Evlilik şart mı

arkadaşımın düğününde çiçeği atarken çiçek dağıldı. sapı bana geldi, çiçek kısmı kaynanaya kabul olmadı
kaynanadamı aday dı

kızlar kadın cıcegı tutunca aman omu bulacak koca dedıler
kadın buldu
tup bebek yapar dedıler kadın cart hamıle sasırdım ben daha dogurmadım karı dogurdu ustune buyuttu :)

düzenli hayat,tek eşlilik ve çocuk istiyorsan şart tabi !
Tek eşlilik ve çocuk kısmı tamam da, "düzenli hayat" kısmını çıkarın bence. Bu incitici. Evli olmayanların hayatlarının düzensiz olduğunu hiç düşünmüyorum.
Ayakları yere sağlam basan,ekonomik özgürlüğü olan,çevreyi tınlamayan kadınlar hayatlarını tam bir düzen/intizam içinde yaşıyorlar. O biraz kişinin kafa yapısı ve yaşam standartlarıyla alakalı bence. Bir de dini inanç mevzusu var tabi,kimimiz için de evlilik kesinlikle şart..

üzüldüğün şeye bak.. kızz nolcak sanki al mesela benim de cocuğum yok yaşım 30... sen seneye evlenırsin çocuğun olur benden 1 sıfır önde olursun.olduda bitti maşallah
şaka bi yana 2 arkm da senle aynı yaslarda ve aynı duygularda,sanırım yasadığın şey normal...

Evlilik var evlilik var bence.
Her evli insan mutlu değil ki. Hem evli hem mutlu olabilen gerçekten çok az. Yaşın daha genç illa karşına biri çıkar. Ama önemli olan birinin çıkması değil doğru birinin çıkması. Eğer evlenmek istiyorsan evlenirsin, istemezsen evlenmezsin.
Ben mesela aniden evlendim ama şükürler olsun doğru kişiyle evlenmişim diyorum şimdi.
Evlilik evet çok güzel hele bebek olunca daha güzel ama herkes aynı hayatı yaşamak zorunda değil tabi ki.

bizim bu durumda olmamızın tek suçlusu çevremizde ki insanlar.
"sevgilin, eşin yok mu? ahh canımmm kıyamam inşallah en yakın zamanda kısmet çıkar da evlenir mutlu olursun" modunda hepsi. Sanki bekarken mutlu olunamıyor.
Mantıklı düşününce evet ben bekarken de mutlu olabilirim. Sonuçta ben bu dünyaya da tek geldim. Her zaman yanımda eş, sevgili vs. yoktu.
Ama mantığımı bırakıp, biraz da olsa çevreyi dinlediğim zaman acaba diyorum bu dünyada ki en mutsuz insan ben miyim?. Gerçekten bu psikolojiye sokuyorlar insanı. 2 gün içlerinde kalsam hayattan soğuyorum ya var mı böyle bir şey?
Evet bende isterim sevmek, sevilmek, ilgi görmek ama yok napalım çıkmıyor karşımıza kimse

Evli olmayanların hayatı düzensiz demedim ki..
Erkek arkadaşınla sabaha karşı eve gelemezsin mesela...ha gelen vardır tabii...kadınların düzenlidir de erkeklerin düzensiz oluyor.erkek için evlilik şart...

ayy ben de diyorum ki keşke evlenmeseydim, sorun sorun sorun...

bu yorumda boşanmış anneleri ve kısmet olmamış, bir hayat arkadaşı ile karşılaşamamış, çocuk özlemiyle yanıp tutuşan ve son çare olarak babasız çocuk sahibi olan kadınları hariç tutuyorum. Bu yorumu yalnızca ve yalnızca sizin "Ben eşsiz cocuk sahibi olup kariyer yaparken anne babanin yaninda yasama biciminin mutluluk getirecegine inaniyorum." yorumunuza ve sonrasında bana cevaben yazdığınız yukarıdaki mesaja karşılık yazıyorum.

öncelikle evet, çoğu erkek mükemmel baba değildir, fakat her erkek çocuğunu döven, söven vb. "öcü" baba da değildir.
Bir çocuğun hayatında "Baba" figürünün sizin yukarıda Amerikalı babaları örnek vererek yazdığınız (ki ABD erkeklerinin hepsinin böyle olduğuna kesinlikle katılmıyorum) balığa gitme, maça gitme gibi aktivitelerle veya palto vermekle kıyas etmeniz çok yüzeysel kalıyor bence. Bir çocuk için "baba" figürü (öcü babalar müstesna) çocuk açısından bakıldığında ve düşünüldüğünde böyle değildir. Babasız çocukluk, aidiyet duygusu eksikliği, güvensizlik, aşağılık kompleksi, düzensizlik, anneye bağlı değil bağımlı olma gibi bir çok soruna sebebiyet verebiliyor. şu anda bu detayları burada yazarak konuyu dağıtmak istemiyorum, dilerseniz google yapıp bu tezinizin çocuk açısından nelere sebep olabileceğini okuyabilirsiniz.

"Var mi oyle babalik gorevini yerine getiren erkek cevrende?" demişsiniz, evet var, eşim başta olmak üzere arkadaş çevremizde çok var. Artık erkekler de bilinçleniyor, babalık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan erkeklerin sayısı hızla artıyor.

"su forumlarda hep tekrarlayan senaryo, ustune ustluk bir de siddet kullanan ve psikoz erkek vakalariyla dolu konular ardi ardkasina geliyorsa" yazmışsınız, BDV ve benzeri forumlarda aksini görmemiz beklenemezdi zaten. buraya insanlar dertlerini yazıyor, yani zaten bu sorunları yaşayan kadınlar yazıyor. böyle olayların hiç olmaması mümkün olamaz ki.

temel aile=anne çocuk demişsiniz, buna yazacak bir cevap bulamadım açıkçası

"sizce bundan ideal cozum var midir" diye sormuşsunuz. bence en ideal çözüm, baştan "erkeklerden baba olmaz, en iyisi babasız çocuk sahibi olup anneanne dedeye baktırıp, kariyer yapmak" diye düşünmek yerine hamile kalınamayacak yaşa kadar sevgiye, aşka inanarak mutlu bir evlilik yapmayı ve o ortamda çocuk büyütmeyi denemek. ha olmuyorsa, Allah kısmet etmiyorsa, o zaman farklı yollar düşünmek.

sizce bir çocuğa, yukarıda yazdıklarınız yüzünden bir babası olmamasının daha iyi olacağını anlatabilmeniz mümkün mü? velev ki sizin bakış açınızla aynı bakış açısına sahip bir birey olacak büyüyünce, sizce sizi kaç yaşından sonra anlayabilir? o zamana kadarki geçen süreçte neler hisseder?

şu anda babasız olan çocuklara veya babasız büyümüş gençlere şu soruyu sorsanız "bir baban olacak ama senin maçlarına gelmeyecek, seni balığa götürmeyecek, sana sürpriz doğumgünü partisi yapmayacak, sadece akşam eve gelecek, merhaba diyecek, birlikte yemek yiyeceksiniz, seninle 15-20 dk oyun oynayacak, o kadar. (mükemmel ve öcü babaları çıkartırsak kalan erkekler ki bunlar çoğunlukta, ailesiyle akşam yemeği yer, çocuğuyla 10-15 dk oyun oynar), bu şartlarla bir "baban" olmasını ister misin?" bence bu soruya hemen hemen hepsi "evet" der.

Duygu asena kadının adı yok ve aslında ask da yok adli kitaplarini okumanizi tavsiye ediyorum size. Hayatin amaci evlilik değil kendinizi kötü hissetmeyin ya da eksik. Sırf esya veya koltuk takımı alma hevesiyle evlilik kurulmaz. Sırf cocuk sahibi olma hevesiyle çocuk dogurulmaz. İyi ki evliyim diyen kadinlarin çoğunun hayati 4 duvar arasinda kocalarinin arkalarini toplamakla geçiyordur. Aldatılip gormemezlikten gelmeye calisarak geçiyordur.

Sayin muzurtilki demis ki

Babasız çocukluk, aidiyet duygusu eksikliği, güvensizlik, aşağılık kompleksi, düzensizlik, anneye bağlı değil bağımlı olma gibi bir çok soruna sebebiyet verebiliyor.

Bu degindiginiz problemlerin olusabilecegine ben de katiliyorum. Ancak bu problemlerin sosyal mi (ogrenilmis) genetik mi (dogal) kaynakli oldugundan emin degilim.

Insan evriminde "dominant erkek primat" kavraminin nasil olup da "babalik duygulu erkek insan" kavramina cevrildigini aciklayamayiz. Babalik kavrami bir annelik kavrami kadar kesin hatlariyla belirlenmemistir, cunku bir baba fiziksel bir degisim yasamaz, cocugu olusurken ve dogduktan sonra da cocuga hormonlariyla baglanmaz.

Primatlarda erkek primat disilerin yavrularini oldurerek onlarin yeniden yumurtlamasini saglarmis. Bu yuzden tek eslilik kavrami kalabalik primat gruplarda dogan yavrularin oldurulmesini engellemek icin, bir erkek ve bir disi tarafindan korunarak engellenmesiyle olusmus ve insanlarla evrimlesmis. Fakat insanlarda da erkegin kaynaklara olan ulasimi (yiyecek, barinma) ile orantili olarak tekeslilikten cok eslilige yoneldigi gozlenmis. Yani nukleer aile babaligi aslinda tamamen gri bir alan, annelik gibi kesin cizgileri olmayan bir sosyal gorev olarak gelismis.

"Var mi oyle babalik gorevini yerine getiren erkek cevrende?" demişsiniz, evet var, eşim başta olmak üzere arkadaş çevremizde çok var.

Istisna oldugunuz icin cok sanslisiniz. Herhalde Turkiye bazinda bir istatistik yapilsa belki siz cok ayricalikli, belki nufusun %10-20 olan bir gruba girersiniz. Elimde bilimsel veri yok, ancak, benim Turk erkekleri hakkinda genel kanim budur. Yurt disi ile karsilastirma sansim oldugu icin, yine veri olmadan genelleme yaparsam, yabanci erkeklerin cok daha iyi babalik yaptigini, hatta cok sayida ev babasi oldugunu soyleyebilirim. Ama sunu da soylemek isterim, bu degisen ekonomik dengeler sonucu ortaya cikmis bir fenomen bence. cogu erkek stresli bir is hayati yerine evde kalip cocuga bakma numarasi altinda tum gun mac seyretmeyi yegliyor. Bunun bir degil, onlarca ornegini gordum yakin cevremde.

BDV ve benzeri forumlarda aksini görmemiz beklenemezdi zaten. buraya insanlar dertlerini yazıyor, yani zaten bu sorunları yaşayan kadınlar yazıyor. böyle olayların hiç olmaması mümkün olamaz ki.

BDV ve benzeri formlar degil asagi yukari cogu Turk ailelerinde gecerli oldugunu gozledim, gozluyorum ama elimde bilimsel veri yok. 12 evli kiz kuzenimden 6si bosandi. Bosanmayanlardan birisi esinin stresi yuzunden kalici ruhsal hasara maruz kaldi , ikincisi esinden cok sikayetci, ucuncusu dul kalip baba evine dondu, digerleri muhafazakar koca baskisi altinda cok mutsuz, istemedikleri hayatlar suruyorlar.

temel aile=anne çocuk demişsiniz, buna yazacak bir cevap bulamadım açıkçası

Evet oyle, biyolojik olarak erkegin sadece kadini hamile birakma gorevi disinda temel bir fonksiyonu yok. Sosyal olarak evet, kaynak saglama, koruma olabilir ama temel aile anne ve cocuktur. Dogada boyledir genellikle.

kalınamayacak yaşa kadar sevgiye, aşka inanarak mutlu bir evlilik yapmayı ve o ortamda çocuk büyütmeyi denemek.
ha olmuyorsa, Allah kısmet etmiyorsa, o zaman farklı yollar düşünmek.

Elbette benim kuzenlerim o yollari denediler. Hepsi eslerini secti ve asik olup evlendi. Cogu olaganustu fedekarliklar yapan, ailesine ve kocalarina sadik, egitimli ve hatta bir kismi iyi gelirli olan kadinlar. Neden bosandilar? Bunun kaderle kismetle yukaridaki otoriteyle ilgisi yok. Bunun ya erkegin biyolojik olarak isine gelmedigi gercegi (mumkun oldunca cok disiyle ureme gudusu) ya da toplumun erkeklere vermedigi sosyal sorumluluk duygusu ve gereginden fazla erkek-merkezli davranis bicimiyle alakasi var.

sizce bir çocuğa, yukarıda yazdıklarınız yüzünden bir babası olmamasının daha iyi olacağını anlatabilmeniz mümkün mü? velev ki sizin bakış açınızla aynı bakış açısına sahip bir birey olacak büyüyünce, sizce sizi kaç yaşından sonra anlayabilir? o zamana kadarki geçen süreçte neler hisseder?

Benim gorus acimi bir cocuga anlatmam neden gereksin? Cok ileri toplumlarda anne-cocuk aile birimi normal kabul ediliyor, cocuklar hic de yadirgamiyorlar. Cunku anneleri onlara gerekli sevgiyi ve bakimi sagliyor. Cocuklar cok erken yastan kendi hayatlarina yon verebiliyor, karar ve sorumluluk alabiliyorlar. Elbette her zaman bir erkek rol modeli onlar icin onemli ama, bu rolun onemi sosyal mi (toplum tarafindan ogretilen) yoksa biyolojik mi (dnamizda programlanmis), yukarida acikladigim gibi, cok buyuk suphelerim var. Toplum normlari Anne-cocuk birimini aile olarak kabul edip kutsarsa, cocugun da gorus acisinin bu yonde degisebileceginden eminim. Kaldi ki son yillarda tek ebeveyn aile nufus hizla artisa gecti, ABD, Iskandinavya'da artik norm oldu. Kimse cocuklari "babasiz" diye magdur gormuyor, rencide etmiyor, onlara ozguven kazandiriyorlar erken yasta.

şu anda babasız olan çocuklara veya babasız büyümüş gençlere şu soruyu sorsanız "bir baban olacak ... bu şartlarla bir "baban" olmasını ister misin?" bence bu soruya hemen hemen hepsi "evet" der.

Derler tabi. Cunku "onun bunun cocugu" diye bir sartlandirmaya maruz kalmaktansa iskele babasiyla yasamayi tercih edeceklerdir. Sosyal baskiyi asla kucumsemeyin. Yeryuzunde cehennemi yasatir sosyal baskilar.

Ona kesinlikle katiliyorum; ask hayatin tadi tuzu :) fakat anlamsiz bir iliski yumaginin icinde debelenmek veya gercekten yogun duygular hissedilmeden sırfyapmis olmak icib evlilik yapmaktansa bekarolmak daha cazip geliyor bana. Bekar insanin da pekala hayatini renklendirebilecegini düşünüyorum sacma sapan bi iliski icine girmektense.

Valla bugünlerde sarışın demedim esmer demedim eğlendim modundayım katılıyorum arayana eğlence çok allah sonumu hayır etsin:)))

Bence şart değil.Ama sevdiğini bulunca değişiyor.Kocam için binlerce kez şükrediyorum her gün,gözünün üstündeki kirpiklerini bile tek tek sayıyorum.Ben kocamı çok seviyorum,o yüzden bana evlilik şart olmuştu.

valla cocuk icin mecbur sart hem toplum baskısı hemde gitcen sperm bankasından alcan en üdü belirsiz yurt dısında spermleri satıyolar kisiler belki adam hırsız parası yok spermini sattı ya cocugum ona benzerse evlencen yapcan bi cocuk sornasında ayrılırsan da ayrıl heleki paran varsa ooooo missss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…