Evlilik saçmalık mı?

Bana da lüzumsuz gelmistir hep.Hele de böylesine ataerkil ve muhafazakar bir ülkede,yine böyle ortamda yetismis bir erkekle evlilik delilik bana göre.Ki hayatimi herseyimi biriyle paylasacak kadar birine güvenir miyim o da zor.Nitekim siz aci bir tecrübe yasamissiniz zaten.Bence atin evliliği bir süre kafanizdan.Kimseye ihtiyaciniz yok.Hepimiz hayatta tek basinayiz bir yerde.
Çocuk için de bu kadar dert etmeyin.Tip ilerledi.İnsanlar 50 yasinda bile doguruyor.28 cok genc bir yas.Sırf yasim geciyor cocuk yapicam diye yanlis insanlara düsmeyin yine.Bu sefer hem size hem de cocuga yazik olur.Hayat sizin icin cok daha zor olur.

Cok guzel yazmissiniz. Ama insanlar Islam dan uzaklastikca bunlar oluyor.

Erkeklerin gozunu para hirsi burumus.

Ben cok dindar biri degilim, ibadetlerimi yerime getirmekte zorlansam da bu devir beni ürkütüyor.

Kadin evde calismiyor mu ? Yemek, bulasik, utu, cocuk bakmak ? Kolay mi ?

Erkek kadina diyor ki, çalişmak zorundasin bul para da nereden bulursan bul.

erkeğin illa da çalışan hatun istemesi bencillik bence...
Dün bir yazi gordum internette paylasmak isterim

dinimize göre erkek kadına bakmakla yükümlüdür ve erkeğin 1, kadının ise 9 nefsi vardır. Kadının malı kendisinindir. Kocanın o mal üzerinde bir yetkisi yoktur. Koca, karısına verdiği mallara da karışamaz. Allah Teâlâ şöyle buyurur:

?Müminler! Kendilerinden hoşlanmadığınız halde kadınlara mirasçı olmaya kalkmanız size helal değildir. Onlara verdiğinizden geri almak için baskı da yapmayın; ispatlanabilir bir fuhuş yapmış olurlarsa o başka. Onlarla marufa uygun geçinin. Eğer onlardan hoşlanmadıysanız bakarsınız ki, siz bir şeyden hoşlanmıyorsunuz ama Allah onda bir çok hayırlar yaratacak olabilir.? (Nisa, 4/19)

Dini paylaşimlarda bulunmak yasak ancak şunu söylemek istiyorum, avrupadakiler çokmu müslüman? Hayir ama kadinin değerini biliyorlar. Ev işinde yardim değil, iş bölümü yapiyorlar.

Eğer sen "erkek kadina bakma yükümlüdür" dersen, o erkekte bilindik erkek kadin rollerine girer ve zerre kadar evde yardim etmez. O gücü kendi ellerin ile vermiş olursun.

Bir insan kendine bakma ile yükümlüdür bence. Yetiskin bir insanin harçlik ile yaşamasi doğru değil bence. Üstelik ne olacaği belirsiz. Adam ölebilir, ağir kaza geçirebilir, işten atilabilir,..

Üstelik artik tek maaş ile geçinme devride değil. O çoktaandir kapandi bile. Etin kilosu 60-70 lira. Asgari maaş ile bir adam nasil yetişsin tek başina. Bunlari hepsini geçtim, ilerde emeklilik var. Şimdi bile tek maaş ile geçinmek zorken, emeklilik daha zor olur. Bu sefer çocuklara yükleniliyor ki bu daha kötü.

Bir erkek bu yüzden haklidir çalişan eş istemekte. Tabiki bu demek değil ki kadinin maaş kartini elinden alsin. Ama evet çift olarak beraber gayeler kurmak ve buna doğru yürümekte güzel, hem maddi hem manevi.

Kizlar , gunaydin.

Evlilik saçmalık midir ?

Biraz kendimden bahsedeyim size kisaca,

28 yasindayim. 4 yil once aldatildim ve bosandim, düşük yaptim ve bebegimi kaybettim. Travmasini zor atlattim der iken, hayatima biri girdi. Cok kisa sure evlilik diye diretti. Söz yaptik. Nikaha 20 gun kala, gelinlik provasi yapar iken, eski esiyle baristigini soyleyerek beni terketti.

Evlilik meraklisiydim, dersimi almamistim. Kabul ediyorum. Sevilmek istemistim. Anne olmayi herseyden cok istiyordum. Artik annemin laf sokmalarina, babamin baskilarina dayanamiyordum.

Calisiyorum. Cok da iyi kazanmiyorum. Ayri eve cikma şansim maddi manevi yok.

Acaba evren bana mesaj mi gonderiyor , sen evlenemeyeceksin evlenmemelisin diye.

Surekli kendimi sorguluyor ve suçluyorum.

Isyerinde bir arkadasim var. Kizcagizi, yemekhanede sessizce aglarken buldum. Sorun nedir, bak beni dost bilebilirsin , iyi bir dinleyiciyim dedim.

Dandik tavsancigim, ben asiri yorgunum. Yorgunluktan her yanim aciyor. Hem bedenen , hem ruhen asiri yorgunum. 5 yillik evliyim ama cok yiprandim. Cocugumu ozledim, annem bakiyor ona. Ben kendi cocugumla biraz vakit gecirmek isterdim, evde yemek pisirip kocami beklemek isterdim en azindan bir sureligine. Dogum yapar yapmaz işe döndüm. Kendimi kadin gibi hissetmiyorum. Bir robotum ben.

Dogum iznimde bile burnumdan getirdi. Hayat musterek diyor ya, Allah biliyor peki ben eve yorgun geldigimde bir kez bile yardim etmez. Ben salata yaparken sofraya tabak koyabilir. Daha guzel yemekler yapmami istiyor. Tek bir gun var, pazar. Ben evde utu temizlik ugrasirken o arkadaslariyla gunu birlik deniz kiyisina gidip dinleniyor. Bu benim hakkim , calisiyorum yoruluyorum diyor.

Evet calisan kadinim dandik tavsan, ama benim maasim esimin araba kredisine, bebek bezlerine, faturalara gidip eriyor...eve kadin tutup temizletmeye kalktigimda kiyameti kopariyor. Esitlik nerede ? Ben esit olmak istemiyorum.

O kadar hazirlaniyorum, ailesini yemege aliyorum. Yine de yaranamiyorum kimseye. Biktim artik atar giderden. Ben evladimi sadece pazar gunleri goruyorum. Hasta oldugunda yani basinda degilim. Evladim, bana sarilmak kucagima gelmek istemiyor. Oyun ablasiymis gibi hissediyorum kendimi. Ustelik annem surekli beni elestiriyor, aglatma cocugu yeni uyuttum sevme dokunma diye. Cok gucume gidiyor, cok daraldim guzel arkadasim.

Bana aynen boyle icini döktü.

Tanistigim erkekler daha ilk bulusmada, calismak zorunda oldugumu soyluyor.

Bu çağda , kadinin calismamasini isteyen yobaz zihniyetleri hic hazetmiyorum. Ama iste ama ama daha ilk bulusmada , para maas konularina girmeleri yok mu ? Hayat zor olabilir kabul. Sadece sorguluyorum . Butun gun deli gibi calis, eve gel asik suratli adamla ugras evde de mesain baslasin. Maasini istedigin gibi harcayama. Hayatta ne kendini ne de baskalarini memnun edeme. Bir de bu adama cocuk ver, soyunu devam ettir.

Sacini supurge etmeye deger mi?

Beni kirmadan elestirip, hatali oldugum noktalari soylerseniz sevinirim.

Gununuz guzel gecsin.

Selamlar.
Burada bir arkadaş söyle demişti eskiler kadına değer vermezdi ama kadın parası yemeyi gurur meselesi yapardı.Simdiki kuşağı ben de anlayamıyorum kadını maddi manevi sömürüyorlar çalışan kadın isteyip üstüne yemek çamaşır ütü istiyorlar asalak gibi yaşıyorlar senin evliliğin çok farklı olmayacak arkadaşım devir böyle ne yazık ki

Dini paylaşimlarda bulunmak yasak ancak şunu söylemek istiyorum, avrupadakiler çokmu müslüman? Hayir ama kadinin değerini biliyorlar. Ev işinde yardim değil, iş bölümü yapiyorlar.

Eğer sen "erkek kadina bakma yükümlüdür" dersen, o erkekte bilindik erkek kadin rollerine girer ve zerre kadar evde yardim etmez. O gücü kendi ellerin ile vermiş olursun.

Bir insan kendine bakma ile yükümlüdür bence. Yetiskin bir insanin harçlik ile yaşamasi doğru değil bence. Üstelik ne olacaği belirsiz. Adam ölebilir, ağir kaza geçirebilir, işten atilabilir,..

Üstelik artik tek maaş ile geçinme devride değil. O çoktaandir kapandi bile. Etin kilosu 60-70 lira. Asgari maaş ile bir adam nasil yetişsin tek başina. Bunlari hepsini geçtim, ilerde emeklilik var. Şimdi bile tek maaş ile geçinmek zorken, emeklilik daha zor olur. Bu sefer çocuklara yükleniliyor ki bu daha kötü.

Bir erkek bu yüzden haklidir çalişan eş istemekte. Tabiki bu demek değil ki kadinin maaş kartini elinden alsin. Ama evet çift olarak beraber gayeler kurmak ve buna doğru yürümekte güzel, hem maddi hem manevi.

Evli değilim ama evet nasıl ki kadınlar evlenmeden önce gelecekteki yaşam kalitelerini düşünerek karar veriyorlar,aynı durum erkekler için de geçerli.O yüzden ben erkeklerin maddi problemleri sorun etmelerini anlayabiliyorum.Adamın hayalleri vardır,bakar karşıdaki kişi çalışmıyor şimdi kazandığını ikiye bölecek ne gereği var diyebilir.Bunda yargılanacak bir durum yok.Ama hem çalışan bir insanla evlenmek hem de tüm evin yükünü kadının üzerine atmak istiyorsa kesinlikle kadınların koşarak uzaklaşmaları gerek.Arkadaşınız olan kişi de mesela neden eşiyle paylaşmıyor gerekirse kavga etmiyor bu durum için ? Ağlaması hiçbir şeyi değiştirmeyecek.O adam yine uyuyacak,yine tüm yük o kadının omzunda olacak.Kadınların biraz seslerini yükseltmeleri gerek bence.Bu söylediğiniz sorun gayet de boşanmaya kadar gidebilir ayrıca.

Son düzenleme:
Kendi adıma konuşayım kesinlikle değmiyor :işsiz: boşanma sürecindeyim 10 yılımı harcadım .Ne kaldı o evlilikten geriye dersen ? kocaman bir sıfır :işsiz:

Back
X