evlilik ve ailelere yardım

ihtiyaçları varsa her iki aileye de yardım ederdim ben. (tabi bende de olduğu kadarıyla) çünkü binbir emekle bu yaşa getirmişler bizi. ihtiyaçları yoksa veya benim durumumda kritikse edemem zorlamanın anlamı yok. olunca yardım edersin olmayınca olmaz

en baştan konuşursam daha iyi olur sandım, zaten hep aklımdan geçenleri direk söyleyen bi insanım sanırım az ve öz konuşmak daha iyi

her yıl olmaz gibi bişey dedi o çok gücüme gitti napsınlar soğuktan ölsünler mi dedim babanın maaşı yok mu dedi işte o an nevrim döndü resmen.. sonra direk ayrılmam da onun gücüne gitti.. hoşuna gitmeyen bişeyde hemen ayrılıyosun sadece bi fikir sunmuştum ama beni hayatından çıkaran insanı bende hayatımda tutmam vs bişeyler dedi... en son bidaha arama beni sakın geri dönme fln yazıyodu cevap atmamıştım öylece kaldı işte..
aslında benim en büyük hatam ne biliyo musun? herşeyde ayrılcam diyip durdum.. belkide her ayrılcam dediğimde ağlayıp yalvarmasına alışmıştım bilmiyorum.. son zamanlarda farkındaydım ayrılcam dersem artık gerçekten ayrılırız diye düşünüp söylemiyordum.. ama bu taşırdı beni... aslında şuan dönmemesinin asıl nedeni yıllardır herşeyde ayrılık kelimesini kullanmam ama geçmişi geri getiremem ki..

Hmmm... Evet braz abartmissin cnm zatn farkindasin da. Simdi bu senin icn hassas bi konu oldugundan ve ummaadign bi tepki aldigindan braz fevrilesmissin. Onunda birikmisleriyle bir araya gelince tablo bu sekli almis. Ama zamani geri alamiyacagimiza gore, bundan sonrasi icin ne yapacagina odaklan. Soyle dusun sen nasil bir kirgnlik hissediosan oda suan kirgin hissediodur. Ya anlattiklarindan yola cikarak bn kotu bi insan olmadigini dusunuorum sence hmn gozden cikarilmayi hakedio mu? Bn senin yerinde olsam dogum gunume kadar beklerim. Bn hala arayacagina inaniorum. Sonrasinda da fevrilesmeden hem onu dinler hm kendimi acarim ve orta yol bulmaya bakarim. Adam sana aileni reddet demis gb davranmanin alemi yom bnce. Sonucta sz de bi aile olucaksiniz.

Saçmalamışsınız resmenn.. Ben kadınlar kendilerini mal-eşya gibi görsünler mi dedim, ne alakası var yaa..

Ayrıca kendime de, bütün kadınlarada saygım var.. Bütün İNSAN'lara saygım var..

Eşim neden suyunu bile kalkıp almıyor ayrıca? O kadar alakasız yazmışsınızki... Nerenizden okuduysanız artık yorumumu! Resmen gülüyorummm yani :)))

Konunu takip etmiyordum ne zamandır..baktım da sen de yanlış yaptığını anlamışsın az buçuk..Son durum nedir? Barıştınız mı?

Henüz yaşamadan ön yargılı davranmışsınız
Belki evleneceksiniz ve siz işsiz kalıcaksınız

Yaşamadan plan yapmayın derim nacizane.

Canim son durum ne?
son durum;
geçen hafta bi vesileyle konuştuk.. istersen hepsini ver ailene ben ona karışcak bi insan değilim tamam orda tamamen haksız olabilirim ama benden ayrılmak gerekmiyordu dedi. benim için bu konunun önemli olduğunu eğer bu sorunu aşabiliyorsak barışmak istediğimi söyledim. sürekli ayrılmamdan bıktığını ve bi süre kafa dinlemek istediğini söyledi.. ara vermişiz.. bakalım sonumuz hayrolsun...

Henüz yaşamadan ön yargılı davranmışsınız
Belki evleneceksiniz ve siz işsiz kalıcaksınız

Yaşamadan plan yapmayın derim nacizane.

devlet memuruyum ona güvenerek plan yapıyorum sanırım..
benim ailem çok zor günler geçirdi ve bidaha ben hayatta olduğum sürece o günlere dönmelerini istemiyorum... o yüzden bu konuda çok hassasım

bu arada ev konusunda babamı ikna edemiyorum. seni borçlu mu evlendircem ben diye karşı çıkıyo. sen istesende istemesende seneye alıcam dedim. al kızım sen oturursun yada kirasını alırsın biz bu evden taşınmayız dedi ve konuyu bidaha açmamamı istedi.. offf çok fazla plan yapıyorum ve onlar bozulduğunda sudan çıkmış kaşığa dönüyorum....

Demekki derdi sadece bu konu değilmiş bunalmış adam bişeylerden..Eğer devam etsin dersen yüklenme bu kadar erkekler kaldıramıyorlar..

Bak baban senden mantıklı düşünüyor takdir ettim..Kızımı sömüreyim derdinde değil bu durumda herşey daha kolay olur senin bu kadar plan yapmana gerek yok. Herşey olacağına varır bugüne bak geleceği sorun etme kendine de karşındakine de..

çok duygulandım okurken. eğer ailenin ihtiyacı varsa elbette kaçınılmaz, gönülden yardım etmelisin. Ancak evleneceğin insanın ailesinin durumu iyiyse eğer onlara yardım etmenize gerek yok. Yani adaletsizlik olur diye düşünmez. Yarın öbür gün onlara da bir şey olur, hasta olurlar, çalışamaz duruma gelirler o zaman onlara da yardım edersin.
Ama kendi ailen için mutlak suretle başından eşinle konuşarak alt yapı yapmalısın.
merak etme paranız bitmez emin ol bereketlenir.

Sudan çıkmış kaşık nedir yahu sabah sabah kendime güldüm
Babam karakterli adamdır. Ama işte benim içim el vermiyor... bazı geceler bunları düşünmekten uyuyamıyorum bile..
herşeyi oluruna bırakıp stres yapmayan insanlara hep hayran kalmışımdır...

bu konu biranlık kafa karışıklığından olmuş sanırım. o konuda tamamen haksızdım diyor kabulleniyor. ama sonucunda benim ayrılmamı kabullenemiyor ve gurur yapıyor şuan.. evlensek bile boşancaksın diye düşünüyorum artık bana sırtını dönmenden bıktım dedi.. sonuç ailelere yardım konusu çözüldü ama biz bittik gibi...

bak bunları çok düşünme, düşündükçe içinden çıkamayacağın duygusa kapılırsın.
Ben kendi inancım doğrultusunda şöyle dua ederim hep " Allahım hayırlısını ver, hangisi hayırlı ise bana onu kolay kıl" sen gönülden teslim olursan gerçekten terayğından kıl çeker gibi olacağını görürsün.
Çünkü sen iyi niyetle bir şeyin niyetine giriyorsun. Kafanı rahat tutmaya çalış.

işte o senin yaşadıklarını bilmediği için.
o yüzden çok fazla dışarı vurma bunu sevgi gibi görmez de "aileci" gibi görür, o da kendi ailesine yönelir. aslında seninki biraz vicdan, biraz merhamet, biraz minnet..
sen babanı anlatınca ben de sabah sabah güzel babamı anımsadım. böyle hüzünlendim, buruklaştım ve özledim. babam da çok gururlu bir adamdı. ben onu 3 ay önce kaybettim. koca bulunur ama anne baba asla...

bende hep hayırlısını istiyorum bundan sonra hayırlısını bana kolay kıl da diyeyim.. sonuçta o ol derse herşey biranda oluverir..
evet içinden çıkamayacakmışım gibi hissediyorum.. şuan biriktirdiğim bi para var, bunu önce evlenirken kullanmaya niyetlendim sonra aileme harcamaya niyetlendim ve ikisi de olmadı ben amaçsızca kaldım ortada... yinede onu altına dövize yatırıp iki günden ikna olurlarsa ev peşinatı yapmayı düşünüyorum. İnşallah yapabilirm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…