• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıldönümümüz ne zaman ?

Yanı sonucta dini nikahta olsa biz evliydik ve beraber yaşamaya başladık.

Evlenmede yıllar önce 1 sene aynı evde yaşadık onunla bi ilgisi yok ki.
Hatırlamıyorum bile dini nikahı düğünden kaç gün önce yapmıştık. Nikah günü kutlanır.
Ben hiç duymadım dini nikah gününü kutlayanı. Hatırlamaz bile çoğu kişi :KK14:

Ama kutlamak istiyorsan kutla tercih meselesi

Ama resmî nikahtan önce de 3 aylık bir kari kocalık var her anlamda ?
O da senin sorunun valla. Resmi nikah yapmadan birlikte oturulur mu hiç? Ayrıca dini nikah tarihini evlilik yildonumu diye kutlayani da ilk duydum. Yurtdışında yaşıyordum demissin bir Arap ülkesi mi? Avrupa mi?

Benim dugun olmadığı icin. Hangisi kutlamam lazim bilemedim. Tabi ki kutlamakta bir zorunluluk degil ama hoşumuza gitti eşimle dün kutladık :) Mayıs'ta yine kutlariz oh ne güzel
Eh siz sorunu cozmussunuz zaten.
Bence ortada sorun yok.
Kutlayin gitsin kafaniza gore:halay:

Hepinize teşekkürler hanımlar. Ben aradan çekiliyorum siz yorumlasın kendi aranızda.

İYİ GÜNLER...

polemik için açılmış bir konu olduğu belliydi.yine de yorum yapmazsam çatlarım.nikahın anlamı,birlikteliği duyurmaktır.
dini nikahta öyle resmi nikahta.bu yüzden,şahitler olmadan nikah kıyılamaz.

resmi nikah sizin haklarınız korumak için vardır.yoksa,ister resmi nikah kıyın,ister dini nikah ya da tamamen nikahsız yaşayın.kimseyi ilgilendirmez.

aradaki fark,dini nikahı,eşim dediğiniz şahıs,isterse,sizin haricinizde başkalarıyla da kıyar ki.ruhunuz duymaz.resmi nikah ise,belgelere dayandığı için,sizin haklarınızı korur.

İste burda inanc meselesi var . Herkesin ki farklıdır. Sizin evli olup olmamanız iannki beni ilgilendirmiyor. Ben kimseyi yargılamam hadime de degil. Herkes özgür neticede.

inanç değil yasalar var ,gerçekler var

bir de bu gerçekleri kendi yaşam kılıfına uydurmadan kabul etmek veya etmemek var

Estagfurullah ne hadime. Ama su bir gercek ki her hangi bir nikah olmadan yaşayanlara modern gözüyle bakılıyor hatta kari koca diye geçiyorlar kendilerince herkeste buna saygı diyor. Böyle bir soru sordum diye nerdeyse cahil damgası yiyecektim :) buda böyle bisey.

Tebrikler nice 5 yıllarınız olsun.

siz de resmi nikah olmadan birlikte yaşamışsınız ama bunu kendinize görmeyip başkalarını eleştiriyorsunuz.
siz de bayaa baya modernsiniz. ben de 1 ay önce dini nikahımı kıydım ama hala nişanlımdı kendisi. karı koca olmadık. resmi olandan sonra benm kocam oldu .
düğünüm olsa o günü kutlardım demişsiniz. o zaman siz ne kutlayacağınızı hiç bilmioyrsunuz. soru sormuşsunuz ama cevaplara karşı çıkıyorsunuz.
dini nikah siz kutlayın diye olmadı bunu da bilin.
modern diye insanlara laf etmeyi biliyorsunuz ya o insanlar evlenmeden birlikte yaşadık diyorlar. sizin gibi dini nikah adı altında sevişmiyor.

Merhaba hanımlar.

Ben geçen sene evlendim. Eşim yurtdışından geldiği için( bende yurtdışında yasıyorum ) işlerimiz alelacele oldu. Annesi , halası ve kız kardeşi de gelmişlerdi . İsteme evlenme hepsi bir arada oldu. Annesi donmeden küçük bir Nisan yapalım dedi, onun icin bizim dini nikah 28 şubatta kıyıldı ve mart 7 de beraber yaşayamaya başladık. Resmî nikah 27 mayısta oldu. Benim sorum şu: bizim evlilik yıldönümü 28 Şubat mi? 27 mayıs mi?

Not: dugun yapmadık.

Resmi nikah gününüz

Yanı sonucta dini nikahta olsa biz evliydik ve beraber yaşamaya başladık. Bir arkadaşıma da sordum oda dini nikah yapıldığı gün evlilik yıldönümü oluyor o yüzden sizlere de sordum. Galiba hepsini kutlayacam :KK70:

Yoo o sırada kanunen evli değilmişsiniz
Yani bir otele gitseniz evliyiz deseniz evlilik cüzdanı isterlerdi mesela, siz de biz evliyiz dini nikahla deseniz bi anlamı olmazdı.
Dini nikahın ne gibi bir bağlayıcılığı var toplum gözünde? Sizle dini nikahlıyken gidip resmi nikahla başkasıyla evlenebilirdiniz o sırada.

Beraber yaşamaya başlayan herkes de evliyiz derdi böyle olsa.
Evlilikten anladığınızın ne olduğuna bağlı olarak şekilleniyor sorunuzun cevabı.
yani isterseniz ilk cinsellik yaşadığınız günü bile kabul edebilirsiniz evlilik yıldönümü olarak.

Ben her zaman bütün nikahların aynı gün yapılması taraftarıyım ki ailemden de öyle gördüm. Benim düğün zaten nikah oldu, dini ve resmî nikah aynı gün kıyıldı sonra eve geçtik. Öyle uzatıyorsunuz boş yere.
Dini nikahı önceden kıyıp da aynı eve geçmezdim çünkü kadının maalesef resmî olarak hiçbir hakkı olmuyor.
Yani sizin yıldönümü 27 mayıs. Ama istediğiniz günü kutlayın. İsterseniz 30 Şubatı kutlayın :))

Back
X