Evlilik stresi

Çok korkuyorum
İnşallah dediğiniz gibi olur
Canım ben üç ay içinde söz, nişan ,nikah ,2 düğün ,ev dizme hallettim. Eşim asker olduğu için her şeyi tek başıma yaptım. Annem babam da yaşlı. Alacağım nerdeyse her şeyi internetten aldım mobilyalar ve beyaz eşyaları bayisinden aldım . Geri kalan her şeyi internetten sipariş verdim geldi . Begenmediklerimi iade ettim . Şuan 4 yıllık evliyim hiç pişman değilim.

Hazır olmayanlar ne? Çamaşır makinesi mi, bul. makinesi mi?
Bunları boşverin siz hazır

Canım ben üç ay içinde söz, nişan ,nikah ,2 düğün ,ev dizme hallettim. Eşim asker olduğu için her şeyi tek başıma yaptım. Annem babam da yaşlı. Alacağım nerdeyse her şeyi internetten aldım mobilyalar ve beyaz eşyaları bayisinden aldım . Geri kalan her şeyi internetten sipariş verdim geldi . Begenmediklerimi iade ettim . Şuan 4 yıllık evliyim hiç pişman değilim.
Ne mutlu size
Ben böyle herşeyi kendi başıma yapsam ailem tribe girer bu cocuğun ailesi yok mu onlarda bi işin ucundan tutsun vs gbii.
Zaten olmayan şeyler konusunda ailem baskı yapmasa bende nişanlıma yapmayacağım yemin ederim ortada kalan ikimiz olduk

Geçim sıkıntısı olur mu evlenince değişir mi bunlar çoğu kişinin aklına gelir evlenmeden önce. Önemli olan çok kafaya takmadan hazırlıklarınıza odaklanıp anı yaşamak. Bir yola çıktınız ve hayırlısı için dua edin. Aynı eve girdiğinizde değişen şeyler olacaktır ilişkinizde mutlaka ama karı koca olduğunuz için herşey daha da güzel olacaktır. Maddi sıkıntılar ise borçsuz evlenirseniz olmaz ama borçla evlenirseniz büyük stres yaratıyor

Ama öyle bir sey değil ki bence bu. Ayni evde yaşasan bile iş ciddiye binip son aşamasına gelince herkesi bir korku sarar acaba yanlis mi yaptım diye 🤷 flörtten sevgililige gecerken bile acaba yanlis kisi mi diye insan düşünüyor.
“Acaba yanlış mı yaptım, acaba yanlış kişi mi” diye düşünüyorsan zaten yanlış kişidir güzelim. Bilinçaltın ve içgüdülerin uyarıyordur. O uyarıları dinlemek bizim elimizde.

Ben erkek arkadaşımla flörtten sevgililiğe geçerken tek bir soru işareti dahi yoktu aklımda. Evlilik aşamasıyla da ilgili sorunlarım kendimle ilgili hep. Sevgilimle ya da ikimiz ile ilgili tek bir acaba bile olmuyor aklımda.

Evlenmeden önce böylesine stres yapan herkes boşandı çevremde ya da mutsuz evliliklerini ittire kaktıra devam ettiriyorlar. Hem de ya şiddet ya aldatma, karşısındaki insanın kusurlarından kaynaklı. Öyle anlaşamadık durumu veya ailelerden kaynaklı bir şey bile olmadı.

Evlenmeden önce sakin, “yetişmeyen hazırlık da yetişmez, ben hayatımın aşkına kavuşuyorum, başka hiçbir şey beni üzemez, canımı sıkamaz” diyenler mutlu evliliklerini devam ettiriyor. Ben gerçekten evlilik stresi dediğimiz şeyin bilinçaltımızın ve içgüdülerimizin yanlış kişiyle olduğumuza dair uyarısı olduğuna inanıyorum. Stresli değil, heyecanlı olmanız lazımdı şu an.

Valla bence eşya vs halledılır bunlar kafaya takılacak seyler degıl
Huzur onemli
Huzur esya ıle ölçülmez

Selam herkese
Evlilik stresi denen bu illetle nasıl mücadele ettiniz yada ediyosunuz?
Ailemden ayrılacagım için içim buruk , coronadan dolayı kimsenin vebalini almak istemddiğimiz için hayallerimizide iptal ettik.
Gecinebilir miyiz,birbirimize alışabilir miyiz endişeleri aldı beni.
Nikahım 1 ay sonra,hala tamamlanmayan şeyler var acaba hallolur mu endişesi derken kendimi hasta edecek boyuta geldim. Biraz rahatlamak ve keyif alabilmek istiyorum çokta mümkün olmuyor
Yaşadıklarınızı çoğu insan yaşıyor, sakin olun. Düğün meselesi gerçekten çok üzücü ama eksikler konusuna hiç takılmayın. Ben çok ağlamıştım eksikler yüzünden karyola başlığım yanlış gelmişti, koltukları kargoyla getirtmek zorunda kalmıştım daha bir sürü aksilik. Takılmamaya çalışın bunlara. Asıl olan sevdiğiniz adamla aynı eve girmek eksik olanlar sonra da gelse olur. Geç olsun gönlünüze göresi olsun. Şu an söylediğim size masal gibi geliyor ama ben hiç sevmediğim karyola başlığıyla 12.yılıma girerken hala eşekliğime yanıyorum keşke geri gönderseydim düğünde o yatağın başlığı olmasa ne olurdu sanki. Yıllar sonra anlıyırsunuz boşa gerildiğinizi ama o üzüntüler size günü zehir etmiş oluyor ve geri gelmiyor o zamanlar.

tesekkür ederim.
Peki sizce herşey hallolır mu evimin eksiklikleri yada ne bileyim hayallerden cok uzak düz bii nikah
Nişanlıma çok aşığım ama 1 gece birlikte gecirmedik nasıl yaşar ne yapar inanın bilmiyorum gerçekten bi sürpriz sanki evlilik şuan için.
Ben çok düzenli biriyim belki o annesi arkasını topluyor diye düzenli görünüyor yani naparım ne ederim bilmiyorum
Evlilik benim korktuğum kadar zor ve kötü bişi mi :KK43:

Bunları hala konuşup sorup öğrenebilirsiniz ona göre tedbirinizi alıp konuşursunuz. Ev çekip çevirmek çok kolay değil evet ama ne iş bilmezler yapabiliyorsa herkes yapar sadece başta biraz bocalarsınız ama geçer.
Görümce kv meselesine gelince sizi eleştirmeye kalktıklarında zamanla o da olur, biz bir bakalım duruma, düşünürüz gibi yuvarlak laflar söyleyip geçin hiç umursamayın bildiğinizi okuyun, o ev ve koca sizin artık, eve gelin almadılar oğulları kendi evini kurdu ve orada başka bir kadınla kendi kararlarını verecek. O kadın da SİZSİNİZ. herkes haddini bilsin.

Ben çok istedim ertelemeyi sağlıklı düşünemediğim için ama iki ailede asla razı olmadı. 2. Erteleyişimiz bu çünkü bizim. Baya uzun sürdü nişanlılık sürecimiz artık kafalarında ne var bilmiyorum.
Tek yaşama fikrini aklımın ucuna dahi getiremem şehir dısında kazandığım üniversiteye gidemeyip kapımın önündeki özel üniversiteye gitmek durumunda kaldım oysaki istediğim bölümden vazgeçmek pahasına.
Fazlasıyla üzerimde baskı vardı bekarken.
Şimdi 1 gün ailemle ayrı kalma duygusu beni korkutuyo

Çok bağımlı bir karaktersiniz bu çok tehlikeli, aileler ısrarla artık bu iş bitsin diyorsa sorun sizdedir. Böyle evlenemezsiniz, evliliği yürütemezsiniz. Acilen psikilogla görüşmeye başlayın, kendi durumunuzla ilgili psikolog görüşlerini okuyun, kişisel helişim kitapları okuyun, çok acil çözün bu sorunu, bu aile bağımlılığıyla evlilik yürütemezsiniz

Ne mutlu size
Ben böyle herşeyi kendi başıma yapsam ailem tribe girer bu cocuğun ailesi yok mu onlarda bi işin ucundan tutsun vs gbii.
Zaten olmayan şeyler konusunda ailem baskı yapmasa bende nişanlıma yapmayacağım yemin ederim ortada kalan ikimiz olduk
Bu işlere ne kadar fazla kişinin karışmasına izin verirseniz huzurunuz o kadar kaçar

Geçim sıkıntısı olur mu evlenince değişir mi bunlar çoğu kişinin aklına gelir evlenmeden önce. Önemli olan çok kafaya takmadan hazırlıklarınıza odaklanıp anı yaşamak. Bir yola çıktınız ve hayırlısı için dua edin. Aynı eve girdiğinizde değişen şeyler olacaktır ilişkinizde mutlaka ama karı koca olduğunuz için herşey daha da güzel olacaktır. Maddi sıkıntılar ise borçsuz evlenirseniz olmaz ama borçla evlenirseniz büyük stres yaratıyor
İnşallah herşey çok güzel olur
duA ediuorum bolca

Bunları hala konuşup sorup öğrenebilirsiniz ona göre tedbirinizi alıp konuşursunuz. Ev çekip çevirmek çok kolay değil evet ama ne iş bilmezler yapabiliyorsa herkes yapar sadece başta biraz bocalarsınız ama geçer.
Görümce kv meselesine gelince sizi eleştirmeye kalktıklarında zamanla o da olur, biz bir bakalım duruma, düşünürüz gibi yuvarlak laflar söyleyip geçin hiç umursamayın bildiğinizi okuyun, o ev ve koca sizin artık, eve gelin almadılar oğulları kendi evini kurdu ve orada başka bir kadınla kendi kararlarını verecek. O kadın da SİZSİNİZ. herkes haddini bilsin.

Çok bağımlı bir karaktersiniz bu çok tehlikeli, aileler ısrarla artık bu iş bitsin diyorsa sorun sizdedir. Böyle evlenemezsiniz, evliliği yürütemezsiniz. Acilen psikilogla görüşmeye başlayın, kendi durumunuzla ilgili psikolog görüşlerini okuyun, kişisel helişim kitapları okuyun, çok acil çözün bu sorunu, bu aile bağımlılığıyla evlilik yürütemezsiniz
Evet benim bağımlılığım hastalık derecesinde
Psikologa gitmiştim çok verim alamadım acıkcası
Yönlendirdi ilaç vs gerek duymadı ama değişmedi bu tavırlarım

Yaşadıklarınızı çoğu insan yaşıyor, sakin olun. Düğün meselesi gerçekten çok üzücü ama eksikler konusuna hiç takılmayın. Ben çok ağlamıştım eksikler yüzünden karyola başlığım yanlış gelmişti, koltukları kargoyla getirtmek zorunda kalmıştım daha bir sürü aksilik. Takılmamaya çalışın bunlara. Asıl olan sevdiğiniz adamla aynı eve girmek eksik olanlar sonra da gelse olur. Geç olsun gönlünüze göresi olsun. Şu an söylediğim size masal gibi geliyor ama ben hiç sevmediğim karyola başlığıyla 12.yılıma girerken hala eşekliğime yanıyorum keşke geri gönderseydim düğünde o yatağın başlığı olmasa ne olurdu sanki. Yıllar sonra anlıyırsunuz boşa gerildiğinizi ama o üzüntüler size günü zehir etmiş oluyor ve geri gelmiyor o zamanlar.
Çok haklısınız o zamanlar cok önemsediğimiz bir iki parça sonrasında önem arz etmiyor
Bende o anımdayım sanırım

Evet benim bağımlılığım hastalık derecesinde
Psikologa gitmiştim çok verim alamadım acıkcası
Yönlendirdi ilaç vs gerek duymadı ama değişmedi bu tavırlarım
Bu iş sadece ilaçla olmaz, sizin mücadele etmeniz lazım, siz olduğunuz gibi kalmaya devam ederken ne ilaçlar ne insanlar yardımcı olamaz. Sizin çabanız esastır.

Ben normaldede acayip kuruntuluyum herseyin en kötüsünü düşünür onuda bi guzel üstüme cekerim . Biraz psikolojik olarak zayıfladığım bi dönemdeyim sanırım hersey üst üste geldi
Bende siz gibiydim kötü diye diye kötüyü çağırdım resmen düğünüme 2 gun kala yasak geldi herseyim hazırdı esim izne gelmişti ağustos ayı resmen felaket ayi oldu benim için ama icinizi ferah tutun bir şekilde yolunu buluyor hersey eksik falan da önemli olmuyor bunu evlendikten sonra farkına veriyorsun zaten

Nişanlımı çook seviyorum
İnanın mücadelesini savasını görseniz aglarsınız
Beni ayrı tutuyo haklı buluyor cunku
Onları susturmaya calışıyo haksız olduğunu düşündüğü için
Sadece asırı iyi niyetli kimse kırılmasın mantığında
Evleneceginiz kisi Benim karım yada nişanlım saygı duyacaksınız mesajını ailesine vermeli. Kayinvalide gorumce ne kadar ailemiz desek de sınırlarını bilmeli siz onlara o saygı sınırını asmiyorsaniz onlarda size asmamali özellikle kv sen onun öz çocuğu değilsin kızına davrandığı gibi sana davranamaz sınırını bilmeli ve ona göre davranmalı bence

Back
X