• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik teklifi alamamak?? 3 senelik ilişkide

Aynı evde yaşarken zaten neye ihtiyaç kalmış anlamadım.
Hayır evler ayrı olsa diyeceğim ki yeni ev kuramayacak.
Altı üstü nikahla resmiyete dökecek.
Yani kiradayız evimiz eşyalı
Eşya falan da almaya gerek yok bu evden devam
Sadece düğün masrafı onu da babalarımız halleder bence birlikte. Anlamadım ki ben de neyin birikimi :/

İşte düğün dernek için herhalde
Ben de anlamadım ki sorup meraklısı gibi durmak istemiyorum
Bence sorun, sormak en dogal hakkiniz. Dugun dernek olmasi sart mi , siz mi oyle istiyorsunuz? Evlilik meraklisi olan kiz zaten ayni evde yasamazdi ki degil mi ?

Yasiniz genc, birikiminiz de yoksa o teklifi almamak hayriniza.

Su an minimum masrafla evlenmek isteseniz (ayni evde yasiyormussunuz, sifir esya masrafi dusunerek yaziyorum) dugun, gelinlik, ivir zivir 200 bin. Esya girerse isin icine 350bin. Bu dediklerim az esya, az davetli, basit gelinlik gibi minimal dugun dernek masraflari.

Adam bunu karsilayamayacagini dusunup teklif etmiyorsa ona helal olsun.

Yok tamamen amann nasilsa evli gibiyiz kafasiyla teklif etmiyorsa da ayrilin gitsin. Bunu en iyi siz anlarsiniz.

Haklısınız. Yok o kafada olduğunu sanmıyorum
Tamamen maddi sebeplerdenmiş gibi geliyor
Ama o birikimi yapmasını beklersek bir 5-10 yıl daha bekleriz
Bu dönemde zaten tüm maaş geçinmeye gidiyor nasıl birikim yapacak ki

Bence sorun, sormak en dogal hakkiniz. Dugun dernek olmasi sart mi , siz mi oyle istiyorsunuz? Evlilik meraklisi olan kiz zaten ayni evde yasamazdi ki degil mi ?

Yani sadece nikahı ailelerimiz istemez
Onlar düğün ister ve maddi olarak da yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Ben de ufak bi düğün isterim yani

Onun bunun istemesi bi tarafa siz istiyorsunuz, açık açık bunu ifade edin. İsteğiniz çok normal. Beklentileri iletmek lazım. Keyfine kalırsanız kaç sene beklersiniz, beklentiniz boşa mi çıkar bilemezsiniz. Önünüzü görmenizde sakınca yok.

Biliyor benim istediğimi
Ben sadece hemen olmasa da olur kafasındayım ben daha 26 o 29 diye.
Ama şu an teklif alsam evlenirim
Bilmiyorum benim de kafam karışık sanırım :)

Haklısınız. Yok o kafada olduğunu sanmıyorum
Tamamen maddi sebeplerdenmiş gibi geliyor
Ama o birikimi yapmasını beklersek bir 5-10 yıl daha bekleriz
Bu dönemde zaten tüm maaş geçinmeye gidiyor nasıl birikim yapacak ki

Eger iliskinize, sevginize, erkek arkadasinizin durustlugune guveniyorsaniz, o evlilik teklifini siz de edebilirsiniz?

Ayni evde yasiyorsaniz, sade bir beyaz elbise, bir nikah ile de evlenebilirsiniz. Bunlar da bir maas ile halledilecek şeyler...

Ataerkil toplumun dayattigi sacma sapan normlara uymak zorunda değilsiniz :)

Ha ben illa şaşali bir dugun istiyorum, ailem murvetimi gorsun, bileziklerimi sangirdatayim diyorsaniz, mecburen o teklifin gelmesini bekleyeceksiniz... bu tarz seyler maalesef para biriktirmeden olmuyor.

Ya böyle blöflü restli evlilik istiyor muyum emin değilim :(
Ben o da istesin gelsin güzelce teklif etsin istiyorum
Valla evlenmek istediklerinde ceplerinde 5 kuruş olmasa da öyle evlilik teklifleri geliyor ki erkolardan. O yüzden hiç kendini kandırma. İstemiyorsa bir baybay. Niye vaktini çalsın ki ? Ağzını yokla bakalım.

Eger iliskinize, sevginize, erkek arkadasinizin durustlugune guveniyorsaniz, o evlilik teklifini siz de edebilirsiniz?

Ayni evde yasiyorsaniz, sade bir beyaz elbise, bir nikah ile de evlenebilirsiniz. Bunlar da bir maas ile halledilecek şeyler...

Ataerkil toplumun dayattigi sacma sapan normlara uymak zorunda değilsiniz :)

Ha ben illa şaşali bir dugun istiyorum, ailem murvetimi gorsun, bileziklerimi sangirdatayim diyorsaniz, mecburen o teklifin gelmesini bekleyeceksiniz... bu tarz seyler maalesef para biriktirmeden olmuyor.

Valla yapana saygı duyuyorum ama ben de evlilik teklifi edecek kafa yok hahaha

Yani toplumsal normunu bilmemneyini geçtim, erkolar bunu bari siz yapın modundayım. Prensip olarak teklif etmeye karşıyım :D

Yani sadece nikahı ailelerimiz istemez
Onlar düğün ister ve maddi olarak da yardımcı olurlar diye düşünüyorum
Ben de ufak bi düğün isterim yani
Onlarda evlenmenizi istiyorlarsa bir zahmet siz neye karar verdiyseniz uymak zorundalar. Düğün istiyorsan sevgilin birikim yapmak için süreci geciktirmekte haklı gibi hatta sende yapmalısın bu devirde bir en kötü salon 30 binden başlıyor e bunun yemeği, kıyafeti vs.

Evlenince ekstra bir kazancı olmayacak ki. Borca harca girecek. Bütün artılara sahip evliliğin ama bağlayan bir şey yok. Borç harç yok. Çocuk sorumluluğu almıyor. Anladığım kadarıyla küçük bir düğün olsa da olmasa da olur kafasındasınız. Sade nikaha okeysiniz gibi.Lükste takıda gözünüz de yok. Evin eşyası da tamam. Yani bilmiyorum ya erkekler isteyince her şeyi yapıyor. Bunu bilir bunu söylerim.

Kızlar selam yaşlar 26 ve 29 ise. Her iki taraf çalışıyor yeni yeni düzen oturtmuşlar. İki tarafın da ailesinin durumu normal yani kötü değil (ama sevgilimin ve benim birikimimiz yok maaşlarla geçiniyoruz)

Aileler tanışmış. Aynı evde yaşıyoruz aileler de bunu biliyor.

Babamlar artık beni sıkıştırmaya başladı ne zaman evleneceksiniz diye. Sizce bunu sevgilime söylemeli miyim

Bir taraftan da yaşım erken daha 28-29a kadar yolu var diye düşünüyorum ama ailem de baskı yapıyor artık

Aynı evde yaşıyorsanız, kurulu bir eviniz ve eşyalarınız da vardır zaten.Şatafatlı bir tören yapmayı düşünmüyorsanız ; nikah töreninin de çok büyük bir masrafı olmayacaktır.

Ailenizi işin içine hiç katmadan, dürüstçe; artık aynı evde yaşayan sevgililer olmak istemediğinizi, evlenmek istediğinizi söyleyin.

Valla yapana saygı duyuyorum ama ben de evlilik teklifi edecek kafa yok hahaha

Yani toplumsal normunu bilmemneyini geçtim, erkolar bunu bari siz yapın modundayım. Prensip olarak teklif etmeye karşıyım :D

:😀 😃

Humm, arada bazi cevaplarinizi da okudum arada kaldim simdi. Aslinda "kervan yolda duzulur" derler, yani derdi para biriktirmekse teklifi yapip oyle de biriktirmeye baslayabilir.

Klasik ya evleniriz ya terkederim tarzi blofleri yapmak da istemiyorsunuz. (Ki ben de cok gurur kirici bulurum, hak veriyorum)

Aman zaten bu adam milletinin yaptigi bi askerlik bir de evlenme teklifi, her halttan zorluk çıkarmayı iyi biliyorlar. Atin gitsin sinir oldum.

:😀 😃

Humm, arada bazi cevaplarinizi da okudum arada kaldim simdi. Aslinda "kervan yolda duzulur" derler, yani derdi para biriktirmekse teklifi yapip oyle de biriktirmeye baslayabilir.

Klasik ya evleniriz ya terkederim tarzi blofleri yapmak da istemiyorsunuz. (Ki ben de cok gurur kirici bulurum, hak veriyorum)

Aman zaten bu adam milletinin yaptigi bi askerlik bir de evlenme teklifi, her halttan zorluk çıkarmayı iyi biliyorlar. Atin gitsin sinir oldum.

Abi evet hahahahahah
Bi zahmet teklif etsinler ya onu da biz yapmayalım

Back
X