Yorgunluktan her yanim aciyor. Hem bedenen , hem ruhen asiri yorgunum. 5 yillik evliyim ama cok yiprandim. Cocugumu ozledim, annem bakiyor ona. Ben kendi cocugumla biraz vakit gecirmek isterdim, evde yemek pisirip kocami beklemek isterdim en azindan bir sureligine. Dogum yapar yapmaz işe döndüm. Kendimi kadin gibi hissetmiyorum. Bir robotum ben.

Dogum iznimde bile burnumdan getirdi. Hayat musterek diyor ya, Allah biliyor peki ben eve yorgun geldigimde bir kez bile yardim etmez. Ben salata yaparken sofraya tabak koyabilir. Daha guzel yemekler yapmami istiyor. Tek bir gun var, pazar. Ben evde utu temizlik ugrasirken o arkadaslariyla gunu birlik deniz kiyisina gidip dinleniyor. Bu benim hakkim , calisiyorum yoruluyorum diyor.

Evet calisan kadinim dandik tavsan, ama benim maasim esimin araba kredisine, bebek bezlerine, faturalara gidip eriyor...eve kadin tutup temizletmeye kalktigimda kiyameti kopariyor. Esitlik nerede ? Ben esit olmak istemiyorum.

O kadar hazirlaniyorum, ailesini yemege aliyorum. Yine de yaranamiyorum kimseye. Biktim artik atar giderden. Ben evladimi sadece pazar gunleri goruyorum. Hasta oldugunda yani basinda degilim. Evladim, bana sarilmak kucagima gelmek istemiyor. Oyun ablasiymis gibi hissediyorum kendimi. Ustelik annem surekli beni elestiriyor, aglatma cocugu yeni uyuttum sevme dokunma diye. Cok gucume gidiyor, cok daraldim guzel arkadasim.

Bana aynen boyle icini döktü.

Tanistigim erkekler daha ilk bulusmada, calismak zorunda oldugumu soyluyor.

Bu çağda , kadinin calismamasini isteyen yobaz zihniyetleri hic hazetmiyorum. Ama iste ama ama daha ilk bulusmada , para maas konularina girmeleri yok mu ? Hayat zor olabilir kabul. Sadece sorguluyorum . Butun gun deli gibi calis, eve gel asik suratli adamla ugras evde de mesain baslasin. Maasini istedigin gibi harcayama. Hayatta ne kendini ne de baskalarini memnun edeme. Bir de bu adama cocuk ver, soyunu devam ettir.

Sacini supurge etmeye deger mi?

Beni kirmadan elestirip, hatali oldugum noktalari soylerseniz sevinirim.

Gununuz guzel gecsin.

Selamlar.

Arkadaşın bu evliliği neden sürdürüyor ki
Halbuki ayrılsa en azından anlayışsız kocasının yükünü sırtından atar

Çevremde böyle evlilikler de var
Erkek ve kadının sorumluluğu paylaştığı güzel evlilikler de var

Arkadaşın bu evliliği neden sürdürüyor ki
Halbuki ayrılsa en azından anlayışsız kocasının yükünü sırtından atar

Çevremde böyle evlilikler de var
Erkek ve kadının sorumluluğu paylaştığı güzel evlilikler de var

Boşanmak çözüm degil, sen boşandin mutlu musun dedi bana sesimi cikaramadim. Ailem arkamda yok, cocugum ufak. Nereye gideyim diyor.

Bir beni geren bir konu daha var. Para konusu. Acayip midemi bulandiriyor. Ilk tanistigim erkege, once veya sonra maasini sormuyorum. Soramam da utanirim. Ancak erkekler israrla soruyor ve calismayan kadin istemeyiz diyorlar. Kadinin calismaya zorlanmasina karsiyim ben.

Evlilk hamur gibidir kalıbına göre şekil alır
Kiminin mayası bozuktur kalıp tutmaz
Biraz kader, biraz kişisel seçim, biraz şans işidir iyi biriyle karşılaşmak.
3 yıllık evliyim 5 aylık kızım var. Mutluyum çok şükür. Ama konuya direk maddiyattan giren erkekleri tercih etmeyin.
Ve evlenmiş boşanmışsınız tekrar evlenirken acele etmeyin zamana yayın söz nişan düğün.

3 yıllık evliyim 5 aylık kızım var. Mutluyum çok şükür. Ama konuya direk maddiyattan giren erkekleri tercih etmeyin.
Ve evlenmiş boşanmışsınız tekrar evlenirken acele etmeyin zamana yayın söz nişan düğün.

benim acimdan bakarsan evet kesinlikle sacmalik.ama guzel evlilikler de goruyorum cevremde.ama disardan benim evliligim de guzel gorunuyomus.yani cevap veremedim arti ve eksileri teraziye koy eger evlenerek standardini daha cok yukseltecegine inaniyosan evlen

Yasim geciyor, anne olmak zorlasiyor. Karsima hep cocuklu erkekler cikiyor. Ya da evlilik dusunmeyip dost hayati yasamak isteyenler.

Ne guzel kiziniz var bu deneyimi tatmissiniz. Benim yok iste :(

benim acimdan bakarsan evet kesinlikle sacmalik.ama guzel evlilikler de goruyorum cevremde.ama disardan benim evliligim de guzel gorunuyomus.yani cevap veremedim arti ve eksileri teraziye koy eger evlenerek standardini daha cok yukseltecegine inaniyosan evlen

Benim gozlemlerime gore evlilik , bir kadini maddi manevi asagiya cekiyor. Erkekler cok rahat ediyor.

Evliligi sacmalik gormuyorum sacma insanlarla karsilasimca hersey kotulesir zaten sadece evlilik degil tabi bekarlikta ki rahatlik yok her iki kisi acisindan ama karsina iyisi denk gelirse hayat artan sorumluluklara ragmen guzellesiyor benimde bir oglum var calismiyorum ama esim eve geldiginde gece uykusuna birlikte yatiyorlar ben dinleniyorum gun icinde bazen yemek yapamam temizligi bosverir kendime vakit ayiririm aksam nerde yemek demez dedirtmem de bende insanim robot degilim ama bunlaei anlayabilen biri var karsimda iste dedigim gibi mesele sizi anlayabilen biriyle hayatinizi birlestirmek bu biraz sans biraz da iyi analizin sonucu

Evliligi sacmalik gormuyorum sacma insanlarla karsilasimca hersey kotulesir zaten sadece evlilik degil tabi bekarlikta ki rahatlik yok her iki kisi acisindan ama karsina iyisi denk gelirse hayat artan sorumluluklara ragmen guzellesiyor benimde bir oglum var calismiyorum ama esim eve geldiginde gece uykusuna birlikte yatiyorlar ben dinleniyorum gun icinde bazen yemek yapamam temizligi bosverir kendime vakit ayiririm aksam nerde yemek demez dedirtmem de bende insanim robot degilim ama bunlaei anlayabilen biri var karsimda iste dedigim gibi mesele sizi anlayabilen biriyle hayatinizi birlestirmek bu biraz sans biraz da iyi analizin sonucu

Esiniz size kizmiyor mu, butun gun evde oturuyorsun . Cocugu annene birak. Ise gir , hayat zor para yetmiyor diye.

Türkiyede evlilik iki kişinin beraber acisi ile tatlisi ile hayat paylaşmasi değil, statü sembolüdür. Özelikle kadinlar için. Bu evliliğe giden yolda bile başliyor. Yok bohça olsun, yok büyük nişan olsun.

Burda biri sevgilisinin bekar evinde yaşayacak diye üzülüyordu. Hayalindeki çamaşir makinesine kavuşamiyordu diye

Evlilik kadini aşağa düşürmüyor. Kadin bunu kendine yapiyor. Kendini bir birey olarak görmüyor. Tek vazifesi eşine yemek yapmak, seksi gecelik giymek, çocuk doğurmak ve elti, kaynanayi kafaya takmak. Burdaki konulardan belli. "Nasil eşine kahvalti yapmazsin" diye kizan kadinlar var.

Çalişmak tek başina eşitlik unsuru değildir. Her kadin evet çalişmali ve kendini birey olarak görmeli, kendine değer vermeli. Kendini ezdirmemeli. Ev işler, yemek yapmak kadinin görevleri değildir.

Ne yazikki birçok kadin bir erkeğin "ben seni çaliştirmam" dediğinde, erkeğin onu değerli gördügünden öyle dediğini saniyorlar. Halbuki tam tersi. O erkek kadini bir birey olarak görmediği için bunu söylüyor. Eh hali ile öyle keko bir adam ile evlenirsen elbette sikinti çekersin.

Aynisi kadinin çaliştiğinda maaşini alan ve ev işinde zerre yardim etmeyen adam içinde geçerlidir. Kadin işte kendini eşit görmediği için bu kekolari yillarca çekiyor işte.

Türkiyede evlilik iki kişinin beraber acisi ile tatlisi ile hayat paylaşmasi değil, statü sembolüdür. Özelikle kadinlar için. Bu evliliğe giden yolda bile başliyor. Yok bohça olsun, yok büyük nişan olsun.

Burda biri sevgilisinin bekar evinde yaşayacak diye üzülüyordu. Hayalindeki çamaşir makinesine kavuşamiyordu diye

Evlilik kadini aşağa düşürmüyor. Kadin bunu kendine yapiyor. Kendini bir birey olarak görmüyor. Tek vazifesi eşine yemek yapmak, seksi gecelik giymek, çocuk doğurmak ve elti, kaynanayi kafaya takmak. Burdaki konulardan belli. "Nasil eşine kahvalti yapmazsin" diye kizan kadinlar var.

Çalişmak tek başina eşitlik unsuru değildir. Her kadin evet çalişmali ve kendini birey olarak görmeli, kendine değer vermeli. Kendini ezdirmemeli. Ev işler, yemek yapmak kadinin görevleri değildir.

Ne yazikki birçok kadin bir erkeğin "ben seni çaliştirmam" dediğinde, erkeğin onu değerli gördügünden öyle dediğini saniyorlar. Halbuki tam tersi. O erkek kadini bir birey olarak görmediği için bunu söylüyor. Eh hali ile öyle keko bir adam ile evlenirsen elbette sikinti çekersin.

Aynisi kadinin çaliştiğinda maaşini alan ve ev işinde zerre yardim etmeyen adam içinde geçerlidir. Kadin işte kendini eşit görmediği için bu kekolari yillarca çekiyor işte.
Aileler doğru düzgün çocuk yetiştirmediği sürece o sorun çözülmez. Erkek çocuğa sen otur oğlum, kızım sen kalk masayı kur denmeyecek, hadi çocuklar masayı kuruyoruz denilecek en azından. Kız ve erkek değil, İNSAN yetiştirilecek, o zaman olur.

Esiniz size kizmiyor mu, butun gun evde oturuyorsun . Cocugu annene birak. Ise gir , hayat zor para yetmiyor diye.
Hayir hic konusu bile acilmadi 3. Senemiz bitti evlilikte ama calisma ve para konularinda alinacagim beni rencide edici cumle kurmuslugu yoktur kadinlarin calismasina da karsi degildir bu arada cok istesem sorun cikarmaz ama.cocukdan sonra ikimiz icin de en mantiklisi benim evde olup cocuga bakmam

Arkadaşınızın yaşadığı evlilik değil, kölelik. "Eşitlik nerede? Ben eşit olmak istemiyorum." diyor ya, hani şu an içinde bulunduğu durumu eşitlik sanıyor ya, sorun tam da orası zaten.
İki kişinin çalışması eşitlik değildir. Aynı iş yükünü paylaşmıyorlarsa hiçbir anlamı yok.

Evli değilim, evliliği saçmalık olarak görmüyorum. Ama çoğu insanın evlilik algısı saçma. Geçen gün bir konuda "Kayınvalide oğlunu aç bırakacağımı sanıyor" diyordu konu sahibi. Birilerinin oğlunu doyurmak bizim görevimizmiş gibi. Kadınların bu kabullenişleri yüzünden saçma evlilikler yaşanıyor.

Ben kimsenin annesi değilim, koca adamın açlığını tokluğunu çocuğummuş gibi dert edemem kendime, g.tünü toplayamam arkasından. Yemeği önüne gelsin, hiçbir işe elini atmadan evin her işi hallolsun isteyen adam anasının dizinin dibinde otursun.
Bir evde 2 yetişkin insan olarak yaşamanın sorumluluğunu bilmeyen adamlarla evlenmemek lazım. İyi gözlemleyip seçmek lazım. O zaman evlilik yaşaması güzel bir şey olur, gerçek anlamıyla hayatı paylaşmak olur.

Bence işinizi, çevrenizi değiştirin. İnsanın çevresinde kötü örnekler olabiliyor ama iyi örnekler de var. Kötüsünü yaşamak zorunda değilsiniz. Bunun için, evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi, ailesini, arkadaş çevresini iyi okuyun, gözlemleyin. Siz seçen olun, sizi seçmesinler. Anne olmak istiyorum diyorsunuz ama evlenip anne olup kocanızdan ayrılırsanız ne olacak? Maaşım az diyorsunuz, eşinizden nafaka alsanız bile yine de çalışacaksınız ve baba evine şimdi sığamıyorsanız çocukla hiç sığamayacaksınız. Bunları düşünecek ve cesaret edip ayrılamayacaksınız belki de bu yüzden. Bence bu evlilik işini odak noktanız olmaktan çıkarın ve kendinizi biraz dernek, yardım kuruluşu, siyasi parti, sivil toplum örgütü vb. işlere verin. Hem çevreniz değişir hem de yaptıklarınızdan dolayı ‘ben birçok şeyi başarabilirim’ diye düşünmeye başlayarak özgüveninizi kazanırsınız. Ayrıca, yaşayacağınız duygusal tatmin ise paha biçilemez.

Ben uzmanlık kursuna gideym 3 yaşnda kreşe verirm kızımızı çalışırım diyorum . Eşim ilkokula başlayana kadar çalışma diyor. Orta noktasını zamanı gelnce buluruz.
Kadınlarn çalışmasına karşı biride degl. Daha önce çalışıyordun

Sizi huzursuz edecek bir diğer yarıya körü körüne gittiyseniz saçmalık
Ama iyi gidiyorsa herşey..çok güzel şey

Back
X