Evlilik ve para sıkıntısı

gelipgecici

Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2014
62
19
13
35
Selam arkadaşlar,
Ben sevgilimler bir senedir birlikteyim ve en kısa zamanda ikimiz de evlenmek istiyoruz. Ben okulu bitirdim, ve evlilik için param var. Ama onun kenarda parası yok ve ailesinden de destek almicak. Şu an iş arıyor ama maaşı az diye çoğunu begenmiyor. Ve sıfırdan az maasla para biriktirmek de uzun zaman alicak ve ikimiz de bunu dusundukce ya da konusunca geriliyoruz ve o kavga ediyor. Ben zaten bir sey istemiyorum, yeter ki hayırlısıyla evlenelim diyorum. Dün yeni bir iş buldu ama maaşı az ve kendisi işi begenmedi. Ben uzerine gitmedim ama bence az da olsa hic olmamasindan iyidir hesap yapalim dedim. Hesaplayinca cok masraf çıktı ve her seyden nefret ediyorum bıktım artik diyerek benle kavga etmeye basladi. Kendisi sakin olsa ben dert etmicem. Ama üzüntüden yemek yiyemiyorum o böyle yapınca. Benim ailem de yardım eder evlilige bismillah desek ama is meselesi bizi cok gerdi aylardir. Nasıl davranmaliyim sizce nasil konusmaliyim ne demeliyim.. simdiden tesekkurler..

Selam arkadaşlar,
Ben sevgilimler bir senedir birlikteyim ve en kısa zamanda ikimiz de evlenmek istiyoruz. Ben okulu bitirdim, ve evlilik için param var. Ama onun kenarda parası yok ve ailesinden de destek almicak. Şu an iş arıyor ama maaşı az diye çoğunu begenmiyor. Ve sıfırdan az maasla para biriktirmek de uzun zaman alicak ve ikimiz de bunu dusundukce ya da konusunca geriliyoruz ve o kavga ediyor. Ben zaten bir sey istemiyorum, yeter ki hayırlısıyla evlenelim diyorum. Dün yeni bir iş buldu ama maaşı az ve kendisi işi begenmedi. Ben uzerine gitmedim ama bence az da olsa hic olmamasindan iyidir hesap yapalim dedim. Hesaplayinca cok masraf çıktı ve her seyden nefret ediyorum bıktım artik diyerek benle kavga etmeye basladi. Kendisi sakin olsa ben dert etmicem. Ama üzüntüden yemek yiyemiyorum o böyle yapınca. Benim ailem de yardım eder evlilige bismillah desek ama is meselesi bizi cok gerdi aylardir. Nasıl davranmaliyim sizce nasil konusmaliyim ne demeliyim.. simdiden tesekkurler..
Para olmadan olmuyor canim evdeki hesapta carsiya uymaz sonra bogusursunuz daha yeni mezun olmussun bu ne acele sende ise gir oda ise girsin birikim yapin evlenirsiniz daha simdiden olmayan para icin kavga ediyorsunuz

Selam arkadaşlar,
bu devirde sadece maastan dolayi is beyenmeyen, sonrada gelip sizle kavga eden birine guvenmeyin bence. Illa hemen evlenmek zorunda deyilsiniz. Maasi al olan ise girer insan tecrube edinir daha iyi bir is bulur.
sevgiliniz bana hicte sorumlu biri gibi gelmedi. Kendinize yazik etmeyin, ailenizi de borca sokmayin.

1. Yaşlarınız kaç ? :)
2. Sadece senin paranla olmaz. Erkek dediğin sorumluluk alacak. Bir yerden başlaması lazım, iş beğenmemezlikle olmaz.

seviyorsun ama para olmadan zor.. birde şöyle düşün parası olmadığı için kendini kötü hissediyor. :(

Selam arkadaşlar,
işsiz bir adamla evlenme ısrarın nedendir senin hazır paranla geçinebilecekmisiniz?

Ben de kesinlikle böyle düşünüyorum. Bende para olsa da önemi yok çünkü öenmli olan onun sorumluluk alabilmesi.
Babası yok kendisinin, ve ailesinin durumu pek iyi değil o yüzden, ama beni en çok üzen şey burda benim suçum olmamasına rağmen iş meselesinden morali bozulunca bana sinirli davranması.

Ben üzülsem dahi, hayırlısı olsun, bakalım Allah ne gösterecek diyorum. Kendisi de ona destek olmamdan dolayı çok memnun oluyor ama ben bu konuyu açtığımda suratı düşüyor. Ben de kendimi kötü hissediyorum.

Ben tercümanlık yapıyorum ama bu ara ara verdim. Ben 23, o 24 yaşında

Evlenmek için sevgilinin yaşı çok genç bekleyebilirsiniz
sizin normal çünkü bayanlar evliliği yürütüyor ama erkeğin olgunlaşması gerek

sevgiliniz düzenli bir iş sahibi olmadn bence evlilik falan düşünmeyin şimdi iş begenmeyen evlendikten sonra işsiz kalsa demekki iyi maaşlı bir iş bulmadan çalışmayı düşünmiycek o zamanda siz evi tek başına geçindirebilcekmisinz

kimse mezun olunca" gelin sizi şöyle patron koltuğuna alalım" diyen bir işyeri sahibinin yanında işe başlamaz.:KK12:

tabandan tavana olur bu işler.bugün getir götür işlerini yaparsın yarın masabaşında oturursun sonrada kendi odan olur bey/hanım diye hitap edilirsin...:KK52:

ben kötüye yormadım bu durumu yarın seni de beğenmez bundan adam olmaz gibi
sorumluluk ve iş bulamamanın verdiği gerginlik sadece bu altında başka nedenler yok
para yönünden işleri reddediyor diyorsunuz , evet yuva kuracağı için maaşı iyi olan bir iş bulmak istiyor bu kötü bir şey değil bence
üzerine gitmeyin erkek erkeklik gururuyla parasız olmanın düğün yapamamanın sıkıntısını yaşar ve bu gerginliğe sebep olur

hiç birini, hayatınız boyunca yanınızda kalmasını isteyecek kadar çok sevmediniz mi_?
seveni gördük en azından bak bu bölümde en az 1700 adet bu mevzudan ayrılan evlilik arefesinde ayrılan karnında bebkle ayrılan ,sen hiç tecrübe nedir duydun mu ;)bi zahmet pembe gözlükleri at yıl olmuş 2015 parasız adama yağmurlu havada su vermiyolar,ha sen dersen ki o otursun evde benim maaşımı yesin ben çalışırım sırf yanımda olsun yeterki ,biz saygı duyar kenara çekiliriz.

Back
X