Evlilik ve KPSS

Sabah 9 da uyan. Kahvaltı, ortalığı toplamak derken 10 olsa, 1.30 saatte evi süpürüp silersiniz bence. Oldu 11.30.

Yarim saat dinlenme molası olsun. Hatta sade bir kahve ile motivasyon girişiminde bulunun oh mis.

Saat 12 de çalışmaya başlayın, 2 saatte bir ara verin. 4 saat çalışıp eşiniz için akşam yemeği hazırlığına başlayın. 1 saat yemek sürse saat 5.

Eşiniz kaçta geliyor eve.
Bu sekilde yetismeyecek ev isi yok.

İnsan çalışmak istemediği şeye zaman bulamaz.

Benim canım akşam yemeği yapmak istemesin ona zaman bırakmamak için başka seylerle uğraşır fırsat bulamam. Ama mutlaka fırsat vardır.

Ev isi dediğin en fazla 3 saat sürse bile geriye rahat 5 saatiniz kalır.
Siz çalışmak istiyor musunuz ona karar verin bence

Çoluk çocuk da yok her gün ev mi silinip süpürülür

Bizim çocuğumuz da var haftada bir silinip süpürülüyor yaşıyoruz sonuçta

Ders çalışmamak için evde iş buluyor gibisiniz için kütüphaneye gidin bence konu sahibi

Her gün yetistiremedigine göre demek ki titiz konu sahibesi :))

Ev kalabalik olmadıkça sadece tozları almak benim yarım saatimi alıyor.
Ders çalışacak olsam yarım saati 4 saat yapar miydim bilemedim simdi

evli değilim ama evde kız kardeşim var KPSSye kazırlanıyor ben de evden çalışıyorum ve işlerim deli gibi yoğun ben senelerdir evden çalışıyorum.
günlük 2-3 öğün yemek de yapıyoruz, her gün çay kahve de yapıyoruz, pazara da gidiyoruz, temizlik de, geziyoruz da ama şu kısım bitecek gibi bugün deneme çözülecek gibi kıstaslarımız var onlara uyuyoruz
evde TV yok, bulaşığı çamaşırı makine yıkıyor, ütüyü toptan yapıyoruz, anlamadım bu nasıl ev işiymiş her gün yapılıp bitmeyen. her gün cam mı siliyorsunuz?

Normalde yazmadan geçecektim ama yazmak istedim. KPSS, evlilik ve hele de çocuk varsa zor. Çalışmak vs zor zaten sınavın kendisi başka hiçbir derdin olmasa bile çok basit iş değil. Yani aslında basit ama çok güçlü rakipler ve çok yüksek puanlar karşımıza çıktığı için zor. Şunu söylemek istiyorum, kpss düşünen varsa ve bu kişiler özellikle genç ve bekarlarsa, bence şimdiden çalışmaya başlasınlar sınava. Kpss niyeti olan insanlar şimdiden başlasınlar hazırlıklara, ne kadar erken olursa o kadar iyi. Ben bile ufaktan düşünmeye başladım ki memurlukta zerre kadar bile mutlu olabileceğimi düşünmüyorum, özel sektörden fayda göremezsem şöyle bir-iki sene içinde falan, ben de mecburen buna hazırlanacağım. Konu sahibi size başarılar diliyorum.

başından sonuna kadar haklısın ama genelde KPSS kurslarında hırslı, çok çalışanlar 30 ve üstü yaşta desem

evli çocuklu vs

bizim kurs öyle

zira biz denedik gördük ve KPSS çalışıyoruz

öğretmenler vs daha genç başlıyorlar KPSS kabusuna tabii ama özel sektörde çalışabilecek diğer meslekler önce bir çalışıp hayatın sillesini yiyip çoluk çocuk olduktan sonra akşam mesainin belirli bir saatte bitmesi hayali ile KPSS çalışıyor

KPSS çalışıyorum, evliyim, çocukluyum ve çalışıyorum

çocuğu olmayan, çalışmayan birisinin ders çalışması kolay ama motivasyon zor zira 85 dahi yetmiyor 90 için de 100 net istiyor

ben kütüphanenin itici güç olduğunu düşünüyorum hem herkes çalışıyor bu sizi kamçılıyor hem de kalkıp geldim işte yol parası harcadım vs deyip çalışıyorsunuz zaten tel ile oynamak dışında kütüphanede yapılacak bir şey de yok

maddi durumunuz çok kötü değilse de kursa başlayın bence

zira bir disiplin yaratıyor hiç olmazsa mecburum deyip gidip gelseniz ödev yapsanız bu bile bir disiplin yaratır gibi

Aynen ya.Ev isimden firsat kalmiyor ne demek? Cocuk olsa anlarim sadece.ben evliyim 2 kisinin temizliginden ne olacak? Calismak isteyen insan bahane bulmaz bahne uretir calismal icin.

Özel sektör insanı cezbederse ancak gençken cezbedebiliyor bence. Eğer okunan bölümün özel sektörde de geçerliliği varsa kpss'ye rağbet göstermek istemiyorsunuz kendinizi geliştirmek adına yapılacak onca şey varken neden zamanımı kpss ile harcayayım diyorsunuz. Bir de b grubu kpss meslekleri ile sizin okuduğunuz bölümün hiç alakası yoksa ki çoğunun olmuyor mesela o zaman okunmuş olunan bölümün, verilen emeklerin bir anlamı kalmamış oluyor. Zaten genç bir insanın özel sektörde ekmeğinin olup olmadığı aşağı yukarı 3-4 yılda belli olur, işe başladığı andan itibaren. Bu süre içinde kariyer basamaklarını tırmanabiliyorsa ve yaptığı işi de seviyorsa bırakmıyor. Bu süre içinde tutunamamış insanlar da bu kez kpss'ye odaklanmayı düşünmeye başlıyorlar. Bir de dediğiniz gibi belli bi yaştan sonra çoluk çocuk, evlilik derken iş yerinde geçirilen zaman, harcanan emek, alınan karşılık daha başka bir açıdan görülmeye başlıyor. Bu defa artık 4 sene boyunca okunan bölüm falan kimsenin umurunda olmuyor. "Ya okuduk da nooldu ki" falan demeye başlıyor insanlar. Bu dakikadan sonra kpss çalışmaları başlıyor ama acı gerçekler de ortada: sınav zor bir sınav değil ama rekabet çok fena. Çok rakip var, bunların birçoğu zehir gibi, kadrolar az, devlet bunların hangi birini alsın, mutlaka çoğunluğu yine açıkta kalacak vs. Gençken yani yeni mezun falanken devlete kapak atayım diye düşünmüyor insanlar gayet normal olarak. Türkiye'de insanlar erken evleniyorlar yani şimdi. 30 çok genç bir yaş, 30 yaşındaki çoğu kadın evli bizim ülkemizde.

Kızlar evli olup kpss ye nasıl çalışıyorsunuz fikir verin benim ev işleri falan yetişmiyor sabah kacda uyaniyirsunuz ve nasıl çalışıyorsunuz benim sınav ekimde ve 6 ay var
canim ben evlendiktwm 1 yil sonra canim skldi ders çalıştım atandım.

Sabah 11de kalkip guzelce genis geniş kahvalti yapıp aksam esim gelene yakina kadar calisirak kazandim. aksamlari da canim isterse çalıştım. eger ki.bi duzen olursa devaml her gun çalışınca dersten kopmadan guzel oluyor aklında kaliyor. bir de drshanelerin denemelerine gittim. evin isini de haftalik supurup silerdim ginlul aksam sadece mutfak toplardim.

bu arada kpss10 =90 kpss3= 94 almıştım

ev isini vs cok umursamyacaksin hedefe kitleneceksin. . . konulari bitirip yapamadigin sorularin uzerine gideceksin . ben yapamadigim sorulari nette tam manasiyla arastirarak da kazandim. o zamanlar garcia etkisi vardi . aradim.buldum her sey nette yazio . anlamlandirmak onemli

Aýy çok teşekkür ederim beni çok mutluettiniz bende böyle yapiyim bari fikir oldu bana

Haklısın temizlik takintimdan kurtulmam lazım dediginiz gibi biter ama temizlik hastlohi olduğu için bir yer dört beş defa silinip supurulutse bitmez a sınav daha önemli teşekkür ederim canim

Valla hellal olsun size bakın siz çocuklA yapmışsınız benim cocugumda yok eşim 8 gidip 6 geliyor sanırım ben tembelim fikirleriniz için teşekkür ederim

Valla hellal olsun size bakın siz çocuklA yapmışsınız benim cocugumda yok eşim 8 gidip 6 geliyor sanırım ben tembelim fikirleriniz için teşekkür ederim

Siz klasik bir gününüzü yazın ona göre program yapalım

Zira eşiniz 10 saat yok ev işi 2 saat diyelim hadi iki saat de dinlen günlük 6 saat de yeter

Bana kalırsa iş ve dinlenme iki saat yeter de neyse eşinin olan akşamdan ve izin gününden hiç çalma 6 ayda yine olur

Ama ben dershane konusunda yeniden vurgu yapayım çok maddi külfet de olmaz galiba 650 civarı idi burada

Şimdi azıcık bahane yaratıyor gibisiniz.

Kendinize gelin toparlanın diye anlatacağım. Doğdu doğalı evli gibi birşeyim :)

Özel sektörde çalışırken KPSS ile atandım. Master istedim. ALES + yds calıştım. Kabul edildim. Master yaptım. Çok yüksek bir ortlama ile bitirdim.Tez yazdım.

Doktora istedim gene bastan aynı sınavlara kastım. Şimdi onu yapıyorum. Sınav puanlarımı yazmıyorum zira kabul için yüksek olması gerektiğini biliyorsunuzdur.

Yani evdeyken çalışamıyorum demeyin. Hallolmayacak bir şey değil.

Ya sabah 9 da uyaniyorum kahvaltı yap evi topla temizle akşama yemek yap ogken oluyor öğleden sonra da bana aceyip ağırlık cokuyit yeni ameliyat oldum ondan galiba tesekyrederim sizede arastiriimdershanelere altı ay bitmez konular diye korktum onun onceside ameliyatla uğraştım üniversiteyi yeni biturdim

Aslında bahane değil canım sağlığımı tam toplayamadim büyük bir ameliyat geçirdim ardından universitem yeni bitti hastane şokunu atlatmak içinde kendini temizliğe vurdum biraz olsun unutuyorum ama size hayran kaldım maşallah ☺

Ev işi filan yapmıyorum, uç gunde bir süpürge yaparım toz alırım, wc banyo temizlerim o kadar.
Gunluk 200 soru -dersi konuyu ben belirliyorum- ve 1 denemenin altına dusmedim simdiye kadar. Ekstraları saymıyorum bile. Dolu dolu yetiyor zaman.
Yemegi de iki gunluk yapiyorum bazen, cogu zaman da pratik seyler hazirliyorum. Dort dortluk degil su an hayatimiz ama evin sorumluluğunu tamamen ustumuze alirsak olmuyor. Ders daha onemli.

Bi de daha 6 ayın varmış, ohoo neler olur neler altı ayda. Ben 22 mayısta gircem, çalışmaya eylül gibi başladım, konularım biteli çok oldu. Video dersler çok faydalı tavsiye ederim. Bi de konu calişcam diye cok kasma, konuyu çalıs direk soru çöz. Bol bol soru çözmek inanılmaz faydalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…