evlilik sendromu

ebyar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
2.754
3.348
133
50 günlük evliyim. Eşim beni çok seviyor çokta iyi bir eş aslında ama sanırım ben evlilik sendromu yaşıyorum evlilik benim için yalnızlık oldu resmen kendimi çok yalnız hissediyorum evin içinde sürekli ağlamaklı dolaşıyorum

Eşimin çalışma saatlerinden dolayı sürekli yalnız kalıyorum . Ailemle de aynı şehirde yaşamıyoruz tanıdık kimsemiz yok burada. Eşim işten geliyor yemeği zor yiyor genelde yorgun oluyor.

Evlilik sonrası ne yazık ki balayına falan gidemedik. Evlendiğimizden beri de şöyle stres atacak bir şeyler yapamadık. Az önce annemle konuştum tatile gidiyorlarmış iyice canım sıkıldı bende eşimle konuştum biz neden bi yerlere gitmiyoruz dedim iznim yok biliyorsun dedi. Yakın bir yerlere gidelim dedim bu seferde arabamız yok arabasız çok zor olur dedi. Ona da hak veriyorum o da gerçekten bir yerlere gitmeyi, stres atmayı istiyor ama imkanlar izin vermiyor.

yaniiii evlilik benim için temizlik, yemek, ütü, bulaşık.... vs. gibi sorumluluklar ve yalnızlık oldu bu sendromu atlatmak için ne yapmalıyım bilmiyorum

of of benimle aynı durumdasın şekerim geçen yıl eylülde evlendik malesef balayına gidemedik eşim yıllık izine ayrılmıştı halbuki zamanımız vardı ama beni hiç bi yere götürmedi evde patladım patladım evliliğimin daha sonralarıda rezalet şeklinde geçti yeni yeni bişeyler oturuyor bak bu yıl da iznini kullandı ama tatile gideemedik herkese öle özeniyorum ki benim ailemde farklı şehirde kv ve görümce burnumun diibindeler bide onları çekiyorum iğrenç çevremizdekiler hafta sonu iki günlüğüne de olsa adalara yüzmeye gidiyolar ben bu fikri sölediğimde eşim bana paramız yok pahalı oralar diyor artık ne yapacagımı bilmiuorum zaten hamileyim de iyice canım sıkılyıor herşey kötüye gidiyor kv deden uzak bi yere taşınmak istiyorum ona da yanaşmıyor çok gıcık ve zor sen en iyisi eşin parayı sorun etmiyorsa kurslara yazıl ordan edindiğin arkadaşlarla da bişiler yaparsın yavaş yavaş cevren oluşur :26:

biz de gidemedik balayına, ailem Ankarada biz ise düğünden 3 gün sonra Batmana geldik, dilini bilmem kültürünü bilmem insanını bilmem ama sıkılmadım çünkü çalışıyorum

bende haftada bi gün gidip stres atabileceğim bir kursa gitmek istiyorum dediğiniz gibi
bir yandan da evde ders çalışmam lazım 2014 kpss için. Sınavı kazanıp atansam, çalışma hayatına girsem hepsi geçecek ama ona da daha epey zaman var. Çok zormuş evlenip yeni bir hayata ve çevreye uyum sağlamak gerçekten

biz de gidemedik balayına, ailem Ankarada biz ise düğünden 3 gün sonra Batmana geldik, dilini bilmem kültürünü bilmem insanını bilmem ama sıkılmadım çünkü çalışıyorum
evet çalıştığınız için sıkılmadınız emin olun evde otursaydınız sizde zorlanırdınız.

canım bende çalıştım bi süre ama kv ile evler yakın olduğu için ben evde olmadığım zaman eşimi hemen arayıp çağırıyolardı eşim eve bi türlü alışamadı kahvaltı öğlen yemegi felan sürekli annesindeydi ben evimde yemek bile pişiremiyodum eşimde aklına gelipte eve ekmek bile almıyordu bu tarz sorunlar olunca işten çıkmak istedim ve iyikide çıkmışım çünkü ben yokken tuhaf şeyler oluyordu mesela benden habersiz evime grilip eşyalar değişip temizlik yapılıyodu ama benim hiç bişeyden haberim bile olmuyordu bu yüzden işten ayrıldım ama işten edindiğim arkadaşlarla felan görüşüyorum komşularla felan az çok yine sıkılmıorum kurslara gitçem bende ama ücretsiz olanlara çünkü benimki biraz paracı olduğu için ve onun ailsi öle kurs felan seven birileri değil alışkın olmadıkları için benim bu düşüncelerim onlara tuhaf geliyor ama doğumum da var işte annemler gelecek yanıma tek tesellim bu tatlım umarım seninde düzelir kısa zamanda

seninki de zormuş. Benim böyle sıkıntılarım yok çok şükür kendi ailemde eşimin ailesi de uzakta. Eşimde benden bir şey esirgemez ama yine de zorlanıyorum çünkü eşimin işinden dolayı çok yalnız kalıyorum. Allah yardımcın olsun zor gerçekten kvye yakın oturmak hele de kişilik sahibi bir eşin yoksa hepten zor

ewet canım işte tek duam burdan uzağa bi yerlere taşınmak ama kv ona bile laf ediyor illa bu çevreden ev tutacaksınız diyor inan ki çok gıcık kv den çok görümcemi çekiyorum o annesinden de beter yine de senin bu tarz sorunların yokmuş buna sevindim daha kolay toparlarsın en azından zaten ilk 6 ay evliliği oturtmakla insanlra alışmakla eve alışmakla felan geçiyor bence eşinde anlayışlıysa bak kışta geliyor işkurun kurslarına felan da gidebilirsin 2014 kpss ye bende giricem cnm ayrıca benim okulum da war işlerim hepten karışık bebekte geliyor şimdi bakalım bu yıl beni neler beklicek

ahh bi süre yalnız kalmak için neler vermezdim

hepimizde zaman zaman olmustur ,calısmanı öneririm faydası olur daha rahat adapte olursun

işe gir
kpss sınavına girecem diyosun ona hazırlan
işi partime olarak düşünebilirsin
ücretsiz kurslara yazıl
yürüyüş spor
kitap oku

2 hafta sonra evlenicem insallah. Korkuyordum suan daha da korkmaya basladim . O kadar ki bende gorumcelerimle yakin oturucam kayinvalidemle cok sık gorusucem ama benimkiler cok tatli insanlar. Allahim bozmasin.ayrica acikogretimden egitimime de devam edicem insallah. Ailemden de epey uzakta olucam. Ya turkiyede evlenen her kadinin hali ayni mi ?.. endiseliyim nisanlimla hep problemli bi iliskimiz oldu ama birbirimizi cok seviyoruz ben bu sevgiye guvendim yumdum gozumu bu yasta herseyi bi kenara iterek evlilik karari aldim ama mutsuz olmaktan cok korkuyorum pisman olmak hiccc istemiyorumm . Benim icin de bir seyler soyleyin lutfen cok tedirginim

bende aynı durumdayım.
eşim sabah 7de işe gidiyor. akşam 6da geliyor. 1 saat bilemedin 2 saat sonra akşamki işine gidiyor. 12-1 gibi geliyor.
zaten ondan sonra da uyuyor.
bütün gün evde sıkıntıdan patlıyorum.
yaşadığımız yerde de özel sektör tamamen bitmiş durumda, iş yok.
memurluk bekliyorum, gelirse

işe gir
kpss sınavına girecem diyosun ona hazırlan
işi partime olarak düşünebilirsin
ücretsiz kurslara yazıl
yürüyüş spor
kitap oku
bu dediklerinizin çoğunu yapıyorum ama sabahtan akşama kadar her gün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım
eşim sınava odaklanmamı istiyor bu yıl hiç bir yerde çalışmanı istemiyorum sınavı kazan öyle çalışırsın diyor

siz galiba yurtdışından Türkiye ye geleceksiniz. Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama gerçekten ilk zamanlar zor geçiyor. Umarım hayal kırıklığı yaşamazsınız. Mutluluklar dilerim
hem de ne zorlanırdım, düşünsene konu komşu namına benim yaşımda kimse yok olanlar da Türkçe bilmiyo
çok zor gerçekten. Bende buraların yabancısı olduğum için kimseye güvenemiyorum apartmanda öyle yaşıtım birileri de yok insanlar çok değişik.
bende bi kamuya yerleşsem hem maddi hem manevi açıdan çok iyi gelecek bana ama şimdi beklemekten ve çalışmaktan başka yapacak bir şeyim yok

merhaba canım benim, yeni bir hayata başladın böyle hissetmen normal. diğer arkadaşlar söyledi mi bilmiyorum ancak madem arabanız yok, turlara katılabilirsiniz. haftasonu için veya günlük turlar. onlar otobüsle alıyorlar sizi. sen kendin kurslara da yazılabilirsin? film kirala veya al. bir gece film geceniz olsun. ve eşin işyerinden evli birilerini davet etsin ... bunlar sana iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…