• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve yalnizlik

Bende çocuk hiç uyumuyor zannettim hahaha 😃 ayyy ne bebekler okudum burada varya . Bu anlattığın çocuk benim bebem 😃 ben emziriyordum 37 günlük filandı bi meme reddi yaşadık tek göğüs beslenmek istedi uğraştım baya emerek uyuyordu zaten . Sonra emme işi böyle olunca yanına uzanmaya başladım o uykuya geçerken emmediği gögsümü emzirdim çok zordu stresten sütüm azaldı . Bir gece sütüm bitme noktasına geldi oğlum hiç mama almadı neler denedik. Bir şekilde sütüm geri normale döndü . Ama tabi çocuk emerek uyumaya alıştı . Bunu sakın yapma biraz uğraş 10 günde alışır . Çünkü ilerleyen aylarda çocuk ağzında meme ile uyumak istiyor sürekli . Ayrıca destekli uyuduğu için saat başı karnı tok olsa da uyanıyor . Geçen ay bu yüzden emzirmeyi bıraktım desteksiz uyumayı öğrettim. Şunu unutma ki ağaç yaşken eğilir . Kimyon çayı demle onu iç gaz için bana çok yaradı . Saat takibi yaptım hep uyku belirtisi bakmadım hala bakmam belirli düzen kurulunca herşey kolay olacak İnan . Uyku için instagramda baldan anne var onun postlarını okudum ben . Şanslısın annen eşin destekler
Ya bugün 2 saat uğraştım ama uyumadı. Kıyamadım sonra çok ağladı çünkü. Bir tek bende destekli uyuyor. Eşim ve annem 2 pışpışla uyutuyo. Nasıl uğraştın sen? Neler neler denedim yok uyumuyo. Memeyi verincr 1 dk sürmüyo uyuması ama uyanıyo 30 dk da 1

Ya bugün 2 saat uğraştım ama uyumadı. Kıyamadım sonra çok ağladı çünkü. Bir tek bende destekli uyuyor. Eşim ve annem 2 pışpışla uyutuyo. Nasıl uğraştın sen? Neler neler denedim yok uyumuyo. Memeyi verincr 1 dk sürmüyo uyuması ama uyanıyo 30 dk da 1
Benim çok fenaydı emerek uyuyordu ve geceleri saat başı kalkıp meme istiyordu ve ağzında meme ile uyumak istiyordu 😔 sonra bir akşam emdi ama uyumadı sütümde bitti o arada tabi . Bende dedim ki mecbur uyuyacak yapacak bir şey yok . Zorla uyudu o gece karar verdim emzirmeyi bıraktım . Ama normalde zaten bırakacaktım ben konuşuyordum da bu konu üzerine by by yapacağız vs diye . O gece uyandı nasıl bir ağlama 1 saat ağladı yorgunluktan uyudu . Sabaha karşı uyandı yine aynı ağla ağla boğazı şişecek zannettim zorla uyudu . 2. Gün öğlen uykusuna 1 saatte daldı ağlaya ağlaya. Kendi yatağında uyuyamaz olmuştum yanına yatmam gerekiyordu alan dar çocuk sıkılıyor vs . Önce kendi yatağımda alıştırdım yanına uzandım saçını okşadım vs vs zor daldı . Sonra bizim yatakta teması kestim kendi döne döne uyumaya başladı . Sesle uyardım sadece. Sonra onun odasına gittik o beşiğe yattı ben yere yattım böylece çok iyiydik. Geçen hafta cuma Kv ler geldiler çocuk değişti garipleşti öğlen uykusuna güzelce yatan çocuk ağlamaya başladı beni istemeye başladı . Sürekli yemek vs uğraştım çocukla ilgilenemedim ondan diyorum . 2 gündür hadi uyuyalım demem 30 dk ağlamasına yetiyor 😔 kendi yatağında uykuya geçemiyor yine bizim yatağa döndük bana sıkı sıkı sarılıyor parmaklarımı parmaklarının arasına geçiriyor öyle uyuyor . 2 gecedir saat 3 te çığlık kıyamet ağlayarak uyanıyor ve kendine dokundurmuyor bile gidip yanına oturuyorum uyku sersemi o ağlıyor ben duruyorum . Neden bilmiyorum çok üzgünüm o yüzden modum düşük

Hiç hatalı değilsiniz bence :) ben asistanken (ayda 6 gün bizzat nöbet tutulduğu ve ertesi gün işe devam edildiği 36 saatlik çalışmanın devam ettiği günlerde) arkadaşlar doğurunca işe dönmeye can atıyordu 😂😂 çocuk bakmak daha zor diyorlardı. Benim çocuğum yok ama inşallah martta olacak. O zaman yorum yapabileceğim.

Arkadaşlar 7/24 çocuk bakıcısı maaşı (yani payasada ederi) ne kadar haberiniz var mı? 5000 altında (artı sigorta ve yemek) bulmak çok çok zor. Bir de bir nasıl bakacak kim bilir. İyi yetiştirecek mi? Anne gibi sevgi verecek mi? Yani bu sitede öyle bir yazılıyor ki sanki çocuk evin kedisi :p mamasını suyunu koy, altını temizle kendi büyür gibi. Evet eskiden (anneanne babaannelerimizin döneminde) çocukları salarlarmış sokağa da ben mi farklı yerde yaşıyorum anlamıyorum ki. Ben kendimi gece belli bir saatten sonra sokağa salamıyorum :p sabah da tedirginim üstelik. Sapığı, manyağı var. Bir de eskiden 10 çocuk doğururlarmış 5 i ölürmüş. Biri kızamıktan gitti, birini eşek tepti diye anlatırlarmış. Valla bu devirde modern anne babanın 1 ya da 2 evladı oluyor. Doğal olarak nadir olan da kıymetli oluyor.

Yani devir değişti. Evrimsel olarak bebekler, çocuklar avcı-toplayıcı dönemde e anneleriyle yapışık ve tüm kabile tarafından yetiştirilmiş. Kurt kapar gider nereye salacaksın zaten. Annenin ve kabilenin kadınlarının yaptığı iş toplayıcılık :p ağaçtan, çalıdan yiyecek toplarken bebek dibinde oluyor. Ev temizliği yaparken bebeğin dibimizde olması gibi düşünün şimdiki zamanda. Masabaşı işimize çocuğu anne kucağımıza giyip gidebilsek evet dediğiniz doğru olurdu da öyle bir imkan yok iş yerlerinde artık :p

Ve evet çocuk psikolojisini araştırmış birçok insan var. Ben de şimdi “Biliçli Bebek” isimli kitabı okuyorum bir çok yayınlanmış çalışmalarla desteklenmiş ve anne-bebeğin ilk 2 sene (illa anne de değil ya da bakıcı) birlikte olmasının çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu söylüyor. Ama hiçbir insanın “tek” başına 7/24 çocuk bakamayacağını ve haftada en az 2-3 saat mutlaka bakıcı çocuktan ayrı kendine özgü zaman geçirmesi gerektiğini de anlatıyor. Yani konu sahibi çok haklı. Kadının ayrı 2-3 saate ihtiyacı var haftada. Bunu çok görmek de anlaşılacak bir durum değil.

Ben de istifa ettim ve 2 yıl çalışmayacağım. Hatta kreşe kadar da uzatabilirim çünkü bakıcılar çok çok pahalı. Eşimin kuzeninin bakıcısı 800 dolara çalışıyor şu anda. Kadının kazandığı ayda 1500 tl (yarı zamanlı iş) tabi kayınpederlerinin durumu iyi o karşılıyor da yuh yani bakıcı için. Ben çalışsam 800 dolar falan kazanamam. He ben 1000 dolar kazanıyorum diyen kadınlar tabi çalışsın istiyorsa da asıl çalışmanın maliyeti çok bizim için.

He ben anneye baktırıyorum derseniz saygı duyarım ama bizim anneler çocuk bakamaz :p biri bıkmış hayatımı yaşayacağım diyor. Biri de arada bakarım ama günde 2-3 saatten fazlasına enerjim yok asla diyor. Bence de çok haklılar. Ben şimdi 35 yaşındayım. Torunum olacak en erken 65 yaşında. Kusura bakmasın evlatlarım da benim bakıcılığıma güvenip çocuk yapmasınlar :p ben de o yaşta bakamam yani. O yüzden herkesin kendi durumu, imkanına göre çalışıp çalışmama kararı alınır. Resmen bu sitede takıldığımdan beri çalışmıyorum diye tribe soktunuz 😂😂 vay ev kadını vayy yatacak yuvarlanacak 😂😂 yeminle fenalık geldi. Hayır çalışsam burada çalış baskısı yapanlara bir faydam olacak olsa neyse diyeceğim de boşa psikolojik baskı resmen :p
başka soran olduysa kusura bakmayın ama uzman doktorsunuz nasıl 800 dolar kazanamıyorsunuz?

Benim çok fenaydı emerek uyuyordu ve geceleri saat başı kalkıp meme istiyordu ve ağzında meme ile uyumak istiyordu 😔 sonra bir akşam emdi ama uyumadı sütümde bitti o arada tabi . Bende dedim ki mecbur uyuyacak yapacak bir şey yok . Zorla uyudu o gece karar verdim emzirmeyi bıraktım . Ama normalde zaten bırakacaktım ben konuşuyordum da bu konu üzerine by by yapacağız vs diye . O gece uyandı nasıl bir ağlama 1 saat ağladı yorgunluktan uyudu . Sabaha karşı uyandı yine aynı ağla ağla boğazı şişecek zannettim zorla uyudu . 2. Gün öğlen uykusuna 1 saatte daldı ağlaya ağlaya. Kendi yatağında uyuyamaz olmuştum yanına yatmam gerekiyordu alan dar çocuk sıkılıyor vs . Önce kendi yatağımda alıştırdım yanına uzandım saçını okşadım vs vs zor daldı . Sonra bizim yatakta teması kestim kendi döne döne uyumaya başladı . Sesle uyardım sadece. Sonra onun odasına gittik o beşiğe yattı ben yere yattım böylece çok iyiydik. Geçen hafta cuma Kv ler geldiler çocuk değişti garipleşti öğlen uykusuna güzelce yatan çocuk ağlamaya başladı beni istemeye başladı . Sürekli yemek vs uğraştım çocukla ilgilenemedim ondan diyorum . 2 gündür hadi uyuyalım demem 30 dk ağlamasına yetiyor 😔 kendi yatağında uykuya geçemiyor yine bizim yatağa döndük bana sıkı sıkı sarılıyor parmaklarımı parmaklarının arasına geçiriyor öyle uyuyor . 2 gecedir saat 3 te çığlık kıyamet ağlayarak uyanıyor ve kendine dokundurmuyor bile gidip yanına oturuyorum uyku sersemi o ağlıyor ben duruyorum . Neden bilmiyorum çok üzgünüm o yüzden modum düşük
Sanırım gıdecegınızden korkuyor. Sız misafirinız varken markete yada dışarı cıktınızmı ,bebek böyle bırsey gördüyse etkılenmıstır.

Sanırım gıdecegınızden korkuyor. Sız misafirinız varken markete yada dışarı cıktınızmı ,bebek böyle bırsey gördüyse etkılenmıstır.
Yok çıkmadım ama genelde babaanne ve dedesi ile odasında oynadı filan . Ben ya ortalığı topladım yada yemek yaptım günde 3 öğün 😔 . Normalde mesela uyandığımız zaman kahvaltısını yaptırır 1.5 saat kadar odasında oynardık öğleden sonra da 2 saat kesintisiz onunla oynar ilgilenirdim sonra babası da gelir birlikte yürüyüş park vs yapardık . Biraz önce yatağında hadi kitap okuyup uyuyalım dedim kitap bitti ağıt başladı ama dövmüşüz gibi hadi bizim yatağa gidelim dedim yatağımıza götürdüm boynuma sarıldı kokumu içtiğini hissettim 3 dk sonra uyumuştu 😔

Yaa kıyamam ne derdi var acaba
Büyümek de zor ya
Baksana o da neler çekiyor

başka soran olduysa kusura bakmayın ama uzman doktorsunuz nasıl 800 dolar kazanamıyorsunuz?

Valla uzman doktor olarak devlet hastanesinde çalışıyordum tam 3 sene önce ayrılırken maaş+nöbet+döner sermaye 8000 alıyordum. Şimdi de değişen pek bir şey yok. Yani çok kazanan doktorlar var elbette ama ben hiç onlardan olmadım :p onun için ya doğu tazminatı almak lazım (mecburi hizmetinde doğudaydım o zaman iyi para alıyordum 15.000 e kadar çıkmıştım) ya da iyi kazanan bir hastanede olmak lazım (döner sermaye hastane ne kadar kazanırsa ona göre dağıtılır) ve çok çok çok hasta bakmak lazım (bir muayeneyi asistanken en erken 10 dakikadan önce bitirmem imkansızdı, uzmanlıkta da bu alışkanlığımı devam ettirdim. Günde 150 hasta bakmazsan döner möner alamazsın)

Sonra iş yoğunluğu bana göre değil, intihara sürükleniyorum diye istifa ettim. (Hasta hakaretleri her gün günde 1 olurdu ortalama. Genelde vay beni aradan nasıl almazsın şerefsiz şeklinde :p ve ayın 15 günü icap nöbetindeydim. Ayın 15 günü huzurla uyuyamaz ikide bir uyandırılırdım.) İşyeri hekimliği yapmaya başladım onun çalışma koşulları güzel. Onda da 8500 alıyordum (piyasaya göre düşük alıyordum ama kabul ediyorum. 10.000 civarı piyasa) dolar şu anda 13 tl :p 800 dolar 10.500 tl oluyor. Dolayısıyla kazanamıyordum :)

Yok çıkmadım ama genelde babaanne ve dedesi ile odasında oynadı filan . Ben ya ortalığı topladım yada yemek yaptım günde 3 öğün 😔 . Normalde mesela uyandığımız zaman kahvaltısını yaptırır 1.5 saat kadar odasında oynardık öğleden sonra da 2 saat kesintisiz onunla oynar ilgilenirdim sonra babası da gelir birlikte yürüyüş park vs yapardık . Biraz önce yatağında hadi kitap okuyup uyuyalım dedim kitap bitti ağıt başladı ama dövmüşüz gibi hadi bizim yatağa gidelim dedim yatağımıza götürdüm boynuma sarıldı kokumu içtiğini hissettim 3 dk sonra uyumuştu 😔
Bende yaşamıştım bu durumu. Babaanne ve dede sureklı gelip gıtmıyor sanırım . Ondan dolayı korkmuş Yanı hisleriniz dogru . Konuşun senı asla bırakmam güvendesin senı seviyorum gıbı anlar. Ve hatta babaanne dede senınle oynadı bende bıze yemek yaptım senın yanına gelemedim şimdi yanındayım vs Kendını bayağı güvensiz hissetmiş. Kıyamam ya Akşam yatmadan önce uykuya 2 yada 3 saat kala saklambaç oynayın. Güldürene kadar oynayın. Oyun oynama sanatı dıye bır kıtap var tavsiye ederim. Oyunla bu travmayı aşar .

Yurtdisinda yasiyoruz, esim gunde 12 saat calisiyor ve sadece pazar gunleri dinleniyor - uzun lafin kisasi onu dogru durust goremiyoruz hayati is ve uykudan ibaret, uykuya doymuyor yorgun hep.

13 aylik kizimiz var, en degerlim benim bana yuk oldugundan degil ama 7/24 yalniz bakmak agir geliyor yanimizda ailemizden kimse yok cok bunaliyorum, cok yalnizim. :KK43:

Esime bunlari anlattigimda herkes calisiyor diyor hep mizmizlaniyorsun diyor, kimsenin kocasi dizinin dibinde oturmuyor diyor, bende sizinle evde olmak istiyorum ama calismam lazim diyor

Uykusuz bir kizim var, cok az uyuyor, dis cikartiyor, hasta oluyor iyice gecemiz gunduzumuze karisiyor esim hep ya iste ya da uyuyor ben fiziken ozellikle ruhen yorgun hissediyorum

Dertlesmek istedim sizlerle cok doluyum ve mutsuzum
Bende yurtdısındayım kimsem yok hiç kimsem hemde 11 aydır burdayım eşim çalışıyor sizi anlıyorum göç etmenin sancısı bu işte.. yurtdısında yaşamayan bu durumu anlayamaz sabretmekten başka çaremiz yok. ben kendi kendime geziyorum bazen bir cafede tek başıma oturuyorum falan 🙄 ama keşke cocugum olsa bana arkadaş olurdu en azından bu konuda sanslısınız 🥺

Boş verin çalışsın başka şeyler yapmaya fırsatı olmaz.İşden erken gelip kaveye gidip gece 12 kave kapanınca eve gelenler var sizinki gözünüzün öğnünde yatıyor diger türlü olsa daha sinir bozucu eşin yatınca sende yat yanına.

Bende yaşamıştım bu durumu. Babaanne ve dede sureklı gelip gıtmıyor sanırım . Ondan dolayı korkmuş Yanı hisleriniz dogru . Konuşun senı asla bırakmam güvendesin senı seviyorum gıbı anlar. Ve hatta babaanne dede senınle oynadı bende bıze yemek yaptım senın yanına gelemedim şimdi yanındayım vs Kendını bayağı güvensiz hissetmiş. Kıyamam ya Akşam yatmadan önce uykuya 2 yada 3 saat kala saklambaç oynayın. Güldürene kadar oynayın. Oyun oynama sanatı dıye bır kıtap var tavsiye ederim. Oyunla bu travmayı aşar .
Ben ilk uyku terörü mü diye düşündüm hatta dün gece biraz okudum o mu diye ama bende değil . Ayrılık kaygısı sonradan aklıma geldi . Eylül sonunda babaanne ve dedesiyle görüştüm o zaman geri dönüşte saldırgan tavırlar sergilemişti bize sürekli vuruyordu sanki seviyormuş gibi yapıp 1 ay sürdü hatta burada konu açtım pedagog mu bulsam diye . Bu akşam da yanına yattım yüzümü itip duruyor . Ne yapmak istediğini ilk anlamadık meğer boynuma kafasını sokup koklamak istiyormuş doğru pozisyonu buldu hemen uyudu . Oyun oynama sanatını daha bugün aldım kargo bekliyorum okuyacağım . Yatağında uyumaya alıştırmıştım şimdi düzen bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum ama eşimle konuştuk hiç zorlamayacağız öğlen ve gece uykularına bizim yatakta geçmesine izin vereceğim yanına yatacağım uyuduğu zaman odasına götürürüm Biraz normale dönsün yeniden odasında devam ederim diye düşünüyorum 🤔 sence ne yapmam lazım kafam çok karışık . Gece de ağlıyor yanına gidiyorum beni görmüyor bile çok kötü oluyor . Eşim ışığı yak aydınlıkta görsün dedi . Ama 2 gün önce ben sakinleştiremedim eşim odasına girince sustu geri uyudu

Ben ilk uyku terörü mü diye düşündüm hatta dün gece biraz okudum o mu diye ama bende değil . Ayrılık kaygısı sonradan aklıma geldi . Eylül sonunda babaanne ve dedesiyle görüştüm o zaman geri dönüşte saldırgan tavırlar sergilemişti bize sürekli vuruyordu sanki seviyormuş gibi yapıp 1 ay sürdü hatta burada konu açtım pedagog mu bulsam diye . Bu akşam da yanına yattım yüzümü itip duruyor . Ne yapmak istediğini ilk anlamadık meğer boynuma kafasını sokup koklamak istiyormuş doğru pozisyonu buldu hemen uyudu . Oyun oynama sanatını daha bugün aldım kargo bekliyorum okuyacağım . Yatağında uyumaya alıştırmıştım şimdi düzen bozuldu. Ne yapacağımı bilemiyorum ama eşimle konuştuk hiç zorlamayacağız öğlen ve gece uykularına bizim yatakta geçmesine izin vereceğim yanına yatacağım uyuduğu zaman odasına götürürüm Biraz normale dönsün yeniden odasında devam ederim diye düşünüyorum 🤔 sence ne yapmam lazım kafam çok karışık . Gece de ağlıyor yanına gidiyorum beni görmüyor bile çok kötü oluyor . Eşim ışığı yak aydınlıkta görsün dedi . Ama 2 gün önce ben sakinleştiremedim eşim odasına girince sustu geri uyudu
Kaç yaşında bebeğiniz. Bırlıkte yatın bır süre sonra düzelecektir. Tv telefon varsa uzaklaştırın, bırlıkte daha cok vakit geçirip, ıhtıyaclarını hemen önce karşılayın. Hergün saklambaç oynayın, burdayım ama geldım işte burdayım korkuyorsa sız saklanınca anlarsınız hemen tedirgin olur. Gece teroru cocukla anne ılgılenılmemısse ve ekran varsa ortaya cıkar. Kaygı bence . Tepki veriyor olmasıda guzel. Bebek odasında travma yaşamıs sanırım ,odasına bebegın kendı sectıgı sevdıgı stecker kahramanlar neleri seviyorsa küçük bır düzenleme yapın. Kendı ıstedıgı yere yapıstırsın.Daha sonra bırlıkte odasına gunduz uykusuyla gecıs yapın. Herşey yolunda gidiyorsa, bebege anlatın. Ben yan odadayım Senı duyabilirim bana seslenirsen senı duyarım hemen yanına gelırım. Bazı anneler bebegın yanında yatıp uyuyunca kendı odasına gıdıyor mesela ,daha sonrakı yıllarda cocuk uyku problemi bu yuzden yasıyor. Duzelır ama bıraz zorlanacaksınız ama kesinlikle kendı odasına aglata aglata alıştırma vs yapmayın. Sız anne baba olarak zaten öncelik veriyorsunuz, eşiniz Bebek bızımle yatsın demesi harika:)

Kaç yaşında bebeğiniz. Bırlıkte yatın bır süre sonra düzelecektir. Tv telefon varsa uzaklaştırın, bırlıkte daha cok vakit geçirip, ıhtıyaclarını hemen önce karşılayın. Hergün saklambaç oynayın, burdayım ama geldım işte burdayım korkuyorsa sız saklanınca anlarsınız hemen tedirgin olur. Gece teroru cocukla anne ılgılenılmemısse ve ekran varsa ortaya cıkar. Kaygı bence . Tepki veriyor olmasıda guzel. Bebek odasında travma yaşamıs sanırım ,odasına bebegın kendı sectıgı sevdıgı stecker kahramanlar neleri seviyorsa küçük bır düzenleme yapın. Kendı ıstedıgı yere yapıstırsın.Daha sonra bırlıkte odasına gunduz uykusuyla gecıs yapın. Herşey yolunda gidiyorsa, bebege anlatın. Ben yan odadayım Senı duyabilirim bana seslenirsen senı duyarım hemen yanına gelırım. Bazı anneler bebegın yanında yatıp uyuyunca kendı odasına gıdıyor mesela ,daha sonrakı yıllarda cocuk uyku problemi bu yuzden yasıyor. Duzelır ama bıraz zorlanacaksınız ama kesinlikle kendı odasına aglata aglata alıştırma vs yapmayın. Sız anne baba olarak zaten öncelik veriyorsunuz, eşiniz Bebek bızımle yatsın demesi harika:)
Oğlum 23 aylık odasına çok alışmıştı gün içinden salonda bile oturmuyoruz sürekli oğlumun odasındayız evde tv bir odada ve kapısı kapalı kendimiz bile izlemiyoruz. .Fakat mama sandalyesine otursun yemeğine konsantre olsun diye tabletten birkaç şey açıyorum kendi seçtiğim ve 10 dk ancak . Buna mecburum ve yeni değil uzun zamandır bu düzen var onunla alakası kesinlikle yok eminim. Biraz bizim odamızda yanımızda uykuya geçmesine izin vereceğim bu garip durum geçince sanırım sakince odasına gideriz diye düşünüyorum 😔

Bende yurtdısındayım kimsem yok hiç kimsem hemde 11 aydır burdayım eşim çalışıyor sizi anlıyorum göç etmenin sancısı bu işte.. yurtdısında yaşamayan bu durumu anlayamaz sabretmekten başka çaremiz yok. ben kendi kendime geziyorum bazen bir cafede tek başıma oturuyorum falan 🙄 ama keşke cocugum olsa bana arkadaş olurdu en azından bu konuda sanslısınız 🥺
Bu konuda yanılıyorsunuz 😔 2017 yılında Türkiyenin en ücra şehirlerinden birisine geldim eşimin işi sebebi ile . Herkesi geride bıraktım ailemi işimi düzenimi . Şehirde 3 dil konuşuyor ve benim bilmediğim 2 dil çok ağırlıklı . İlk geldiğimde yaşadığım bunalım çok kötüydü . Eşim göreve gidiyordu 10 gün 15 gün yok . Evde ölsem kapımı çalacak kimse yok korkuyordum burnumu kapıdan çıkarmıyordum nereye gideyim ki diye . Herkes bana diyordu ki çocuğun olsun arkadaş olursunuz . Şimdi düşünüyorum da iyiki o zaman çocuk istememişiz veya hamile kalmamışım ilk önce alışmak çok önemli . Çünkü çocuk öyle sana arkadaş olacak birşey olmuyor o durumda çok büyük sorumluluk . Depresyona girmek birşeye üzülmek kafayı takmak bile lüks oluyor O yüzden üzülmeyin herşeyin zamanı var bunu unutmayın allah uygun zamanda kucağınızı doldursun 💋💐

Bu konuda yanılıyorsunuz 😔 2017 yılında Türkiyenin en ücra şehirlerinden birisine geldim eşimin işi sebebi ile . Herkesi geride bıraktım ailemi işimi düzenimi . Şehirde 3 dil konuşuyor ve benim bilmediğim 2 dil çok ağırlıklı . İlk geldiğimde yaşadığım bunalım çok kötüydü . Eşim göreve gidiyordu 10 gün 15 gün yok . Evde ölsem kapımı çalacak kimse yok korkuyordum burnumu kapıdan çıkarmıyordum nereye gideyim ki diye . Herkes bana diyordu ki çocuğun olsun arkadaş olursunuz . Şimdi düşünüyorum da iyiki o zaman çocuk istememişiz veya hamile kalmamışım ilk önce alışmak çok önemli . Çünkü çocuk öyle sana arkadaş olacak birşey olmuyor o durumda çok büyük sorumluluk . Depresyona girmek birşeye üzülmek kafayı takmak bile lüks oluyor O yüzden üzülmeyin herşeyin zamanı var bunu unutmayın allah uygun zamanda kucağınızı doldursun 💋💐
göç ettiğiniz yere bağlı ama ne olursa olsun göçmenlık zor. bende cocuk cok istediğim ve olmadığı için böyle dusunuyorum amin inşallah olur🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻

göç ettiğiniz yere bağlı ama ne olursa olsun göçmenlık zor. bende cocuk cok istediğim ve olmadığı için böyle dusunuyorum amin inşallah olur🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Evet fark ettim istediğiniz için öyle düşünüyorsunuz ama üzülmeyin inanın öyle değil . Sağlıkla bebeğiniz gelsin

Zamanim olmadigi icin girip yeni yorumlari bile okuyamadim halada okumadim ilk firsatta okuyacagim tekrar yazmak icin girdim cok kotuyum cunku

Dun sabah o oyun grubundaki arkadasimi aradim disari cikaralim mi cocuklari diye ciktik ve 11 de esim aradi hayret uyanmis nerdesin diye merak etmis ariyor , ayda yilda uyanmis hayret diyerekten eve erken geldim icim rahatla duramadim disarda. Birde ne goreyim evde yok aradim nerdesin diye kargom varmis aradilar subeden al diye oraya geldim dedi. Telefonu yuzune kapattim ve kucuk cocuklar gibi tum sesimle aglamaya basladim canim yavrumla bir yandan oynayipbir yandan hunguuuur hungur agladim bu son damla gibi birsey oldu. Eve geldi agzima geleni soyledim ne bicim insansin sen yaziklar olsun sanada seninle evlendigim gunede, kirk yilda kalkttin o da ben yokken sen beni arayinca soyleyemiyormusun seninde isin bitince disarida bulusalim ya da eve gecerken sizide alalim diyemiyormusun(yagmur yagiyordu), ben senden ne bekliyorum bi tek kizinla benimle ilgilenmeni bize birazcik zaman ayirmani yaziklar olsun sana niye benimle evlenip hayatimi mahvettin baba koca olamayacaktiysan.....hersey dedim sinir krizi gecirdim halada cok kotuyum konusmuyorum onjnla cok kirginim psikolojkm kotu. Ozurler diliyor, dusuncesizlik etmisim diyor bilerek asla seni uzmem cok seviyorum bana kizma diyor vs vs vs. Bundan sonra daha farkli olacak diyor asla inanmiyorum asla biliyorum kilinu bile kipirdatmayacagini. Gidecek yerimde yok turkiyeye annemle babamin yanina gitsem onlar baska bir dunya annemin psikolojisi bozuk ben dshada hasta olurum yaninda gidemem.

Moralim cok bozuk online terapi almaya karar verdim ama ona bile zamanim yok kizim cok zor bir cocuk ve 15dk emanet edecek insanim bile yok. Esimle cok asiktik birbirimize cok severdik cok mutluyduk ama cocuk dogdu ve o degisti bence, bencil biri oldu baba olmayi kaldiramadi bilmiyorum adi ne bunun ama benimpsikolojim bitti artik

Tum yorumlari okudum simdi kizim ilk uykusundayken herkese cok cok tesekkur ederim beni anlamaniz cok iyi geldi bazen insanin birinin omzunda aglamaya ihtiyaci olur ya hani aglar rahatlarsin bazi yorumlar o hissi yasatti seni anliyorum diye sarilip teselli edildigimi hissettim resmen❤ cok tesekkur ederim dunyadaki en guzel duygulardan biride anlasildigini hissetmek (esim beni anlamiyor malesef ya da anlamak istemiyor ve bu beni en cok yipratan konu)

bakbudaatkafasi ve KIR PAPATYASI insallah en kisa zamanda saglikli bir sekilde hamile kalmayi nasip etsin Allah kucaklarinizi doldursun insallah ❤

Tek tek alinti yapamadim ama genel yorumlara bakarak yorum yapayim

Esimin is saatlerini azaltmasi imkansiz anca is degistirmesi gerek o da bunu istemiyor ayni yerde 11 yildir calisiyor onunda canina tak ettigi zamanlar oluyor bazen cok mutsuz bakiyorum noldu diyorum biktim diyor calis calis robot gibi yasiyorum diyor sadece yillik izinlerde insan gibi yasayabiliyorum diyor ama birakirsam sifirdan baslamaya baska ise gitmeye hazir degilim cok emegim var burada birakamam yok yere diyor
Konus anlas haftada iki gun bari dinlen diyorum tek calisan ben degilim herkesin akillisi benmiyim is arkadaslarimda haftada iki gun dinlenmek isteyecek oyle bir dunya yok diyor

Kizimizi nasil ana okuluna gonderecegiz 3 yasina gelince nasil kiyacagiz diyor 3 yas erken degil mi diyor birileri bak anlamayacaksiniz hemen buyuyirlar bir bakmissiniz okula baslamis dediklerinle.... evde 7/24 baksan kiyarsin diyorum bende

Daha simdiden ikinci cocuk nezaman diyor bana hicbirzaman diyorum isi birakacaksan olur ama baska turlu ben bakamayacagim diyorum (bunlari size soyluyorum ki anlayin esimin beni nekadar anlamadigini nekadar duygularimi dusuncelerimi umursamadigini)

Her gun birileri ile gorusebilecek olsam bile her gun ise gidip kizima tek bakan ben olmayacak bile olsam ben esimle kizimla ailecek zaman gecirmek istiyorum, yalnizigimin sebebi hic insan aile dost olmamasi degil, esimi yeterince gorememem beraber zaman geciremememiz. Cocuk yokkende bu isi yapardi bana zor gelmezdi cunku esimle uyuyup esimle uyanirdim bende ise giderdim aksam saatleri calisirdim ondan erken eve gelirdim ama beraber uyuyup uyanirdik. O bekarken bu ise baslamis evet tam bekarlara gore ama su an saatleri zamani bir babaya gore degil. Ama yetiskin bir insana 6 saat uyku yeter eve gelip uyusa bize zaman ayirabilir erken uyanipta o da bencil yapmiyor. Uyanamiyirum yorgunum 12 saat ayaktayim bes dakika oturmuyorum diyor. Her gun ben ayni seyleri konusuyorum o ayni seyleri konusuyor. Bilmiyorum sonumuz ne olacak. Ama bir uyeninde yazdigi gibi gercekten evliligimiz buyuk darbe aldi sebebide esim.

Back
X