- 6 Nisan 2015
- 1.331
- 1.572
- 133
Daha ilk zorlukta acaba diyenle yola çıkılmazKızlar iyi geceler,
Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Ayy ne güzel her zaman oturmak istediğim bir yer varsa istanbulda o da üsküdardırBen Esenyurtu örnek verdim. O kadar kötü bir semtse tabi ki oturulmasın. Ben Üsküdar/ Nakkaştepe civarı oturuyorum. Beylikdüzü civarını çok bilmiyorum. O esyali evlerin de başka amaçlar için olduğu aklıma bile gelmedi.. yoksa demezdim..
Mesela ben ailemle yaşıyorum. Merkezdeyiz..semt fena değil. Ama kiralar çok uçuk. Ev bizim. Ev bizim olmasa annemler bu semtte oturmazdı.Büyük konuşmuyorum ben evlensem bu semtte oturmak istemem. Çok fahiş kiralar var.
Tuzla Marinaya gittin mi bilmiyorum ama ben gittim.
Çok beğendim. Evet orası da şehir dışına doğru. Ama sayfiye yeri gibi. Ileride oradan ev almak isterim. Çok güzel daha uyguna evler var.
Esenyurt çok iyi bir örnek olmadi..ama benim demek istediğim şuydu. Ben maaşlar şartlar iyi olsa da bir eve 3 bin üstü kira verilmesini mantıksız buluyorum. Sonuçta kiracısın kendi evin değil. Onun yerine daha uygun istanbul dışına doğru bir evde oturup; az kira verip ev almak daha mantıklı. Ev kredileri düşük şu an.
Evleniyormussunuz. Sizi konulardan biliyorum. Sevindim hayırlı olsun. Eğer nisanlinizin veya sizin eviniz yoksa uyguna ev tutup; para biriktirip sonrasinda ev almak her ay 3 4 bin ona ödemek daha mantıklı değil mi? Ben olsam öyle yaparım..
Siz ev konusunu ne yapacaksınız?
Şu an istanbulda merkez semtlerde yeni yapılan bir ev en az 750 800 binlerden başlıyor. Bence çok uçuk fiyatlar. Onun yerine istanbula daha uzak bir semtte daha uyguna bir ev alınabilir. Tabi parası olan gider 2 milyona kadikoyden ev alır.
Esenyurt yerine biraz daha uzak semtlerden ev bakılabilir. Bana ayda 4 bin lira sadece kiraya ödemek mantıklı gelmiyor. Durumun varsa da ödenmesi mantıklı değil. Onun yerine ev kredisine girilir. Su akarken testiyi doldurmak lazım.
Çalışırken bir an önce ev alınmalı.
Evet Üsküdar güzel..merkezi bir semt.Ayy ne güzel her zaman oturmak istediğim bir yer varsa istanbulda o da üsküdardırözellikle çamlıca. Hayalim
Tuzla da güzel gerçekten benim arkadaşım oraya taşındı. Marina vs çok hoş. Ama benim oraya taşınma şansım yok
Bizim bahçeşehir olacak benim çok sevdiğim bir yer olmasa da nişanlımın işyeri orda olduğu için o civarda olacak. Bahçeşehirde nispeten uygun fiyatlı güzel bir daire bulma şansımız var tabi. En çok 2 bin civarı kira ödeyip , bir ev almak bizim niyetimiz. Nişanlım ev alacağımız için yüksek meblağ bir kiranın altına girmek istemiyor. Ben de bir şey demedim. Mantıklı. Kendisi bu zamana kadar ev sahibi olabilirmiş ama biraz dik başlı bir yapısı olduğundan evlenmeyi hiç düşünmeyip özgür çocuk modunda yaşadığından ev almayı düşünmemiş
Pek gönlüme göre değil de işte aklıma göre . Öyle bir aşk yok yaniEvet Üsküdar güzel..merkezi bir semt.
Beşiktaşa yakın. Kadıköye 15 dakika. Çoğu yere yakın. Zaten merkezi olduğundan seviliyor yoksa yapılaşma çok eski. Evler en az 40 yıllık.
Tuzla Marinayı çok beğendim. Benim isyerim Anadolu yakasında. O yüzden ben Tuzla örneğini verdim..
Bahçeşehir'de kiralar uygunsa güzel. Birkaç seneye ev alırsınız. 2 bin kira olarak verilir bence. Ben 4 5 bin tl kirayı biraz fazla buluyorum. Tabi herkesin kesesi farklı.
Çok sevindim evlilik haberine.. Allah gönlüne göre vermiş. Darısı bana inşallah.. konulardan bilirsin bende bir yuva kurmak istiyorum.. Sana musmutlu evlilikler dilerim..
Mantık temelli diyorsun. Illa aşk olmak zorunda değil ama sevgi vardır illaki.Pek gönlüme göre değil de işte aklıma göre . Öyle bir aşk yok yani
İyi de bekar baba evinde kazandığı 7 bin ile evlenimce kazandığı 7 bin aynı olmayacak ki bu her zaman böyle. Hani market faturalar kira bilmem ne.Fazla bir hayat standartı düşmesi söz konusu ya o yüzden düşünüyor galiba kuzenim ertelesek mi diye...
Bana aşık olduğum bir erkek harici hiç bir erkek çekici gelmez. Aşksız çekici bulamıyorum erkekleriMantık temelli diyorsun. Illa aşk olmak zorunda değil ama sevgi vardır illaki.
Peki nişanlın sana çekici geliyor mu?
Yargılamıyorum asla ama hiç çekici gelmiyorsa evlilikte sorun çıkabilir.
Maalesef bende evlilik sürecine girdiğimden beri yaptığım harcamaları şaşkınlıkla izliyorum. Her şeyi en minimalist şekilde tuttuğumuz halde tüm birikim gitti. Ve şuan birikim yapamıyoruz kesinlikle. Kısa sürede düzelecek gibi de durmuyor durumlar.Öncelikle hayat ne zaman bu kadar pahalı oldu yahu, 7000TL diyorsunuz onunla da kira fatura ancak demişsiniz hayretlerim şaştı. 7000Euroya sarayda oturur Audiye binersin net. Türkiyede enflasyon almış başını gitmiş arkadaş her açılan konuyu hayretler okuyorum.
Konuya dönersek diyelim kriz devam etti, damat adayının iş sahası daraldı bu civar veya az biraz üstü kazanacak bundan sonra. Kuzen evlenmekten vaz mı geçecek?
Ah ah market fişi atıcam bir gün sana en basit şeyler bile 19.99, 29.99 tl.Öncelikle hayat ne zaman bu kadar pahalı oldu yahu, 7000TL diyorsunuz onunla da kira fatura ancak demişsiniz hayretlerim şaştı. 7000Euroya sarayda oturur Audiye binersin net. Türkiyede enflasyon almış başını gitmiş arkadaş her açılan konuyu hayretler okuyorum.
Konuya dönersek diyelim kriz devam etti, damat adayının iş sahası daraldı bu civar veya az biraz üstü kazanacak bundan sonra. Kuzen evlenmekten vaz mı geçecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?