Evlilik ve Geçmiş 2

1.Geçmişin hakkında hesap vermek zorunda değilsin bana kalırsa. Ayrıca kendisi de özellikle sormuyor. Ben kendi ilişkimde geçmişimi anlattım, sorun tabiki olmadı ama taktı. Kendisi biraz kıskanç biri. Keşke anlatmasaymışım diyorum.

2.Yaş hiç sorun değil zaten büyük bir farkta yok. Teyzelerimin kocaları onlardan hep 2-3 yaş küçük mesela.

3.Akrabayla, arkadaşla iş yapılmasına karşıyım.

4.Uzun süre flört, sevgililik evresi olmasından yanayım ben. 6 yılın sonunda evlenmeye karar verdim ben mesela. Nişanlım hep çok istekliydi evlilik konusunda, ben istemedim. Onunla aynı evde yaşama düşüncesi tabiki güzel ama iyice tanımadan, kendimden ve ondan emin olmadan evlenemezdim.
Bundan önceki ilişkilerim hep uzun sürdü ona da bahsettim dediği yek şey 10 yılda konuşsak aynı eve girmeden zaten birbirimizi tanıyamayacagız. Onun fısında iyi yönleri hetkea bilir köt0 yönlerimizi idare edeceğiz gibi bşr konuşma yaptı

Geçmişin beni ilgilendirmiyor demesi de biraz eğreti. İlgilendirmiyorsa lafını bile yapmazdın. Nerden konu geldi de geçmişin beni ilgilendirmez dedi.
Böyle konuşan insanlara temkinli yaklaşırım.
Direk bunu demedi aslında konu oraya nerden geldi hatırlamıyorum inanın sadece gelecek uzerıne konusurken soylendi.

30 yasinda oğretmensiniz gecmisinizle ilgili hesap vereyim mi vermeyeyim mi derdindesiniz ....😑
Aslında hayır bana kalsa ben hatalarımla yağmurunkızıyım. Sadece söylenmeli mi söylenmemeli mi bilmiyorum bu hesap verme değil. Bunları bil tarzı bir konuşma olmalı mı anlamında.

Neden size eminmisiniz diye soruyorlar onların görüp sizin göremediğiniz içlerine sinmeyen nedir sordunuz mu
Evet 3 ay önceye kadar ben evlenmeyeceğim diyen insandım herkesi reddediyordum ondan durum bu.

Bence siz yapı olarak uyarı içeren yorumlara açık değilsiniz. Yaşayarak öğreneceksiniz mecburen.

13 yıllık öğretmenlik 8 yıllık evlilik 34 yıllık hayattan size söyleyebileceğim ve sonradan sonraya çok çok hak verdiğim cümle şu : "Davul bile dengi dengine"

Bundan önceki ilişkilerim hep uzun sürdü ona da bahsettim dediği yek şey 10 yılda konuşsak aynı eve girmeden zaten birbirimizi tanıyamayacagız. Onun fısında iyi yönleri hetkea bilir köt0 yönlerimizi idare edeceğiz gibi bşr konuşma yaptı
Ben evlenmeden önce iyice tanımaktan yanayım ve bazı şeyleri, kötü yanlarını zaten görüyorsun bu süre zarfında illaki sinyal veriyor. Belli bir süre insan gerçek karakterini saklayabiliyor. Kavga, tartışma anında özellikle kişi kendini genelde ele verir. Ve ne aceleniz var ki sonuçta iki yetişkin insan, işiniz gücünüz var. Flörtleşmenin, sevgili olmanın değerini bilin bana göre

Bir kere eğitim durumundan elerdim.
Türkiye'de okumus adam bile kendini zor geliştiriyor hep bir yozluk var ama üniversitede kadınlarla aynı ortamda okuya okuya az görgü kültür görüyorlar.
Bu bile bizim türk erkeği için önemli bir olgu.
Sonra aile içi ortak hesap var evlilikte sorun çıkar.
Eğitim durumu çok iyi olan eski erkek arkadaşım lütfedip bir çiçek bile yollamamıştı. Eğitim durumu iyi olmayan insan yuzumu guldurmek için türlü incelikler yapıyor. Ve inanın bunun maddiyatla alakası yok. E ticaretle falanda ugrasıyor bır yandan bu sebeple buna bakmıyorum pek. Yani görgü ve kültür kısmında sıkıntı yok batıda yaşıyoruz. Bulundugu ortamdan ötürü yeterınce ii durumda o konuda.

Ben evlenmeden önce iyice tanımaktan yanayım ve bazı şeyleri, kötü yanlarını zaten görüyorsun bu süre zarfında illaki sinyal veriyor. Belli bir süre insan gerçek karakterini saklayabiliyor. Kavga, tartışma anında özellikle kişi kendini genelde ele verir. Ve ne aceleniz var ki sonuçta iki yetişkin insan, işiniz gücünüz var. Flörtleşmenin, sevgili olmanın değerini bilin bana göre
Yok evlilik için zaten en az bir yıl var ben yuzugude biraz geciktirme taraftarıyım karşı taraf değil ama mumkun oldugunca agırdan alacagım.

Geçmişin beni ilgilendirmez demiş ok

Ama onun hayalindeki geçmiş ile sizinki aynı mı

Yani şu an bulunduğunuz ortam haliniz tavrınıza göre değerlendiriyor

Üniversitede sevgilisi olmuş kafede çay içmiştir belki el ele tutuşmuştur boyutunda bir geçmiş düşünüyorsa sorun değildir

Bekarete bakıl açısı etrafındakilerin hayata baktığı pencere önemli

Ben eskidim biz bekarete önem vermezdik ama günübirlik ilişki de yoktu yani kızların fuckbody ilişkileri yoktu ben bunu burada öğrendim

Benimle akran kuzenim bakire değilken evlendi hem de eşi eski sevgilisini hatta sevgililerini biliyordu

Yıllar geçti çoluk çocuk yaşıyorlar

Karşınızdaki kişiyi tartacak olan sizsiniz kafasındaki geçmişti çözmeye çalışın yani geçmişin beni ilgilendirmez derken ne düşünüyor
İşte bende bunu kestiremiyorum. Kendi daha önce bir nişandan dönmüş. Bu tarz bişeyde kastetmiş olabilir. Laf arasında bahsetmeliyim ama nasıl bılmıyorum.

Merhabalar
Daha önce bu konuyu açmıştım ama ben mesajlara bakana kadar ortalık karışıp konum kapandıgı için yorum yapamadım.
Konu yine aynı aslında ama rahatsız oldugum bazı şeyler var hepsini yazacagım akıl almaya ihtiyacım var.

1)Daha once eski erkek arkadaşımla cinsel anlamda bişeyler yaşadığımdan bahsetmiştim. Daha sonra biri aracılıgıyla bir tanışma yaşadım ve çocugun niyeti ciddi konuşma arasında da geçmişin beni ilgilendirmiyor tarzı bir cümle kullandı gözlerime baka baka. Bunun üzerine bişey demedim ama yine soruyorum geçmişim hakkında bilgisi olmalı mı?

2) Çocuk benden 2 yaş küçük ama goruntu olarak öyle değil ben 30 o 28 yasında olgun biri de... Normalde yaş benim çok takıldıgım bir konuydu ama su an yaptıkları ilgisi özenıyle ıkıncı plana aldırdı. Bu durumu yaşayanlar olumlu olumsuz yanlarından bahseder mı?

3) Ben öğretmenim o lise mezunu babasıyla bırlıkte lokanta ısletıyorlar. Ben bunu hiç sorun etmem cunku benim için önemli olan kendini geliştirmesi. Bu konuda olumlu olumsuz yorumlara açıgım.

4) ve en onemlısı... Ben evlılık fikrine yeni yeni sıcak bakıyorum o ise bu konuda daha hızlı ve ısteklı. Su an aileler tanıştı herkes bana emin misin diye soruyor. Duygusal olarak boş değilim ve görmedğim zaman özlüyorum ama bu evlilik için yeterli mi ya da o isaret nasıl olmalı bilmiyorum. Ama ikimizi aynı evde dusunebılıyorum. Evlilik kararını nasıl aldınız?
1-Takacak biri geçmişin beni ilgilendirmiyor demez.Ben dillerdirmezdim.
2-Arada sorun olacak bir yaş farkı zaten yok.
3-Eğitim benim kırmızı cizgim .Ben de öğretmenim.Lise mezunu biriyle duygusal bir ilişki yaşamam.Ama durum sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok.Ama emin olun gerçekten etmeyecek mi? Sorun değil deyip evlenen sonra yaşanan her problemde eğitim durumunu gündeme getiren arkadaşım hem mutsuz hem de söylemleriyle eşini de mutsuz ediyor.
4_Ben evlilik kararı alamadım🤣Bu konuda yardımcı olamayacağım

Merhabalar
Daha önce bu konuyu açmıştım ama ben mesajlara bakana kadar ortalık karışıp konum kapandıgı için yorum yapamadım.
Konu yine aynı aslında ama rahatsız oldugum bazı şeyler var hepsini yazacagım akıl almaya ihtiyacım var.

1)Daha once eski erkek arkadaşımla cinsel anlamda bişeyler yaşadığımdan bahsetmiştim. Daha sonra biri aracılıgıyla bir tanışma yaşadım ve çocugun niyeti ciddi konuşma arasında da geçmişin beni ilgilendirmiyor tarzı bir cümle kullandı gözlerime baka baka. Bunun üzerine bişey demedim ama yine soruyorum geçmişim hakkında bilgisi olmalı mı?

2) Çocuk benden 2 yaş küçük ama goruntu olarak öyle değil ben 30 o 28 yasında olgun biri de... Normalde yaş benim çok takıldıgım bir konuydu ama su an yaptıkları ilgisi özenıyle ıkıncı plana aldırdı. Bu durumu yaşayanlar olumlu olumsuz yanlarından bahseder mı?

3) Ben öğretmenim o lise mezunu babasıyla bırlıkte lokanta ısletıyorlar. Ben bunu hiç sorun etmem cunku benim için önemli olan kendini geliştirmesi. Bu konuda olumlu olumsuz yorumlara açıgım.

4) ve en onemlısı... Ben evlılık fikrine yeni yeni sıcak bakıyorum o ise bu konuda daha hızlı ve ısteklı. Su an aileler tanıştı herkes bana emin misin diye soruyor. Duygusal olarak boş değilim ve görmedğim zaman özlüyorum ama bu evlilik için yeterli mi ya da o isaret nasıl olmalı bilmiyorum. Ama ikimizi aynı evde dusunebılıyorum. Evlilik kararını nasıl aldınız?
1) önemli değil Gecmişi demiş. Bu konulara hiç girme.
2)önemi yok
3)eğitim farkı sorun olabilir. Konuşup sohbet edebiliyor musunuz. İleride ortaklaşa cocuk biyüteceksiniz. Senin önemli dediklerin onun için de önemli mi mesela. Hayata bakışacınız aynı mı. İyi değerlendir.
4) kimsenin seni zorlamasına izin verme. Emin değilsen zamana yay.

Eğitim durumu çok iyi olan eski erkek arkadaşım lütfedip bir çiçek bile yollamamıştı. Eğitim durumu iyi olmayan insan yuzumu guldurmek için türlü incelikler yapıyor. Ve inanın bunun maddiyatla alakası yok. E ticaretle falanda ugrasıyor bır yandan bu sebeple buna bakmıyorum pek. Yani görgü ve kültür kısmında sıkıntı yok batıda yaşıyoruz. Bulundugu ortamdan ötürü yeterınce ii durumda o konuda.
Çocuk yetiştirirken öyle sorunlar çıkıyor ki tahmin bile edemezsin.

Merhabalar

Bende ortak işin sıkıntı olacağını düşünüyorum. Benim şuan ikinci evliliğim. İlk evliliğimde iş ortaktı. Resmen harçlık alıyorduk. Pazara cıktıkca hastaneye gittikçe. Kp Aldığımız o parayı defter tutar yazardı. Hiç gezmeye gidemedik. Irgat gibi çalışırdık asgari ücret bile alamazdık. Daha yazardım da takatim yok. 3 sene dayandım sonra bitti.

Merhabalar

Ben fikrimi soyliycem.Hayır evlilik icin yeterli degil.Evlilik icin tartmaniz gerek.Cidden ani karar almayin. İlgi ve sevgiden bazen bazi seyleri goremiyoruz ve o insanla evlenmek istiyoruz.Evet tabiki biseyler hissetmeniz onemli.Ama soyleki bu insan gecimli mi sizinle gecinmeye calisiyo mu? Bende evlenirken esim benden daha istekli ve asiri ilgiliydi ama tam aksini yasadim evlenince. Ortak zevkleriniz var mi? Sizin yapmaktan hoslandiginiz seyleri oda seviyor mu? Ortak alan bulamiyorsunuz cunku Sunu yapalim dediginizde uyum sagliyor mu? Cok mu pis cok mu titiz.Evlilikte size yardimci olur mu? Bazi konularda geri kafali ki dusunuyo flan bunlari hep tartin bence. Cidden o buyuk ilgi yogunlugundan bulutlarda ucarken ne olursa olsun yanimda olsun diye dusunmekle olmuyor. Sinirlendiginde verdigintepkilere dikkat edin.

1-Takacak biri geçmişin beni ilgilendirmiyor demez.Ben dillerdirmezdim.
2-Arada sorun olacak bir yaş farkı zaten yok.
3-Eğitim benim kırmızı cizgim .Ben de öğretmenim.Lise mezunu biriyle duygusal bir ilişki yaşamam.Ama durum sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok.Ama emin olun gerçekten etmeyecek mi? Sorun değil deyip evlenen sonra yaşanan her problemde eğitim durumunu gündeme getiren arkadaşım hem mutsuz hem de söylemleriyle eşini de mutsuz ediyor.
4_Ben evlilik kararı alamadım🤣Bu konuda yardımcı olamayacağım
Ablam unı enıstem lise mezunu eniştem muteahhıtlık ablam sıgortacılık yapıyor:) bundan öncede abısıyle
Ben fikrimi soyliycem.Hayır evlilik icin yeterli degil.Evlilik icin tartmaniz gerek.Cidden ani karar almayin. İlgi ve sevgiden bazen bazi seyleri goremiyoruz ve o insanla evlenmek istiyoruz.Evet tabiki biseyler hissetmeniz onemli.Ama soyleki bu insan gecimli mi sizinle gecinmeye calisiyo mu? Bende evlenirken esim benden daha istekli ve asiri ilgiliydi ama tam aksini yasadim evlenince. Ortak zevkleriniz var mi? Sizin yapmaktan hoslandiginiz seyleri oda seviyor mu? Ortak alan bulamiyorsunuz cunku Sunu yapalim dediginizde uyum sagliyor mu? Cok mu pis cok mu titiz.Evlilikte size yardimci olur mu? Bazi konularda geri kafali ki dusunuyo flan bunlari hep tartin bence. Cidden o buyuk ilgi yogunlugundan bulutlarda ucarken ne olursa olsun yanimda olsun diye dusunmekle olmuyor. Sinirlendiginde verdigintepkilere dikkat edin.
Çok haklısınız ama şöyle aile yapılarımız çok benzşyor. Film dizi lştao zevklerimiz aynı aynı takımı tutuyoruz futbola ıkımızınde ılgısı var. Yardımcı olan bir yapısı var (bana degıl ailesine de öyle) ama fevri yanları da var mesela kımseye eyvaölahı yok.

Egitim farki su an onemli degil gini gozukse de uzun vadede sorun yasatiyor
Gecmisin senin ozelin. Bahsetmemeni tavsiye ederim. Ilk basta gecmisin benim icin onemli degil diyenler ileride her kavga ya da tartismada bu konunun yuzlerine vuruyormus. Senin ozelin sende kalmali.
Baba ile ortak calisanlarin hep sorun yasadigini gordum.

İşini şu an kendi sorun yapıyor ortak olması degılde çalışma saatlerindwn ötürü bakalım ne olacak

Denk değilsiniz. Ortak iş yapıyor olmasıda sorun ayrıca. Sakın acele etmeyin evlilik için. Babası işin başında olanlar genelde maddi anlamda özgür olamıyor.

Back
X