Evlilik sorunlarım

pembetetra

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2022
80
55
18
28
Merhaba hanımlar uzun tutmamaya çalışacağım. Bir yıldır evliyim, evliliğimizden beri çok mücadele ettiğim için bununla birlikte çokta yoruldum. Dışardan gözle biraz yorum almak konuşmak istiyorum açıkçası.

Öncelikle şunu belirteyim çift terapisine gidiyoruz 1.5 aydır. Eşim çok pasif bastırılmış bir insandı görücü usulü tanışıp severek evlendik, ama ben bu pasifliğini yeterince göremedim. Ailem ve çevremdeki herkes benim için doğru bir eş adayı olmadığını söylüyordu bense yine de evlendim.

Kv bize inanılmaz sorunlar yaşattı farklı şehirde olmasına rağmen evliliğime çok müdahildi ve eşim sesini çıkaramıyordu ben çıldırıyordum. Bize maddi hiçbir desteği olmadı evlenirken üstüne manevi külfetti. Sürekli duygu sömürüleri yalan dolan onu bunu yapıcam deyip yapmaması vs vs uzar gider. (Bir şey beklemiyordum o sürekli yapacağım deyip yapmıyordu bu sefer sinir oluyordum ağzımıza bal çalıyor diye)

Neyse eşim işsiz kaldı yeni evliyken çok sıkıntı çektik ailem hep arkamızda durdu destek oldu ama buna rağmen ne eşime ne ailesine yaranabildi.
(Eşim ailemi aramaz sormaz bu beni çok rahatsız ediyor onlara gitmek istemiyor ki farklı şehirlerdeyiz varı yoğu kendi ailesi hep kendi ailesine gitmek istiyor)

Eşim iyi bir insan ama kocalık vasıflarından gerçekten memnun değilim. O pasif bense çok aktifim bu bile sorun oluyor, aile ilişkilerinde otorite kuramaması iyi bir baba potansiyeli göremeyişim vs.

Ten uyumumuz cinselliğimiz de güzel ama benim kadar istekli değil bazen kendini naza tutuyor sinir oluyorum ki bu konuda da konuştum. Ve bakımlıymışım eşim için çok fazla şey yaptığımı düşünüyorum ama kıymet bilmiyor gibi.

Uzun tutup daraltmak istemiyorum ama eşim yeterince özenli ilgili biri değil bana karşı beklentilerimi hayalimde ki erkeği göremiyorum onda. Bir sene de gerçekten çok yıpratıcı kavgalar ettik ayrılmayı çok düşündüm acele etmemek istedim ve yine benim ısrarımla terapiye başladık ama sanki bu da çözüm olmayacak gibi. Bazen ne lazımdı evlendim diyorum. Burda ki meseleleri gördükçe de halime şükrediyorum ama gerçekten zor çok daraldım bu evlilikten. Gerçekten geçer düzelir mi terapiden de çok bir şey anlamadım gibi? Yoksa evlilik hep böyle zor mu geçer?

Adamı bilerek tanıyarak evlenmişsiniz şimdi beğenmediğiniz huylarını hatta kişiliğini değiştirmek istiyorsunuz. Evlilik gibi ciddi bir karar alırken keşke sevdiğiniz, kişiliğini beğendiğiniz, değiştirmeye çalışmayacağınız bir insanla yola girseydiniz. Kişilik değişmez...

Terapi almaniz iyi. Süreci biraz gözlemlegin ona göre karar verin. Ama esinizin ailenize karsi tutumunu hic begenmedim. Bundan sonra ailenizden ona bir kurus gecmesin

Doğru söylüyorsunuz ama uzaktan mesafeli bir ilişkiydi ve bana kendini gerçekten böyle tanıtmadı, sözde ailesiyle otorite kurabileceğini çok ilgili olduğunu şöyle düşünceli böyle şeyler yapacağından bahsediyordu.

Terapi almaniz iyi. Süreci biraz gözlemlegin ona göre karar verin. Ama esinizin ailenize karsi tutumunu hic begenmedim. Bundan sonra ailenizden ona bir kurus gecmesin
Artık öyle zaten ama ailemde gerçekten o kadar iyi o kadar anlayışlı davrandılar ki hiç masraf ettirmediler evlilik sürecinde bile ve ben kültürel yöresel şeylere de çok bağlı değildim baya masrafsız bi gelin oldum. Annem mesaj atıyor arada yahut arıyor ama çok nadir birkaç ay da bir ama o bi arayıp sormuyor bile bu yüzden de geriliyorum kavga çıkarıyorum

Esiniz icin pasif demissiniz ama insan pasif buldugu adami sevemez bosanir. Terapi esinizin ya da sizin katakterini degistirip sizleri bastan mi yaratacak?

Bence ailenize mesafeli davranmasinin ana sebebi yine onun ailesi. Sizin ailenize yakin davransa onlari satiyormus gibi geliyordur ona.

Esiniz icin pasif demissiniz ama insan pasif buldugu adami sevemez bosanir. Terapi esinizin ya da sizin katakterini degistirip sizleri bastan mi yaratacak?
Uzaktan bi ilişkimiz vardı ve eşimin bu kadar pasif olduğunu düşünemedim göremedim. Şimdi benim ısrarımla annesi bir şey yaptıkça (kadının vukuatları bitmiyor) söylüyor gerekenleri ki onlarda benim cümlelerim oluyor ama yine de eskiye nazaran daha iyi gibi eşim terapiyle birlikte biraz sınır çizmeye başladı ailesine

Bence ailenize mesafeli davranmasinin ana sebebi yine onun ailesi. Sizin ailenize yakin davransa onlari satiyormus gibi geliyordur ona.
Olabilir çünkü çok düşkün ailesine ve adamış adeta kendini çalışmış vermiş hiç birikim yapmamış. Kimse de Kadir kıymet bilip Allah razı olsun dememiş. Bunu bilip evlenmek zaten benim aptallığım ama o bu kadar kullanıldığını görüp evliliğine zarar verdiğini görüp akıllanmayışı bambaşka boyut. Ben artık Kv ile konuşmuyorum şimdi onun ısrarını yapıyor bana ve aileme misilleme yapıp hepten aramıyor

Sanki bile bile lades demiş, sonra da "ben bunu istemiyorum bana ne" moduna girmiş gibisin. Belli bir yaştan sonra bir insanı değiştirmek imkansıza yakın derecede, zordur.

Anliyorum ama siz esim pasif biri demissiniz. Insan boyle bakip gordugu birine saygi duyamaz ki. Terapi ile biraz sinir cizmeye baslayan bir adam sizin gozunuzde saygin biri olur mu? Olursa sorun yok o zaman hakkinizda hayirlisi olsun.

Anliyorum ama siz esim pasif biri demissiniz. Insan boyle bakip gordugu birine saygi duyamaz ki. Terapi ile biraz sinir cizmeye baslayan bir adam sizin gozunuzde saygin biri olur mu? Olursa sorun yok o zaman hakkinizda hayirlisi olsun.
Zamanla pasif olduğunu gördüm desem daha sağlıklı olur, böyle böyle de saygım azaldı zaten kendisine de söylüyorum. Ayrılmayı düşünüyorum ama bu da zor gibi. Ailem terapiye devam edin baktın olmuyor ayrıl diyor ama ayrılmakta kolay değil. Bir süre ayrı kalıp düşüneceğim.

Hakkinizda hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…