Evlilik stresi

Ben hayatımın hiç bi evresinde soru işaretsz olduğumu bilmem kaldıki konu evlilikse..
Mevzu soru işaretleri değil ki konu sahibi. Bunları çok önceden cevaplandırabilmiş olman gerekirdi. Yoksa ben de soru işaretleri ile boğuştuğumu bilirim ama hepsini tek tek çözmeden kararlar almadım.

Nişanlını seviyor musun?
O seni seviyor mu?
Ailen onu beğendi ve sana uygun buldu mu?
Onunla vakit geçirmek eğlenceli mi?
Sana değer veriyor mu?
Sen ona değer veriyor musun?
Hayalleriniz, dünyaya bakışınız, hayattan beklentiniz uyumlu mu?
...

Belki bu video fikir verir.

Ama öyle bir sey değil ki bence bu. Ayni evde yaşasan bile iş ciddiye binip son aşamasına gelince herkesi bir korku sarar acaba yanlis mi yaptım diye 🤷 flörtten sevgililige gecerken bile acaba yanlis kisi mi diye insan düşünüyor.

Dedigim gibi ben de flort ettim, sevgilim oldu, evlendim, hala evliyim. Kendi deneyimimce böyle gerginlikler yaşamadim evliliğe karar vermişken. 🙄
Nikaha dogru giderken yanliş kişi mi anlaşabilir miyiz sorulari asil korkunç geldi. Yani nikaha 1 ay var ve adamla anlasabilir miyim diye dusunuyorum. 😵😵
Korkunç olan şey bu. 😁😁😁

Sızı endıselendıren kaynana ve görümce ekurısı
Bastan sınırı cızınız yoksa ısınız çok zor

Saygılı olun, saygılı davranmalarını bekleyin. Haddi aşarlarsa, saygıyla hadlerini (sizin ne kadar özelinize karışabileceklerini, nereden sonra sınırlarını aştıklarını) bildirin.

Sessiz kalırsanız bu kendinize saygısızlık olur. Bağırıp, çağırır aşırı öfkeyle tepki verirseniz bu karşı tarafa saygısızlık olur. Sessiz kalınan yıllar içinde biriken öfkenin patlaması ise korkunç olur. En berbat son da bu malesef.
Çok doğru ben kişilik olarak hep sessz içine atan biriyim kv ve görümce beni eziyolar sesimi çıkarsam benimki onların haykırışlarının yanında 2 saniyelik tiz çığlık kalır

şu aşamada sanki kendiniz almalı bu size zarar veren abartılı duygulardan kaçınmayı başarmalısınız. Evlendikten sonra bir uyum yakalayamadığınız karşılıklı hatalarınızın olduğunu düşündüğünüz takdirde birlikte de gidersiniz tabiki. Şu an mühim olan önce kendi ruh sağlığınız. Nişanlılık sürecinizde karşı taraftan da kaynaklı sorunlar yaşıyorsanız bilemem öyle bi durumda birlikte gitmek de faydalı olabilir
Gercekten sevincim üzüntüm hep uç seviyede oluyo kendimi çok yıpratıyorum gözyasım düşmek için bekliyor öyle bi tipim

Dedigim gibi ben de flort ettim, sevgilim oldu, evlendim, hala evliyim. Kendi deneyimimce böyle gerginlikler yaşamadim evliliğe karar vermişken. 🙄
Nikaha dogru giderken yanliş kişi mi anlaşabilir miyiz sorulari asil korkunç geldi. Yani nikaha 1 ay var ve adamla anlasabilir miyim diye dusunuyorum. 😵😵
Korkunç olan şey bu. 😁😁😁
Korkunç demeyin ne olur zaten çok stresliyim kendimi kontrol edebilmek adına çözüm bulabilirim diye sizlere sormuştum zaten

dugun de iptal ise neyin yetismeyeceginden bu kadar korkuyorsunuz ki ?
gece oturup aglayacak seviyede iseniz iyice dusunun, bunlar normal dugun telaslari degil.

dugun de iptal ise neyin yetismeyeceginden bu kadar korkuyorsunuz ki ?
gece oturup aglayacak seviyede iseniz iyice dusunun, bunlar normal dugun telaslari degil.
Dugun iptal derken yani yalnızca nikah olacak. Güzel bi düğün org. Olacaktı sözde hersey ayarlanmıştı işte biz plan yapıyoruz kader arkamızda gülüyor o misal

Bastan görmüşsün bunu goze alabılıyır musun
Nişanlımı çook seviyorum
İnanın mücadelesini savasını görseniz aglarsınız
Beni ayrı tutuyo haklı buluyor cunku
Onları susturmaya calışıyo haksız olduğunu düşündüğü için
Sadece asırı iyi niyetli kimse kırılmasın mantığında

Gercekten sevincim üzüntüm hep uç seviyede oluyo kendimi çok yıpratıyorum gözyasım düşmek için bekliyor öyle bi tipim
Bunun muhakkak belli sebepleri vardır ve önüne geçebilirsiniz bunun için de yardım almanız gerekir en kısa zamanda gidin her şey yoluna girecektir 1 kere geliyoruz dünyaya çok da uçlarda yaşayıp yıpranmamak lazım 🙃

Ben 1 gün arkadasımda dahi kalmadım siz düşünün

muhtemelen dinlemezsiniz ama dugunu erteleyip buna odaklanmak daha iyi olmaz mi.

yani hic evden ayrilmadan direk evlenerek ayrilinca bu kadar gozunuzde buyutmeniz normal.

Imkan varsa ailenize yakin bekar evi kurup keske bir donem yanliz yasasaniz.
Boylece aileden evlenerek ayrilmak degil direk hayatin normal rutininde ayrilmis olursunuz.
Su an evlililte birlikte oldugu icin sanki evlilik sorunmus gibi gorunuyor olabilir.
Ama siz hic ayrilmamissiniz ki yuvadan, ne olsa bocalayacaksiniz, keske nisanlinizi da buna cekmeseniz ve kendiniz once kendinizi iyilestirseniz.

Bunun muhakkak belli sebepleri vardır ve önüne geçebilirsiniz bunun için de yardım almanız gerekir en kısa zamanda gidin her şey yoluna girecektir 1 kere geliyoruz dünyaya çok da uçlarda yaşayıp yıpranmamak lazım 🙃
tesekkür ederim.
Peki sizce herşey hallolır mu evimin eksiklikleri yada ne bileyim hayallerden cok uzak düz bii nikah
Nişanlıma çok aşığım ama 1 gece birlikte gecirmedik nasıl yaşar ne yapar inanın bilmiyorum gerçekten bi sürpriz sanki evlilik şuan için.
Ben çok düzenli biriyim belki o annesi arkasını topluyor diye düzenli görünüyor yani naparım ne ederim bilmiyorum
Evlilik benim korktuğum kadar zor ve kötü bişi mi :KK43:

muhtemelen dinlemezsiniz ama dugunu erteleyip buna odaklanmak daha iyi olmaz mi.

yani hic evden ayrilmadan direk evlenerek ayrilinca bu kadar gozunuzde buyutmeniz normal.

Imkan varsa ailenize yakin bekar evi kurup keske bir donem yanliz yasasaniz.
Boylece aileden evlenerek ayrilmak degil direk hayatin normal rutininde ayrilmis olursunuz.
Su an evlililte birlikte oldugu icin sanki evlilik sorunmus gibi gorunuyor olabilir.
Ama siz hic ayrilmamissiniz ki yuvadan, ne olsa bocalayacaksiniz, keske nisanlinizi da buna cekmeseniz ve kendiniz once kendinizi iyilestirseniz.
Ben çok istedim ertelemeyi sağlıklı düşünemediğim için ama iki ailede asla razı olmadı. 2. Erteleyişimiz bu çünkü bizim. Baya uzun sürdü nişanlılık sürecimiz artık kafalarında ne var bilmiyorum.
Tek yaşama fikrini aklımın ucuna dahi getiremem şehir dısında kazandığım üniversiteye gidemeyip kapımın önündeki özel üniversiteye gitmek durumunda kaldım oysaki istediğim bölümden vazgeçmek pahasına.
Fazlasıyla üzerimde baskı vardı bekarken.
Şimdi 1 gün ailemle ayrı kalma duygusu beni korkutuyo

Selam herkese
Evlilik stresi denen bu illetle nasıl mücadele ettiniz yada ediyosunuz?
Ailemden ayrılacagım için içim buruk , coronadan dolayı kimsenin vebalini almak istemddiğimiz için hayallerimizide iptal ettik.
Gecinebilir miyiz,birbirimize alışabilir miyiz endişeleri aldı beni.
Nikahım 1 ay sonra,hala tamamlanmayan şeyler var acaba hallolur mu endişesi derken kendimi hasta edecek boyuta geldim. Biraz rahatlamak ve keyif alabilmek istiyorum çokta mümkün olmuyor
Canım her şey hallolur üstelik bir ay var daha. Alacaklarım yetisirmi konusu evet yetişir ama birbirinize alisabilir misiniz onu yaşayıp göreceksiniz. Evlilik heriki tarafın da anlayışlı olmasıyla devam eder.

Canım her şey hallolur üstelik bir ay var daha. Alacaklarım yetisirmi konusu evet yetişir ama birbirinize alisabilir misiniz onu yaşayıp göreceksiniz. Evlilik heriki tarafın da anlayışlı olmasıyla devam eder.
Çok korkuyorum
İnşallah dediğiniz gibi olur

Ben çok istedim ertelemeyi sağlıklı düşünemediğim için ama iki ailede asla razı olmadı. 2. Erteleyişimiz bu çünkü bizim. Baya uzun sürdü nişanlılık sürecimiz artık kafalarında ne var bilmiyorum.
Tek yaşama fikrini aklımın ucuna dahi getiremem şehir dısında kazandığım üniversiteye gidemeyip kapımın önündeki özel üniversiteye gitmek durumunda kaldım oysaki istediğim bölümden vazgeçmek pahasına.
Fazlasıyla üzerimde baskı vardı bekarken.
Şimdi 1 gün ailemle ayrı kalma duygusu beni korkutuyo

peki ne zaman bu baskilara hayir demeyi dusunuyorsunuz,
28 yasindasiniz.

bu sekilde zaten saglikli bir evlilik nasil kurulur benim aklim almadi.

Ornegin isler yetisir mi evin eksigi kalir mi falan sorularinizi yanliz yasayan birisi asla sormaz,
cunku bir yatak bile hazir olsa evde yeter, ertesi gun cikar alirsin ne eksikse,
her seyin nikah gunu tarihinde hazir olmasinin hic bir sarti yok.

yine sevgilinizi de taniyamamis olmaniz normal,
bence madem degistirmeyeceksiniz en azindan acik olun problemlerinize karsi ve evlilik arefesinde ve sonrasinda mumkun oldugunda kendinize kisisel alan birakmaya calisin. Bugunku ailenize olan bagimliliginiz evlenince esinize olan bagimliliga donusmesin, bu surecte artik bagimsiz bir kadin olmak da hedefleriniz arasinda olsun.

Back
X