Evlilik ve korkular

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Sevdigim adamla evleniyorum, ailesine bayilmasamda ayni sehirde ama uzakta yasayacagimiz icin mutluyum.
Sorumluluklardan korkuyorum, evin en kucugu olarak hic bir temizlik, yemek vs beklemedi kimse benden, bana degmesi okuluma odaklandim universite bitti ama ben dogru durust mutfaga girmedim simdi evleniyorum, nisanlim bogazina cok duskun ve titiz biri ... 25 yasindayim ama evlilige hazir hissetmiyorum kendimi...19 yasinda evlenip cocuk sahibi olanlar bile var hatta fazlasiyla ama ben yinede korkuyorum

Tecrubeli ablalarimdan, arkadaslarimdan tavsiyeler, oneriler bekliyorum ... Evlilik oncesi surec ve sonrasi icin bu yollardan gecen birilerinden yorum bekliyorum.... hersey guzel olacak degil mi... evlenenler pisman olmadiniz degil mi

Allah hayırlı etsin, musmutlu aileniz olsun. :KK36:
Evli olmadığım için konuna yorum yapamicam, ama rahat olun derim.Hoppa

Eksiklerini annenden öğrenmen lazım evlendirmeyi bilen biseyler de öğretebilirdi diye dusunuyorum evlilik ciddi sorumluluklar ister ... seni evlendiriyorlar ama hicbisey öğretmemisler ne garip sende öğrenmemişsn ! Bence annenden biseyler öğren bir an once inan çok kolay ! Bende evin en küçüğüym ama ev temizliğinden tut yemek vs gibi şeyleri yapmisimdir hatta evlenene kdr ablam da dahil annem vs kimseye temizlik yaptırmadm bu da bana avantaj oldu işin pratiğini öğrendim.. evlilik pişmanlık ya da mutluluk getirir,evlendigin kişiye ve beklentilerine bağlı . Allah'a şükür mutluyum sevdiğim adamla evlendim.. Rabbim seni de mutlu eylesin (amin)

Evlenecegin insana bagli. Sen annesi degilsin oturdugu yerden yemek bekleyene kadar kalkip sana yardim etsin nisanlin. Eger sen ogrenene kadar tolore edecekse tamam ama surekli elestirip sikayet edecekse pisman olursun.
Ben elimi temizlige de yemege de surmem, ama ogrenmesi kolay.

İnsan mecbur olunca bilmediginide yapabilir hale geliyor. Korkulacak bisey degil hatta çok guzeldir evlilik tabi dogruinsanla yaptiysan. Hersey öğrenilir relax biraz.

Zamanla düzen oturtursun merak etme. Ben çok duydum 'evlendiğimde hiç bir şey bilmiyordum' diyen kadınları. Seninki de biraz zaman alır sadece.

Boğazına düşkün ve titiz olan nişanlına, evlenince evle ilgili sorumlulukların sadece sana ait olmadığını anlamasını sağlarsan işin biraz daha kolaylaşır. Sonuçta sen onun annesi değilsin.
Ayrıca boğazında düşkün diye her gün baklava börek açacak değilsin.

Söylediklerin öğrenilmeyecek şeyler değil.
İlgin ve isteğin varsa zamanla hepsini öğrenirsin.
Yeter ki evliliğinde başka huzursuzluklar olmasın.
Çorbanı karıştırırken gözlerinden yaşlar süzülmesin.
Mutluluklar..

Sevdigim adamla evleniyorum, ailesine bayilmasamda ayni sehirde ama uzakta yasayacagimiz icin mutluyum.
Sorumluluklardan korkuyorum, evin en kucugu olarak hic bir temizlik, yemek vs beklemedi kimse benden, bana degmesi okuluma odaklandim universite bitti ama ben dogru durust mutfaga girmedim simdi evleniyorum, nisanlim bogazina cok duskun ve titiz biri ... 25 yasindayim ama evlilige hazir hissetmiyorum kendimi...19 yasinda evlenip cocuk sahibi olanlar bile var hatta fazlasiyla ama ben yinede korkuyorum

Tecrubeli ablalarimdan, arkadaslarimdan tavsiyeler, oneriler bekliyorum ... Evlilik oncesi surec ve sonrasi icin bu yollardan gecen birilerinden yorum bekliyorum.... hersey guzel olacak degil mi... evlenenler pisman olmadiniz degil mi
Ben bekarken is yapardim ama pek o emsemezdim mecburiyetten diye yapardm.ama simdi hem mecburiyet hem de kendi isin olunca insan en iyisi en temizi olsun diye ugrasiyor sen zevkle yaparsan.hic sorun kalmaz ustelik ben 18 yasindayim anne olucam insallah.bi isim bi meslegim yok senin varmi bilmiyorum ama yoksa zaten bun ev isleri cok normal hic zor gelmez.emin ol bi tur hobi gibi oluyo emin ol.

Back
X