evlilik,ünv. sınavı,hamilelik...kafası karisık anne adayı :(

Benim tek rorunum kazan mak zaten okurken zorlancgmı dusunmuyorum smdiye kdar çok konu btrdm ama bikç ay çalşmaya ara verdgmde knuları untrum dye korkyorum

Ben unutacagini düşünmüyorum. Sinava gir puanin azsa tercih yapmazsin. Ama eger istediğin gibi bir puan alirsan tercihini yaparsin. Sonucta sinava girmeyi engellemiyorlar ki. Hem tecrube olur..

Canım bende evliyken üniv sınavına hazırlandım kazandım hamile kaldım isteyerek oldu bebeğim ama hamileliğim çok zor geçti hamileyken mümkün değil çalışamazdım bebeğim doğdu okula devam ediyorum ama onun ilk aylarında çok zor oldu sürekli ağladı huysuzlandı derslerimi ancak verebildim ki okul öncesi kolay bir bölümdür zor olsa belki veremezdim şimdi 3.sınıftayım oğlum 14 aylık onunla çalışmak zor olur diyr şimdiden kpss çalışmaya başladım geceleri çalışıcam okuldaki boş saatlerimde çalışıcam ben kendime göre bir düzen kurmaya çalışıyorum sende bebeğin doğunca ona göre bir düzen kurar çalışmaya devam edersin olmaz diye düşünme ümidini kaybetme bana da herkes yapamazsin bebeğin düşer yolda gidip gelirken diyordu ben hergün 4 saat yolculuk yaptım 7,5 ayıma kadar doğum yaptım öz annem okuyamazsın sınıfta kalırsın dedi ama ben pes etmedim mezun olmama az kaldı sende vazgeçme kolay değil çok zor ama imkansız değil lohusalığın geçsin emzirme düzenin otursun her boş vakti derse ayır eşinden destek al o bakarken sen çalışırsın ben sınav zamanı eşim bakarken ders çalışıyordum

Tekrar etmezsen unutursun konuları bebeğini kucağında pış pışlarken bile tekrar yapabilirsin tek elinle kitabı tutarak eğer çok istiyorsan birgün buraya başardım yazarsın zaten

AÖF olabilir bu saatte çocuğunuz ele avuca geldiği yaşlarda da 4-5 gibi tekrar sınava girip örgün hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz..

her zamanki gibi hesap sormalar.. yahu neden hesap soruyorsunuz ki? yok evlenmeden önce neden okumadın yok cocuk yapmadan neden okumadın..SİZE NE? ben de evliyim, çocugum yok ama üniversite okuyorum.. tamam işim senin kadar zor değil canım ama sen de pes etme sakın. zaten geçen yıl hazırlanmışsın hamile oldugundan gidememişsin sınava bu yıl bilgilerini unutmamak azıcıkta üstüne katmak için çabalarsın.. örgün kazanmak o kadar da zor değil, aöf için ise sınava girip bir kaç soru yapman yeterli.. sen zaten üniversite hayali kurarak azmini gösteriyorsun. yoksa her kadının harcı değildir evli ve hamile haliyle üniversite okumayı planlamak... denemekten zarar gelmez, eğer gerçekten istiyosan bir sene de çocugun için ara verir seneye başlarsın, belli mi olur belki de bu yıl tutturursun :) kolay gelsin canım allah yardımcın olsun..

Zor olabilecegini düşünmüyorum tabiki anlayışlı her konuda destek olan bir eşin varsa... Aöf bazı iki yıllık bölümleri var dgs ile örgünden lisans tamamlama yapabiliyorsun.... Yok ben dgsye hazırlanamam felan diyorsan aöf 4 yıllık güzel bölümleri var... Erzurum Atatürk üniversitesinde uzakdan eğitim programları var onları felan tercih edebilirsin

ben lisenin 2 senesini dışardan bitirdim üni sınavına girdiğimde hamileydim....paragraf soruları ağırlıktaydı yırtttım.....açıktan tde okuyorum 1. sınıfa başladığımda oğlum oldu şuan 2 sınıf tek ders bıraktım osmanlıca....hiç çalışamadım ama yaptım bişiler.....korkma bence kendine inan yaparsın
benim ark okuduğu 4 yılda 1 düşük 1 doğum yaptı oğlu 2 yaşında şuan mezun oldu formasyon alıyor ....yorucu ama gerçekten istersen yaparsın

bebek doğunca çalışabiliğrsin bence. ilk zamanlar cok engel değil. bebekle insanlar ne sınavlar kazanıyor, ne okullar bitiriyor.

herşeyi oluruna bırakacaksın, en ufak bir zamanda bile ders çalışacaksın herşeyden öncesi sen anne olunca bebeğini 1. sıraya koy ve stresini ona yansıtma. inşallah bebeğin sıkıntısız güzel uyuyan gaz problemi olmayan bir minik olur seni yormaz.

bence aöf okuyun bebişinizin size sevginize merhametinize çok ihtiyacı olacak o daha minnacık :) 11 aylıkta olsa ona eğitmeniz gereken şeyler veya daha bi sürü şey olacak kısaca onun size çok ihtiyacı olacak biraz bebişinizle vakit geçirin gene okul hayatına devam edersiniz zaten evlisiniz eşinizde razı ne insanlar kırk kırk beş yaşında okuyanlar tabiki öyle yapmayın ama bi kaç sene erteleyin derim kiminin bebeği olmaz olsun diye herşeyini ortaya koyar ne çılgınlıklar yapar bunu unutmayın :)

Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim ama arkadaşlar aöf oku demiş,fakat aöf içinde ders çalışıp ygs sınavında belirli puan çekmeniz gerek,4 yıllık ve 2 yıllık aöf taban puanları bu sene yükseldi ve kontenjan geldi,bu sene aöf bölümüne yerleşemeyen adaylar bile oldu o yüzden aöf olsa bile sınava çalışılıp girilmesi gerek,sizde doğum yapınca ders çalışamıyacağınızı belirtmişsiniz.

bende aöf oku dedim ama bi kaç sene ertelemesi gerektiğini de belirttim böyle daha iyi olur dimi canım hem gerçekten aöf okumaktan da büyük çaba istiyor açık lise gibi değil ki artı konuyu açan arkadaş örgün gitmek istiyor ama oturduğu şehirde okul tutacak mı bu evde tek çocuk olmayacak bakım isteyen bir baba olacak eve temzilikçi bir bayan gelemeyecekse evin temizliği olacak bence maddiyat açısından çok zorlanmadıkça bebek olduğu zaman çalışılmamalı ve örün okula gitmek için çok çabalanmamalı o bebeği çok istediğin gibi onu sadace kendi emanet etmeli biraz ertele gidersin ki okula ama önce bebek derim

çocugu mu emzırcen kıtap deftere mı bakıcaksın bende dusunuyordum boyle bırsey yazdıgını okuyunca bıle olmayacagını anladım bıraz ertelemen gerekıcek sanırım

Bebeğe bakacak var derken çocuğu bırakıp okul okul koşacak mısınız? Tam anlayamadım da?
bebege bakcak olsa bıle ben yapamazdım kendı kendıme bebegı nıye yaptın derdım yada kendı yasayacaklarım bıtmemıs unv bıtmemısken nıye boyle bır hayata atıldım derdım bnde unv dusunuyorum ama bebegım yok olsa okulu dusunemezdım

Bizim iki çocuklu bir öğrencimiz vardı ve çok çalışkan bir hanımdı.

Bu yıl mezun oldu, ortalaması da gayet güzel ama çok istikrarlıydı.

Eğer ben bu işi yapacağım diyerek kafaya koyarsanız hiçbir şey size engel olamaz yalnız gerçekten azimli ve istikrarlı olmanız lazım, fedakarlık çok önemli...

istediğiniz bölüm nedir? puanı çok yüksek değil ise sorun olmaz.

Ben de evli okudum.
Bebek için okulun bitmesini bekliyorum. (Son dönemim, uzattım.)
Bence işin çok zor ama denemeye değer tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…