- 7 Aralık 2012
- 416
- 248
- 63
- Konu Sahibi kavun kokussu
Tabiki yardımcı olacaksınız. Aile boyuna getiriyor çocuğunu, hep kendi hayatından kısıtlayarak. Gerekirse siz bir süre mal sahibi olamayacaksınız.kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
Eşiniz bu fikre alışmalı ama bence ufak tefek şeyleri bilmese de olur. Aileye arada market, kasap alışverişi yapsanız o bile yeter zaten. Bu da sizi çok zorlamaz bence.
Benim eşim her yardımımı bilmez. Ama bu gizlemek değil. Sağlıkla ilgili büyük bir meblağ ise söylerim. Ama marketten bişeyler aldıysam 60-70 tl nin de hesabını vermem ben de ona sormam ailene ne aldın diye. Ve biz ev aldık taksit ödüyoruz. Sen yardım edince Allah ta sana yardım ediyor merak etmeyin:))