Evlilik zormuş,yoruldum,incindim,kırıldım...

ikoerd

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
217
129
303
Ankara
2 yıl önce çok severek evlendim,çok uzun flört dönemimiz olmadı dolayısıyla ailesini çok fazla tanıma imkanım da olmadı,ve o dönemlerde babam trafik kazası geçirdi yoğun bir hastane süreci dolayısıyla evlilik hazırlıklarında tek başıma kaldım,nikahımızı önceden yapmıştık,düğüne az bi zaman kala kayınvalidemle çatışmalar başladı,eşim tek çocuk olduğu için kv beni çok kıskandı,psikolojik tedavi gördü,ve evliliğimizi zehir etti,çok şey yaşadım ve aileme hiçbşy anlatmadım babam hasta olduğu için,ama bu süreçte çok yıprandım.Bir sürü hakaretler,laflar işittim,hep içime attım,her şeyi tek başıma atlatmaya çalıştım...ama çok yoruldum...
hamilelik sürecinde bile psikolojimi alt üst etti kayınvalidem...neyse,ben sustuğum için hep şuan bi problem yok ama yaşadıklarımı unutamıyorum...
bir de eşim benden önceki kız arkadaşıyla problemli ayrılmış,kız onun peşini biz nişanlıyken bile zor bıraktı..eşim ve ailesi o kızdan nefret ediyor ama ...bir keresinde eşimin facebooktan onun profiline bakarken gördüm,dün aynı şeyi yine yaptı.Tartışma çıkardım,soğuk davrandım ama laf arasında yaptığı şeyi gördüğümü söyledim,sadece meraktan bakıyorum seni çok seviyorum dedi ama kendimi sanki aldatılmış gibi hissediyorum...aynı şeyi ben yapsaydım ne hissederdin dediğimdeyse senin öyle bir hakkın yok dedi! neyse sonuş itibarıyla kendimi çok yorgun hissediyorum,içimden konuşmak bile gelmiyor,yalnız kalmak istiyorum ama tatile bbile kayınvalidemlerle çıkıcaz...!
bilmiyorum artık hçbirşey,şuanda beni oğlumdan başkası mutlu etmiyor...

siz benim yerimde olsaydınız facebook muhabbeti için ne yapardınız,yani sadece profiline bakması kırıcı değil mi?

Başından sonuna kadar haklısınız da bazen susuyor işte insan.
Tatilde kayınvalideniz neden sizinle geliyor,eşiniz buna neden müdahale etmiyor bilemiyorum.
Zaten çözseydi konu buralara gelmezdi di mi? Allahım yardımcınız olsun inşallah!
Eşinizin eski kız arkadaşını merak etmesi de hoş değil hele ki pişman olmak yerine üste çıkması daha da kötü.
Biraz dargın durun,hatasını anlar inşallah!

siz nerden gördünüz face profiline baktığını??? sizin yanınızdayken mi baktı??

Son düzenleme:
eşinizin eski kız arkadaşının profiline bakması tabiki de kırıcı sizin yerinizde kim olsa aynı şeyi hissederdi
o konudaki tepkin de kayınvalide olayındaki tepkin gayet olağan tatile neden onlarla gidiyorsunuz ?
maddi imkanlar dolasıyla mı kayınvalide kaprisiyle mi bilemiycem ama tatilde başbaşa kalmanız kendinizi
toplamanız için daha iyi olurdu .

çok üzüldüm tabiki kırıcı onur kırıcı bir durum.

çok üzüldüm tabiki kırıcı onur kırıcı bir durum.

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

facebook konusunda kırılmakta çok ama çok haklısınız bu konuda kırgınlığınızı olabildiğince gösterin eşinize.kayınvalide konusunda ise eşinizi olabildiğince kendi tarafınıza çekin zamanla sizi çok fazla bir araya getirmemeyi öğrenecektir

Benim eşim de, evliliğimizin 3. ayında eski sevdiği kızı google'dan aratmıştı. Tabi o zamanlar ismini falan bilmiyordum kızın, o yüzden şüphelenmemiştim. Daha sonra biz tanışmadan önceki mesajlaşmalarını okudum ve ismini falan oradan öğrendim. Çok üzülmüştüm. Evlendik neyini hala merak ediyor. Demek aklı hala onda diye düşünmüştüm. Bir de üstüne, niye eski mesajlarını silmemiş falan eklenince...

Ben tüm bunları aylar sonra ona açtım. Sakın içinde tutma. Ben tuttum, çok kırıldım. Eşime hala kırgınım.

Niye baktığını sorduğumda ise "meraktan bakmışımdır heralde" dedi. Tabi biz baksak ne hissederler. Onların yediği haltları yesek.. Ama biz kendimize yakıştıramıyoruz böyle şeyleri, eşimize kıyamıyoruz.

Açıkça tavrını koy. "Benim yapmamı istemediğin şeyleri hiçbir şekilde yapma.. yoksa aynı davranışı sen de benden görürsün." de. O zaman biraz anlıyorlar hatalarını.

aynı şeyi yaşadım,eşim eski sevgilisinin facebook profiline bakmıştı. çok kırıldım tabi ki. hala da unutmadım. yenilir yutulur bişey değil bu. bu konuda kızmakta haklısınız bana kalırsa. ama ben kıyameti koparmıştım, eşim ise pişmanlıktan günlerce ağladı. neyi kaybettiğini anladı. benim güvenimi zedeledi. bi daha telafi edemez bunu yaparsa.
kayınvalide konusunda ise şansız gelinlerdensiniz. annesinin ağzına bakan ve onsuz adım atamayan bi eşiniz var. değiştirmek için çabalayacaksınız, ikiniz de emek vereceksiniz.ikinizin bi aile olduğunu öğrenecek. umarım yani, umarım öğrenir. ayrıca bırakın kıskansın kayınvalide, kıskanmayan mı var_?

Kabul edilemez bir durum...
Affı yok eski sevgiliyi kontrol etmenin ve de onun pişkin pişkin bu durumu geçiştirmeye hakkı yok...
Bugün profiline bakan yarın mesaj atar. :51:
Ertesi gün de buluşur...
Dikkatli olun :47:

facebook profiline benim yanımda bakmadı tabi,kazara o pc başındayken yanına gidince sayfayı değiştirdi ama ben gördüm...
bu arada eşim annesinin ağzına bakan bi tip değil,çatışma dönemlerinde beni hep savundu,haklı olduğum zamanlarda annesiyle tartıştı ama bi süre sonra o da ikimizin arasında kaldı...
tatil olayına gelince biraz maddi imkanlardan dolayı da birlikte gitmek zorunda kaldık.bu gece benim memlekete gidiyoruz ve yiğenimin düğününe katılıcaz önce,orda herekese karşı çok mutlu görünmek zorundayım eşimle birlikte ama içimden gelmiyor hiç...
bugün de iş yerinden kaç kere aradı beni ama soğuk konuştum...
yani ne hissedeceğimi bilmiyorum,ona karşı içim anlamsızlaştı...abartıyor muyum arkadaşlar,çok kırgınım çok...

Hiç önemseme derim canım

yalnız tatile neden kayınvalidenle çıkıyorsun?

geçenlerde bizde eşimle face te üniv.deki arkadaşlarımızı anlatıyorduk
birden" bak bu da benim eski manitaydı"dedi ve pis pis güldü arkadaşında ekliydi

bende hiç önemsemedim hatta dedim ki"ıyy bu ne yaa dedim
aa versene şu pc yi bende sana eski sevgilimi göstericem,sende onu bi tanı"dedim
bu bir gıcık oldu bir sinirlendi anlatamam:1:

sizde öle deseydiniz keşke..

o zaman saçmalamayacaksın dedim,banane senin eski manitandan dedim,özür diledi,hani hep soruyosun ya merak etmişsindir diye gösterdim yoksa banane umrumda bile değiller dedi

o yüzden erkek milleti işte,güvensen bir dert güvenmesen bir dert...

profiline bakmış olması çok fazla gerginlik yaratılacak bir durum gibi gelmedi bana.

şimdi şöyle düşünelim. mesela eski erkek arkadaşınız var. ortak tanıdıklarınız var, evlenecek diye duysanız kiminle diye meraktan sorarsınız/sorabilirsiniz. bu sizin aklınızda o olduğunu göstermez.

ben de merak ederim. ama bir şey hissetmem.

ha, eşim yapsa ben de üzülürüm, kırılırım belki ama mantık çerçevesinde olaya bakınca büyük tepki vermeyin, sadece uyarın derim. iletişim kurmaya kalkışmadıktan sonra çok sorun etmeyin derim.

insan da merak vardır ben de baktım şahsen ama durup ne mesaj atacağımdır ne başka şey çok fazla büyütülecek birşey olmasa da kırıcı olduğu muhakkak. eski mesajlarını görmen de çok incitici olmuş, boyle şeylere dikkat edip silmesi lazımdı, eşin düşüncesiz davranmış.

eşin bir defa baksa belki merak etti baktı üstünde durma derdim ama bunu 2. efa yapması hoş değil tavrını belli et ki bunu tekrarlamasın:20:kaynananla birlikte tatile gitmesen keşke eşinle başbaşa azıcık kafanı dinlerdin:31:

kırıcı bi durum
bi daha aynı şeyi yaparsan evliliğimi bitiririm ,sadece empati kur ne hissettiğmi anlamaya çalış lütfen de...
tatilde ne işi var kaynananın yaaaa kafa dinlemeye gidiliyo heryerden çıkmasalar olmaz sankii...

ya düşündümde hangimiz bakmadıkki gizli gizli bişi hissetmek değilde insan merk ediyo:)))...o yakalnmış sadece
sizin yüzünüzden bende baktım :26::1:

Back
X