- 11 Kasım 2013
- 2.219
- 3.960
- 108
- 34
- Konu Sahibi kavun kokussu
-
işte asıl kafamı karıştıran da bu ya.. o kesinlikle böyle biri değildi... ben onunlayken vitrinlere bakmazdım çünkü bi mağazanın önünden geçerken bile hadi gel alalım neye baktın hadi alalım aaa orda bakkal mı varmış ne istiyosan alayım diyen bi insandı... öğrenciyken kontrm bittiğinde bazen param olmazdı yarın yüklicem bugun çıkamadım derdim param yok demezdim buna rağmen 'ha sen ha ben farkeder mi derdi' istemem dediğim halde hemen konturumu attırırdı...Aradaki mesajlar okuyamadm ama sanirim ayrildiniz. Bence üzülmeyin ve değişir beni anlar diye düşünmeyin... Benim eski es oldukça zengindi ama gönlü fakirdi kendi kazandgm paradan 50 lira verirken bile huzursuz oluyordum içinden sen kimsn bee onca yildir sen mi okuttun onca zorluğa rağmen hem de kiz cocugunu okutma diyen onca insana ragmenn diyosunnn ama disindan soyleyemiyorsun. Lafa gelince et tabi yardim derdi ama her kuruşa da içi giderdi iğrenç birşey ... Seni seven seni düşünen aileni dusunmenden rahatsiz olmaz henüz evli değilken yollari ayirmak mantikli bu durumda...
bilmiyorum belkide şuan tozpembe gördüğümden.. Allah korusun ama öyle sorunlarım olduğunda ailem bırakın benden para almayı herşeylerini satar yine bana yardım ederler.. uzak bı sehırde yasayacaktık hatta yurtdısına cıkma ıhtımalımız vardı saglık ve yemek masraflarını bana duyurmazlardı..sen biraz pollyannasın, ,şu an ihtiyacın yok ama ilerde olabilir, siz de bir aile olacaksınız,hem eşimin ailesine hem kendi ailem alayım, yesinler giyinsinler diye düşünüyorsun ama hayat hep planladığın gibi olmuyor. Ailelerimiz zaten kimseye muhtaç olmayalım diye okutuyorlar bizi. Kömürlerini almak istiyorsun ok, ama ben her ay para göndermek , bi kurban sizinkilere bir kurban onlara göndermek gibi şeyleri de çok doğru bulmadım. Bak mesela çocuk yapma gibi planımız vardı noldu olmadı, eşim ilaç kullanıyor, ilaçlar bile kaç milyar oldu, bu ayda olmazsa tüp bebek deneyeceğiz, tüp bebeğin bir denemesi 10.00o zaten.. birikim yapmasak nolucaktı?belki bir hastalık çıkacak Allah korusun para gerekicek.. sonra çocuk oldu diyelim çalışamayacaksın bir süre, hadi büyüdü, kreşiydi okuluydu, masrafıydı. Sonradan kesmek kötü olur diye o yüzden söyledim, düzenli bir şekilde para göndermek yerine sağlık yeme içme giderleri için yardım etmek daha doğru.
iyi olmaya çalışıyorum.. Ev alma isteğimi hergün babamla paylaşıyorum ama onca yıl nasıl ödiceksin diye istemiyor.. olsun desemde dinlemiyor bile.. dün akşam babamın telefonu çaldı arayan bi arkadaşı;Canım nasıl oldun iyi Misin?
hayat size güzelmiş, allah kadınları sizin gibi kadınlardan korusun. uymayın arkadaşlar böyle düşüncelere.Her iki aileye değil, kendi ailenize destek olun.. Tabi eşinizin ailesinin maddi durumu kötüyse o ayrı konu..
Aileniz size o kadar emek verdiyse, sizinde biraz desteğiniz olsun kesinlikle.. Ayrıca evleneceğiniz kişi çalışıp evine para getirmek zorunda, eşine bakmak zorunda.. Ama sizin bi zorunluluğunuz yok.. Daha evlenmeden sizin paranıza, ailenize vermenize karışması çok yanlış..Buna izin vermeyin..
benzer hikayelerimiz varmış..Son cevapları okumadım kusura bakma lütfen... Aynı konu sebebi ile can arkadaşım 7 yıllık ilişkisini bitirdi. Liseden beri sevdiği adamı verdiği tek cevap dolayısı ile hayatından öyle bir çıkardı ki oğlan külçe altın olsa gözünde kül değeri kalmadı...
Can dostum ile sevgilisi konu nasıl açılmışsa-ki şuan iyiki açılmış diyor- bu konuda konuşmuşlar. Oğlanın ailesinin durumu iyi sayılayacak düzeyde kendi evleri var tüm evlatlar okumuş ve seneye anne baba birden emekli oluyor her ay yaklaşık 4 bin lira gibi bir durum var yani. Benim can dostum ise işçi bir baba ile hasta bir annenin 4 çocuğundan okuyan tek insan. borç harç alınan bir evde 1200 tl bir maaş ve can dostumun başarısından dolayı aldığı burslarla geçiniyorlar. Can dostum okul bitince hemen evlenmek istemediğini ailesine ona verdiklerinin en azından bir kısmını karşılayacak kadar çalışıp yardım etmeyi,bu da olmaz ise en azından evlendikten sonra belli bir miktar onlara yardım etmek istediğini söylemiş ve o hanzo o densiz ve aile terbiyesi almamış miskin "sen desene anamı babamı doyuracam sana faydam olmayacak" diye tıslamış. Cimrilik üzerine 7 ciltlik ansiklopedi yazacak bu adamın bu son densizliği üzerine sevgili dostum şöyle bir bakmış ve "üzgünüm M.. ama benim ailemin senin ailen gibi MAL varlığı yok,o yüzden senin gibi MALLARI DA AİLELERİNDEN AYIRMAMAK LAZIM" demeiş ve sonlandırmış... İnsalllah demek istediğimi anlamışsındır :)
kuracağım aile önemli tabiki ben onunla hayatımı paylaşacaktım cüzdanımı neden paylaşmayayım ama annemi babamı kaderine bırakamam. kendini zorlama derecesi herkesin farklıdır. zorlancağımızı düşünmüyordum. anca borcumuz 2 yılda degıl de 3 yılda bıterdi.. yada araba parasını 1 yılda degılde 1bucuk yılda bırıktırırdık.. ben öldüklerinde arkalarından 'keşke yaşasaydı da şunu da yapabilseydim' demek istemiyorum. ilerde sorun olmasın diye şimdiden konuşmayı seçtim. büyük konuşmak istemiyorum ama işaretlediğim lafı söyleyecek adam benim bidaha yüzümü göremez, bırakın sevgili olmayı evli olsam da boşanırım. Allahım o günleri göstermesin...Cok haklisin ama kuracagin aile basta gelmeli diye dusunuyorum tabi biraz yardim etmelisiniz ama kendinizi cok zorlamadan sıkıştırmadan olmali yoksa esinle sorun yasarsin gibi geliyor cevabada bakilirsa kendiniz ay sonunu toparlayamayip aileyede bakmaya calisirsan ozmn evlenmeseydin oturup annene babana baksaydin lafida gelebilir sahit olmuslugum var oyuzden soyluyorum
4 yıllık sevgilimdi... henüz şans isteyen bi insan yok karşımda.. bu konuyu kabullenebilirse o zaman düşünürümBence bir şans daha vermelisin evliliğine.
4 yıllık sevgilimdi... henüz şans isteyen bi insan yok karşımda.. bu konuyu kabullenebilirse o zaman düşünürüm
kabullenemediğim ne biliyo musun? o gün yüzüme karşı tamam, olur, yılda bi ay ailen için çalışmış olursun ne olcak sanki diyen insanın ertesi gün vazgeçmesi.. yüzüme karşı iyi davranılıp ertesi gün bi mesajla bunların anormal geldiğini söylemesi zoruma gidiyor. bi yandan çok seviyorum bi yandan onu hala sevdiğim için kendime kızıyorum... Hakkımda hayırlısı ne diyim... ama yanlış anlamış olmayı o kadar çok istiyorum ki..Ya ben sizin adiniza ck uzuluorum. Siz hala ck seviyorsunuz gb geldi cunku. Sevdiginz insanin bole davranmasi hos deil tabi ama aranzda bi yanlis anlasilma olmus gb geldi bana. Hani sz bu yazdklarinizi arka arkaya soylediysenz abarti gelmis olabilir. Hep biz derdi diosunuz ya e yine biz demis. Bizim biseyimz olmayacak mi demis. Hangimz gelecek kaygisi yasamioruz ki? Keske kestirip atmak yerine konusmayi deneseydiniz.Bnce tatliya baglardiniz. Ama bnce barisirsiniz sz.
yok canım ya.. faceden beni silmiş ama ikimizin fotografları hala herkese açık olarak duruyor albümünde.. belkide gözünden kaçırdı bilemiyorum..Ben de bir an barıştınız sandım. Hiç ses yok mu?
Canım eşinin ailesine bilemem ama bence kişinin kendi ailesine yardım etmek istemesi kadar doğal bir şey yok.kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
Esinizle bastan anlasip durumunuz uygunsa yardim edebilirsiniz. Benim boyle bir arkadasim var. Kz bekarken ailesinn gecimini ve kardeslerinin okumasini ustlenmisti. Evlenirken herseyi erkek tatafi yapti. Simdi destege devam ediyor ailesine.kızlar sizlere sormak istediğim bir konu var.
aileniz sadece bi emekli maaşıyla geçinse, hatta 60 yaşındaki babanız hala tamir işlerine gidip 3 kuruş fazla kazancam diye uğraşsa,
bi zeytin bi ekmekle kahvaltı yaptığınız günler olsa,
evde 1 yumurta varsa sen okula gidiyosun kafan çalışmaz aç karnına diye o yumurtayı size yedirip kendileri ekmek ve çayla kahvaltı yapsa...
gün gelip memur olsanız eve destek olsanız bir yıl sonrasında da evlenmek isteseniz,
evlenince ailenize yardım etmek istemez miydiniz? benim şuan bu düşüncem yadırganıyor... her iki aileye de yardım etmek istiyorum ve "her zaman yardım edersek biz bişey yapamayız" cevabını aldım..
sizlerin düşünceleri neler?
bende bekarken anlaşmaya çalıştım ama başta tamam dedi sonra 'düzenli olarak olmaz' dediEsinizle bastan anlasip durumunuz uygunsa yardim edebilirsiniz. Benim boyle bir arkadasim var. Kz bekarken ailesinn gecimini ve kardeslerinin okumasini ustlenmisti. Evlenirken herseyi erkek tatafi yapti. Simdi destege devam ediyor ailesine.
benzer hikayelerimiz varmış..
bizimkinin de bi annesi var 1500 gibi bi maaşı var.. 2 kardeşler ikisi okuyabilmiş ve birbirine yakın maaş alıyor.
ben işçi emeklisi bi ailenin kızıyım. annem bi kaç yıl önce kanseri atlattı ama o gün bugündür ayağımız hastaneden çıkmadı.. 3 kardeşin en küçüğü ve tek okuyabileniyim. büyüğümüz 'benim kendi ailem var bu zamana kadar nasıl yaşadıysanız bundan sonra da yaşayın' diyebilecek kadar pişkin, karaktersiz, vicdansız.. diğeri bi kaç yıl önce dolandırıldı hala toplanabilmiş sayılmaz borçlarını anca ödeyebiliyor ama ev alcaksan elimden gelen herşeyi yaparım yeterki annem daha fazla hasta olmasın diyebiliyor. yani ben atanmadan önce benim babam bin lira maaşla 4 kişilik ev geçindiriyordu...
herneyse belkide diğer kardeşlerimden bi hayır göremeyeceği için her yıl kömürlerini almak zoruna gitti bilmiyorum. şaka gibi ama 30bin lira borca girmeme ses etmedi, 3-5 bin kalırsa evlilik kredisiyle onu da hallederiz dedi sorun etmedi ama gel gelelim her yıl kömür alırız diyince işler değişti.. başta tamam dedi sonra düşünmüş de her yıl her yıl alınamazmış. bilmem biliyomusunuz kömürün tonu 650 lira.. 2 tonla kışı çıkarırlar.. yani biz okyonusu geçip derede boğulduk...
Bu meblağ dediğin sanki milyon dolarlar ..çalışan bir bayana 300-500 nedir ki..2000 maaşım var diyosun ve artacaktır hani 800alıp 500u harcasan dediğin doğru..
Bir de herşeyi söyledin, açık oldun diye Herşeye he he diyip sonra hayır demeyeceğini nerden biliyorsun? Yeterki karakteri sağlam bir adamla evlen gerisi gelir..
Evlenince tüm fikirlerin değişecek emin ol.Keşke herşeyi söylemeseydim eşime diyeceksin, şimdi basit geliyor.
Evet dürüstlük iyidir ama bu kadar açık olmaya gerek yok..Sanki evlenmeden pazarlık
yapar gibi kim kabul eder Allah aşkına ? Ben olsam ben de etmezdim..ama sen devam et belki kabul edecek birini bulursun..
Bu arada eşimle hiç konuşmadım böyle şeyler evlenmeden, annemlere her gidiş dolabını doldursam gık demez ..yeğenim (abimin kızı), beni değil O' nu arar kontör ister, anında yükler..En baştan, her ay yeğenime kontör yükliceksin desem ne kadar itici olurdu dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?