• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ..

Valla senin açından bakıyorum, senin yerine koyuyorum kendimi ne yapardım diye soruyorum, pazar günü kutlardım evlilik yıldönümümü. Çünkü hem zaten asıl gün pazar hem de eve kimse gelmeyecek olsa bile düğüne git orda takıl düğünden çık evlilik yıldönümü kutla gibi sıkışıklık istemezdim. Ki biz rahat olalım, dilediğimiz gibi yiyip içelim, eve dönme derdi olmasın diye her evlilik yıldönümünü otelde geçiririz. Bu yıl düğüne denk geldi, eh napalım dedik gittik düğünde eğlendik. Her ayrıntıyı bu kadar dert edip kendimizi üzersek ömür geçmez ki.
Bu arada dugun cok uzaktan akrabası belkı eşim gıtmezdı ama kuzenlerı dugunu bahane edıp bıkac saat durup esımle ıcmek ıstedıklerıcıcın gelıyolar

Evet cok haklısınız keske bende bole dusunebılsem..pazar gunu kutlamak cok zor olucak cunku temılzıgı ısı gucu yapıcam cumartesı yatılı mısafırım oldugu ıcın cok takıyorum kafama bu tarz seylerı..ve hep bu nedenlerden dolayı tartısıyoruz

Yahu bırak temizlik kalsın, sonra yaparsın. Çok mu önemli yani. Evimi mok götürse eşimle geçireceğim zamandan çalmam ben. Bak yeni evlisin daha, bunlar önemli noktalar. Sen temizlik, yemek, bilmem ne dert edersen eşin bi yerden sonra seni evin temizlik elemanı olarak görmeye başlayacak. Çalışıyorsun anladığım kadarıyla, tut bir kadın her hafta gelsin. Ver kocanın eline süpürgeyi evi süpürsün.Eve gelen misafire de hayatım sen masayı toplayıver sen de bulaşıkları makinaya diz bi zahmet, ben de yatakları ayarlayayım falan de, yapsınlar. Her şeyi sen yapmaya kalkarsan ve dört dörtlük yapmaya çalışırsan üç senede on yaş yaşlanırsın bunlar da senin görevin olur, üzerine yapışır.

Aynen asıl dert bu aslında...en ozel gunumde bunları yapacak olmam dısarı mumkun degıl olmaz mutlaka bıze gelırler kocama soledıgımde ayda yıkda bır gelıyolar tabıkı gelecekler vs dıcek o pazar funu belkı yatabılır ama ben oturup ev temızlıycem pazartesıde ıse gıdıcem
Eşinizin kuzenleri geliyorsa, misafiri beraber ağırlayıp ertesi gün temizliği de beraber yapmalısınız, niye herşey size bakıyor. Elbette stres yapar ve ağırlamak istemezsiniz, özel günlede alakası yok bunun. Temizliği de bu kadar dert etmeyin

Ayrıca eve gelenler yakın akraba, siz yardım etmeliler, etmiyorlarsa siz istemekten çekinmeyin.

Süper olur bence de yeter ki eşin kabul etsin.
Benımle onceden konusmus olacagaı ıcınde esım kuzenlerı gelırsede bızım evlılık yıldonumumuz dıyebılır demese bıle ben derım hatırlamıyomusun ole konusmustuk dıe haftaya tatıle cıkacagız orada soleyım bence bunu ...bu arada eşim kuzenlerının dugune fln gelecegınden haberı yok ogun dugun olacagıdansan haberı yok ben bırınden duydum ..ben onceden dersem belkı o sekılde halledebılırım sanırım bılmıyorum ya:(

Yahu bırak temizlik kalsın, sonra yaparsın. Çok mu önemli yani. Evimi mok götürse eşimle geçireceğim zamandan çalmam ben. Bak yeni evlisin daha, bunlar önemli noktalar. Sen temizlik, yemek, bilmem ne dert edersen eşin bi yerden sonra seni evin temizlik elemanı olarak görmeye başlayacak. Çalışıyorsun anladığım kadarıyla, tut bir kadın her hafta gelsin. Ver kocanın eline süpürgeyi evi süpürsün.Eve gelen misafire de hayatım sen masayı toplayıver sen de bulaşıkları makinaya diz bi zahmet, ben de yatakları ayarlayayım falan de, yapsınlar. Her şeyi sen yapmaya kalkarsan ve dört dörtlük yapmaya çalışırsan üç senede on yaş yaşlanırsın bunlar da senin görevin olur, üzerine yapışır.
Ah keske bunları yapabılsem evıme ayda bır kadın alıyorum calıstıgım ıcın haftada 1 supurme sılme yapıyorum ama evıme bırı geldıgınde kendımı parcalıyorum sunuda yıyyn bunuda yapayım dıe ustelık destek aldıgım kımse yok

Eşinizin kuzenleri geliyorsa, misafiri beraber ağırlayıp ertesi gün temizliği de beraber yapmalısınız, niye herşey size bakıyor. Elbette stres yapar ve ağırlamak istemezsiniz, özel günlede alakası yok bunun. Temizliği de bu kadar dert etmeyin

Ayrıca eve gelenler yakın akraba, siz yardım etmeliler, etmiyirlarsa siz istemekten çekinmeyin.
Hıc yapmıyorum bunu evlerıne gıttıgımdede yaparım ederım ..esımede soledım bunu

Ah keske bunları yapabılsem evıme ayda bır kadın alıyorum calıstıgım ıcın haftada 1 supurme sılme yapıyorum ama evıme bırı geldıgınde kendımı parcalıyorum sunuda yıyyn bunuda yapayım dıe ustelık destek aldıgım kımse yok

Yeni evli sendromu diyoruz buna biz aramızda... Bırak herşeyi sen yapmak ve dört dörtlük yapmak zorunda değilsin. Misafir de misafirliğini bilsin. Sen böyle her şeyi önlerine yığar hizmet edersen gelirler tabi sık sık. kadını yarım gün haftada bir al, süpürme silme işinden kurtulursun, kadının da düzeni olur evin her daim temiz kalır. Ayda 2 kere gelmiş kadar olur maliyeti sana.

Benımle onceden konusmus olacagaı ıcınde esım kuzenlerı gelırsede bızım evlılık yıldonumumuz dıyebılır demese bıle ben derım hatırlamıyomusun ole konusmustuk dıe haftaya tatıle cıkacagız orada soleyım bence bunu ...bu arada eşim kuzenlerının dugune fln gelecegınden haberı yok ogun dugun olacagıdansan haberı yok ben bırınden duydum ..ben onceden dersem belkı o sekılde halledebılırım sanırım bılmıyorum ya:KK43:
İnşallah halledersin bu şekilde.
Mutluluklar.

Ya siz daha eşinizle konuşmamışsınız bile, böyle dersen şöyle diyecek diye senaryo yazıyorsunuz. Burda anlattığınız gibi söylesenize eşinize de, o kadar mı anlayışsız ve katı bir adam? Kuzenlerin geleceği de kesin değil. 3 adım sonrayı düşünüp dertleniyorsunuz. Önce bir sorun bakalım evlilik yıldönümü için ne düşünmüş. Planı var mı?
Ayrıca eve misafir gelip gittikten sonra neden beyimiz yatarken evi siz temizliyorsunuz onu anlamadım. Misafir çağırmayı bilen arkasını toplamayı da bilecek. Alkol alıp yorulan insanı da ilk kez sizden duydum. Taş taşıyor sanki.
Eğer tahmin ettiğiniz gibi Cumartesi böyle bir organizasyon planlıyorsa, evlilik yıldönümü gecesinde evde misafir ağırlamak istemediğinizi açık açık söyleyin. İnsan eşinden çekinir mi anlamadım ki.

Bence abartıyorsunuz. Evlilik yıldönümünüz zaten pazar günüymüş. Cumartesi düğün varsa gidilecek, misafirler geliyorsa da gelsin. Mezeleri dışarıdan alırsınız. Oturup eğlenirsiniz. İçki sofrasının çok bulaşığı olmaz zaten. Kuzenlerin birinden rica edersin bulaşıkları makinaya at tamam bitti gitti işte. Evi silip süpürme kısmını da yapmazsın. Anında temizlenmek zorunda değil eviniz. Pazar geç uyansanız ölüm yok sonunda. Geç uyanır brunch gibi bişeyler atıştırırsınız, akşamına da yemeğe çıkarsınız, istediğiniz gibi.
Biz bu sene evlilik yıldönümümüzü otobüste kutlucaz, öyle denk geldi. İkimizde farkedip birbirimize söyledik. Artık sonra kutlarıza bağladık olayı. Ölmüyoruz ya, seneye daha düzgün bi şekilde kutlarız

Eşimle konusmaya calıstıgımda pazar gunu evlılık yıl donumumuz dıcek bende sen yorgun olucaksın pazar gunu her ozel gunumuz pazara denk gelmesıne ragmen cumartesı yapmıstık ve bu benım ıcın onemlı bır gun demek ıstıyoeum ama o yanlıs anlamadan kırmadan tartısmasan nasıl dıyebılırım onu bılmıyorum
açıkca konuşun kırılırsada kırılır yapacak birşey yok ;)

Merhaba Sevgılı Arkadaşlarım
Eşimle bu ay ıcerısınde evlılık yıldonumuz ve 1.senemız dolucak bu nedenle benım ıcın cok onemlı,gün olarak pazar gunune denk geldıgı ıcın ben cumartesı gunu bıseyler yaparız dıe dusunuyordum cunku ıkımızde alkol alıyoruz pazar gunu ertesı gun iş oldugu ıcın cumartesı akşamından bır yemege cıkarız die dusunmustum fakat aynı gun bır yakınlarının düğünü var uzaktan akraba ve bu dugun ıcın eşimin akrabaları sehır dısından gelıyor ama dugun ıcın degıl kuzenlerı fln eşimle dugunw bıkac saat katılıp sonra evımızde yemelı ıcmelı ortam yapacakları ıcın(herseferınde cunku bu sekılde ortamlar oluyor)henuz bunun bahsı dahı gecmedı gelıp bıze geleceklerı vs ama eşim ve ben cok sevıldıgımız ıcın yaslardq genc oldugu ıcın mutlaka toplanılır fakat benım evlılık yıl donumum ve dugun var napıcam bılmıyorum pazar gunu yapmak ta ıstemıyorum esımle bu nedenden dolayı terstw dusmek ıstemıyorum lutfwn bana yardımcı olun esıme bunu nasıl anlatabılırım??cunku kendısıne dedıgımde yıldonumu zaten pazar dıcek ama asla ben pazar gunu bısey yapmak ıstemıyorum
bir gün de uykusuz kalın hatta sabaha kadar aşkın için değmez mi

Ya siz daha eşinizle konuşmamışsınız bile, böyle dersen şöyle diyecek diye senaryo yazıyorsunuz. Burda anlattığınız gibi söylesenize eşinize de, o kadar mı anlayışsız ve katı bir adam? Kuzenlerin geleceği de kesin değil. 3 adım sonrayı düşünüp dertleniyorsunuz. Önce bir sorun bakalım evlilik yıldönümü için ne düşünmüş. Planı var mı?
Ayrıca eve misafir gelip gittikten sonra neden beyimiz yatarken evi siz temizliyorsunuz onu anlamadım. Misafir çağırmayı bilen arkasını toplamayı da bilecek. Alkol alıp yorulan insanı da ilk kez sizden duydum. Taş taşıyor sanki.
Eğer tahmin ettiğiniz gibi Cumartesi böyle bir organizasyon planlıyorsa, evlilik yıldönümü gecesinde evde misafir ağırlamak istemediğinizi açık açık söyleyin. İnsan eşinden çekinir mi anlamadım ki.
Cok guzel konusmussunuz sanırım sıkıldım onların bu ortamından ..yorgun oluyor cunku cok alkol alıyor..ben haftaya tatıle gıttıgımde kendısıne sorayım evlılık yıl donumumuz pazara gelıyor bılmıyorum sen ne dusundun ama cumartesı kutlayalım dıyım cunku esımın haberı yok o hafta dugun oldugundan bırılerının gelecegınden vs ben onceden konusursam en azından o hafta bı plan oldugunda bısey dese bıle tatılde kınustumuzu hatırlamıyormusun evlılık yıl donumumuzdu dıe cevaplayabılırım sankı..

Back
X