Evlilik, Sorumluluk. ..

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
38
Merhaba kızlar 30 yaşındayım. 20 gün sonra düğünüm var. Her şey iyi güzel hoş. Çok şükür bir sıkıntım yok ama; kafama taktığım bir konu var. Ben bu yaşa kadar çok rahat büyüdüm. Annem el bebek gül bebek büyüttü diyebilirim. Ev işini bana yaptirmaz, işten eve gelirim yemek hazır olur. Ben gelince hep birlikte yemek yeriz. Sonra ben odama cekilirim takilirim. Camasirimi yikar koyar dolaba. Haftasonları gezer tozarim. Yani hayatim öyle geçti. Tek sorumlulugum calismakti ve babama maddi destek saglamakti. Beni korkutan iste evlendikten sonra bu tür sorumluluklari kaldirabilirmiyim nisanlim cok abartiyorsun diyor. Benim gibi olan varmiydi. Nasıl alistiniz. Zorlandiniz mi. Düğün yaklastikca korkularimda artmaya başladı.

Senin durumunda olmadım ama bu yaşına gelmişsin artık istemesende alışmak zorundasın. Sorumluluk alma yaşın artık gelmiş olmalı. İlk başlarda biraz zorlansanda alisirssin zamanla.
Korkulacak kadar da zor değil ev işleri.

Tabii ki zorlanılıyor. Alışma süreci var. Ama zaten iki kişisiniz, annenin şimdi yaptığı kadar bi sorumluluk yüklenmeyecek sana. Alışırsın çok sorun etme.

10 yildir yalniz yasiyorum, yanliz yasamaya basladigimda çocuk sayılacak yaştaydım. Deneye yanıla öğreniyor insan. Ayrıca kendi düzeni olunca bi cesaret de geliyor. Çalıştığım halde incecik sarmalar sarıp dondurucuya atmisligim var. Şimdi de kurutmalık, konserve ve turşu işlerini hallediyorum. Her işin bir acemiliği var ama iş başa düştüğünde öğreniyor insan. Annesi turşu kuran arkadaşlarıma imrenirdim, çok uzakta olduğu için annem kursa da getiremezdim. Şimdi annemin turşularını beğenmiyorum bile, o derece :hamarat:

İkiniz de çalışıyorsanız ev işlerini eşit bölüşürsünüz olur biter. Çoğu kadın gibi çorabını kaldırsın yeter modunda olmazsan rahat edersin

aynen senin gbiydim ustune yemek yapmayida bilmiyordum. bir tencere pilav dokmuslugum var ilk evli oldugum gunlerde.hersey zamanla ogreniliyo takmayin bosuna.yalniz tek tavsiyem mutlaka esinizden yardim alin evde isbirligi yapin nasil baslarsaniz oyle gider.ben o hataya dustum simdi sofrayi toplasin diye bile her hafta soylenmekten yoruluyorum.

Öncelikle anneniz iyilik yapıyorum derken pek de iyi yapmamış...
Hem kendi çok yorulmuş hem size o sorumluluğu aşılamamış. Evlendikten sonra eşinizle beraber bir süre bocalarsınız ama sonunda oturur merak etmeyin. Eşinizle beraber iş bölümü yapın. Çalışmaya devam edeceksiniz diye tahmin ediyorum ki bu durumda daha planlı olmanız gerek. Temizlik için bir gün belirleyin. Yemekleri bir gün öncesinden hazırlayın. Buzluğa stok yapmaya alışın ve düdüklü kullanmasını öğrenin derim :)

Zamanla düzeniniz oturacaktır. Ama bazen de ev dağınık da olsa çekin kapıyı yürüyüşe çıkın gezmenize bakın... Kısacası hayatınızın patronu sizsiniz.. her şey çok düzenli çok mükemmel olmak zorunda değil...

Siz yine çalışmaya devam edersiniz anneniz gibi arkanızı toplayacak ev işlerine bakacak bir yardımcı tutarsınız mesele çözülür

Evlendigimde samimi söylüyorum makarna yumurta ve salatadan baska bir sey bilmiyordum
Elektrik süpürgesinin sadece halı için oldugunu sanıp laminatları süpürmüyordum o derece vahimdi durumum

Çalışıordum bir sabah erkenden işe gittim ve eşim telefon açtı, giyecek tek bir atletim bile yok ne yapmamı önerirsin dedi
O gün işi bırakmaya karar verdim ve büyük bir hata olduğunu düşünüyorum
Neden bir yardımcı tutmamışım ki kendime kızıyorum
Siz bu hatayı yapmayın

Bende tek çocuktum bir nevi senin gibi büyüdüm. Yemek yapmayı bile evlenince öğrendim :) Eşin anlayışlı birisi ise her sekilde hallolur ve üstesinden gelirsin inan bana. Ev işi vs idare etmek zor gözüküyor fakat planlı programlı yapınca, dağınıklığa anında müdahale edince daha rahat oluyor. Mesela yemek yedikten sonra lavaboya bırakmak yerine direk sudan geçirip makinaya koymak gibi. Uzun oldu ya baya yazdım:eek:

Konuyu takipteyim. Ben de nişanlıyım. Düğüne var daha ama bu kadar rahatıma düşkünken ne yaparım bilemiyorum.

Aynı kardeşimi gördüm sende. Yarın evlense açlıktan ölebilirler karı koca :KK53:

Bulaşık makinesinin nasıl çalıştığını dahi bilmez. Sabahın köründen gecenin bir vaktine kadar çalışır gık demez, bi evi süpür desen dünya başına yıkılır :D

Evlenip iş başa düşünce öğrenir diyorum hep. Umarım öyle olur yani.

Merhaba kızlar 30 yaşındayım. 20 gün sonra düğünüm var. Her şey iyi güzel hoş. Çok şükür bir sıkıntım yok ama; kafama taktığım bir konu var. Ben bu yaşa kadar çok rahat büyüdüm. Annem el bebek gül bebek büyüttü diyebilirim. Ev işini bana yaptirmaz, işten eve gelirim yemek hazır olur. Ben gelince hep birlikte yemek yeriz. Sonra ben odama cekilirim takilirim. Camasirimi yikar koyar dolaba. Haftasonları gezer tozarim. Yani hayatim öyle geçti. Tek sorumlulugum calismakti ve babama maddi destek saglamakti. Beni korkutan iste evlendikten sonra bu tür sorumluluklari kaldirabilirmiyim nisanlim cok abartiyorsun diyor. Benim gibi olan varmiydi. Nasıl alistiniz. Zorlandiniz mi. Düğün yaklastikca korkularimda artmaya başladı.
Ben varim ..29 yasimda evlendim..nerdeyse bulasik bile yikamadim annem calisiyorum yoruluyorum diye hic bi iş yaptirmazdi..bende senin gibi napcam diye dusunurdum ama inan bana 40.yillik evli gibi herseyimi yaptim hem calistim hem kosturdum evimin işine hatta zamanla şunu farkettim herseyi annem gibi yapiyorum...yani evde yapmazdim.ama annem bana alttan alttan işlemiş herseyi ayni annem gibi yemek yapiyom temizlik yapiyom....yanliz tek eksigim hamur işleri bak 38 yasima geldim halaaa börek cörek yapamam hamur acamam ...amaaann yemek yaptigima dua etsin diyorum artik eşime napim....kisacasi yaparsin korkma iş basa dussun yeterki

Hiiiççç kafaya takmayın.
Herşeyi sen yapacsk değilsin.
Eşin de yapsın.
Hem senin avsntajın var.
"Bilmiyorum ki" deyip işi kocaya kitleyebilirsin.
Ya benim gibi 11 yaşından beri bu işlerle uğraşıp eşinin " ama sen daha iyi biliyorsunla" işten kaçmasını izleseydin.
İnan daha mutlu olmayacaktın,

Ben de sizin gibi büyüdüm daha doğrusu büyüyorum 21 yaşındayım.
Yemek hiç annemin başında dikilip öğrenmedim, ama evde yalnız kaldığımda Google'dan bakıp yemek yaptığım oldu hem de karnıyarık'tı. Öyle çok çok basit yemek değil sonuçta. Biber dolması da yapmıştım. Google var, Youtube'da videolar var.
Temizlik, çamaşır, bulaşık onlar kolay bence. Zaten başta 2 kişi olacaksınız, ne kadar çamaşırınız ne kadar ütünüz olabilir ki? 2 kişi ne kadar dağıtabilir? Teyzem Sen işten değil iş senden korksun der :deli: Yuvanızda huzurlu olun da yapılır illaki

Esir kampına gelin gitmiyorsaniz sorun olmaz. Ben de ayni şekil el bebek gül bebektim. Ustelik babama maddi destek falan da olmuyordum. Hatta 23 yaşındaydım. Evlendim. Ev işleri vs beni hiç yormadi.

Herkes ana kuzusu bi yerden sonra çoğunluk kuzu anası. Şimdiden evde işin ucundan tutmaya başla. Öğrenilmeyecek şey değil.başedemezsen arada yardımcı gelir. Kocan yardım eder. Atla deve değil sevgili hemcinsim alışırsınız.

Aynı senin gibiydim, maddi destek de olmazdım, çok şükür ihtiyacı yoktu ailemin. Annem bana sen hakikaten sultansın derdi. Hiç bir şeye elimi sürmezdim. benden küçük kız kardeşim vardı. Şimdi her iş bende. Eşim bazen yardım etmek istesede daha fena batırdıgından aman uzak dur diyorum. Kadın tutabilirim ama içime sinmediği için yaptıkları bu durumdan vazgeçiyorum, şimdilik cocugum yok olana kadar idare ederim. olduktan sonra bakacam. yani ben bile bu kaadar titiz olduğumu bilmiyordum. Diyecegım o ki basa gelen çekiliyor.

Evet ben varım. Eşimle bunları konuşmuştum O da sıkıntı etmememi fazla bırsey beklemedıgını ve zaten kendısınınde yapacagını söylemişti. Sözünde durdu. 3 sene oldu hala herseyı 4 4luk yapmıyorum daha doğrusu ugrasmıyorum. Oldugu kadar.

Back
X