Evlilik sizi ne kadar değiştirdi?

yusufun_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
499
3
0
46
Kocaeli
Evlilik beni hiç değiştirmez ben adamı değiştiririm diyenlerden misiniz yoksa artık ben bile kendimi tanıyamıyorum kısmına mı geçtiniz?
Niye soruyorum çünkü ben bendeki bu kadar değişim ve kendimden vazgeçiş normal mi merak ediyorum.

evlilik degilde nişanlılık bile beni degiştirdi..
nişanlımda da degişmeler var..
ben kafasına göre yaşayan tabiri caizse kimseyi takmayan biriydim.. takmaya başladım.. kendı basıma birey olmadıgımı ögrendim..temsil ettigim bir erkek oldugunu ve ona göre adım atmam gerektigini ögrendim..
kısacası daha agır başlı olma yoluna meyillendim..
asabiyetimle başa çıkmayı da ögrendim..
hayat tozpembe insanlarda o kdr iyi degilmiş.. 21 sene ögrenemedim de nişanlanınca ögrendim.. ögretenler saolsun..
bunlar fikri ve hayati bir degişime neden oldu.. evlenince nolur düşünemiyorum..bu kdrı bile kafi.

Evlilk 2 kişi ile olan bişey ve karşndaki insan kesinlikle seninle aynı olamaz. Bu durumda değişmek çok normal bence. Ama bunun tek taraflı olması yıpratıcı oluyor. Aslında evlilikte kavgalarda insanların değişmeye direnmesinden çıkıyor. Herkes kafasına göre davranmaya çalışınca anlaşmazlıklar çıkmaya başlıyor. Karşılıklı olarak alttan alıp birbirine uyum göstermeyi öğrenmek gerekiyor.vereliniortak Ben de iki kişilik düşünmeyi öğrendim. Aldığım her kararın sadece beni değil eşimi de etkileyeceğini öğrendim. Ve eskiden olduğu gibi her istediğimi yapamıyorum artık..:kahve:

Arkadaşlar benim asıl sormak istediğim ortak noktalarda birleşirken siz siz olmaktan ne kadar çıktınız?
Ya da yeni halinizi sevdiniz mi yoksa sadece eşinizi sevdiğiniz için mi bu halinizede alıştınız.

bence baya deiştirir artık iyimi yoksa kötü yönden mi olcagını evlendikten sonra anlıycam..ama bence evlilikten önce ve sonra diye ikiye ayrılıyor hayat:)

Arkadaşlar benim asıl sormak istediğim ortak noktalarda birleşirken siz siz olmaktan ne kadar çıktınız?
Ya da yeni halinizi sevdiniz mi yoksa sadece eşinizi sevdiğiniz için mi bu halinizede alıştınız.

herkes değişiyor canım. çünkü herkesin hayat şartları sorumlulukları da değişiyor.
eskiden kendime su bile almaya mutfağa gitmeyen ben. evde mutfaktan çıkamıyorum:)
kafama göre çıkıp gezemiyorum. eskiden olsa bisikletime atlar dolaşırdım.
köpeklerimle evde ki düzene ayak uydurmaya çalışıyoruz.
çok değiştim. hele ilk zamanlar çok bunalıma girdim. bu değişim beni üzmüştü.. zamanla alıştım. şimdi mutluyum. eşimde değişti elbette..

yeni bir ben artık. daha uysal daha sabırlı biri oldum.:icecream:

Şehir,sosyal yaşantı,arkadaşlar ve alışkanlıklar...Evet aslında bunların hemen hepsi benim hayatımda kötüden iyiye doğru değişti.Şimdi herşey daha mütevazi daha sınırda daha uyumlu hayatımda.Ama en ufak bir tartışmada ben senin için ne kadar değiştim görmüyor musun diyebiliyorum?

Evlenmek sanki benim zekamı daha da arttırdı kaydirigubbakcemile3

Karakterimde ve yaşayışımda bir değişiklik olmadı,zaten memnundum halimden..Zaten eşimle hemen hemen aynı şartlar altında yetişmişiz..Umduğumdan da mutlu oldum..Bebeklerimizi sağlıkla kucaklarsak mutluluğumuz daha da artacak inşallah :Saruboceq:

Şehir,sosyal yaşantı,arkadaşlar ve alışkanlıklar...Evet aslında bunların hemen hepsi benim hayatımda kötüden iyiye doğru değişti.Şimdi herşey daha mütevazi daha sınırda daha uyumlu hayatımda.Ama en ufak bir tartışmada ben senin için ne kadar değiştim görmüyor musun diyebiliyorum?

hem şartlar daha iyiye gitti. herşey daha güzel diyorsuuz.

hem de tartışma da senin için ne kadar değiştiğimi görümüyor musun? diyorsunuz...eyvahedigeldismile

neden ki?

iyi olan rahat olan şartlara hepimiz daha kolay alışırız zaten. bu durum tam tersi olsa sizi anlayabilirim ama...
:sinifsinif:

ben anlayamadım sıkıntınızı?

Kötüden iyiye doğru gidişi sadece rahat hayat daha yüksek standartlar olarak düşününce anlaşılmaz olması normal belkide.
Oysa ki ben şehirden köye farklı bir kültüre geçtim ve bunu 'iyi' olarak değerlendiriyorum.
Daha dominant bir hayattan daha çekinik bir hayata geçerken çok mu kendimi kaybettim bunu sorguladım bu gece yoksa yoktur bir sıkıntım öyle anlaşılmaz olacak

Kötüden iyiye doğru gidişi sadece rahat hayat daha yüksek standartlar olarak düşününce anlaşılmaz olması normal belkide.
Oysa ki ben şehirden köye farklı bir kültüre geçtim ve bunu 'iyi' olarak değerlendiriyorum.
Daha dominant bir hayattan daha çekinik bir hayata geçerken çok mu kendimi kaybettim bunu sorguladım bu gece yoksa yoktur bir sıkıntım öyle anlaşılmaz olacak

diğer mesajınıza göre bu açık olmuş diğerinden anlayamadım kusura bakmayın.

şehirden köy hayatına alışmak oldukça zordur. elbette...
hele ki az gelişmiş bir köy ise oldukça zordur. bu konu da ki değişimi anlıyorum. büyük bir fedakarlık var ortada.. bir çok şeyi göze alıp gittiniz elbette..
oradaki şartlara göre hareket ediyorsunuzdur mecburen. kendimi kaybettim derken?

çok değiştirdi herşeyden önce silkelendim genç kızlıgın verdigibunalımdan kurtuldum aile kavramına girdim sıcacık yuvanın huzuruyla boguldum kimi zaman kimi zaman kasvete büründüm sonra bocalandım bebegimoldu kendime bidhaa geldim şimdi anney,m çok güçlüyüm herşeyi aşabilcegime inanan ayakları saglam ba-san eşine ailesine sahip çıkan [ bir hanımım eşi tarafından hiç bi şekilde sıkılmayan rahat bi yaşantım var çok şkür baba evinde hasre toldugm çogu şeyi eşim bana verdi allah razı olsun herşeyden engüzelide dünya tatlısı bebegimiz var arada sıkıntı çeksekte her istedigimize sahip olamasakta bunada çok şükür diyom hergünn ben çok oldgunlaştım evliliğimleee/COLOR]

Köyde yaşamıyorum sadece bu kültüre ait bir aileye gelin oldum hem de hayatında hiç köy görmemiş biri olarak.

Benim sizlerle paylaşmak istediğim evlilikle beraber ne kadar değiştiniz ya da ne kadar değişmek gerekir yoksa tabi ki mutluyum..Dünyalar tatlısı oğlumla ve eşimle.
Nelerden vazgeçtik,çok mu susar olduk fazla mı anaç?Hırçınlık ve çılgınlıklarımızı frenledik ve iyide oldu ama karakterimizden ne kadar ödün verdik vs...

bende istanbuldan çerkezköye geldim bildigin minicik kasaba gezilcek tekl yeri pazar bildigin semt pazarı
sobalı evde yaşamaya başladım zorlanmadımmı çok çünkü kimsem yok burda tekim ailesiyle beraber oturuyoz üst katımda annesi alt katımda ablası eşimin
3sen oluyo ama gel görki arada insan kendinden birine ihtiyaç duyuyo
bana göre olmayan çok şeyi yapar oldum hamileyken bile tonton odun kırdıgımı bilirim sogugu bile bi başka buranın
12saat işte olan eşimi bekliyom evde bütün gün işte kızımllayım zor ama kötde değil ne demişler dogdugun yermi doydugun yermi doydugum tabikide burda doyuyom çok şükürr ailesiyle ilk sene pek anlaşamadık ben istanbu lkızı onlar erzururm dadaşlar
ben açık onlar kapalı
şimdi oturdu daha yeniyeni
çok seviyolar beni alla h raz ıolsun

çok değiştirdi herşeyden önce silkelendim genç kızlıgın verdigibunalımdan kurtuldum aile kavramına girdim sıcacık yuvanın huzuruyla boguldum kimi zaman kimi zaman kasvete büründüm sonra bocalandım bebegimoldu kendime bidhaa geldim şimdi anney,m çok güçlüyüm herşeyi aşabilcegime inanan ayakları saglam ba-san eşine ailesine sahip çıkan [ bir hanımım eşi tarafından hiç bi şekilde sıkılmayan rahat bi yaşantım var çok şkür baba evinde hasre toldugm çogu şeyi eşim bana verdi allah razı olsun herşeyden engüzelide dünya tatlısı bebegimiz var arada sıkıntı çeksekte her istedigimize sahip olamasakta bunada çok şükür diyom hergünn ben çok oldgunlaştım evliliğimleee/COLOR]

RABBİM evlatlarımızı korusun her zaman.Evet insanın eşinin sahiplenmesi çok güzel ama evlenene kadar her işini kendi halleden birinin şimdi su faturasından bile bi haber yaşaması beni düşündüren.

Çok uzağa gitmedim ama
Yaşadığım şehir değişti evim değişti
Ortamım değişti sosyal hayatım değişti
Ama ben hiç değişmedim eşim hiç değişmedi
Büyük bi şehirde süper aktif yaşarken küçücük bi ilçede yobazlık diz boyu bi hayata geçiş yaptım
Ama eşim benim en büyük destekçim en az haftada bigün nefes alabilmem için geldiğim şehre gitmemi ister
Çoğu zaman benimle gelir çünkü o da sevmiyor burayı
Bazen bi kaç gün kalmamı söyler kendi işi nedeniyle pek kalamıyor
Sabah kahvaltı yaparken bunaldım diyelim
Hemen iki tabak yemek yapar arabayı alır giderim
Yoldan eşimi ararım ben bi gidip gezeyim akşama gelirim derim
Hiiiç sorun etmez çünkü bu berbat yerde sırf onun için yaşadığımı bilir
Ama ben asla başına kakmam

Sonuç olarak bizim hayatımız değişti ama karakterlerimiz hiç değişmedi

içimdeki deli kızım uslandı o kadar uslandıki az daha beklersem sümsük olup çıkacak.....
bi kaç gündür çok kötü gidiyor herşey.
dün sabaha kadar uyuyamadım ve de en çok bunu düşündüm "ne çok şey yaptım , ne çok değiştim "
ben hep bulutların üstündeydim 4 yıldır şimdi sanki yerin 7 kat dibindeyim..
kötüsü canımdan çok sevdiğim adam benden daha beter dipte sanki..
onu çıkarmam için ona 1 tek güzel söz söylemem için yalvarıp hüngür hüngür ağlıyor..
çıkaracakmıyım onu oradan bilmiyorum..
onu mu azat etsem yoksa kendimi mi???

ben neysede herşey nasıl olduda böyle birden bire değişti :((((((((((((

daha duygusal oldum..ama inadımı hala yenemedim ...
yaşam koşulları illaki bişeyleri değiştirmek zorunda heleki evlilik ise konu apayrı
evlendiğim zamanlar dahi hiç zorluk çekmedim eşimden yana bu yüzden pek bi değişim olmadı bende
sadece bebek meselesi yüzünden eccik psikopata bağladım o kadar kaydirigubbakcemile3

beni saf yerine koymaya çalışan akrabalarından sebep hırçın oldum.daha da başına buyruk dik kafalıyım artık.kocaya bile eyvallahım yok...

Back
X