• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik toplumda sayginlik icin sart midir

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tabiki hayattaki tek amacı evlilik olan insanlar , evliliği statü gibi görebilirler. Onlar için okumak, çalışmak, kariyer, toplumda yer edinmek falan önemli değildir. Yaşı geldiğinde parası olan yakışıklı bir koca bulduklarında kapağı atarlar ondan sonrada herkesin amacı buymuş gibi bekarlara ahkam keserler, Toplumda neler var neler

tabiki hayattaki tek amacı evlilik olan insanlar , evliliği statü gibi görebilirler. Onlar için okumak, çalışmak, kariyer, toplumda yer edinmek falan önemli değildir. Yaşı geldiğinde parası olan yakışıklı bir koca bulduklarında kapağı atarlar ondan sonrada herkesin amacı buymuş gibi bekarlara ahkam keserler, Toplumda neler var neler

ayy aynen ya...ve soyle bi hava estiriyorlar; tamam ben hayatın en buyuk amacini gerceklestirdim, basardim bunu, sen de biranonce basarmalisin, yazik sana

saygınlıkla medeni durumun alakası yok bence...

bana saçma geliyor bu ayrımlar. yapan yine yapıyordur ama, kaç çeşit insan var.

kendini bilen insan, evli ya da bekar olsun çevresinden saygı görür. çevresindekiler biraz medeni ise, bu tür ayrımcılık yapmaz...

toplumun genelinden ziyade, çevrenizle ilgili bir durum bu...

valla bılmıyorumm canımm ben hıcc karsılasmadımm bu tarzz dıyaloglarla..dense bılee sakayla soylenmıstır yada cıddı cıddı soylense bıle bı kacıı yuzunden herkess suclanamaz bence... :delphin:

evli bir arkadaşın konusuna yaz bak. anında yapıştırırlar.
sen bekarsın anlamazsın diye..
hemde o kadar çok oluyor ki. öyle böyle değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
evli bir arkadaşın konusuna yaz bak. anında yapıştırırlar.
sen bekarsın anlamazsın diye..
hemde o kadar çok oluyor ki. öyle böyle değil.

bılemıyorumm tatlımm ama dogruluk payı da olabılır dıyorumm kendı kendıme... :1closedeyes: suu kk da kart olayındaa bılee eskı uyee yenıı uyee olayıı gundeme geldıysee haklılıkk payınızz yuzde oranlarıı artıyor... :delphin: ama tabıı buu kkyla olann dıyaloglar ıcın gecerlıı soyledıgımm yoksa dısarda olann dusuncemm aynıı..egıtımın yaptıgın ıs basarıların gorgunn senıı ıstesende ıstemesende evlı de olsan bekarda toplumun gozunde saygınn bıı konumaa getırır muhakkak....

Son düzenleme:
saygın bir insan olmak için neden bir erkeğe sığınılsın ? eğitime, kültüre, kişisel gelişime , insani özelliklere sığınılsın bence

bana oyle geliyor ki evliler, belli bi yasa gelip te bekar olanlardan daha saygin oluyorlar toplumun gozu nazarinda. Mesela bi magazaya esinizle gitmenizle, bekar olup ta tek gitmek arasinda bile gorevlilerin yaklasimi acisindan fark oluyor.

Toplumda yer edinebilmek icin evli olmak sart mi sizce. Bu farki birebir yasayanlar oldu mu?

Kesinlikle katılıyorum..
(yorumları okuyamadan yazıyorum..aynı fikri paylaşanlar olmuştur belki..)

Toplumumuzda , evlendiğimiz takdirde sanki bir basamak daha yukarıya çıkmış olarak algılanıyor..

Birebir yaşadım..Bu tamamen bize alıştırılmış olan olgulardan biri..Ama ne güzel ki sen bunun bilincindesin , ben bunun bilincindeyim, ve eminim daha burada bulunan bir sürü insan farkındadır..

Ve bizlerin yetiştireceği çocuklarda bu farklı bilinçle büyüyecekleri için zamanla bu kanıksanmış olgular yerini yenilerine bırakacak..

Ben umutluyum..

Ben de evliliği statü olarak görenlere rastlıyorum ve hayretle onların davranışlarını gözlemliyorum.Evlenince bekar olanlara tepeden bakıp şaşıranlar yok değil.Bir de es kaza arkadaşları bekarsa onlara acıyarak ya da evde kalmış gözü ile bakarlar.naniknanik Küçücük yaşta evlenip,çoluk çocuğa katılarak saygınlık kazanılmaz.Başarılı bir erkeğin arkasına sığınarak saygınlık kazandığını düşünenler de yok değil.
Evlenilerek statü atlanmaz ya da saygınlık kazanılmaz.Eğitimle,görgülü olmakla,elde edilen başarılarla saygınlık kazanılır.buyrunnnnnnnnn

Kesinlikle katılıyorum..
(yorumları okuyamadan yazıyorum..aynı fikri paylaşanlar olmuştur belki..)

Toplumumuzda , evlendiğimiz takdirde sanki bir basamak daha yukarıya çıkmış olarak algılanıyor..

Birebir yaşadım..Bu tamamen bize alıştırılmış olan olgulardan biri..Ama ne güzel ki sen bunun bilincindesin , ben bunun bilincindeyim, ve eminim daha burada bulunan bir sürü insan farkındadır..

Ve bizlerin yetiştireceği çocuklarda bu farklı bilinçle büyüyecekleri için zamanla bu kanıksanmış olgular yerini yenilerine bırakacak..

Ben umutluyum..

cok guzel bir yorum arkadasim
a.s.

saygınlık konusuna katılmıyorum bu evli veya bekar olmakla alakalı bişey değil bence kişinin kendi duruşu,kişililği ve çevresine verdiği saygınlıkdır önemli olan...ama malesef ülkemizde evlilik toplum baskısı altına girmiştir yani evliliği tamamen araç alan gören kişiler,özellikle kızları belli bi yaşa geldiğinden itibaren hayatı sadece evlilikmiş gibi gösteren kendileri de böyle yaşayan pek çok örnek var çevremizde... birde mağaza olayına takıldım CADIARZU ne böyle bişey yaşadım ne de duydum açıkcası çok garip gerçekden...ama böyle şeylere takılmak ve sırf bu yüzden de evlenmek saçmalıkdan başka birşey değildir...

Ben de evliliği statü olarak görenlere rastlıyorum ve hayretle onların davranışlarını gözlemliyorum.Evlenince bekar olanlara tepeden bakıp şaşıranlar yok değil.Bir de es kaza arkadaşları bekarsa onlara acıyarak ya da evde kalmış gözü ile bakarlar.naniknanik Küçücük yaşta evlenip,çoluk çocuğa katılarak saygınlık kazanılmaz.Başarılı bir erkeğin arkasına sığınarak saygınlık kazandığını düşünenler de yok değil.
Evlenilerek statü atlanmaz ya da saygınlık kazanılmaz.Eğitimle,görgülü olmakla,elde edilen başarılarla saygınlık kazanılır.buyrunnnnnnnnn

o kadar güzel belirtmişsiniz ki alkisalkisalkis

bu şekilde düşünerek, kendini daha saygın gören insanlar var maalesef.

kendi meziyetlerini söyleyeceğine(ki bunları söylemeye de gerek yok, dışardan kimin ne olduğu görülür nasılsa), benim eşim dr, mühendis, subay... diyenlere de rastladık maalesef gamyoncuiremsu

valla ben bir tek ev tutarken faydasını gördüm evli olmanın bekarken ev bulması daha zordu o kadar

asla ve asla ben katılmıyorum ve böylede düsünmüyorum amaaaaaa
eğer yeterince ayakların üstünde duruyosan kariyerin varsa bu böledir diyorum..diğer türlü bu sölediklerinizde haklısınızdır...

Back
X