Ya yorumlara gerçekten şok oldum arkadaşlar şaka mısınız? Sizin kocalarınız sadece sizinle cinsellik için evlenmiş demek ki. Sevgilimle aynı evde yaşıyorum ve cinsellik var arada diye benimle evlenmeyeceğini söylemeniz biraz garip değil mi. Allahtan birkaç arkadaş destek olmuş
@kerkenes teşekkürler.
Olayın cinsellikte vs olduğunu sanmıyorum evet şu an sevgilime evlenmek istiyorum diyememem bir hata farkındayım ve kendimi değiştirmeye çalışıcam
Ama onun dışındaki fikirlere üzülerek katılmıyorum yazan kişilerle sanırım farklı jenerasyondanız
Valla bende şok oldum bazı yorumlara.
Bazen kendi inancımizı ve de dünya görüşümüzü dikte etmeye çok meraklı oluyoruz.
Yurt dışında olaylar böyle yuruyor zaten insanlar aynı evi paylaşıp bakalım aynı evde yapabiliyor muyuz deyip sonrasında ona göre evleniyorlar.
Ha bu bazılarına uymaz anlarım ama tutup bu adam seninle cinsellik yaşıyor zaten niye evlensin demek de biraz şey !
Ki aynı evde yaşamayan çiftlerde cinsel birliktelik yaşayabilirler.
Şimdi ben şunu öneririm konu sahibi ailenle sana baskı yapmamalari yönünde bir konuşma yapabilirsin.
26 yaşında genç bir kadın baskıyla değil de tamamen özgür iradesiyle evlenmeye karar vermeli.( Ailen bana bunu anlayabilecek insanlar gibi geldi )
Ve evet evlilikle ilgili kararın neyse atıyorum 1 yıl sonra ben evli biri olmak istiyorum diyorsan da bunu açıkça söylemekten cekinme.
Sevgilini karşına alıp konusabilirsin birikim derken neyi kastediyor , korktuğu çekindiği şeyler nedir bunları açıkça konusabilirseniz şahane olur.
Onun kafasında evlilikle ilgili tarih nedir mesela?
Birikim olayını cidden kafasına takıyorsa bütçenizi gözden geçirip ona göre bir birikim plani da oluşturabilirsiniz.
Ya da aileler ne kadar destek olur onu da konusabilirsiniz.
Bunları konuşmak seni değersiz yapmaz bilakis geleceğine yönelik sağlam adımlar atan biri yapar.