Evlilik ve anne olmak

Annelik hakkında çok yorum yapamayacağım. Henüz tecrübe edemedim.
Ama evlilik çok fazla fedakarlık ve özveri istiyor. Görmezden gelmen gereken cok fazla konu oluyor. Herşeyi görrüsen emin ol çok fazla tartışıyosun. Ben 1,5 senelik evliyim. Eşimle çok mutluyuz çok anlaşıyoruz. Bizimde tek sorunumuz ailesi ve herşeye burunlarını sokma isteği. Hadsiz özgüvenleri. Ama görmezden gelince geçinip gidiyosun.
Beni dr aile sorunu cok korkutuyor.Nisani bu yuzden atmistim
Herkes oyle degil ama benim mucadele gucum var mi olumsuz ihtimallere karsi bilmiyorum.bir kere dilim yandi.Evlenmek genellikle her genc kziin hayalidir.Ama evlenince de basimiz goge ermiyor.Bir taraftan da esinin sevgisi ki sevgi ihtiyaci pek karsilanmamis biriyim guzel bir sey olsa gerek.Sevgiye ihtiyac duyuyorum acikcasi.

Düğüne hazırlık süreci en sıkıntıli dönemdi ailelerin tanışması falan.12 yıl bitmek üzereydi 2.5 yili flört.en zor kısmı düğüne hazırlık kısmı oldu benim için.
Hiç pişman değilim evlendigim için ailemden uzakta da olsam..

Annelik babalık ise kendinden çokça vazgeçmek demek benim için..dünyaya insan gelmesine vesile oluyorsak, fedakarlık şart.bu bilinçte bir adam bulun, ve bağımsızlığını kazanmış birey olsun.. şimdiki gençler bilhassa erkekler çok tuhaf, olgun değiller..

Her şey çok toz pembe gitmiş gibi yazmışım ama istenmeyen gelindim.2 gebeliğimde de üç Çocuğumda da sağlıkla imtihan edildik. Ama mücadele ettik ve hayat arkadaşı ne demekmiş o zaman anladım. Evleneceğiniz kişinin öfke anında ki tepkilerine ve sorunlara nasıl yaklaştığını çok dikkat edin iyiyken Herkes iyidir Önemli olan krizleri yönetmektir.

İnşallah çok mutlu olursunuz..

Merhaba, ne güzel anlatmışsınıZ. Öfke anında yapılanlar çok önemli değilmi. Bizim de böyle bir sorunumuz var. Öfke kontrolü yok ve o anda karşısında eşi olduğunu unutuyor ve zarar vermek ister gibi bir hale giriyor. Bu arada bebek istiyor. Açıkçası kafam karışık😣😔 ne yapmalı bilmiyorum.

Merhaba arkadaslar.Evlilik ve anne olmak nasil bir duygu.Dogru kisiyle nasil tanistiniz?Evlilige hazirlik süreçleri ,dogum surecleri filan bunlar guzel mi sıkıntılı surecler mi?
Is yerinde evli olan arkadaslar hep sikayetci..bekarlar azinlikta.Biri anne olmanin sıkintılari ,biri evliligin sıkıntilarini,Hamile arkadas hamileliğin sıkintilarini ,esinden ayrilmis ve iki tane coxugu olan arkadas farkli sıkıntılarını anlatiyor.Acayip korkmaya basladim.Her birinde kendimi buluyorum. Bir tanesi bile memnun degil hayatindan.
Bir de ben nişan attim.Acayip sorunlu bir dönemdi. Sevmek,asik olmak gibi duygular hosuma gidiyor ama evlilik bunlardan ibaret degil saniraam.korkuyorum anlayacaginiz.Ama insan bir yol arkadasi da ariyor.Kendi ayaklari uzerinde duran ,yalniz bir bayanim
28 Yasindayim ama evlilik ve anne olma duygulari ben de korki yaratiyor.Ha bir de sinif ogretmeniyim.Ogrencilerimden aile yapilarini anlayabiliyorum
Pek cogu sorunlu aile yapisina sahip.
Yakimda da olumsuz evlilik ornekleri var.Yakin zamanda da depresyon sureci geçirdim. Uzun surdu ve hala kalintilari var..
Evlenmeli miyim?yoksa azicik asim,kaygisiz basim mi demeliyim?
Böyle önemli bir adımı hayati önem taşıyan kararı başkasına soruyorsan zaten hiç yaklaşma sen evliliğe 😃

Bizim okulda evli bir kadın hoca vardi sürekli evlilik pismanliktir derdi. Evlenenlere aman basini yakma ne evleneceksin der dururdu. Agzindan bir kere evlilikle ilgili iyi birsey duymadim. Sonra ben nisanliyken yakma başını falan dedi. Hocaya dedim madem bu kadar sikayetcisin bosansana kocandan dedim niye evli duruyorsun. Verdigi cevap aynen şu " ama cok seviyorum onu" e dedim tek sen mi seviyorsun bizde seviyoruz. Neden biz sevdiklerimize kavusup evlenip mutlu olalim istemiyorsun. Bir cevap vermedi. Oylece sustu kaldi. Etrafta evlilikten hamilelikten Sikayet eden hic bitmez. Sen onlari duymazdan gel. Evlenip bosanan arkadasim bile evlenmenin güzelliğinden bahsederdi. Evli olansa konusup dururdu. Ay aklima geldi de o kadin yine sinir oldum. Evlendim 4 aylikta kizim var. Oyle pembe dizi modunda gecmiyor elbette evlilik dizi degilse bile pembeleri coooook ama.sirf pembelikler icin bile evlenilir. Iyiki de evlenmisim. Dunya tatlisi bir kizim ve cok sevdigim bir esim var. Hayirli lnsanlar cikar karsina insallah ve sende insanlara evliligin guzelligini anlatirsin:)

Evlenmeden çocuk sahibi olmak isterdim.
Evlilik sıkıcı bence.
Kocamı sevdiğim halde sıkıcı.
Neden evlendin dersen , klasik aileleler sevgili fazla bekletmiyolar , nişan oluyo , nişan çok uzamaz diyorlar evlilik oluyor.
8senedir evliyim valla şiştim :KK53:

Back
X