Evlilik, sorumluluk ve başka şehre gelin gitmek

bretta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2015
966
1.322
merhaba kızlar:KK25:
kısmetse yaklaşık 1 ay sonra düğünüm var. 1 senelik nişanlıyız ve ben başka şehre gideceğim. başlarda her şey çok toz pembeydi, giderim, sevdiğim yanımda olsun yeter, nolcak canım uçağa bin 1 saate burdayım gibi, zaman geçtikçe daha gerçekçi bakmaya başladım. evet duygularım değişmedi ama yaşayabilceğim olumsuzlukları düşünmeme engel olamıyorum:110:
hele bir de evliliğin ilk senelerinin zor olduğunu öğrendikçe, yeni ev, yeni çevre, yeni hayat. her şeyi çok mu toz pembe gördüm diyorum. birazcık gözüm korkuyor anlayacağınız:)
özellikle başka şehre gelin gidenler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı? boşluğa düşmemek için? ya da kendimi hazırlamak adına yorumlarınız söyleyecekleriniz varsa çok sevinirim.

işin açıkçası mutsuz olup eşimi de mutsuz etmekten korkuyorum kızlar.. alışamamaktan.

İnsan nelere alışıyor..Hoppa
üzülme canım. .:KK200:
Hem atla uçağa 1saatt. .:KK55:

9 senedir il il geziyorum eşimle,şu andada malatya ya tayinimiz çıktı,annem izmirde sevdiklerim izmirde...mükemmel bir eşim rabbime çok şükür bir kızım bir oğlum var,ama ben hala bir gram alışamadım...Çok zor gurbet....

mesele alismaksa, 8 yil oldu evleneli ama annemlere gidip odama girdigim an bi burukluk oluyor icimde:KK43: ama evim gibi rahat olamiyorum ,iki saat fazla kalinca evimi ozluyorum :)
evvela kendi evine alisiyor insan ama baba evindeki anilar guzellikler hic unutulmuyor

kısmetse yaklaşık 1 ay sonra düğünüm var. 1 senelik nişanlıyız ve ben başka şehre gideceğim. başlarda her şey çok toz pembeydi, giderim, sevdiğim yanımda olsun yeter, nolcak canım uçağa bin 1 saate burdayım gibi, zaman geçtikçe daha gerçekçi bakmaya başladım. evet duygularım değişmedi ama yaşayabilceğim olumsuzlukları düşünmeme engel olamıyorum:110:
hele bir de evliliğin ilk senelerinin zor olduğunu öğrendikçe, yeni ev, yeni çevre, yeni hayat. her şeyi çok mu toz pembe gördüm diyorum. birazcık gözüm korkuyor anlayacağınız:)
özellikle başka şehre gelin gidenler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı? boşluğa düşmemek için? ya da kendimi hazırlamak adına yorumlarınız söyleyecekleriniz varsa çok sevinirim.

işin açıkçası mutsuz olup eşimi de mutsuz etmekten korkuyorum kızlar.. alışamamaktan.

ikiniz de ailelerden uzak şehre gidince çok sorun olmuyor da
onun ailesine yakın ama kendi ailene uzak olunca, hele de onun ailesi ile aran iyi değilse büyük sorunlar yaşanıyor
onun ailesi ne kadar iyi olursa da olsun, anne mutlaka özleniyor...

canim zor tabi surecte en buyuk destekcin esin oluyor umarim esin bu ilgiyi senden esirgemez.
gurbet konusuna gelince hiccc bitmeyen bir ozlem.....

İnsan nelere alışıyor..Hoppa
üzülme canım. .:KK200:
Hem atla uçağa 1saatt. .:KK55:

ben de anca öyle teselli ediyorum kendimiHoppa teşekkür ederim:KK200:
9 senedir il il geziyorum eşimle,şu andada malatya ya tayinimiz çıktı,annem izmirde sevdiklerim izmirde...mükemmel bir eşim rabbime çok şükür bir kızım bir oğlum var,ama ben hala bir gram alışamadım...Çok zor gurbet....
Allah kolaylık versin size de.. ne güzel ama eşiniz ve çocuklarınızdan yana sıkıntınız olmasın da.. o kadar seneye rağmen mi diyorsunuz:KK43:

mesele alismaksa, 8 yil oldu evleneli ama annemlere gidip odama girdigim an bi burukluk oluyor icimde:KK43: ama evim gibi rahat olamiyorum ,iki saat fazla kalinca evimi ozluyorum :)
evvela kendi evine alisiyor insan ama baba evindeki anilar guzellikler hic unutulmuyor
evlilik ve kendi evine alışmak başlı başlına ayrı olay di mi? istanbulda karşıda otursam da sık gidip gelemeyeceğim, burdaki gibi çevreme çok dahil olamayacağım diyorum ben de. başlarda sanardım ki evliliğin ilk ayları yılları en iyisi, iyi ki bu forumu buldum bir anda pat diye gerçeklerle yüzleşmeyeceğim en azından:KK48:
canim zor tabi surecte en buyuk destekcin esin oluyor umarim esin bu ilgiyi senden esirgemez.
gurbet konusuna gelince hiccc bitmeyen bir ozlem.....
inşallah inşallah.. kendisi beni sürekli rahatlatmaya çalışıyor, gidersin gelirsin özledikçe diye, ama evliyken aynı olmaz herhalde. işi dolayısıyla benimle birlikte çok sık gelemezse ben de tek başıma çok sık ister miyim bilemiyorum. sonuçta eve de alışmak lazım:cry:

Polis babanın tayinci kızı olarak söyleyebilirimki,henüz evli değilim biyere gelin gitmedim ama belki bütün türkiyeyi gezdim.Bir okulda en fazla 2 sene okudum.Ve yine olsa yine aynı şekilde yaşamayı çokkkkkkk isterim.Hayattaki en güzel şey yenilik inanın.EN GÜZEL ŞEY.Üstüne tanımam :)

öncelıkle birkaç sorum olacak
1-gıdecegınız sehır neresı ve sız nerede yasıyordunuz?
2- yasayacagınız sehır esınızın aılesının yasadıgı sehır mı yoksa her ıkı aıledende bagımsız bır yer mı?
3-çalışacak mısınız ?

Evlendikten sonra kac yil gecerse gecsin Annenin evine girdigin an ilk günkü gibi özlem hasret var...

Birde onun ailesi size yakinmi yoksa onlsrds uzaktami ?
Ikinizinde ailesi uzakta olunca idare ediliyor ama onun ailesine yakin olunca seninkiler olmayinca malesefdahada sinir oluyor insan..

bu tamamen eşinizin tutumuna bağlı
seni orda mutlu edecekse yanlız bırakmayacaksa başka
ama ben sorun yaşadım, hem eski eşim hem ben ailemizden uzak şehire gittik
10 ay evli kaldım 8 ayında hiç babamın evine gelemedim.. babamlar geldiğinde de eski eşim surat yaptı konuşmadı erkenden gitti yattı hem de aralarında hiç bi sorun yaşanmadığı halde, ne gerek varmış çok geliyolarmış ayda 1 geliyolardı,anlayışsız insanla zor anlayacağın, ben de annem de çok ağladık özledik görüşemiyoruz diye, benim ağlamam neyse de annemin ağlamasına dayanamıyodum..
evlilik kumar derler, şu an nişanlın çok iyi görünüyodur inş evlendikten sonra da öyle olur ama bilemiyosun
biz nişanlıyken anneme üzülme diyodu biz gelcez sık sık siz gelceksiniz hep görüşücez. ama dediği gibi olmadı herşey alana kadarmış

Günaydın öncelikle. Bende gurbet acısı tadanlardanım. Evliliğin ilk 4 yılı gurbette geçti. Eşimin ailesinin yanında.zor günlerdi. 3 kez ailem geldi, geldiklerine bin pişman olup erkenden döndüler. Evlenmeden önce eşim Söz vermişti. Ne zaman isterseniz getircem ya da göndercem die. Çok şükür eşim tarafından bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım ancak annesi ile çarpışmak zorunda kaldım defalarca. Zaten çalışıyor olunca her aklına geldiğinde kalkıp gidemiyorsun da. Ancak en acısı neydi biliyor musun? Doğum... Doğumda ailemden sadece annem gelebildi. Babam ve kardeşlerim çok çok sonra geldiler. Onlara bu üzüntüyü yaşattığım için.asla affetmem kendimi :KK43:
Ha şu da var. Herkes böyle acı tecrübeler yaşamayabilir.
Allah evine yuvana huzur,mutluluklar versin.

aman canım hiç öyle düşünme benimle ailem arasında araçla 1.5 saat var inan gitmek bile istemiyor canım eşimi evimi bırakmak istemiyorum ordayken aklım hep evde eşimde oluyor. insanın kendi evi olunca baba evinde kalmıyor aklı merak etme

ikiniz de ailelerden uzak şehre gidince çok sorun olmuyor da
onun ailesine yakın ama kendi ailene uzak olunca, hele de onun ailesi ile aran iyi değilse büyük sorunlar yaşanıyor
onun ailesi ne kadar iyi olursa da olsun, anne mutlaka özleniyor...
yazdığınızı gözden kaçırmışım, evet onun ailesine yakınız. tabi ki cicim ayları ne onlardan ne de nişanlımdan olumsuz bir şey gördüm ama insan hiçbir şeyden emin olamaz ki. :KK43:
Polis babanın tayinci kızı olarak söyleyebilirimki,henüz evli değilim biyere gelin gitmedim ama belki bütün türkiyeyi gezdim.Bir okulda en fazla 2 sene okudum.Ve yine olsa yine aynı şekilde yaşamayı çokkkkkkk isterim.Hayattaki en güzel şey yenilik inanın.EN GÜZEL ŞEY.Üstüne tanımam :)
bu yazdığınız beni çok mutlu etti:) ben yaklaşık 1 sene başka bir şehirde yaşadım, o zaman ailemle taşındım ama arkadaşlarımı çok aramıştım. en çok onları özledim zaten, yenilik fikrini ben de çok seviyorum. ordaki hayatım güzeldi. şimdi en azından neyle karşılaşacağımı biliyorum diyorum. tamamen beklentilerle gitmiyorum. belki bekarken gezmek farklıdır ama :))

öncelıkle birkaç sorum olacak
1-gıdecegınız sehır neresı ve sız nerede yasıyordunuz?
2- yasayacagınız sehır esınızın aılesının yasadıgı sehır mı yoksa her ıkı aıledende bagımsız bır yer mı?
3-çalışacak mısınız ?
istanbuldan kayseri'ye gidiyorum. nişanlımın ailesi aynı şehirde evet. burdan okuduğum sorunlarla, ne kadar aramız iyi de olsa, evlerimizin yakın olmaması için baya çabaladım ve çok şükür kazandım:-)
çalışma konusu hala belli değil, burda 1 sene çalıştım ama orda çalışırsam gidip gelmelerim sık olmayacak, onu düşünüyorum.

Evlendikten sonra kac yil gecerse gecsin Annenin evine girdigin an ilk günkü gibi özlem hasret var...

Birde onun ailesi size yakinmi yoksa onlsrds uzaktami ?
Ikinizinde ailesi uzakta olunca idare ediliyor ama onun ailesine yakin olunca seninkiler olmayinca malesefdahada sinir oluyor insan..
yaa.. ne garip bir duygudur düşününce bile değişik oluyorum.. evet onun ailesi aynı şehirde:/
bu tamamen eşinizin tutumuna bağlı
seni orda mutlu edecekse yanlız bırakmayacaksa başka
ama ben sorun yaşadım, hem eski eşim hem ben ailemizden uzak şehire gittik
10 ay evli kaldım 8 ayında hiç babamın evine gelemedim.. babamlar geldiğinde de eski eşim surat yaptı konuşmadı erkenden gitti yattı hem de aralarında hiç bi sorun yaşanmadığı halde, ne gerek varmış çok geliyolarmış ayda 1 geliyolardı,anlayışsız insanla zor anlayacağın, ben de annem de çok ağladık özledik görüşemiyoruz diye, benim ağlamam neyse de annemin ağlamasına dayanamıyodum..
evlilik kumar derler, şu an nişanlın çok iyi görünüyodur inş evlendikten sonra da öyle olur ama bilemiyosun
biz nişanlıyken anneme üzülme diyodu biz gelcez sık sık siz gelceksiniz hep görüşücez. ama dediği gibi olmadı herşey alana kadarmış
inşallah böyle devam eder.. ben de güvenemiyorum. hiç kimseye güvenemem böyle konuda. evlendikten sonra benim de mutlaka değişen taraflarım olacak çünkü. tek güvendiğim eşimin mesleği, 1-2 ayda bir yurtdışına çıkıyor. o zamanlar beraber çıkarız en azından ben aileme gelirim diye düşünüyorum. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın:KK43: çok zor

Günaydın öncelikle. Bende gurbet acısı tadanlardanım. Evliliğin ilk 4 yılı gurbette geçti. Eşimin ailesinin yanında.zor günlerdi. 3 kez ailem geldi, geldiklerine bin pişman olup erkenden döndüler. Evlenmeden önce eşim Söz vermişti. Ne zaman isterseniz getircem ya da göndercem die. Çok şükür eşim tarafından bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım ancak annesi ile çarpışmak zorunda kaldım defalarca. Zaten çalışıyor olunca her aklına geldiğinde kalkıp gidemiyorsun da. Ancak en acısı neydi biliyor musun? Doğum... Doğumda ailemden sadece annem gelebildi. Babam ve kardeşlerim çok çok sonra geldiler. Onlara bu üzüntüyü yaşattığım için.asla affetmem kendimi :KK43:
Ha şu da var. Herkes böyle acı tecrübeler yaşamayabilir.
Allah evine yuvana huzur,mutluluklar versin.
iyi geceler, 3 kez mi.. kayınvalidenizle aynı evde miydiniz peki? ben de bu yüzden çalışma konusunda kararsız kaldım. eminim zor olmuştur...:KK43: Amiin çok teşekkür ederim
aman canım hiç öyle düşünme benimle ailem arasında araçla 1.5 saat var inan gitmek bile istemiyor canım eşimi evimi bırakmak istemiyorum ordayken aklım hep evde eşimde oluyor. insanın kendi evi olunca baba evinde kalmıyor aklı merak etme
yaa ne güzel bir örnek:) ne kadarlık evlisiniz peki?

Sevgili konu sahibi arkadaşım,

Yakın bir zamanda iyi bir işi, iyi muhitte bir evi, ailemi, spor salonu üyeliğimi geride bırakarak; evlenerek başka bir ülkeye yerleştim. yerleştiğim ülkenin dilini bilmiyorum; eşim devlet memuru dolayısıyla gurbetçi sınıfına da girmiyoruz. haliyle kendi ülke vatandaşlarımla aynı muhitte de olmadığım için tamamen yalnızım.

hayatım baştan sona değişti evet, eskiden sahip olduğum ve şu an sahip olamadığım şeyler de fazla evet. ama şu var ki, yüzüne bakınca eksikleri tam yapan bir insan da var.

kendinize ve eşinize güvenin. Sevdiğim bir söz var. der ki "Ali'ye ermek istiyorsan Fatıma olacaksın"

Bu inanç ve terbiyeyle ilerleyin, müspet günlere erersiniz.

toz pembe gözlükler çıkmaya başlamış hayırlısı:KK37:

X