Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailelerin onayı konusunda sıkıntı yok. Ben özel sektörde öğretmenim ve izin günlerimiz ortak olacak. Aileyle çalışması evet babamda aynı şeyi söyledi ama işleri ayırmaları ıkısının de batması gibi bişey. Cunku ısın teknplojı kısmıyla kendısı ustalık kısmıyla babası ılgılenıyor.1 senedir evli olarak şu tavsiyede bulunacağım. Belki dogru belki yanlış bilemiyorum. Öncelikle birkaç aile danışmanının evlenmeden önce dikkat etmemiz gerekenlere ilgili videoları ve kitapları var. Kesinlikle bunları dinleyip göz atın derim. Ailesini tanıyın. Anne içinize sinmediyse o evlilikte kesin sorun çıkıyor. Ortak iş baştan ofsayt. Ne tatil yapabilirsiniz rahat rahat ne başka şey. Ayrıca çogu insan atanmış ögretmen ile evlenmek için can atıyor. Beni yanlış anlamayın. Çevremden gördüğüm kadarıyla bu böyle. Ve evlenmeden herşeyi konuşun. En basiti ailelere haftada kaç kez gideriz, izin gününde anlarız sorulması gerekiyormuş. Bunu ben bir uzmandan yeni öğrendim. Kafa yapıları en önemlisi. Eski kafada mı düşünüyor yoksa size ayak uydurabilecek mi?Kim ne derse desin, eger karşıdaki kendi geliştirmediyse sizin altınızda ezilir ve bunu zamanla sizi ezmeye çalışarak kapatır. Benim 1 senede ögrendiklerim bunlar. Ben evlenmeden ne gibi sorunlar yaşarım hiç bilmiyordum. Çevremdeki tek evli bana böyle sorunlardan bahsetmedi bile.Kalpte önemli ama karar verirken mantıgınızı göz ardı etmeyin derim...
Yorumunuz ıcın teşekkür ederim. Mantıgım olumlu cunku annesı ve kardesıne davranısı hosuma gıden kısım aynı zamanda cocuklara bakış açısı da...1- 30 yaşında bir kadının cinsel deneyimi olması doğal. Geçmişin beni ilgilendirmiyor demiş. Bu aşamada bahsetmenize gerek yok.
2- 2 yaş çok önemli bir fark değil.
3- Ben yüksek lisans mezunuyum, eşim üniversite terk. Ama eşim benden daha donanımlıdır. Bizde sorun olmadı. Lokanta işletiyor mesai saati olmaz, çok yoğun çalışır. Buna hazırlıklı olun.
4- Evlilik duygularınız kadar mantığınızla da karar vermeniz gereken bir müessese. Yaşınızda evlilik için uygun. Bu aday size denk ise, ailelerinin anlaşıyorsa evlenmek için çokta fazla beklentiye girmeye gerek yok. Özlüyor olmanız boş olmadığınızı gösteriyor. Zamanla paylaşımınız artıkça duygularınızda yoğunlaşır.
Ya şöyle dukkanı devretmek ıstıyor hemde bu konuda çok istekli o yuzden anlaşamayacakları noktada cıkıp başka yerde çalışır eminim. Ama babası bır yerde çalışacaksa başkasının yanında çalışmasın mantıgında.Babam da ailesiyle dükkan işletiyordu.
Annemin söylediği“ ne zaman dükkan battı başka işe girdi o zaman biz aile olduk “
Bunun zamanı nasıl anlasılır"Nikahta keramet vardır." çomarlığına hiç girmeyelim o zaman.
Konu sahibi sen öyle beni ilgilendirmiyor vb. laflarına bakma. Büyük pişman olma ihtimalin var. Zamanı gelince anlat.
1) Asla. Kendi ağzıyla söylemiş geçmişin beni ilgilendirmiyor diye, niye ısrarla anlatıyorsun? Babanın oğlunun bile ağzına laf verme, ilerde kullanır yüzüne vurur. Bilemeyiz.Merhabalar
Daha önce bu konuyu açmıştım ama ben mesajlara bakana kadar ortalık karışıp konum kapandıgı için yorum yapamadım.
Konu yine aynı aslında ama rahatsız oldugum bazı şeyler var hepsini yazacagım akıl almaya ihtiyacım var.
1)Daha once eski erkek arkadaşımla cinsel anlamda bişeyler yaşadığımdan bahsetmiştim. Daha sonra biri aracılıgıyla bir tanışma yaşadım ve çocugun niyeti ciddi konuşma arasında da geçmişin beni ilgilendirmiyor tarzı bir cümle kullandı gözlerime baka baka. Bunun üzerine bişey demedim ama yine soruyorum geçmişim hakkında bilgisi olmalı mı?
2) Çocuk benden 2 yaş küçük ama goruntu olarak öyle değil ben 30 o 28 yasında olgun biri de... Normalde yaş benim çok takıldıgım bir konuydu ama su an yaptıkları ilgisi özenıyle ıkıncı plana aldırdı. Bu durumu yaşayanlar olumlu olumsuz yanlarından bahseder mı?
3) Ben öğretmenim o lise mezunu babasıyla bırlıkte lokanta ısletıyorlar. Ben bunu hiç sorun etmem cunku benim için önemli olan kendini geliştirmesi. Bu konuda olumlu olumsuz yorumlara açıgım.
4) ve en onemlısı... Ben evlılık fikrine yeni yeni sıcak bakıyorum o ise bu konuda daha hızlı ve ısteklı. Su an aileler tanıştı herkes bana emin misin diye soruyor. Duygusal olarak boş değilim ve görmedğim zaman özlüyorum ama bu evlilik için yeterli mi ya da o isaret nasıl olmalı bilmiyorum. Ama ikimizi aynı evde dusunebılıyorum. Evlilik kararını nasıl aldınız?
Neden size eminmisiniz diye soruyorlar onların görüp sizin göremediğiniz içlerine sinmeyen nedir sordunuz muSu an aileler tanıştı herkes bana emin misin diye soruyor.
Bir de geçmişin beni ilgilendirmiyor demiş ama ne derecede geçmiş orasını söylememiş. Sadece sevgililer olmuş olmasını mı yoksa cinsellik yaşamakta dahil mi? Bir kafama takılanda aslında yaşa geçmişe önem veren bir adam ama kadın eğitimli ve maaşlı diye görmemezlikten mi gelecek? Bunlardan emin olurdum ben evlenmeden önceBir kere eğitim durumundan elerdim.
Türkiye'de okumus adam bile kendini zor geliştiriyor hep bir yozluk var ama üniversitede kadınlarla aynı ortamda okuya okuya az görgü kültür görüyorlar.
Bu bile bizim türk erkeği için önemli bir olgu.
Sonra aile içi ortak hesap var evlilikte sorun çıkar.
HaklisinBir de geçmişin beni ilgilendirmiyor demiş ama ne derecede geçmiş orasını söylememiş. Sadece sevgililer olmuş olmasını mı yoksa cinsellik yaşamakta dahil mi? Bir kafama takılanda aslında yaşa geçmişe önem veren bir adam ama kadın eğitimli ve maaşlı diye görmemezlikten mi gelecek? Bunlardan emin olurdum ben evlenmeden önce
1.Geçmişin hakkında hesap vermek zorunda değilsin bana kalırsa. Ayrıca kendisi de özellikle sormuyor. Ben kendi ilişkimde geçmişimi anlattım, sorun tabiki olmadı ama taktı. Kendisi biraz kıskanç biri. Keşke anlatmasaymışım diyorum.Merhabalar
Daha önce bu konuyu açmıştım ama ben mesajlara bakana kadar ortalık karışıp konum kapandıgı için yorum yapamadım.
Konu yine aynı aslında ama rahatsız oldugum bazı şeyler var hepsini yazacagım akıl almaya ihtiyacım var.
1)Daha once eski erkek arkadaşımla cinsel anlamda bişeyler yaşadığımdan bahsetmiştim. Daha sonra biri aracılıgıyla bir tanışma yaşadım ve çocugun niyeti ciddi konuşma arasında da geçmişin beni ilgilendirmiyor tarzı bir cümle kullandı gözlerime baka baka. Bunun üzerine bişey demedim ama yine soruyorum geçmişim hakkında bilgisi olmalı mı?
2) Çocuk benden 2 yaş küçük ama goruntu olarak öyle değil ben 30 o 28 yasında olgun biri de... Normalde yaş benim çok takıldıgım bir konuydu ama su an yaptıkları ilgisi özenıyle ıkıncı plana aldırdı. Bu durumu yaşayanlar olumlu olumsuz yanlarından bahseder mı?
3) Ben öğretmenim o lise mezunu babasıyla bırlıkte lokanta ısletıyorlar. Ben bunu hiç sorun etmem cunku benim için önemli olan kendini geliştirmesi. Bu konuda olumlu olumsuz yorumlara açıgım.
4) ve en onemlısı... Ben evlılık fikrine yeni yeni sıcak bakıyorum o ise bu konuda daha hızlı ve ısteklı. Su an aileler tanıştı herkes bana emin misin diye soruyor. Duygusal olarak boş değilim ve görmedğim zaman özlüyorum ama bu evlilik için yeterli mi ya da o isaret nasıl olmalı bilmiyorum. Ama ikimizi aynı evde dusunebılıyorum. Evlilik kararını nasıl aldınız?