stres eşim bir şey dediği için değil,sadece işlerin bitmemesi beni rahatsız ediyor.Kafamda sürekli şu da olacak bu da olacak demem.Yoksa eşim olsun ne varki havalarında.ilk iki hafta her güne değişik yemek,yanında soğuk meze tarzı salatalar yapıyordum ama sonra kv ve eşim bu kadar kendini yorma biraz çok yap iki gün yeriz vb. şeyler dedi.Annemlerin evinde böyle alışmadığımdan bunu duyunca sevindşm tabi ama temizlik işi özellikle zor olodu benim için.kendimi yetersiz hissettim biraz.
vallahi gülesim geldi nolur yanlış anlama yazdıklarında kendimi gördüm o yüzden gülüyorum.. evliliğimin ilk bir yılını bende kendime zehir etmiştim.. insan bekarken ne kadar ev işlerine yardım etse de kendi evinde çok farklı oluyor.. ve daha ilk haftadan aklımdan geçen şey şu olmuştu..
" meğer annecim ne kadar çok işin üstesinden geliyormuş, meğer yükü ne kadar fazlaymış"
dert etmeyin.. çalıştığın için biraz daha zorlanırsın.. senin için şu an en büyük çözüm kendine bir düzen oluşturman..
bir arkadaş bahsetmiş mutfak konusunda o anda çıkanları hemen yıkayıp kaldırırsan mutfağın daha derli toplu olur ki emin ol bir hafta rutine bindirdiğinde elin alışıyor zaten.. aynı şekilde kıyafetler de öyle.. ben diğer konularda pratiklik kazandım ama bazen hala arada bir kıyafetleri ihmal ettiğim olur.. çok yorgun olduğum zamanlarda falan.. ozaman kızarım kendime birikince daha çok yük oluyor çünkü gözünde büyüyor insanın.. zamanla hem alışıp hem hızlanacaksın emin ol..
Canım maddi durumunuz elveriyorsa arada gündelikçi çağırabilirsin.
Çamaşırların ortada kalmaması için kurutucu büyük kolaylık tavsiye ederim.
Mutfağa girdiğinde ilk önce bulaşık mak. Boşaltırsan yemek yaparken bir yandan da kirlenenleri içine yerleştirirsin. Alışana kadar da yemek konusunda kendini kasma bence. 1 çeşit ve 1 salata yetebilir bence. Yaptıkların da pratik yemekler olabilir. Düdüklü tencere de kullanabilirsin, zamandan çok tasarruf ettiriyor. Yemek fazla yaparsan derindondurucuya koyup sonra çıkartıp yiyebilirsiniz. Veya mesela hafta sonu köfte yapıp derindondurucuya koyarsın, hafta içi çıkartıp yanına 1 pilav 1 salata halledersin.
Ama canını sıkma. Zamanla oturur düzenin. İlk başlarda biraz bocalaman normal. Herşey dört dörtlük olsun diye strese girme.
Bence hemen bebek yapmayin .
İnan bnde ilk zmnlr szin gbiydm. Snr hmn hamile kaldm... ewe kocaya alisma surecnd bi d hamilellgn stresi,,,coo k zorlandm. Ama atlattk cok sükür.. allah sna yardm etsn ccanim... streslenmee,, cok da zor degil.. zmn sadece ihtycn olan
Bence hemen bebek yapmayin .
İnan bnde ilk zmnlr szin gbiydm. Snr hmn hamile kaldm... ewe kocaya alisma surecnd bi d hamilellgn stresi,,,coo k zorlandm. Ama atlattk cok sükür.. allah sna yardm etsn ccanim... streslenmee,, cok da zor degil.. zmn sadece ihtycn olan
Sanirim evlenmeden once evin isleriyle alakali olan kadinlar kendi evlerine gecince sorun yasamiyorlar.sen simdi damdan duser gibi bi evin sorumlulugunu aldigin icin boyle zorlaniyorsun,zamanla oturur en azindan azimlisin.istek basarmanin yarisidir.
Annemin bir lafi geldi aklima'yaparsin benim icin, ogrenirsin kendin icin' kizardim icimden ama sanirim dogru soyluyordu.