evlilik,ünv. sınavı,hamilelik...kafası karisık anne adayı :(

merak ettiğimden soruyorum bebeiğiyle arası nasıldı veya bebeği nasıldı nasıl büyüdü onuda açıklayın arkadaş ona göre daha iyi düşünebilir belkide ?

merak ettiğimden soruyorum bebeiğiyle arası nasıldı veya bebeği nasıldı nasıl büyüdü onuda açıklayın arkadaş ona göre daha iyi düşünebilir belkide ?

Arkadaşın çocukları büyüktü. Birisi lisedeydi, diğeri anaokuluna gidiyordu.

Ama çok takdir ediyordum, kayın validesi kanser tedavisi görüyordu ve arkadaşın evindeydi. Okulu bitirmeden dil sınavına girdi onuda geçti. Sanırım yakın zamanda meslektaş olacağız.

yani helal olsun ama durumlar pek uyuşmuyor sanki çocuklar büyük pek bişeyi olmamaış olabilir benim dedemde kanserdi ve bizde kalıyordu hastasıydı bir aya yaklaşık bir zaman önce Allahın huzuruna kavuştu ama hiç bi yükü yoktu ayrıca dedem yatalaktı o hanım yatalak olmadı sürece evde bi zorluğu olmamıştır ama tabiki helal olsun sadece durumlar pek benzmiyor onu dmeek istedim :)

Başınız sağ olsun canım. Durumlar birebir uymuyor tabi ama azmin zaferi. Bu arada arkadaş çalışıyordu da...

Başınız sağ olsun canım. Durumlar birebir uymuyor tabi ama azmin zaferi. Bu arada arkadaş çalışıyordu da...
Allah razı olsun teşekkür ederim canım benim okul çalışmak ev baya vakit ayırabilmiş ama çok yorulmuştur dediğin gibi azmin zaferi :)

iki bölüm bitirdim... yüksek maaşlı bir işim de var.. yüksek lisansta tez aşamasındayım..
ama çocuğuma başkalarının eğitim vermesini istemiyorum ben dar görüşlü deyin eski kafalı deyin... ben annem emekli olunca doğmuşum.. onun kanser hastalığı dısında koyun koyuna büyüdük.. o eğitti, o öğretti, sayarım eğilirim önünde... tek bir hastalık olmadan büyüdüm ve çok mutluydum...
ben de bebeğimi kendim büyüteceğim...

aynı hikaye değil ama benim görümcem de okutmak istemişler okumamış okumayınca vermişler birine. yana yakıla liseyi dışardan bitirdi össye girdi 35 yaşında kadın boyunca oğlu var, hırstan oğlunun ödevlerini hep kendi yazdığından 15 yaşındaki çocuk doğru düzgün yazı yazamıyor... konuşamıyor.. öööööyle bakıyor elinde sabahtan akşama kadar telefon sınıfları takıla takıla zorla ittire kaktıra geçiyor. görümcem de öss de öss okuyacağım ben diyor. yahu 35 yaşındasın o kocan seni çalıştırmaz da, okuyacağına otur da evlatlarına bir çeki düzen ver diyemiyorsun tabii... herkes yüzüne karşı gülüyor bu kadar sorumsuzluk olur mu ne işin var, aklın nerdeydi evlenmeden okusaydın ya çocuklar doğunca mı aklın başına geldi diye... ama o o kadar takmış ki çocuklar umrunda bile değil illa okuyacakmış. kemal sunal bile 60 yaşında avukatlık bitirmiş o niye yapamayacakmış. yahu sen kemal sunalla bir misin allasen.... (adamın parası var, ünü var, tanınıyor, seviliyor fahri doktora bile yapar ünlü çünkü bir ağırlığı var... şeref konuğu o üniversitenin prestijini arttırır en öyle misin..)

Konu sahibi sakın yanlış anlama bunlar görümcemin yaşadıkları, sana da söylenenler olur sen yapacağını gene yap ama etraflıca düşün bence...

Yanlış anlama canım,ben de aöf okuyorum yani bu sene yerleştim ama yerleşemeyen bir sürü aday var bu sene aöf puanları yükseldiği için,arkadaşın doğumuna az kalmış ve ders çalışması artık biraz zor olur şuan artık aöf için de barajı geçmek yetmiyor,geçen seneki aöf puanları ile bu seneki arasında ciddi anlamda fark var,arkadaşın yerinde ben olsam 2015 ygs değil de 2016 sınavına hazırlanırdım ama 2016 da ygs kalkacak diyorlar

Benim azmimde rahmetli annemin okumamı çok istemesndn ve okumam içn bsuru insan sfrber oldu lisedyken ünv kazanınca maddi açıdan dstekleyen olmadı brakmak zorunda kaldm eşm kazanrsan sorun çkarmam dyor önemli olan ist.da ünw kazanmam tabi buda braz zor hepnz saoln kmi olumlu kmi olumsz yorm yapms tabiki fkrmi dgştren olumlu yorumlar hala çalşyorum doguma kdar lys knularnı ses kaydı yapıp dogumdan snra boş vakitlermde onları dnleyerek çalşmş olcm.ayrca aof yi kazanmak bnim içn sorun dgl hç çalşmadan ble 300 küsur puan yapablyorm.bu sene dye ısrarmın sebebide seneye sistem dgşcek nasl olck blemyrm bu sene kazanrsam 1 sene falan dondurup dvam edrm önemli olan ıst da ünv kazanmak

Cok guzel bir ornek vermissin arkadasim kendin buyutmeyeceksen annen bile buyutcekse neden biraz daha kendini gelistirmeden cocuk yaparsin anlamam cocuk okuldan daha cok yapman bakman gereken bir sorumluluk tamam bnde erken yasta evlendim ama hep Allah a dua ettim belli olgunluga variyim cocuguma ornek olayim diye dusundum annelik duygusunu tadinca anlar belki konu sahibesi birakamaz belki cocugunu diye dusunuyorum internette bile bir video seyrettim kedi yavrusu biraz annesini arasin hemen sariliyor yavrusuna ve cok duygulandim bnde sizin gibi dusunuyorum herseyin bir sirasi var herkesin farkli bir gorusu olabilir ama ters birsey soylenmesi durumunda konu sahibesi afallayabilir ki anne olmaya calisan okadar kisi var ki bu sitede konuya hayretle bakiyorlrdir

Benm fikirlermle uyuşmuyor malsf söyldklernz bende bebegme iyi bi gelecek saglamak içn ugraşyrm.eşm çalşyo evmz kra dgl çok şûkür yetyo ama ndn hayatmz braz daha kaliteli olmasn ki ilerde o çocugun masraflarna zannetmyrm eşimin yetebilecegni ve çocugumun benim gbh buyumesni istdgi şeylerdn mahrum kalmasnı istmyrm.ona bkarsan çalsan anneler hç ilglenemyo çocuklaryla enazndan boş vakitlerm olck ilglenmek içn

Bnm sana farkli bir onerim olabilir bnce kpss ye basvur kamu da is bulmaya calis ilerde cocugun icin para kazanmak istiyorsan bazi kamu kuruluslarinda kres bile oluyor unv den cok bu yonde bisey daha iyi olur cnku aöf bitirmen pek fark yapmayacak gibi unv bitirenlerin cogu bosta hatta ayni isi lise bitiren ile yapan bile gordum ben kariyer icin yapicaksan kariyerini kamu personeli olarak edin daha iyi yoksa diploma aöf hele bosta cok durur yuzyuze egitim gibisi olmuyor cocugu olmayan bile zorlaniyor Unv diploma ivin

İstersen olur neden olmasın. Çalışan kadın da çocuğunu evde bırakıyor çalışıyor sonuçta. Okuma isteğini bırakma. İş gibi düşün, çalışsan 8 saat işyerinde ve git-gel zamanı olacaktı. Sen günde 4 saat dersine ayırsan birçok şey öğrenebilirsin. Üniversite hayatın laylaylom olmaz sadece... Okuma isteğini kaybetme, istersen olur.

bu sene doguma dnk gelcegi içn gremyorum kpssye zaten grsem ble torpille alyolar hr seye heryere

Zaten ünv hayatnı azda olsa yaşadm istdgm sdce diplomamı alp kendi meslegmh yapmak inş kazanrm emeklerm bosa gtmez

bu sene doguma dnk gelcegi ibnderemyorum kpssye zaten grsem ble torpille alyolar hr seye heryere
Yani unv de okusan oyle olcak sende biliyorsun zaten aöf bolumleei belli istanbulda dogup buyudum bn unv de orda okudum kendime bile zaman ayiramiyordum arkadas cevresinden birebir egitim de bizimde aftan yararlanip cocugu olup okuyan tanidigimiz oldu hatta 5ve 7yaslarindaydi cocugu bayanin dusun o bile cocuklari okul cagina gelince okumaya karar vermis sen istanbuldasin lise mezunu bi yigin yer eleman aliyor unv mezunu olsan bile bu kezde okudugun bolumu hakikatten tecrubeyle bitirdiysen is bulursun anliyorum ailenin zamaninda belki gucu yetmedi esinde birsey soylemiyor duruma ama o cocuk hastalansa bir zaten derslere vizelere yetisemezsin bebek sonucta bu annesinden ayri birakma ben cevremde bir yigin sey gordum bundan birakma diyorum birseyler eksik kalsin ama o bebek annesinden eksik kalmasin bu arada ek tercihe mi kaldin oyle gozukuyor Allah nasip edersw vardir bunda bir hayir etmezse bil ki bebegini annesiz birakma

Gecen bir hanimla tanistim
Evlenmiş bir çocuğu varken sinava hazirlanmis
Sinif öğretmenliği okumuş
Simdi o çocuğu üniversiteye başlayacak bu sene
Ama bayanin esi öğretmen
Evde calisma ortami yaratmis kendine, yardimci olmuş
Sizde var mi öyle bir ortam ?
Alt yapiniz yoksa çok zor ama alt yapiniz varsa imkansiz değil
A.ö de de güzel bölümler var olmadi onlardan olursunuz
Ve güzel acikogretim bölümlerine baraji geçmek yetmiyor biraz daha iyi puan almak gerek
Ben 5.5 aylik hamileyim
1 hafta sonra ya klasik KPSS sinavina gideceğim
Ailemizden uzakta şehirde yasadigimiz için rahatça ders calisabildim zaman ayirabildim dershaneye gittim.
Sizde bir program olusturursaniz olur ama Dersane te gitmeden çok zor.
Hic olmazsa hafta sonu gitmenizi tavsiye ederim

Hayr seneye grcem snva ben bu sene hamilelgmn ilk zamanlarnda rahatszlandgm içn gremedm snva

Sizn şartlarnz iyiymş bn kaynanamlarla aynı ap.daym drsaneye gdemem zaten temelm iyi aöf kolay benim içn hç çalşmadan barajn çok çok ustnde alyrm bkalm hayrlısı artk ama çalşmayı brakmyrm tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…