Evlilik Teklifi

mellss

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
30
6
88
29
Merhaba Arkadaşlar
Benim sevgilim var ve onunla 2 yıldır birlikteyiz. Aramızda sözlendik. Arkadaş vasıtasıyla yakın bir zamanda bana evlenme teklifi edeceğini öğrendim. Kabul edeceğim ama ailem sözü bile uzattığımızı söylüyor ve hemen evlenmemiz için bana baskı uyguluyor. Ailem çoğunlukla görücü usulüyle ve erken yaşta evlenmiş kişilerden oluşuyor. 19 yaşındayım ve okuyorum. Birde evlilikle ilgili korkularım var bilirsiniz ilk gece falan ve ben bu konuda oldukça utanıyorum ve birazda korkuyorum. Ailem evlenme teklifinden haberdar olursa beni evlendirmek isteyecekler. Lütfen bir tavsiyede bulunun !

19 mu? Daha çok erken

Ailenize söylemek zorunda degilsiniz o zaman şartlar oluşana kadar. Okuyomusunuz. Ne evlenmesi.

Bu ne acele? Söyleme ailene o zaman. 19 yaşındasın okuyorsun bir de... Hem aramızda sözlendik diyorsun hem de evlilik teklifi edecekmiş diyorsun, bunu da anlamadım. Sıra karışmış galiba.

Okuyorsunuz ve 19 yaşındasınız. En azından okulunuz bitsin, eliniz ekmek tutsun önce.

Erkek arkadaşınız için erken değil mi? Niye acele ediyor bu kadar? Yaşamanız gereken gençliği, öğrenciliği evlenince yaşayamazsınız ki.

Evlenme teklifi evlenmek için edilir,yakın sürede evlenmeyecekse neden evlenme teklifi ediyor?

Bu ne acele? Söyleme ailene o zaman. 19 yaşındasın okuyorsun bir de... Hem aramızda sözlendik diyorsun hem de evlilik teklifi edecekmiş diyorsun, bunu da anlamadım. Sıra karışmış galiba.
Şey ailem nasıl diyeyim size biraz eski kafalı ve sevgiliye bile karşı bizde onlar öğrenince aramızda birer yüzük taktık önemli birşey değildi.

19 yaş erkenmiş ama evlenecek olan sizsiniz madem içinizden gelmiyor bunu onlara söylemek zorunda değilsiniz.

19 yaşındasın, okuyorsun, ailen seni evlendirmeye bu kadar hevesli. Çok garip.
Onlar okumama bile karşılardı. Kız çocuğu okur mu ? diyorlardı. Okumak için neler yaptığımı bilemezsiniz.

Onlar okumama bile karşılardı. Kız çocuğu okur mu ? diyorlardı. Okumak için neler yaptığımı bilemezsiniz.
O zaman ne yap et bu evlilik teklifini hiç bilmesin ailen. Erkek arkadaşına da uygunca anlat. Önce okulunu bitir sen de istekliymişsin okumaya ne güzel.

O zaman ne yap et bu evlilik teklifini hiç bilmesin ailen. Erkek arkadaşına da uygunca anlat. Önce okulunu bitir sen de istekliymişsin okumaya ne güzel.
Bende öyle düşünüyorum. Söylemeyeceğim. Erkek arkadaşım zaten kesinlikle anlayışla karşılar . Gerçekten hepinize teşekkür ederim . Günlerdir içimde birikiyor sıkıntılar. Paylaşmak biraz rahatlattı.

Okulun bitmesine kaç yıl var?
Yıllar sonraki evlilik için yıllar öncesinden teklif edilmez ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…