evlilik zorlukları nasıldır?

Ailenin borcu ne ?
Sen yardım etmesen kapanmaz mı
Borc harc yaparak evlenmek ya birbirinize baglılıgınızı güclendirir yada tamamen kopma noktasına getirir cok büyük risk
Hem kira var hem borç. maddi anlamda çöküşteyiz yani. Yardım etmem lazım. Etmezsem vicdanımı kaybetmiş olurum heralde

2 buçuk sene nişanlı kaldım hayatının hatasını yaparsın 2 sene beklersen. Sakın ha arkadaşım. Madem rahatça gidip geliyorsun görüşebiliyorsun sakın haa. Okul sonrası memleketlerimize dönünce sırf babam telde konuşmama laf etmesin olay çıkarmasın diye nişan ettik ama çok büyük yanlış yaptığımı zaman gösterdi
öylemi dersin :/

çok sağolun tavsiyeniz için. Fakat ben de karadenizliyim ve şu zamana kadar hiç toplamadım sevmem de. Yıllık iznimde çay toplamak yerine tatile gitmeyi tercih ederim. oda aynı şekilde, ama illa toplamak gerekiyorsa gene onlar toplar ben yemeklerini yaparım. Bana heryer tatil eğlence :KK70:
O zaman hiç sıkıntı değil. Ama asla yapmam denilen herseyde sorun çıktığını öğrendim. Yapmam dediğim hiç bir isin yanina yaklaşmıyorum onun için

O zaman hiç sıkıntı değil. Ama asla yapmam denilen herseyde sorun çıktığını öğrendim. Yapmam dediğim hiç bir isin yanina yaklaşmıyorum onun için
Doğru söylüyorsunuz :) ama uyumsuz değilimdir toplarlarsa yanlarında durur yemeklerini felan yaparım. Zaten onlar da toplamıyor. gürcüler topluyor

Ailenizin borcunu neden siz ödüyorsunuz?
Eğer gerçekten hazırsanız sırf aile borcu için neden hayatınızın 2 senesini erteliyorsunuz?

Bir de mesleklerinizi merak ettim.Ayrica illa o çayı toplarsınız :)

Ben de karadenizliyim.Karadenizliler geleneklerine bağılıdır.Ailesi çay toplarken gidip Ege kıyılarında tatil yapmaz çoğu erkek :)

öylemi dersin :/
Benim sıkıntı çekmemin sebebi eşimin ailesi idi.Eşim hakkari ve ırakta askerlik yapıyordu o dönem. Ailesi bi istemede bir de 2 buçuk sene sonra düğün tarihi almaya geldiler. 5 6 bayram geçti kapımı açan arayıp soran olmadı. Bundan dolayı da gebeliğin mi var onlara neden katlanıyorsun diyeni bile duydum eşten dosttan. Bayramlarda odadan çıkamazdım milletin lafından sözünden . Millet fedakarlık yaptıkları gelinlerine benim üzerimden laf vuruyordu ya onun gibi gelen giden olmasa , dul karı gibi gelin olsan **özür dilerim**diye , babamdan tokat yemişliğim var bu iş bitecek seni üzmelerine daha fazla dayanmayacaksın diye. Bunun gib birsürü şey. O yüzden 3 5 ay içinde her şey olup bitmeli.

Benim eşiminde fındık tarlası var bir kere bile fındık toplamadım
Gecen yaz bikaç tane yerden yemek icin toplamıstımda kv fotografımı cekmişti gelinim fındık toplamadı demem diye
İşciler calısıyor zaten eşimde en fazla baslarında duruyor
Toplamayacaksanız toplamazsınız emin olun kimse sizden bilmediginiz bişey icin yardım beklemez
Dediginiz gibi evde yemek hazırlarsınız en kötü

Şimdi şöyle başlıyayım. Benim 3-4 yıldır konuştuğum bi erkek arkadasım var. Uzaktan ilişki yaşıyoruz. Ben istanbuldayım o samsunda. üniversitede tanışmıştık. Çok şükür aramız da iyi. Evlilik için daha erken diyoruz ama uzaktan da çok özlüyoruz. Ailemin borcu var ben çalışıyorum aileme de destek oluyorum.. belli bir birikim de yok kenarda. geçenlerde buluştuğumuz da beğendiğim tektaş modelini sordu. muhtemelen evlilik teklifi olcak çok yakın değil ama bu sene olur. Ama nişanlı kalıcaz bi iki sene. sırf şu borçlar ve birikim yüzünden. Arkadaşlarım da herkes borçla evleniyor fazla uzatmayın falan diyor. Tabii ki evlilik tek taraflı olmuyor. Erkek arkadasım da adı konsun ama evlilik için bekleyelim, herşeyin en iyisi olsun borç ödemek yerine gezelim diyor. Ama uzaklaşınca o da zorlanıyor ben de. hiç böyle durum da olan varmı ne yaptınız böyle bi durumda ? Ailemin borcu varken evlenmek olmaz ama ailemin borcuda bitmiyor ki arkadaş :KK70: yanından ayrılıp istanbula dönünce rüyadan uyanmış gibi oluyorum. Geçen bayram da beraberdik onların memleketinde, herşey çok güzeldi. Ama döndüğüm de yutkunamadım bile ağlamamak için zor durdum. Bide aile sorunlarım var , etrafımda arkadaslarım dostlarım var hepsi derdimi sorunumu dinler ama herkese anlatamam herşeyi. üzüldüğümde yanımda olamıyor, sevindiğimde olamıyor. Beraber uyuyupp beraber uyanmak istiyorum. Birşeyleri sürekli ertelemek sürekli şu olsun bu olsun demekle hiçbirşey olmuyor. 3-4 yıldır sevgiliyiz hiç ayrılmadık çok şükür. Aşırı saygılı ve aşırı değer verir. Annemle mükemmel anlaşırlar. Babama hayran birisi :KK70: doğru kişyi buldum diyorum. Şimdi de kocaman bi engel var gibi. bu evlilik durumları nasıl oluyor. Hadi gel beni isteyin de diyemem zorla evlenmek istiyor gibi. :KK70: ondan bekliyorum ama bana hiçbirşey söylemiyor şöyle yapalım böyle yapalım diye. Bana güven herşey güzel olacak diyor hep. Bi planımız bile yok. evlilik ne zaman isteme ne zaman ne düşünüyor hiç birşey bilmiyorum. Annemle konusacam eve dönünce dedi ama sadece isteme olacak evliliğe iki sene var diyo. borçlar ve birikim yüzünden. Bu durumda hemen evleneyim demiyorum bazen bende daha erken diyorum ama uzaktayken çok zor oluyor. nasıl geçer bu durum ailesinin borcu varken evlenen var mı ? anneme kalsa hemen yarın verir beni :KK70:
Sevgiliniz borçsuz evlenmek istiyo ne güzel. İmkanınız varsa öyle yapın. Bizde borçsuz evlendik 2.senemize gireceğiz her şey çok iyi çok şükür. Doğru kişiyi bulduğun zaman evlilik çok güzel 🥰 9 sene üstüne evlendik haftada bir görüşürdük işten okuldan dolayı. Uzaklık konusuna bişey diyemicem. Ev işi yemek evin sorumluluğu zorluk olarak görülebilir onda da bi rutine alışıyosun zaten.

Bana çok bağlı ve asla bişeyleri diretmez. mesela onların çayları var ben evlenince çay toplamam dedim saygı duydu. Ailesiyle çok iyi anlaşırım espriler havada uçuşur ona rağmen ailene yakın oturmam dedim zaten biz sahl tarafında oluruz dedi. birşeyleri bana zorla yaptırmaz. Hiç küfür etmez aşağılamaz. herşeyin ortak noktaısnı bulup yaparız. sadece borçlar ve birikim olmamasından dolayı bekkliyoruz. görümcem yok iki erkek kardeşi var onlar da aşırı saygılı. Ailesiyle arası çok iyi. geleneklerine de bağlı biri ama ben istemezsem zorlamaz :)
Tatlım tatlım... Evlilik sevgililik gibi olmuyor:) biz de Ordu'ya gelin verdik. Kızımız da ben asla fındık toplamam demişti. Müstakbel eş adayı da büyük bir anlayış ve olgunluk ile karşıladi. İki yıldır evliler, şu an senelik izni için ordu da ve fındık topluyor 😀😀 yani malesef herşey sevgilikte yapılan planlar gibi, peri masalı gibi ilerleyemiyor. Gerçekçi düşünmek, her ihtimali göz önünde bulundurmak ve öyle hareket etmek lazım:) iyi hesap hayat kurtarır. Örneğim senin için geçerli olmayabilir tabi. Ama ihtimal işte

Tatlım tatlım... Evlilik sevgililik gibi olmuyor:) biz de Ordu'ya gelin verdik. Kızımız da ben asla fındık toplamam demişti. Müstakbel eş adayı da büyük bir anlayış ve olgunluk ile karşıladi. İki yıldır evliler, şu an senelik izni için ordu da ve fındık topluyor 😀😀 yani malesef herşey sevgilikte yapılan planlar gibi, peri masalı gibi ilerleyemiyor. Gerçekçi düşünmek, her ihtimali göz önünde bulundurmak ve öyle hareket etmek lazım:) iyi hesap hayat kurtarır. Örneğim senin için geçerli olmayabilir tabi. Ama ihtimal işte
aynen öyle canım o yuzden diyorum ya toplarlarsa yemeklerini yaparım. zaten onlar toplamıyorlar gürcüler topluyor onlarda başında duruyor. çok büyük sıkıntı değil. köyü bahçeyi severim ben :)

Sevgiliniz borçsuz evlenmek istiyo ne güzel. İmkanınız varsa öyle yapın. Bizde borçsuz evlendik 2.senemize gireceğiz her şey çok iyi çok şükür. Doğru kişiyi bulduğun zaman evlilik çok güzel 🥰 9 sene üstüne evlendik haftada bir görüşürdük işten okuldan dolayı. Uzaklık konusuna bişey diyemicem. Ev işi yemek evin sorumluluğu zorluk olarak görülebilir onda da bi rutine alışıyosun zaten.
doğru söylüyorsun. onları severek yaptıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. hayat müşterek :D inş. hep mutlu olursun evliliğinde de normal hayatında da :)

Benim eşiminde fındık tarlası var bir kere bile fındık toplamadım
Gecen yaz bikaç tane yerden yemek icin toplamıstımda kv fotografımı cekmişti gelinim fındık toplamadı demem diye
İşciler calısıyor zaten eşimde en fazla baslarında duruyor
Toplamayacaksanız toplamazsınız emin olun kimse sizden bilmediginiz bişey icin yardım beklemez
Dediginiz gibi evde yemek hazırlarsınız en kötü
aynen öyle :)

Benim sıkıntı çekmemin sebebi eşimin ailesi idi.Eşim hakkari ve ırakta askerlik yapıyordu o dönem. Ailesi bi istemede bir de 2 buçuk sene sonra düğün tarihi almaya geldiler. 5 6 bayram geçti kapımı açan arayıp soran olmadı. Bundan dolayı da gebeliğin mi var onlara neden katlanıyorsun diyeni bile duydum eşten dosttan. Bayramlarda odadan çıkamazdım milletin lafından sözünden . Millet fedakarlık yaptıkları gelinlerine benim üzerimden laf vuruyordu ya onun gibi gelen giden olmasa , dul karı gibi gelin olsan **özür dilerim**diye , babamdan tokat yemişliğim var bu iş bitecek seni üzmelerine daha fazla dayanmayacaksın diye. Bunun gib birsürü şey. O yüzden 3 5 ay içinde her şey olup bitmeli.
Çok şey yaşamışsın bana düşmez belki ama sana en büyük tavsiyem hiçkimsenin söylediğini takma. herkes konusur ama kimse kendne bakmaz

aynen öyle canım o yuzden diyorum ya toplarlarsa yemeklerini yaparım. zaten onlar toplamıyorlar gürcüler topluyor onlarda başında duruyor. çok büyük sıkıntı değil. köyü bahçeyi severim ben :)
Ve ve asssla borçla evlenme. Kimsenin gazına gelme.

Bi ev kurulunca asla borc bitmiyor. Borcsuz olan var midir bilmem en basiti kredi karti borcu tedayli dusunmeye gerek yok butcenize gore dugun eşya alinir. Allah kolayliginida verir. Onemli olan saygi sevgi huzur olsun💕

Ailenizin borcunu neden siz ödüyorsunuz?
Eğer gerçekten hazırsanız sırf aile borcu için neden hayatınızın 2 senesini erteliyorsunuz?

Bir de mesleklerinizi merak ettim.Ayrica illa o çayı toplarsınız :)

Ben de karadenizliyim.Karadenizliler geleneklerine bağılıdır.Ailesi çay toplarken gidip Ege kıyılarında tatil yapmaz çoğu erkek :)
Şöyle ki ailem o borcu bizim için yaptı. Dükkan açtılar daha iyi bi hayatımız olsun diye, yapamadılar. böyle bi durumda tabiiiki ailemin borcunu ödicem. onlar beni bu yaşa getirmişler. Ben gümrük müşavirliğinde çalışıyorum erkek arkadasım elektrik mühendisi. Erkek arkadasımda bağlıdır geleneklerine ama öyle karadeniz erkeği gibi damarı yoktur. Yok erkek askım hayatım demez ailesinin yanında diye düşünmez, söyler. Ailem yapıyor sen de yapacaksın demez. Karadenizliyim benim ailemdeki erkeklerde sizin söylediğiniz gibi ama erkek arkadasım öyle değil , aileside öyle değil. baskıcı değiller. Yani hayat ne gösterir bilmem inşallah değişmezler. kesin net birşey söylenmiyor

Back
X