Aranizda evlilik terapistine giden varmi arkadaslar biz esimle baya sorunlar asip evlendik cok kez ayrildik evlenmeden once ikimizde pisman olup donduk her seferinde birbirimize onun arkadaslari bizi taniyanlar sizin askiniz cok buyuk falan diye soylerler hep cok fedakarliklar yaptik ama benim ailemde onun aileside sizin sonunuz ayrilik siz yapamazsiniz dediler hep ben hamile oldugumda annem bile kizim aklini basina al 1 degil 3 cocugunda olsa sizin sonunuz ayrilik dedi cunki esim cok sinirli kati gorusleri var en basiti kadin erkek esit deyil kadin calismasin evde otursun vs mesela 1 hafta iyiyiz 1 hafta kavgali ve ortada hic bisey yok kavga konulari o kadar sacmaki... bi anda sinirleniyo gozu hic bisey gormuyo eline ne gelirse firlatiyo kufur ediyo neler neler evlilik terapistine gitsek bu sorunlari coze bilirmiyiz esimi seviyorum oda beni seviyo ama artik cok yoruldum ya
cunki esim cok sinirli kati gorusleri var en basiti kadin erkek esit deyil kadin calismasin evde otursun
Ben tabiki ayni goruste deyilim o erkek diye benden ustun olamaz ikimizde Allahin yarattigi kuluz onun ailesinde oyle kadin hep alttan almasi gereken taraf rol modeli olarak babasini goruyo ama ben annesi gibi deyilim olamam da benim karakterimde yok ...cocugumu asla oyle yetistirmem sabahtan aksama kadar calisiyo cocugum hep benim yanimda kadina deger vermeso gerektigini ogrenecek ogreticem Allahin izniyleSiz de bu görüşte değilseniz bu kafadaki adamla hangi değer yargıları ile çocuk yetişeceğinin farkında mısınız?
Ben tabiki ayni goruste deyilim o erkek diye benden ustun olamaz ikimizde Allahin yarattigi kuluz onun ailesinde oyle kadin hep alttan almasi gereken taraf rol modeli olarak babasini goruyo ama ben annesi gibi deyilim olamam da benim karakterimde yok ...cocugumu asla oyle yetistirmem sabahtan aksama kadar calisiyo cocugum hep benim yanimda kadina deger vermeso gerektigini ogrenecek ogreticem Allahin izniyle
Ben degisirim bendeyse hata bilemiyorum pskolagami gitse acaba bizim en buyuk sorunlarimizdan biri aniden ortada hic bisey yokken bagirmasi sinirlenmesi buna cozum bulamazmiyizçocuklu bi şekilde boşanmayı düşünüyo musunuz?
düşünmüyosanız terapiste gitmenin bi anlamı yok.
terapist size mucizeler yaratmaz, zaten terapiste gitmek için değişme isteğinizin olması gerek.
siz hatalarınızın olduğunu ve bunları değiştirmek istediğinizi düşünmüyosanız terapist bir şey yapamaz.
anlattığınıza göre eşiniz de hiç öyle bir insan değil.
Ben degisirim bendeyse hata bilemiyorum pskolagami gitse acaba bizim en buyuk sorunlarimizdan biri aniden ortada hic bisey yokken bagirmasi sinirlenmesi buna cozum bulamazmiyiz
İyi de daha kadın erkek eşitliğine inanmayan adam psikoloğa gitmeyi kabul edecek mi ki?Ben degisirim bendeyse hata bilemiyorum pskolagami gitse acaba bizim en buyuk sorunlarimizdan biri aniden ortada hic bisey yokken bagirmasi sinirlenmesi buna cozum bulamazmiyiz
Bi keresinde dedim bak gidelim bi pskolaga diye tamam dedi ama kaldi oyle ona gore sozde buyu yapilmis ona bu yuzden boyleymis... bak mesela sabah kahvalti hazirliyorum cay demini alsin diye bekliyorum ne diye bekliyosun gec kaldim dedi cay demini alsin diye bekliyorum dedim bende yuksek sesle soylemisim herseye karsilik veriyomusum ben susmayi bilmiyomusum bi bagiriyo yani duyan gercekten bisey var sanacakSizce bu adam evlilik terapistine gider mi? Gitse de tavsiyeleri uygular mı?
Çalışma harici neye sinirleniyor mesela? Ne gibi sebeplerden eşyalar havada uçuyor? Bence adamın şu aşamada ihtiyacı olan şey terapist değil, bir psikiyatr.
Peki duzeldimi sorunlarinizBen ve eşim gitmiştik genel sorunlarimizi anlattik doktor bey sorunlarin esimden kaynaklandigini soyledi
Ve once esimin tek başına terapi alması gerektigine karar verdi
Uzunca bi müddet esim terapi aldi arada bi benide cagirdi doktor
Eeee kabul ettiyse hiç beklemeyin,gidin psikoloğa.Bi keresinde dedim bak gidelim bi pskolaga diye tamam dedi ama kaldi oyle ona gore sozde buyu yapilmis ona bu yuzden boyleymis... bak mesela sabah kahvalti hazirliyorum cay demini alsin diye bekliyorum ne diye bekliyosun gec kaldim dedi cay demini alsin diye bekliyorum dedim bende yuksek sesle soylemisim herseye karsilik veriyomusum ben susmayi bilmiyomusum bi bagiriyo yani duyan gercekten bisey var sanacak
Soyledim bi keresinde gidelim ama bende sorun yok diyo kabul etmiyo yani ona gore normal olan o benim o sinirliyken susmam gerekiyomus iyide sen bana bagirirken ben niye susayim yaniİyi de daha kadın erkek eşitliğine inanmayan adam psikoloğa gitmeyi kabul edecek mi ki?
Aslında cok iyi gelmisti esime yaptıgı hatalarla yüzlesmeye başlamıştıPeki duzeldimi sorunlariniz
Peki evlilik terapistine mi pskolagimi gidelim sizce.. pskolaga gitmis antidepresan vermis surekli uyku yapti is yerinde falan saf gibi gezdim biraktim dediEeee kabul ettiyse hiç beklemeyin,gidin psikoloğa.
Büyü işlerini de kafasından atar en azından.
Ben anlamam ki.Pskolagami g
Peki evlilik terapistine mi pskolagimi gidelim sizce.. pskolaga gitmis antidepresan vermis surekli uyku yapti is yerinde falan saf gibi gezdim biraktim dedi
Anladim biraktiktan sonra gene devam ettimi skntilar pekiAslında cok iyi gelmisti esime yaptıgı hatalarla yüzlesmeye başlamıştı
Grup terapilerinede katılıyodu tam olarak ne konuştuklarını anlatmiyodu ama bana hak vermeye daha özenli davranmaya başlamıştı
Fakat o sirada maddi olarak baya sıkıntıya girdik ve bırakmak zorunda kaldi
Peki tesekkur ederimBen anlamam ki.
Zaten evlilik terapistleri psikolog oluyor.
Psikayartiste gitmeyin,gerekirse psikolog yönlendirir zaten ilaç tedavisi durumu varsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?