Evlilik ve maddi konular

Kişisel olacak ama bende aileme oldukça yardım ettim, araba aldim, üstelik bu donemde ailemden ayrı yaşıyordum. Maasimda birden artmadi. Kısaca kuzeninizin geçtiği yollardan gectim. Ve hala para yönetimi konusunda kuzeninizi ve nisanlisini başarısız olarak görüyorum.
Tabak çanak işin en basit kısmı, asıl para tutan diğer masraflar üzgünüm. Bence evlenmek yerine biraz daha beklesinler. Ayrıca damat beyde bir zahmet ailesine yardım edene kadar artık kendi hayatına odaklansin, yapamayacaksa evlenmeye kalkmasın. Borç harç evlenip birbirini yemenin anlamı yok.

Ben ayni durumu yasadim.Kesinlikle ve kesinlikle borc harc evlenmesinler.Evlenmeden once maddi sikintilarlarla basa cikilirmis gibi geliyor ama isin asli oyle olmuyor.Bizim evimizede ortalama giren meblag ayni evin kredisi,esim sigortasini kendi oduyor dugundenden kalan borclar elektrik dogalgaz vs...derken 3 yildir neredeyse kendime cop bile alamadim. Kendi parasini kazanip kimseye hesap vermeden harcayan biri olarak soyluyorum bir sure sonra cinnetlik duruma geliyorsun:))))

Üşenmedim valla sizin için merak ettim sahibinden sitesinde baktım 2 arti 1 daireler var 0 daire bide 900 bile var sancaktepede mesela gördüm 1500 2000 arasi kira kesin bulunur tabi ultra lüks bir daire bakmiyorlarsa
Hayay her zaman gullük gülistanlık olmuyor maalesef ben baba evinde bir gün paranin hesabını yaptığımı hatırlamam evlendim yine aynı şekilde 2 3 sene yaşadik evler arabalar tırlar herşey vardı ama hepsi gitti eşim battı şimdi kirada oturuyoruz yapicak bişey yok hayat yeri geliyor 1 liranın hesabıni yapıyoruz elhamdullilah kazancımız iyi ama geçmişte ko yaşadığımız günlerim aklıma geliyor bişey alırken 10 kere düşünüyorum yani o parayla çok da iyi denecek şekilde geçinilir bence

Enflasyon var tabii ama ankara’da 7000 tl ile istanbul’da 7000 tl çok farklı. Kiralar inanılmaz yüksek İstanbul merkezde.

Orası Almanya. Ekonomisi çok istikrarlı bir ülke.
Burası hep dalgalı ekonomiye sahip gıda enflasyonu tavan bir ülke.
Kısaca bizim ülkede alım gücü inanılmaz düşük..
Yoksa Almanya gibi olsak 7 bin tl çok iyi yaşanacak bir para olur.

Mesela burada bir kilo iyi kalite tam yağlı beyaz peynir 40 50 birim para. Orada tahminen 5 birim parayı geçmez. Orada bir audi 30.000 para. Burada şu an 230.000 para..

Benim kullandığım Nivea Fresh Natural deodorant var. Su an en uygun markette 18.90 birim para. Orada 2 birim paradır.

Yani aldığımız para iyi olsa da oradaki bir Alman 100 birim paraya etinden sütünden, meyvesinden sebzesine herşeyini alırken; biz anca iki üç parca şey alabiliyoruz.
Sorun bu.

Ondan insanlar 10 binde alsa acaba geçinir miyiz diye düşünüyor. Kısacası alım gücü iyileşmeden bu konular buraya açılmaya devam eder sevgili MissCherryBlossom

Amin çok teşekkür ederim..
Umarım seninde mutlu; huzurlu olduğun sevip sevildiğin çok güzel bir evliliğin olur..

Ve 10 bin lirayı da ayda kaç kişi buluyor o da var tabi

Ve 10 bin lirayı da ayda kaç kişi buluyor o da var tabi
Tabi ki..
Artık işverenler ucuza işçi çalıştırma pesinde..
O yüzden Allah yardımcımız olsun..
Elma 12 tl olmuş durumda. Semizotu 5 tl. Kayısı 19 tl. Kiraz 15 tl. Muz 17 tl.
Eskiden sebze meyve ucuzdu. Artık onlarda pahalı..

Ama benim burada gördüğüm bir durum var. Herkes enflasyondan şikayetçi. Ama burada çoğunluk 3.4. Çocuğuna hamile.. Ben anlamıyorum nasıl geciniyorlar..herkesin mi 20 bin üstü geliri var ? Anlamadim..bu çocuklar nasıl bakılıyor???

Fox haberi mi izliyordun
Ya bende anlamıyorum gerçekten Çocuk bakmak çok zor bezi maması doktoru osu busu masraflı . Ama sanırım düşe kalka büyüyorlar . Benim ailem çok fakirdi. Bir şekilde büyüdük işte . Büyüyorsun da öyle böyle büyüyorsun. Bir şeyler çok eksik kalıyor. Muhtemelen çoğu çocuk da öyle . Ağılda oğlak doğarsa ırmakta otu biter mantığında karın tokluğuna büyüyoruz işte

Evet Fatih Portakalı izliyordum..
Sanırım sende izliyorsun..
Bizim zamanımızda en azından daha ucuzdu gıdalar. Şimdi ateş pahası.. çocuk yetiştirmek çok masraflı hemde külfetli. Artık çocuklar her gördüğünü istiyor.
Inşallah ben evlenirsem Allah nasip ederse ya tek çocuk ya tek çocuk. Allah ikinciyi isteyene versin bana değil. Her türlü önlemi alıp 2.çocuğu engelleyeceğim. Yokluklarla çocuk büyüteceğime olmasın kafasıyım ben. 33 yaşındayım değişmez artik fikrim.

Tabi ki senin durumun iyi olursa 2de isteyebilirsin. Ama 2den sonrası bana bu ekonomide bu enflasyonda garip geliyor. Çocuklukta içinde çok ukteler kalırsa da iyi olmuyor bence. Tabi ki çocuk her istediğine sahip olmamalı. Ama dengeli beslenme , okul, oyuncak , vs gibi ihtiyaçları da karşılanmayacaksa yapılmasın daha iyi..
Burada çok üye okuyorum. Asgari ücretin bir tık üstüler ve 3 , 4 , 5 çocukları var. Geçim çok zor olmalı..

Sen iyi bir anne olursun diye düşünüyorum. Bilinçli insanlar başka oluyor..

Son düzenleme:

evet semizotundan bahsedince anladım direk

Bizim bir komşu var memleketteki evimizin orda. hem ana babası hem kendisi kirada yaşıyorlar altlı üstlü. Düşün istanbul olmamasına rağmen ev sahibi de değiller . Gelinleri de genç 30 var yoktur sanmam da 30 olduğunu şuan 3. Ye hamile ben şaşırıyorum cidden En mantıklı en hayırlısı, maksimum seviyede iyi şartlar sunabileceğin kadar çocuk . O da 1 se 1 yani .

Semizotu önemli tabi..
O tanıdığınız aile büyük ihtimal asgari ücretle geciniyordur. Asgari ücretle 5 kişi..cok zor çok. Tahminen onlar 3 çocukta kalmaz. Kendi kararları. Sağlık ocaklarında doğum kontrol araçları ücretsiz veriliyor. Isteyen alırdı..

Aynen en iyisi 1 çocuk.. bende 1 çocuk istiyorum. Biz 2 kardeşiz. Annem bizi zor büyütmüş. Çalışıyormuş. Şimdi çalışan kadın için 2 cocuk zor. O yüzden en iyisi tekte kalmak..
İyi sekilde bakabileceğin kadar çocuk sahibi olmak çok mantıklı..

kadınlar kendinden çok kazanan erkek istiyor bilinçaltında yatan birşey çoğu kişi inkar etsede böyle bir durumda olabilir. ayrıca nişanlısı ne iş yapıyor belki daha önce yalan söyledi şimdi iş ciddileşince koronodan gelir düştü diyor. ayrıca maddi durumdan dolayı evlilikten kaçan birisi gerçekten sevmiyor diye düşünüyorum tabi bunlar benim fikrim. haklarında hayırlısı olsun.

Benim bi tanıdığım 3500 aliyor
1100 kredi oduyor
750 kira oduyor. 1+1
3. Cocugu yapti.

Tabi ki allah yardimcisi olsun herkesin. Hayirli ugurlu bir evlat olur insallah. Ama anlayamiyorum. En az 3 cocuk sart diyor.
Yani en az demesi beni korkutuyor. Seneye 4. Gelecek diye düşünüyorum.

Benimde arkadaşım anadolu yakasında oturuyor.2+1 sıradan bir ev ama site içi, 2016 da evlendiklerinde daire sıfırdı, kadıköy civarı öyle deniz kenarı filanda değil.2016 da 2200 tl mi ne kiralamışlardı.Işyerlerine yakın ve site içi güvenlikli diye.Istanbulda malesef kiralar öyle. Trafik ömür tüketiyor,güvenlik çok önemli.Bir arkadaş esenyurt filan demiş, oralar çok sıkıntılı yerler.O kiralar istanbul için normal yani,uçuk değil

Ama kadikoy anadolu yakasinin en pahali ilcesi. Istanbulun en pahali 2 Ilcesinden biri.
Hic birikimsiz dugun yapma esya dizme araba alma ve ev kiralama isine girecek kisi en pahali ilcelere bakmamali diye dusunuyorum.

Ben suadiyede oturuyorum. Diger topikte bazen konusuyoruz ya :) kavun gecen hafta 40 tl idi. Pide 6 liraydi her yerde 3ken. Binada hic bir ozellik yok havuzlu falan degil 400 aidat var. Temizlik, asansor bakımı... Pahali ilcenin sadece evi değil her seyi pahali oluyor. Ben cok zorda kalmazsam burdan alisveris bile yapmiyorum.

10 dk uzakta maltepe var mesela bunu dusunebilirler. Metro ve marmaray var. Metroyla maltepe kadikoy 20 dk. Uzak ucra bir yer degil.

Tabi parasi olan otursun istedigi yerde ama butcesi sıkısık olanlara cok daha uygun yerler de var.

İstanbul’daki kiralar beni çok korkutuyor. Üstelik binaların çok büyük bir kısmı depreme dayanıksız ve eski. Erkek arkadaşım İstanbullu, bir gün İstanbul’a taşınalım deme ihtimali dahi korkutuyor beni. Eskişehir’de 1+1 evde oturuyorum üniversitenin dibi çarşıya yürüyerek 20 dk mesafede, 400 tl kira ödüyorum o da yeni arttı. Babam Antalya’da ebeveyn banyolu havuzlu güvenlikli 2+1 satın aldı 2015 yılında, 2.500 onun kredisini ödüyor. 300 tl aidat. Kiraya versek ocak ayına kadar 1.500’dü kira getirisi, şimdi 2.000’e talip varmış (semtte kiralık pek yok) 269.000’e aldık evi, 100 bin kredi çekerek şu an satsak 450.000-480.000 yapıyor. Ha tabi satsak önceki o evi aldığımız fiyata aynı standartta ev bulamayız, satıp yeni ev alsak bir getirisi olmaz.

Erkek arkadaşım Van’a atandı. Sıfır yeni depreme dayanıklı binada, eşyaları da sıfır, 1+1’e 850 tl veriyor okuluna yürüyerek gidip gelebiliyor. Ben de atanırsam evimize 10-12 arası girecek, İstanbul dışında baya rahat geçiniriz ama İstanbul olursa...

Yeni çıkacak iphone modeli 400 dolarken Türkiye’de 5300 tl. Macbook air desen 1000 dolar altıyken burada 8-10 bin. Oyun bilgisayarlarına bakıyorum 10 bin tl altı yok. 27-30 binleri buluyor son model olsun deseniz. Yani böyle şeyler döviz üzerinden hesaplanıyor elbette ki ama dövizin birebir karşılığı olsa razıyım, cart vergisi curt vergisi10 katına çıkıyor. Araba fiyatları zaten uçtu gitti, ikinci el piyasası bile inanılmaz pahalı. Halimiz ne olacak hiç bilmiyorum.

Araba neden aliniyorki? Ben 1senelik evliyim ikimizde calisiyoruz. Ben suan virus ve hamilelikten dolayi raporluyum calismiyorum. Borclarin büyük kısmını kapattık ole kredi çekip araba aldik cocuk dogunca lazim olur diye ki. Zaten evlenince herseyi alamıyorsun 8 -9bin giriyordu evr yine de masraf bitmiyor. Eski kazandiklarini kazansa da kuzenin bekar hayatinu yasayamaz

Reactions: 000
etmez! allah kimseyi gordugunden ayirmasin.. tabi ki.evlenince sorumluluk artacak eskisi gibi giyim alisverisi yapilmayacak..ama yiyecekte dahi ne alacagini dusunmesi, simdiye gore alim gucu kaybi olursa cok cok zorlanir, hayiflanir, mutlu olmaz

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…