evlilik ve ailelere yardım

işte asıl kafamı karıştıran da bu ya.. o kesinlikle böyle biri değildi... ben onunlayken vitrinlere bakmazdım çünkü bi mağazanın önünden geçerken bile hadi gel alalım neye baktın hadi alalım aaa orda bakkal mı varmış ne istiyosan alayım diyen bi insandı... öğrenciyken kontrm bittiğinde bazen param olmazdı yarın yüklicem bugun çıkamadım derdim param yok demezdim buna rağmen 'ha sen ha ben farkeder mi derdi' istemem dediğim halde hemen konturumu attırırdı...
atandım artık yemekler benden derdim ha senden çıkmış ha benden derdi öderdi... sen ben mi var biz varız derdi...
nasıl bu noktaya geldik anlamıyorum

bilmiyorum belkide şuan tozpembe gördüğümden.. Allah korusun ama öyle sorunlarım olduğunda ailem bırakın benden para almayı herşeylerini satar yine bana yardım ederler.. uzak bı sehırde yasayacaktık hatta yurtdısına cıkma ıhtımalımız vardı saglık ve yemek masraflarını bana duyurmazlardı..

Canım nasıl oldun iyi Misin?
iyi olmaya çalışıyorum.. Ev alma isteğimi hergün babamla paylaşıyorum ama onca yıl nasıl ödiceksin diye istemiyor.. olsun desemde dinlemiyor bile.. dün akşam babamın telefonu çaldı arayan bi arkadaşı;
adam-falancayı çarşıda dilenirken gördüm
babam-evet geliniyle damadını kira ödemesinler diye yanına almıştı bidaha çıkmamışlar dövmüşler evden atmışlar, maaş kartına da el koymuşlar şimdi orda burda yaşamaya çalışıyor işte eşiyle
adam- eee maaş kartını tekrar çıkarttırsın
babam- onu bilirsin sessiz sakindir döverek yine elinden alıyorlarmış
konunun devamında nasıl bi konuşma geçti bilmiyorum.. annem tüm gece o adama üzülmüş dudağı uçuklamış...
dün gece aklım bana öyle oyunlar oynadı ki rüyamda yanımdaydı öyle yüzüne bakıyordum tekrar tekrar aşık olarak... çok güzel vakit geçiriyorduk.. bi uyandım neye uğradığımı şaşırdım sanki rüyam gerçek, gerçek kabusumdu..
bu akşam annemle konuşuyoruz bana diyor ki 'x ne kadar iyi bi çocuk Allahım ona çok uzun ömür versin ne iyi kalpli demi... bu ev konusunda fln hiç ses çıkarmamış.. Allahım ona çok daha fazlasını versin inşallah'
Amin annecim öyle sağolsun dedim sustum..

Son cevapları okumadım kusura bakma lütfen... Aynı konu sebebi ile can arkadaşım 7 yıllık ilişkisini bitirdi. Liseden beri sevdiği adamı verdiği tek cevap dolayısı ile hayatından öyle bir çıkardı ki oğlan külçe altın olsa gözünde kül değeri kalmadı...

Can dostum ile sevgilisi konu nasıl açılmışsa-ki şuan iyiki açılmış diyor- bu konuda konuşmuşlar. Oğlanın ailesinin durumu iyi sayılayacak düzeyde kendi evleri var tüm evlatlar okumuş ve seneye anne baba birden emekli oluyor her ay yaklaşık 4 bin lira gibi bir durum var yani. Benim can dostum ise işçi bir baba ile hasta bir annenin 4 çocuğundan okuyan tek insan. borç harç alınan bir evde 1200 tl bir maaş ve can dostumun başarısından dolayı aldığı burslarla geçiniyorlar. Can dostum okul bitince hemen evlenmek istemediğini ailesine ona verdiklerinin en azından bir kısmını karşılayacak kadar çalışıp yardım etmeyi,bu da olmaz ise en azından evlendikten sonra belli bir miktar onlara yardım etmek istediğini söylemiş ve o hanzo o densiz ve aile terbiyesi almamış miskin "sen desene anamı babamı doyuracam sana faydam olmayacak" diye tıslamış. Cimrilik üzerine 7 ciltlik ansiklopedi yazacak bu adamın bu son densizliği üzerine sevgili dostum şöyle bir bakmış ve "üzgünüm M.. ama benim ailemin senin ailen gibi MAL varlığı yok,o yüzden senin gibi MALLARI DA AİLELERİNDEN AYIRMAMAK LAZIM" demeiş ve sonlandırmış... İnsalllah demek istediğimi anlamışsındır :)

hayat size güzelmiş, allah kadınları sizin gibi kadınlardan korusun. uymayın arkadaşlar böyle düşüncelere.
kadınlar kendilerini mal-eşya gibi gören insanları değiştirmek için ne mücadeleler verdi.
önce kendinize saygınız olmalı, vah vah vah

ben eşinizin yerinde olsam evde suyumu bile kalkıp almazdım...

Cok haklisin ama kuracagin aile basta gelmeli diye dusunuyorum tabi biraz yardim etmelisiniz ama kendinizi cok zorlamadan sıkıştırmadan olmali yoksa esinle sorun yasarsin gibi geliyor cevabada bakilirsa kendiniz ay sonunu toparlayamayip aileyede bakmaya calisirsan ozmn evlenmeseydin oturup annene babana baksaydin lafida gelebilir sahit olmuslugum var oyuzden soyluyorum

Ya ben sizin adiniza ck uzuluorum. Siz hala ck seviyorsunuz gb geldi cunku. Sevdiginz insanin bole davranmasi hos deil tabi ama aranzda bi yanlis anlasilma olmus gb geldi bana. Hani sz bu yazdklarinizi arka arkaya soylediysenz abarti gelmis olabilir. Hep biz derdi diosunuz ya e yine biz demis. Bizim biseyimz olmayacak mi demis. Hangimz gelecek kaygisi yasamioruz ki? Keske kestirip atmak yerine konusmayi deneseydiniz.Bnce tatliya baglardiniz. Ama bnce barisirsiniz sz.

benzer hikayelerimiz varmış..
bizimkinin de bi annesi var 1500 gibi bi maaşı var.. 2 kardeşler ikisi okuyabilmiş ve birbirine yakın maaş alıyor.
ben işçi emeklisi bi ailenin kızıyım. annem bi kaç yıl önce kanseri atlattı ama o gün bugündür ayağımız hastaneden çıkmadı.. 3 kardeşin en küçüğü ve tek okuyabileniyim. büyüğümüz 'benim kendi ailem var bu zamana kadar nasıl yaşadıysanız bundan sonra da yaşayın' diyebilecek kadar pişkin, karaktersiz, vicdansız.. diğeri bi kaç yıl önce dolandırıldı hala toplanabilmiş sayılmaz borçlarını anca ödeyebiliyor ama ev alcaksan elimden gelen herşeyi yaparım yeterki annem daha fazla hasta olmasın diyebiliyor. yani ben atanmadan önce benim babam bin lira maaşla 4 kişilik ev geçindiriyordu...
herneyse belkide diğer kardeşlerimden bi hayır göremeyeceği için her yıl kömürlerini almak zoruna gitti bilmiyorum. şaka gibi ama 30bin lira borca girmeme ses etmedi, 3-5 bin kalırsa evlilik kredisiyle onu da hallederiz dedi sorun etmedi ama gel gelelim her yıl kömür alırız diyince işler değişti.. başta tamam dedi sonra düşünmüş de her yıl her yıl alınamazmış. bilmem biliyomusunuz kömürün tonu 650 lira.. 2 tonla kışı çıkarırlar.. yani biz okyonusu geçip derede boğulduk...

kuracağım aile önemli tabiki ben onunla hayatımı paylaşacaktım cüzdanımı neden paylaşmayayım ama annemi babamı kaderine bırakamam. kendini zorlama derecesi herkesin farklıdır. zorlancağımızı düşünmüyordum. anca borcumuz 2 yılda degıl de 3 yılda bıterdi.. yada araba parasını 1 yılda degılde 1bucuk yılda bırıktırırdık.. ben öldüklerinde arkalarından 'keşke yaşasaydı da şunu da yapabilseydim' demek istemiyorum. ilerde sorun olmasın diye şimdiden konuşmayı seçtim. büyük konuşmak istemiyorum ama işaretlediğim lafı söyleyecek adam benim bidaha yüzümü göremez, bırakın sevgili olmayı evli olsam da boşanırım. Allahım o günleri göstermesin...

kabullenemediğim ne biliyo musun? o gün yüzüme karşı tamam, olur, yılda bi ay ailen için çalışmış olursun ne olcak sanki diyen insanın ertesi gün vazgeçmesi.. yüzüme karşı iyi davranılıp ertesi gün bi mesajla bunların anormal geldiğini söylemesi zoruma gidiyor. bi yandan çok seviyorum bi yandan onu hala sevdiğim için kendime kızıyorum... Hakkımda hayırlısı ne diyim... ama yanlış anlamış olmayı o kadar çok istiyorum ki..

Ben de bir an barıştınız sandım. Hiç ses yok mu?
yok canım ya.. faceden beni silmiş ama ikimizin fotografları hala herkese açık olarak duruyor albümünde.. belkide gözünden kaçırdı bilemiyorum..
bu hafta içi kardeşinin düğünü vardı arkadaş gibiydik biz onunla, bugun hayırlı olsun mesajı atmıştım. kardeşi aradı beni konuştuk aynı evdeler muhtemelen duymuştur, ama hiç aranız nasıl gibi şeyler sormadı muhtemelen ayrıldığımızı bilmiyorlar.
haftaya doğumgunum var ararsa o zaman arar, aramazsa bidaha arıcagını da sanmıyorum

Canım eşinin ailesine bilemem ama bence kişinin kendi ailesine yardım etmek istemesi kadar doğal bir şey yok.

Esinizle bastan anlasip durumunuz uygunsa yardim edebilirsiniz. Benim boyle bir arkadasim var. Kz bekarken ailesinn gecimini ve kardeslerinin okumasini ustlenmisti. Evlenirken herseyi erkek tatafi yapti. Simdi destege devam ediyor ailesine.

Esinizle bastan anlasip durumunuz uygunsa yardim edebilirsiniz. Benim boyle bir arkadasim var. Kz bekarken ailesinn gecimini ve kardeslerinin okumasini ustlenmisti. Evlenirken herseyi erkek tatafi yapti. Simdi destege devam ediyor ailesine.
bende bekarken anlaşmaya çalıştım ama başta tamam dedi sonra 'düzenli olarak olmaz' dedi

Bırak o zaman kendi okyanusunda boğulsun. Senin her yıl vereceğin 1300 lira belki de sana 1300 cennet kapısı açacak. Üzülme... Rabbim herşeyi hakkı ile bilen, Alimdir...

+ 1
ben de böyle düşünüyorum.
en başta aileme de senin annene de biraz destek olalım diye anlaşsaydınız, zaten isteklerinizi yerine getirirdiniz.
evlendikten sonra kardeşime bilgisayar aldım, babama az da olsa para verdim, kardeşimin tel. faturasını ödüyorum, üniversite eğitimi için harçlık gönderiyorum aylık.
ve bunları eşim çalışmadığı halde tek maaşla yapıyorum.
ama en baştan deseydim bu ödemeleri yapıcam diye eşim de tepki gösterirdi.
şimdi ses etmiyor..

Ya belki konusurken olabiliritesi agir basmistir. Sonra uzernde dusundukce kurmustur. Hani olur ya, insan dusundukce kurabiliyor. Bn ztn tavrini tasvip etmiyorum. Yapmamasi lazmdi. Ama boyle bi insan deildi diosunuz. Kestirip atmanz hata olmus. Kimse bir kalemde silinmekten hoslanmazki. Suan da gurur yaptigini dusunuorum ola ki donus yaparsa, ilimli yaklasin bence. Donmezse de iyi niyetli olmadigi ortaya cikar. O zamanda onun icin uzulmeye degmez diyip yolunuza dvm edin bisekilde. Umarm tatliya baglanr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…