Evlilik ve maddi konular

Ben evlendiğimde bulaşık makinesi ve baza yoktu evde. Bir süre sonra alındı tabi ama ben hiç sorun etmemistim. Bir hayat kuruyorduk sonuçta. Ha ama sonuçta çok mu kıymet gördüm, çok mu sevildim? Hayır. Karşımdaki insan gelir birliği yapmak için evleniyormus benimle, sonradan anladım:)
Bu durumu yargılamıyorum kesinlikle. Evliliği hayat standardını yükseltme fırsatı olarak görüyorsanız bu şekilde ya da bu kişiyle evlenmemelisiniz.
Şu an şartlar çok değişken, gelir gider dengesini ayarlayamama riski var, kendimi güvende hissetmiyorum diyerek erteleyebilir

Bazı yorumlara katılıyorum. Şimdi tabi ki aynı evi paylaşmak, hep birlikte olma isteği ağır basar, ama evlilik bir ömür gibi düşünülünce inanın o ilk günlerin, ayların kıymeti bilinmeli en güzel zamanlar tekrarı olmayan dönemler açıkçası, hele de çocuk olduktan sonra, en güzel yıllar borç ödemekle heba oluyor, çiftler yıpranmış oluyor.

Hele ki evlilikten önceki hayat standardı yüksekse inanın olmuyor, insan çok zorlanıyor.

Daha ilk zorlukta acaba diyenle yola çıkılmaz

Ben bir kuruş borç yapmadan evlendim. Bizimde fazla birikimimiz yoktu. Ama herseyi uygun fiyata aldık. Mutfağımi ikinci el aldım. Dalga geçenler oldu. Hani ilk defa gelin oluyorsun ikinci el mutfak ne diye. Ama bir coj genç ciftin büyük hatası herseyi baskalarin doğrularına göre alıp borç batağına düşmesi. Zamanla hersey alınır,ama ilk seneleri borçlara debelenip durmazsin. Hemen herşey 4/4 lük olacak, araba olacak, şu bu olacak diye girersen işe ohooo hayat standartın düşmesi kaçınılmaz.

Ayy ne güzel her zaman oturmak istediğim bir yer varsa istanbulda o da üsküdardır özellikle çamlıca. Hayalim
Tuzla da güzel gerçekten benim arkadaşım oraya taşındı. Marina vs çok hoş. Ama benim oraya taşınma şansım yok
Bizim bahçeşehir olacak benim çok sevdiğim bir yer olmasa da nişanlımın işyeri orda olduğu için o civarda olacak. Bahçeşehirde nispeten uygun fiyatlı güzel bir daire bulma şansımız var tabi. En çok 2 bin civarı kira ödeyip , bir ev almak bizim niyetimiz. Nişanlım ev alacağımız için yüksek meblağ bir kiranın altına girmek istemiyor. Ben de bir şey demedim. Mantıklı. Kendisi bu zamana kadar ev sahibi olabilirmiş ama biraz dik başlı bir yapısı olduğundan evlenmeyi hiç düşünmeyip özgür çocuk modunda yaşadığından ev almayı düşünmemiş

Evet Üsküdar güzel..merkezi bir semt.
Beşiktaşa yakın. Kadıköye 15 dakika. Çoğu yere yakın. Zaten merkezi olduğundan seviliyor yoksa yapılaşma çok eski. Evler en az 40 yıllık.

Tuzla Marinayı çok beğendim. Benim isyerim Anadolu yakasında. O yüzden ben Tuzla örneğini verdim..

Bahçeşehir'de kiralar uygunsa güzel. Birkaç seneye ev alırsınız. 2 bin kira olarak verilir bence. Ben 4 5 bin tl kirayı biraz fazla buluyorum. Tabi herkesin kesesi farklı.

Çok sevindim evlilik haberine.. Allah gönlüne göre vermiş. Darısı bana inşallah.. konulardan bilirsin bende bir yuva kurmak istiyorum.. Sana musmutlu evlilikler dilerim..

Bir çok kişi neden birikimleri olmadığını sormuş, damat bey ailesine yardım etmiş borçları varmış şimdiye kadar, kuzenimin maaş da yeni arttı :) önceden daha azdı. zaten uzun süredir de tabak çanak tencere mutfak eşyaları nevresimler falan ufak ufak onları alıyor.

Pek gönlüme göre değil de işte aklıma göre . Öyle bir aşk yok yani

Kuzeniniz hayat standartlarının düşmesini istemiyor, diyelim ki erteledi nişanlısının eski standartlarında iş bulma garantisi var mı? Bu kriz olayı uzun sürebilir, iş alanı daralabilir bir daha hiç o imkanları elde edemeyebilir. O zaman ne yapacak?

Neden kırmadan anlatılıyor. geli- gider hesabı yapamayan bir adamla evlenmesin zaten.Ama şu da var ki hayat boyu kimse kimseye belirli bir standart garantisi veremez. Mantık evliliği sanırım ötelesinler o halde, aşk olsun soğan ekmek yerim kafasında değilim ama evliliğe de böyle şirket kurar gibi bakmak bana ben hoş gelmiyor. Aşk evliliği ise tabii.

Çırağan'da düğün yapmayacaklarsa,yalıda oturmayacaklarsa,sabah akşam havyar yemeyeceklerse evlenilir.

Yemekli düğün yapayım,balayına en iyi otele gideyim,evimi en üst markalardan düzeyim üstüne de kredi çekip araba alayım derse zor.

Pek gönlüme göre değil de işte aklıma göre . Öyle bir aşk yok yani
Mantık temelli diyorsun. Illa aşk olmak zorunda değil ama sevgi vardır illaki.
Peki nişanlın sana çekici geliyor mu?

Yargılamıyorum asla ama hiç çekici gelmiyorsa evlilikte sorun çıkabilir.

Mantık temelli diyorsun. Illa aşk olmak zorunda değil ama sevgi vardır illaki.
Peki nişanlın sana çekici geliyor mu?

Yargılamıyorum asla ama hiç çekici gelmiyorsa evlilikte sorun çıkabilir.
Bana aşık olduğum bir erkek harici hiç bir erkek çekici gelmez. Aşksız çekici bulamıyorum erkekleri
Sen de yuva kurmak istiyormuşsun. İnşallah gönlüne göre biri ile evlenirsin canım. Sevdiğin biri ile güzel bir yuva kurarsın en kısa zamanda

Öncelikle hayat ne zaman bu kadar pahalı oldu yahu, 7000TL diyorsunuz onunla da kira fatura ancak demişsiniz hayretlerim şaştı. 7000Euroya sarayda oturur Audiye binersin net. Türkiyede enflasyon almış başını gitmiş arkadaş her açılan konuyu hayretler okuyorum.

Konuya dönersek diyelim kriz devam etti, damat adayının iş sahası daraldı bu civar veya az biraz üstü kazanacak bundan sonra. Kuzen evlenmekten vaz mı geçecek?

Öncelikle genelde evlilikler de standart yükselmesi gibi bir durum olmuyor. Ancak ultra zengin biriyle evlenilirse olur. Onda da başka sıkıntılar vardır. Ortalama maaşlarla evlenen insanlar düğün borcu öder eşya borcu öder araba borcu öder, öder de öder. Bekarken özgürsün ne kazanıyorsan kendine kazanırsın ama evlilik öyle değil

Maalesef bende evlilik sürecine girdiğimden beri yaptığım harcamaları şaşkınlıkla izliyorum. Her şeyi en minimalist şekilde tuttuğumuz halde tüm birikim gitti. Ve şuan birikim yapamıyoruz kesinlikle. Kısa sürede düzelecek gibi de durmuyor durumlar.

Ah ah market fişi atıcam bir gün sana en basit şeyler bile 19.99, 29.99 tl.
üç kalem ürün alıyorsun 100 tl yalan oluyor.

bence beklensinler yoksa evlendikleri gibi pişman olacaklar sorumluluklar çok fazla gelecek ve bu da onları yıpratıp daha ilk günden üzecek

Allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın.
Eğer maddi sıkıntıların onu mutsuz edeceğini düşüyorsa evlenmesin. Kendi mutsuzluğunu yansıtacak ister istemez. Saygı - sevgi çabuk tükeniyor böyle durumlarda. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Maddi sıkıntılar baş göstermeye başlayınca biz birbirimize yeteriz cümlesi etkisini yitiriyor maalesef. Acele etmesin. Kuzeninizin alıştığı bir hayat tarzı var. Ben evliliğindede aynısını istemesini yanlış bulmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…