• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yükü

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Fikirlerinize cok ihtiyacim var.

1 bucuk yillik evliyim. Herkes gibi borcla harcla evlendik. Hala da ugrasiyoruz. 3 sene gorustuk. 6 ay kadar birlikte ayni evde de yasadik. Ikimizde 28 yasindayiz. Kv kp iliskileri orta halli. Lafimi sakinmam. Kv de de ayni sekilde. Yuvarlanip gidiyoruz. Maddi durumumuz iyi. Genel bir ozet geceyim dedim.

Simdi konuya geleyim. Evlendigimden beri hic oyle kalbim pir pir falan etmiyor. Esimin icinden okuz cikti orta dozda. Ilk baslarda onemsiyordum ama bende saldim. Sevgiliyken ne guzeldik. Ne mutluyduk. Simdi bakiyorum da mutluluk kismen, uzuntu kismen, sinir harbi kismen...

Sanki o yuzukle boynuma da tasma takilmis gibi. Bazen diyorum iyi ki evlendim canim yaaaa.. Bazen de ben bunu cekmek icin mi evlendim... Bazen gozum donuyor diyorum ki kaldir at su balkondan...

Anlatabildim mi ruh halimi bilmiyorum.
Tek boyle dusunen yasayan ben miyim? Bosanmayi bile dusundum. Ama inanin sebepte yok gibi.

Ufak uyusmazliklarda bile savunmalari, laflari aptalca geliyor. Omur curutuyormusum gibi. Ama bazen de bir bakiyorum ooo dunyanin en sansli kadiniyim..

Gercekten suan mutsuz ruh halimle yazdim hepsini. Bunu yasayan tek ben miyim? Tamam ufak tefek kavgalar ayri ama onun haricinde her an canim esim, yoldasim iyi ki evlenmisim falan diyor musunuz surekli? Ben de mi problem var?

Son düzenleme:
Fikirlerinize cok ihtiyacim var.

1 bucuk yillik evliyim. Herkes gibi borcla harcla evlendik. Hala da ugrasiyoruz. 3 sene gorustuk. Ikimizde 28 yasindayiz. Kv kp iliskileri orta halli. Lafimi sakinmam. Kv de de ayni sekilde. Yuvarlanip gidiyoruz. Maddi durumumuz iyi. Genel bir ozet geceyim dedim.

Simdi konuya geleyim. Evlendigimden beri hic oyle kalbim pir pir falan etmiyor. Esimin icinden okuz cikti orta dozda. Ilk baslarda onemsiyordum ama bende saldim. Sevgiliyken ne guzeldik. Ne mutluyduk. Simdi bakiyorum da mutluluk kismen, uzuntu kismen, sinir harbi kismen...

Sanki o yuzukle boynuma da tasma takilmis gibi. Bazen diyorum iyi ki evlendim canim yaaaa.. Bazen de ben bunu cekmek icin mi evlendim... Bazen gozum donuyor diyorum ki kaldir at su balkondan...

Anlatabildim mi ruh halimi bilmiyorum.
Tek boyle dusunen yasayan ben miyim? Bosanmayi bile dusundum. Ama inanin sebepte yok gibi.

Ufak uyusmazliklarda bile savunmalari, laflari aptalca geliyor. Omur curutuyormusum gibi. Ama bazen de bir bakiyorum ooo dunyanin en sansli kadiniyim..

Gercekten suan mutsuz ruh halimle yazdim hepsini. Bunu yasayan tek ben miyim? Tamam ufak tefek kavgalar ayri ama onun haricinde her an canim esim, yoldasim iyi ki evlenmisim falan diyor musunuz surekli? Ben de mi problem var?
Sizde olan durum bende yeni evlendigimde olmuştu. Allahım ben niye evlendim diye epey bi stres yaşamıştım. Esimin de oyle bir kotu huyu yoktu tamamen benim huysuzlugumdan yasadik bu sureci. Ne kadar yıllarca gorusulse de aynı eve girince işler değişiyor. Bir uyum sıkıntısı oluyor. Sonra geçti bende bu durum. Acaba siz de mi bu yeni evlilik, uyum sağlama sürecini tam atlatamadınız acaba.

Kimse sürekli olarak mutlu olmuyor evlendiğinde. Genelde biz kadınlarda bu duygu değişikleri daha çok oluyor. Siz eşinizle dertleşebiliyo musunuz
Bişeyleri beraber paylaşıp destek oluyo musunuz birbirinize. Eğer bunları yapabiliyosanız bence gerisi çok da önemli değil.
Bazen siz kızar küsersiniz bazen eşiniz karşılıklı anlayış ile ilerler zaten diğer türlü zor. Ama emin olun bu saydıklarınızı çoğu kadın zaman zaman düşünür ve söyler.

Üç gün iyi ki evlenmişim bu adamla çok şanslıyım kuzu gibi diyorum,beş gün bir annene gitte nefes alayım diyorum.İki gün huyundan suyundan gidersem üçüncü gün mutlaka kendimden kaynaklı bir sorun çıkartıyorum.Eşim daha uyumlu ben çirkef ve baskın kalıyorum , tek büyüdüğüm içinde bazen yalnızlık istiyorum sebepsizce sıkılıyorum.

Şöyle bir söz hatırlıyorum: Yan yanayken boğmak isterken uzakta iken deli gibi özlediğin kişi, eşindir!
Sözü yanlış hatırlamış olabilirim ama aşağı yukarı böyle bir şeydi işte. Hiçbir evlilikte her şey her zaman çok iyi gitmiyor. Sürtüşmeler, uyumsuzluklar olabiliyor.Özellikle evliliğin ilk üç yılı birlikte aynı evde yaşama alışmaya çalışıyor insanlar. Siz henüz alışma devresindesiniz. Eşiniz sizin bazı huylarınızı benimseyecek, siz de onun. Bu süreçte çocuk yapmayın ve birbirinizi iyice tanıyın. Katlanamayacağınız hataları olursa ayrılmanız daha kolay olur.

Evliliğin oturması zaman alıyor , geçenlerde benim evliliğim 4 yılda rayına girdi diyen bir arkadaşım vardı. Kolay değil insan bazen kendine bile tahammül edemiyorken,beyni tamamen farklı çalışan bir karşı cinsle aynı evin içinde yaşamaya alışmak. İyi ki dediğiniz zamanlarınız varsa sabretmeye değer diyorum.

elif şafak’ın edebiyatını pek sevmem açıkçası. ama beni bir yazısıyla inanılmaz etkilemişti, alıntı yapacağım.

“Ne yalpalamadan yürümek mümkün öyleyse, ne yolunu kaybetmeden ilerlemek. İşte de öyle. Okulda da. Ailede de. Arkadaşlıkta da. Ve aşkta da... Tereddüt eder insan bazı bazı. Şüpheye düşer sevdiğinden de sevildiğinden de. Gölge olmadan güneş, şüphe olmadan aşk olur mu? Bir insanı haftada yedi gün, günde yirmi dört saat aynı şekilde, hiçbir iniş çıkış yaşamadan sevmek mümkün mü? Hele seneler boyu. Mümkün değilse şayet neden bu kadar zorlanıyoruz sevdiğimiz insanları, sevmediğimiz anlar, hatta sevmediğimiz günler olduğunu kabul etmekte? Keşke söyleyebilsek birbirimize, dürüstçe: “Seni seviyorum ama şu anda değil. Seni görmek istiyorum ama bugün değil.” Keşke kırılmasak bunları duyduğumuzda, rahat olsak, anlasak. Nasıl da tahammülsüz davranıyoruz aşk söz konusu oldu mu şüphenin kırıntısına dahi. Totaliter aşklarımız.”

2 yildir evliyim ayni seyleri yasiyorum. Bakiyorum bazen cok mutluyym esim de cok guzel davraniyor. Bazen evlenmeseydim nasil bir hayatim olurdu diyorum. Bu gecis sureci mi bilmiyorum..
Ama emin ol her evli cift boyle.

Kiizzz doverim seni bak:))
Ya ne yapayım Allah Allah sinir etti beni konuşmuyorum şuan hatta bana yalvaracak özür dileyecek sonra konuşurum ancak . Şeytan diyor ki şu evde tek birşeye bile el sürme yıkama temizleme ütü yapma para yönetimine karışma bakalım ne yapacak

Back
X