• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve çocuk fobisi

Takma_Kirpik

kadına şiddete son.!
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
279
2
296
İstanbul
arkadasla merhaba,
ne dertler var aslında ysadıgımız ama bu da benım sık sık düşündüğüm bir dert. yani ben 27 yasındayım etrafımda herkes evlenmeye basladı ama ben hıc evlenmek ıstemıyorum cocukları cok sevsemde cocukda ıstemıorum yok cok ciddiyim.. cok uzak bana.. bazen kızıyorum kendime ama neden böyle hissediyorum.

bendee evlenmeden önce böyle düşünüyordum
annemle her evlenme konusu geçtiğinde tartışıyordum
kısmet oldu evlendim ilk aylarda cocuk konusunda çok katıydım bebek yapma lafı bile
beni rahatsız etmeye yetiyordu
aradan 1.5 sene gecti şimdi çocuk olsun diye yanıyorum hormonlar ağır bastı sanırsam
evlilik konusunda katı olan ben hem evlendim hemde cocuk istiyorum hayırlısıyla
sizde inş hayırlısıyla bi yuva sahibi olursunuz
evlenmedende olmuyor yaş dahada ilerledikçe
yalnızlık basıyor insanı
insanın yaşlanınca en çok ihtiyac duyduğu şey etrafının çocuklarıyla torunlarıyla dolu olmasıdır
insan o yaşlarda bunlara ihtiyac duyar
ne ana ne baba ne arkadaş kimse kalmaz etrafında o yaşlarda
rabbim hayırlısını versin:46:

arkadasla merhaba,
ne dertler var aslında ysadıgımız ama bu da benım sık sık düşündüğüm bir dert. yani ben 27 yasındayım etrafımda herkes evlenmeye basladı ama ben hıc evlenmek ıstemıyorum cocukları cok sevsemde cocukda ıstemıorum yok cok ciddiyim.. cok uzak bana.. bazen kızıyorum kendime ama neden böyle hissediyorum.

neden kızıyosun ki kendine, her insan aynı düşüncek aynı hareket etcek, her kadın evlenip çocuk kapcak diye bi kural yokki
nasıl mutlu hissediyorsan öyle devam etmelisin hayatına

sizin yazdıklarını okuduktan sonra düşündm de belkide o öyle biri çıkmadı karşıma.. bu yastan sonra da zor. bilmiyorum belkide hayatın tek sorunu bu değildir

Önemli olan hayatın tadını çıkartabilmek.Eğer sen böyle mutluysan hep böyle kal=)üzülmek için bir neden yok.Çocukta istemeyebilirsin buda gayet doğal...Günlerin böyle güzelse bırak böyle kalsın.Tercih senin.Fikirlerin gayet olanaklı.Günün birinde evlenmekte isteyebilir bebekte yapabilirsin.Herşey senin elinde...Şimdi günün güzelliklerini yaşa ve takma bunları derim...

Aşk sevgi hoş ama evlilik bana göre değil hele çocuk.. :53:
Düşünce tarzı bu niye kendine niye kızıyorsun.
Ben sevmiyorum evlilik olayını katıyım tee 5 yaşımdan beridir değişmedi. :44:
Çocuklarla aram hiç iyi değil. kendi çocuğum olsa illahlah eder benden zaten ayy hiç yapmam zaten ama Allah isteyenlere tez zamanda verir inşallah :)):)))
Bunları hissettiğim ve düşündüğüm için ise kendimi uzaylı olarak görmüyorum.
Hormonlarım pek yatkın değil anaç biri değilim demek ki :27: yani sonuç bu hayatım her insan farklı düşünüp hissedebilir kadınsın diye bir evlat büyütmek bir erkeğin karısı olmak zorunda değilsin.
Tercihler ve düşünce fobi de değil bu sende ki düşüncen böyle :49: :49:

Aşk,sevgi,tutku ,özlem bunların hepsini birarada buldugun bir adamla bence evlenmek istersin...
Ama bence ikisi içinde bir mecburiyetin yok..Zaman tanı kendine..Şuan bu şekilde düşünmen,hep böyle düşüneceğin anlamına gelmiyor..1 günde bile ne fikirler değişiyor...Takma kafayaa..

Ama kendi adıma söylemeliym ki hem Aşk hem bebek muhteşem bir duygu:1::1:

çocuk fikri banada çok uzaktı ama şuan hamileyim ve doğum yaklaştıkça içimdekine biraz daha yakınlaşıyorum.
onu o kadar özlüyorumki...
ki ben kimsenin çocuğuna elimi bile süremem, kucağıma verseler emanet gibi tutarım.
ama kendi bebğimi çok istiyorumm

ben evliyim, acik söylemek gerekirse asla öyle cocuk delisi bi insan olmadim,
hatta bana kalsa hic cocuk yapmam sanirim

o sorumluluk gözümde cok büyüyor, cocugum olunca hayatim tümden kisitlanicak,
tüm hayatim onun etrafinda dönecek ve kocamla arama gircek gibi geliyor

bazilarina cok sacma gelicek belki ama benim duygulairm böyle maalesef.
cocuklari yeri geldiginde cok severim, öperim koklarim.
ama hayatimin geri kalaninin tamamini etkileyecek birsey, cocuk oldumu hicbirsey eskisi gibi olmicak sanki :26:

ben kocamla deli dolu kafama estigi gibi yasamayi cok seviyorum, gezmeyi, tozmayi, seyahat etmeyi.
ve cocuklarin o miy miy miy simarik hallerine tahammül edemiyorum.

cok kalpsizim sanirim :59:

ama hayatimin geri kalaninin tamamini etkileyecek birsey, cocuk oldumu hicbirsey eskisi gibi olmicak sanki :26:

ben kocamla deli dolu kafama estigi gibi yasamayi cok seviyorum, gezmeyi, tozmayi, seyahat etmeyi.

ahh bacım ahhh bnde senınle aynı dusuncedeyım .. esıme kalsa yapalım.. bebek desem ıster ama ben ıstemıorm hıc.. acaba bende bı gun ıstermıyım kı ?

ahh bacım ahhh bnde senınle aynı dusuncedeyım .. esıme kalsa yapalım.. bebek desem ıster ama ben ıstemıorm hıc.. acaba bende bı gun ıstermıyım kı ?

ya benim esimde istemiyor su an, ama ileride isticek biliyorum. ailenin tek oglu, kayinvalidem simdiden cocuk yap demeye basladi bana :)

bilmiyorum ki canim, belki birgün bizde isteriz. yada o minnacik seyi kucagimiz averdiklerinde fikrimiz tamamen degisir...

ya benim esimde istemiyor su an, ama ileride isticek biliyorum. ailenin tek oglu, kayinvalidem simdiden cocuk yap demeye basladi bana :)

bilmiyorum ki canim, belki birgün bizde isteriz. yada o minnacik seyi kucagimiz averdiklerinde fikrimiz tamamen degisir...

ayy inşallah... benımde kayınpederım kayınvalıdeme demıs kı cocugumu olmuyor bunların doktora gıtsınler :))))))) bana da soruyo bazen erken baba dıormm.. kızım ne erkenı dıo.. bayılır cocuklaraa torunlarını cok sever.. cok duskundur.

ayy inşallah... benımde kayınpederım kayınvalıdeme demıs kı cocugumu olmuyor bunların doktora gıtsınler :))))))) bana da soruyo bazen erken baba dıormm.. kızım ne erkenı dıo.. bayılır cocuklaraa torunlarını cok sever.. cok duskundur.

ya onlarida anlamak lazim, torun sevgisi bambaska, her anne baba yasamak ister.
bende onlari bundan mahrum etmek istemem. er yada gec cocugum olacak.
ama önce kocama doymam lazim :27:

işte bu. cocuk oldu mu hiç birşey eskisi gibi olmayacak sendromu.. eşinden vazgecebilirsin ama bir cocuk öyle değil.. hele bir de cocuklarına deli gibi davranan anneleri gördükçe..

işte bu. cocuk oldu mu hiç birşey eskisi gibi olmayacak sendromu.. eşinden vazgecebilirsin ama bir cocuk öyle değil.. hele bir de cocuklarına deli gibi davranan anneleri gördükçe..

benide o anneler korkutuyor sanirim, tüm hayatini cocugu ugruna feda eden, kendinden vazgecen. hatta evliliginden vazgecen.
ben öyle olamam. ben kendime cok düskün bi insanim, hayatimin neresine kadar fedakarlik yapabilirim bilmiyorum

Hemen hemen aynı seyleri yasıyorum seninle..
Tek fark ben cocukları cok severim saatlerce onlarla sıkılmadan ilgilenirim ama kendi cocugum olmasını istemiyorum nasıl birsey bende anlamadım.. Bu konuda senin düsündügün endiseleri yasıyorum.. Ne yalan söyleyim bazen bende kendimi cok bencil hissediyorum böyle düsündügüm icin. :37:

Hemen hemen aynı seyleri yasıyorum seninle..
Tek fark ben cocukları cok severim saatlerce onlarla sıkılmadan ilgilenirim ama kendi cocugum olmasını istemiyorum nasıl birsey bende anlamadım.. Bu konuda senin düsündügün endiseleri yasıyorum.. Ne yalan söyleyim bazen bende kendimi cok bencil hissediyorum böyle düsündügüm icin. :37:

alın benden de okadar.. bu sonradan olabilir mi ne yapmak lazım fln fılan belkıde zamana bırakmak lazımm

Back
X