Evet,benim derdim bu.Hiçbir şeye yetişemiyorum.Ev işlerini düzgün yapamıyorum hep yarım yamalak.Eşim yardım ediyor ama fark ettim ki,evi en çok dağıtan yine benim.Mutfakta yemeğe başlıyorum, pratikliğim olmadığından biraz uzun sürüyor .İşim bittiğinde mutfağa bir bakıyorum darmadağın,toplamam da epey vaktimi alıyor.Bir türlü tüm işlerim bitti,oh be diyemiyorum.Sürekli kafamda şu da yapılacaktı bu da yapılacaktı diye listeler dolaşıyor.Bu da benim uykularımı kaçırıyor açıkcası.Huzursuz oluyorum bundan dolayı.Stresli stresli geziyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.
:) sormayın aynı konudan kız kardesım de muzderıp fakat o yolunu bulmuş agbımın ısıne gıdıyor ıs olmasada takılıyor aksam geldıgınde çorba yapıo zaten evı kırleten de yok coluk çocuk :) Fakat dedıgıız gıbı kolay degıl dışarıdan gozuktugu gıbı.Ama sunu anladım evlılığin ilk ıllarında aşırı uzerıne dusersenız evın vs.. ozaman erkek herzaman oyle gıtmesını bekliyor.
ÇAlışıyormusun bılmıyorum ama yavaş yavaş yap eger kafan karışıyor lıste yap yada bırgun önceden ılk once ne yemek yapacağına karar ver . yada herseyı bosver anlık yasa :) nedıyeyım aşırı kafaya takan bır ınsan için zorr...
Evet,benim derdim bu.Hiçbir şeye yetişemiyorum.Ev işlerini düzgün yapamıyorum hep yarım yamalak.Eşim yardım ediyor ama fark ettim ki,evi en çok dağıtan yine benim.Mutfakta yemeğe başlıyorum, pratikliğim olmadığından biraz uzun sürüyor .İşim bittiğinde mutfağa bir bakıyorum darmadağın,toplamam da epey vaktimi alıyor.Bir türlü tüm işlerim bitti,oh be diyemiyorum.Sürekli kafamda şu da yapılacaktı bu da yapılacaktı diye listeler dolaşıyor.Bu da benim uykularımı kaçırıyor açıkcası.Huzursuz oluyorum bundan dolayı.Stresli stresli geziyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.
evet, çalışıyorum zaten çocuk falan olsa halim nice olur.Bir düzen oturtamadım henüz ondan mı diyorum yoksa sürekli böyle mi olacak bilmiyorum.
evet, çalışıyorum zaten çocuk falan olsa halim nice olur.Bir düzen oturtamadım henüz ondan mı diyorum yoksa sürekli böyle mi olacak bilmiyorum.
Yanlış anlamayın ama bişey merak ettim evlenmeden önce nasıldınız evde yaparmıydınız ev işi ?
Ailenizin bu konuda size olan tavrı nasıldı ?
Neden bu kadar kendinizi kasıyosunuz anlamadımMutfakta yemek pişerken hemen kirlettiğiniz diğer mutfak gereçleri yıkayıp kadırırsanız hem mutfak bu kadar dağılmamış olur hemde pratiklik açısından kendinizi geliştirmiş olursunuz. Ev bu sonuçta dağılır yine toplanır sürekli düzenli olmazki. Evi falan kafanızı takmanızı anlamadım açıkcası keşke tek düşünceniz bu olsun.. Allah başka dertler versin
Evliligimin ilk yıllari aklima geldi, soylemeye utaniyorum ama 1 hafta bulasik yikamadigimi biliyorum. Simdi bebegimde var ama evim toplu. Ama hergun temislhk yapmam, haftada 1 yaparim, cok sıkılirsamda kadin cagiririm. Mukemmel olmaya calısma. Gerek yok.
ben de böyleydim.
yeni yeni düzeliyorum.
yataktan kalkınca hiç toplamazdım.
işten gelince kıyafetlerimi çıkarır yatağın üzerine atardım.
mutfakta bir yemek yapardım, sanırsın ki ordunun bulaşığı var :)
yemekten sonra da hemen tezgahın üstüne atardım kirli tabaklarıı kalırdı orada.
çamaşırları çamaşırlığa sererdim toplamazdım, ipten alıp giyerdik :)
işin sırrını öğrendim.
SONRAYA BIRAKMAMAK ve PLANLI OLMAK
yemek yaparken bir yandan da kullandığım malzemeleri kaldırıyorum.
mesela çorba pişerken ben kirlileri makineye atıyorum.
yemeklerden sonra hemen durulayıp makineye koyuyorum.
yataktan kalktığım gibi yatağı topluyorum.
kıyafetlerimi ya kirliye ya da askısına koyuyorum çıkarınca.
işte böyle böyle biraz düzeldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?