Evlilik ve yaş farkı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

bir evlilikte mutlu olmak birçok şeye bağlı yaş bunlarda biri olabilir de hiç etkilemeyebilir de. kültürleriniz, maddi durumlarınız, aile bağlarınız ,saygınız sevginiz kariyeriniz hayattan beklentileriniz ,bebek isteyiniz ,çocuk yetiştirme yönteminiz vs o kadar çok şey var ki bir evliliği yürütme konusunda eşinizi seçeceğiniz kriter. fakat şunu söylemeliyim ne olursa olsun sizin ve karşı tarafın ailesinin içine sinen bir evlilik değil ise ve kültür farkı maddi dengesizlik var ise sorun olma ihtimali çok yüksek.yaş olayına gelince yanınızda sizden daha yaşlı görünen ve beynen hayatı durdurmuş bir adam sizin gibi hayat dolu genç istekleri ve yeni başlangıçları olacak genç bir insanı yorar mutsuz eder.
benim eşim benden tam 15 yaş büyük oldukça yakışıklı:) hayatı spor üzerine kurulu olan sigara içmeyen kendine bakan bir adamdır. kariyerlerimiz maddi gelirlerimiz ve kültür seviyemiz hemen hemen aynı , ailelerimiz de bu evliliğe onay vermişti, biz birbirimize çok aşık olarak evlendik hala da öyleyiz ve evliliğimiz çok güzel gidiyor maşallah:) şimdi bir de bebeğimiz oldu onu baba olarak görmek beni daha da mutlu etti:) kavgalarımız olmuyor mu elbette 2 gün küserim ama gözgöze gelince herşey bitiyor:) ailem kendime bakmam konusunda beni uyarıyor aman erken yaşlanma kilo alma diyor şuan benim saçlarımda eşiminkinden daha çok beyaz var:) yani aslında yaş faktörü bazı şeylerin muhasebesini yapıcak bir kıstas değil. 25 yaşında sigara içen obez saçma sapan işlerde çalışan genç erkekler de mevcut:)

Hadiste uygun yaş aralıkları en az 3 en fazla 10. bu yaşlar uygundur diye düşünüyorum ben de. 20 çok fazla, kadınların gözü genç erkeklere kayabiliyor kocası daha da yaşlanınca.

20 yaş bence çok fazla,heleki siz gençseniz uyum biraz zor olur
eşimle benim aramda 7 yaş var,çok güzel anlaşabiliyoruz,
bence ideal olan 10 yaşa kadar olan fark
10 yaştan fazla olmasını tavsiye etmiyorum.

10 yaşa kadar oluru var ama ondan sonrası sıkıntı,
heleki 20 yaş çok fazla.
eşimle aramda 8 yaş var.
buna rağmen o farkı hissediyorum.
20yaş gençkende evliykende çok fazla.

bizimde eşimle aramızda 14 yaş var ama bununla alakalı problem yaşamıyoruz Allah da yaşatmasın
etrafımdaki yaşıt olupta hergün birbirini yiyen tiplere bakınca şükrediyorum
karakter meselesi bu ve hayata aynı pencereden bakmakla alakalı

20 biraz fazla gibi sanki
bence 10 kadar yolu var sonrası fazla
bizim aramızda 8 yaş var
bazen sorun oluyoreşim ne zaman ne yapacagımı biliyor niye benim geçtigim yoldan 8 sene önce o gitmiş

esimle aramda 15 yas fark var ve inanilmaz mutluyuz nazar degmesin (= sonucta dusunceler uyuyorsa hic sorun degil.biz konserlere senliklere sinemaya alisverise yani akliniza gelecek her yere gidiyoruz hayatimizi yasiyoruz,ailelerimiz cevremizdeki insanlar bile ne kadar uyumlu bi cift oldugumuzu soyluyor,aramizdaki sevginin gorundgunu soyluyorlar (tabi esimin yasini ogrenince soka giriyorlar ama yasini hic gostermiyor )yani bizim hic bi zaman problemimiz olmadi yas,bazi arkadaslar zengindir babasi gibi hisseder fln demis,esimin maddi durumu normal memur,babam gibi hic hissetmedim hatta bunu duymak garip bile geldi.biz mutluyuz (= ahh buarada yasam tarzi da onemli bence, esimin bulundugu yerde populer olan bi muzik grubu var ve ayda 1-2 kez konserler de oluyor sabah kadar egleniyoruz,kiskanclik durumu kesinlikle yok,birbirimizi iyi yonde glistirme cabasi icerisindeyiz,birbirimie saygimiz sevgimiz ve askimiz var. ne biliyim yorumlar isin acikcasi bana urkutucu geldi yani eger kendimden 15 yas buyuk biriyle evli olmasaydim korkardim ve kinardim bu durumu ama gercekler cok farkli,sonucta evlenmek isteyerek bu kisiyle hayatinin kararini veriyorsun kimse ayrilmak icin evlenmez ve bende oyle evlenmedim.bu kararimi saglikli dusunerek veren biri olarak hic aklima gelmemisti yas (= umarim herkes sevdigiyle kendisini sevenle cok mutlu olur =)

Benimde esimle aramda 12 yas fark var. Ben 26 esim 38 yasinda. Bu aramizda hic sorun olmadi simdiye kadar simdiden sonra da olacagini sanmiyorum. Bence zaten yas farki olmali esler arasinda. Bilirsin erkekler biraz gec olgunlasir ve kadinlar erkeklere gore daha erken yaslanir. 15 yasa kadar problem olmicagini dusunuyorum ama 15 yastan fazlasi anlasamaz gibi bi soylemde bulunmak da olmaz bu kisiden kisiye degisir. Bi goruntu farki sıkıntı olacak aranizda sadece. sen 30 esin 50 oldugunda bu seni rahatsiz edermi etmez mi bilemem.dusunce farkini dert etme bi sure sonra onun gibi dusunmeye basliyosun zaten. Yas farkinin en guzel yani yasi buyuk olanin yasanmisliklari bence, sana her konuda yol gosterebilir akil verebilir. Ben esimin fikrini aliyorum her sıkıntımda fikirler veriyo soyle yaparsan daha iyi olurr boyle soylersen daha guzel olur gibi.. ve dedigini yaptigimda hersey daha guzel oluyo buda benim cok hosuma gidiyo :) birde el ustunde tutuluyosun yasindan dolayi nazin geciyo. Tabi kolay degil orta yasli adamin gencecik karisi oluyosun o kadarda olacak yani :)) Bence sen kendini dinlemelisin ben yapabilirim diyosan ve esin olacak kisiye de guveniyosan bence yas farkinin bi onemi yok.

arkadasımın bebeginin bakıcısının esiyle arasında 22 yas farkı varmıs

hatta esi kendi annesinden 4 yas büyükmüs

kadınla oturup uzun uzun konusmustuk

yine dünyaya gelsem yine onla evlenirim diyodu

ben onların arasındaki sevgiye inanmıstım

olmaz diye bise yok neler neler oluyo bu hayatta

evliliğin ilk yıllarında yürüyor gibi olurda ilerleyen yıllarda patlak verir...

olmaz gibi geliyor bana

eşimle 15 yaş fark var aramızdahiç pişman değilim iyikide fark var.yaşıtlarım oldum olası hoppa gelmiştir zaten.

birkere erkek daha geç olgunlaşıyo.büyük olması o açıdan avantaj.

yaş falan hikaye oluyo bazen bizde,çoğu zaman o küçük ben büyük oluyorum.

beklentiler,hayattan zevk aldığı şeyler aynıysa iki insanın yaş fasa fiso.önce adammı ona bakmak lazım.seviyo mu?değer veriyo mu?saygı duyuyo mu?evlilik için konuşuyosak iyi bi baba,iyi bi koca olabilir mi?bunlar yoksa aynı yaşta olsan ne yazar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…