• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve yaş farkı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Kendinizden yaşça büyük biriyle hadi ilişki yürür de evlilik nasıl olur? Ben bunu merak ediyorum. Mesela 20 yaş? Sizce nasıl olur? Çok mu fazla? Yürür mü?
Böyle bayanlar ya da çevresinde olanlar varsa deneyimlerini/gözlemlerini paylaşabilirler mi?

Son düzenleme:
Ayrilmak üzere oldugum nişanlımız yas farkımız 14 yıl ... Bende merak ediyorum gelecek cevapları ...

Ben de 15 ve üstü nasıl olur onu merak ediyorum ama 14 de yakın bu duruma. Özellikle 20 yaş nasıl olur acaba bu kafamda.

10 yaştan sonrası zor olur
bana göre 7 yaş hatta:34:
arada jenerasyon farkı var pek yürüyebilecek bir evlilik olmaz:50:

yani 20 yaşı nereden baksam oturtamıyorum , sen 20 karşıdaki 40 olsa sen genliğini yaşamak isteyeceksin o herşeyi tatmış deneyimleri yaşamış bir derecede olsa heves enerjiyi yitirmiş olucak sana 40 ona altmış desek sen yine ona oranla genç enerjik o artık ihtiyarlığın basamaklarını tırmanıyor olacak nerden tutmaya kalksak elimizde kalıyor .. sakın ha kardeş ... aman diyim yakma kendini 3 5 değil sorduğun 20

şuan tahminen hepimiz 25-32 yaş aralıgında olsak 20 yaş dıyorsunuz
eş adayımız o zaman 50 olucak sen 45 oldugunda taze bir dul olma olasılığın çok fazla ve o yaşta neden 50 yaşındaki bir adamın hayatını yaşayasın ki yaşını ve yaşıtının hayatını yaşamak varken
ve tabikide büyük konuşmamak lazım... bence en ideali 9-12 yaş arası ne zevkiniz ne hayat tarzınız uyacagını sanmıyorum ben... ne cinselliğini yaşarsın nede hayatını

20 yaş çooook fazla, babanız olacak yaşta biriyle ilişki yürümez, siz 20 o 40 ken olgun, yakışıklı karizmatik görünür ama siz 35 yaşında enerjinizin ve güzelliğiniz zirvesindeyken 55 yaşında biriyle mutlu olamazsınız (romatizması azar, tansiyonu, şekeri çıkar, günün 12 saati uyur v.s.) 50 yaşına geldiğinizde de artık bir yaşlıya bakıyor olursunuz.

çok fazla ama adamın malı mülkünü yersin :)

şaka bir yana bu tamamen mantık evliliği olur , aşk sevgi vs. bu tür duyguları hiç bi zaman tam olarak tadamassın . İnşallah daha yakın bi yaş aralığında bulur insanlar .

10 yaştan sonrası zor olur
bana göre 7 yaş hatta:34:
arada jenerasyon farkı var pek yürüyebilecek bir evlilik olmaz:50:

10 yaş da zor, en ideali 3-5 yaş aslında. Gerçekten çok büyük jenerasyon farkı/gelenek farkı oluşuyor. Genel hisler, fikirler uysa da ince ayrıntılarda çok büyük ayrımlar görebilmek mümkün.

20 yaş çooook fazla, babanız olacak yaşta biriyle ilişki yürümez, siz 20 o 40 ken olgun, yakışıklı karizmatik görünür ama siz 35 yaşında enerjinizin ve güzelliğiniz zirvesindeyken 55 yaşında biriyle mutlu olamazsınız (romatizması azar, tansiyonu, şekeri çıkar, günün 12 saati uyur v.s.) 50 yaşına geldiğinizde de artık bir yaşlıya bakıyor olursunuz.

O halde bu yaş farkıyla dediğim gibi ancak ilişki yürüyebilir. Hastabakıcılığını kimse istemez tabii. Belki cinsellik açısından bakarsak da zor oluyordur. Bilemiyorum tabii, yaşayanlardan da duymak isterdim.

Şu yaş farkına meydan okuyoruz çiftleri günlük hayatta da var mıdır, varsalar neredeler, yorum yapmaya davet ediyorum onları?

kızlar ben varım:)

eşimle aramızda 11yaş var.ben 27 eşim 38 yasında.

yaklasık 7yıldır beraberiz 3yıldır evliyiz.çoooookkk iyi giden hatta sevgiliykenden daha da sorunsuz ve mutlu bir bir evliliğimiz var:nazar::nazar::nazar:

ben oldum olası kendimden büyüklerle daha iyi anlastım sadece aşk konusunda değil,tüm insan ilişkilerinde.
sanırım biraz ağır bir yapım var eşiminde genç kıpır kıpır bir ruhu var:) ve böylece dengeliyoruz birbirimizi.bir dedigimi imkanlar doğrultusunda iki etmeyen bir adam.hatta küçük olmanın avantajlarını kullanıp sımarıklık yapıyorum bazı zamanlar:)

ama yinede sınırdayım bence ben...yaslılık için aramızdaki yas farkı normal ama daha fazla olması ii olmayabilirdi.

Allah sizlere de beraber mutlu yasadıgınız,her seyinizi paylaştığınız bir eş nasip etsin.Amin..

çok fazla ama adamın malı mülkünü yersin :)

şaka bir yana bu tamamen mantık evliliği olur , aşk sevgi vs. bu tür duyguları hiç bi zaman tam olarak tadamassın . İnşallah daha yakın bi yaş aralığında bulur insanlar .

İlahi ya güldürdünüz :1:

kızlar ben varım:)

eşimle aramızda 11yaş var.ben 27 eşim 38 yasında.

yaklasık 7yıldır beraberiz 3yıldır evliyiz.çoooookkk iyi giden hatta sevgiliykenden daha da sorunsuz ve mutlu bir bir evliliğimiz var:nazar::nazar::nazar:

ben oldum olası kendimden büyüklerle daha iyi anlastım sadece aşk konusunda değil,tüm insan ilişkilerinde.
sanırım biraz ağır bir yapım var eşiminde genç kıpır kıpır bir ruhu var:) ve böylece dengeliyoruz birbirimizi.bir dedigimi imkanlar doğrultusunda iki etmeyen bir adam.hatta küçük olmanın avantajlarını kullanıp sımarıklık yapıyorum bazı zamanlar:)

ama yinede sınırdayım bence ben...yaslılık için aramızdaki yas farkı normal ama daha fazla olması ii olmayabilirdi.

Allah sizlere de beraber mutlu yasadıgınız,her seyinizi paylaştığınız bir eş nasip etsin.Amin..

Ancak sizinkisi normal bence, yani siz denegelemişsiniz bu gayet güzel, Allah da mutluluğunuzu daim etsin. Ama 15ten sonra hele ki 20 nasıl olur bilemiyorum :44:

en çok 10 yaş olmalı sorasııı banaaa iyi görünmüo bi kadın 20 yaşındayken adam 40 yaşında babası yaşında olamamaz benceee :31::31:

:53: anne 20 yaşında evlenmiş 21 yaşında doğum yapmış olsa. babada anneden 2 yaş büyük olsa yani 22.. doğan kız 20 sene sonra evlenicem dese.. babası 43 yaşında olmuş oluyor babasının karşısına getirdiği adamda 40 yaşında olsa :53: insan babasıyla evlenmiş gibi berbat bişey olur bence ya. bence 5 ten sonrası kişilerin istisnai durumlarına kalıyor. çünkü yaşanılan şeyler çok değişmiş olmamalı. benim sevdiğimle aramda iki yaş var. en basit olarak çocukken şunu yapardık dediğimizde bile bir ortak nokta doğuyor sohbeti oluyor. cık cık 20 çok fazla.. :20:

Son düzenleme:
20 yas asiri fazla bana gore. Etrafimda da yok.
Ben 5 yas aradan fazlasini uygun bulmuyorum zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X