- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.589
- 158
- 36
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ayy oda kötü dalga geçer gibiKadın düşünmüş almış, kullanmasanda bişey deme dursun bi kenarda. Benimki bana kendi giydiği eski bi geceliği, bunu bana bilmem kim verdi dediği bikaç gecelik takımını vermişti, verdiği takımlar giyilecek durumda değildi, lekeliydi hepsi. Kumaş boyama öğrenmiş sanki biri üzerinde, yıkama zahmetinde bile bulunmadan verdi bana. 3 sene bekledi evde verdiği gibi poşetin içinde. Sonra giysi toplama kutusuna attım. Geçende kendime doğum için gecelik takımı alıcam diyorum benim sana verdiğim geceliği giy diyor. Eski penye bi gecelik.
Haklısınız. Ben ıste gereksız tutmayı sevmiyorum. Bırıne vercem ama onlarıBenim kv de bir ton şey verdi öyle kullanmayacağım biliyorum ama yazık uğraşmış etmiş, bir emek harcamış kıyamadım. Üç yıllık evliyim hala o verdiği çeyizleri aynı çekmecede muhafaza ederim. Gönlü olsun boşverin
İşte ve korıdordakı halinin uzerıne yolluk yapmıs. Halının ustune serelım dıye. Ama öyle kullanmak istemiyorum. Neyse he dıycem geccem. Kendı bıldıgımı yapcam. Dugunden sonra kullanmadıklarımdan kurtulcam benDantelden nefret ederim. Evimin hiçbir yerinde dantel yok. Çeyizimde olmadığını düğün öncesi kayınvalideme söyleme gafletinde bulundum. Bazamın altı dantel cenneti.
Kayınvalidem sağ olsun damacanalik dantel bile alıp koymuş. Arada bahsi geçip seven birini duyunca iki paket gönderiyorum.
Atın bazanın altına zamanı gelince yollayın gitsin. Kendinizi boşa üzmüşsünüz.
Off bırde o da. Iste baya eskı kullanmak istemiyorum benHemen vermeyin. Zaman geçsin. Kalp kırmaya değmez , kalsın bir köşede.
Hatta bazen kv. niz geldiğinde kahveyi o fincanlarda yapin, yemek servisinde tabakları kullanın.
Bir iki görsünler.
Off bırde o da. Iste baya eskı kullanmak istemiyorum ben
Siz teşekkür edin alın. Ola ki niye sermedin derse "Denedim çok toplanıyordu, ayağım takılıyordu ama yine kullanmak için sakladım. " dersiniz.İşte ve korıdordakı halinin uzerıne yolluk yapmıs. Halının ustune serelım dıye. Ama öyle kullanmak istemiyorum. Neyse he dıycem geccem. Kendı bıldıgımı yapcam. Dugunden sonra kullanmadıklarımdan kurtulcam ben
Ben de öyle minimalist bir insanımdır. Fazla olan hiçbir şeyi evimde barındırmam. Çok sade bir hayatım var. Ama bu başka bir olay, o yüzden idare edin bence. Ve evlendikten sonra peyderpey verin, ara ara gelip yokluyorlar çünkü. Bak anne hiç atar mıyım gözüm gibi bakıyorum derim, tülbenttir mesela o şey diyelim ki, ee ama kullanmıyorsun ben öylece beklet diye vermedim der yalandan o gidene kadar geçiririm başıma oldu bittiHaklısınız. Ben ıste gereksız tutmayı sevmiyorum. Bırıne vercem ama onları
Anladım ben sizi baktınız anlamıyor tamam deyip ver başkasına, at çöpe yaniHayır babası bozuldu. Atılır dedı. Ama cidden eskı. Keske fotosunu cekıp atsaydım. Hayır annesı kalsın dogumunda dıyo. Bız zaten 2 3 sene en az ıstemıyoruz. Ve kocaman gecelık baya buyuk beden. Bende cok zayıfım
Yanı kullanılmıs mesela bır tabakAnladım ben sizi baktınız anlamıyor tamam deyip ver başkasına, at çöpe yani
Bu kullanılmış ben kullanmam dediniz mi?Yanı kullanılmıs mesela bır tabak
Yok demedim ona bırseyBu kullanılmış ben kullanmam dediniz mi?
Haklısınız. Mesela kullanılmıs tencere koydu onu kullanayım dedım hadı. Dıgerlerını kaldırcam sımdılık sonra bakarımBen sizi biraz sabit fikirli gördüm
Sevmedim istemem vermesinler modundasiniz
Elbette icinde yasadiginiz evin esyalarini secmek en dogal hakkınız ama büyükler farklı düşünebiliyor gönül kirmamak lazim
Hemen düğün sonrasi atayim kurtulayim diye düşünmeniz de hos değil
Ne biliyim belli bir zaman geçince misal 1 yil, siz evi elden gecirirken onlari da cikartirsiniz aradan ya da ihtiyaç sahibi biri gorurseniz verirsiniz ama ben bunlari istemem hemen atilsin durmasin düşüncesi bana biraz abarti geldi.
Eskiler az esya ile ömür gecirirlermis biz bir gün kullandıgimizi ertesi gun beğenmeyip dusunmeden atıyoruz (boyle tanıdıklarım var her yıl gardirop yenilenir, "eski"ler atilir sonra sil bastan al at - bana göre israf).
Şu an kullandığım tencereler annemin kac yıllık kimbilir, ananem bana 2 tane seramik cok eski demode baharatlik verdi, bir ara kullandım da. Simdi ihtiyac fazlasi diye kaldırdım. Bazen insanlarin gönlünü yapmak esyadan daha önemli.
Mesela dantelleri evlenen birine ceyizine koysun diye verebilirsiniz.
Burada bile var ikinci el basligi, orada da satabilirsiniz biri yazmış guzel fikir: kermeslere bagislayabilirsiniz.
Acele etmeyin esyadan cok anne baba demedin diye baskı yapan nisanliya takardim ben olsam
Bende dıyemıyorum. Nısanlım de gönullerı olsun dıyor ama diyemiyorumBenimde kv yasli ve bi suru patik ormustu sevmem giyinmem bende dagittim hepsini arkadaslarima. Esimin yengeside dantel vermisti bi yere attim hic bir fikrim yok nerde belkide cope atmisimdir. Hicbirinide haberi yok bundan alirken cok tesekkur ettim ellerinize saglik ne zahmet etmissiniz dedim kabul ettim.
Anne baba deme konusuna gelince bende 3 senedir demiyorum diyemiyorum esimi dunyaya getirip buyutmusler ama bana anne babalik yapmadiklari icin soyleyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?