- 2 Ağustos 2013
- 37.393
- 121.678
- 798
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Yani bunları söyleyin ki karşı taraf neden istemediğinizi anlasın.Yok demedim ona bırsey
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani bunları söyleyin ki karşı taraf neden istemediğinizi anlasın.Yok demedim ona bırsey
Saçmalama kız nasıl kullanılmış? Söylediğim her şeyi geri alıyorum. Tabi ki almaYanı kullanılmıs mesela bır tabak
Dogru dogru benım hatam her yapacagımı sormak.sımdı eve gelınce sorcak ama o tabagı fıncanı dantelı o zaman napcamDetaylara takılma. Hepimizin kayınvalidesi kullanmayacağımız şeyleri koymuştur, kendi kızınım asla çeyizinde istemeyeceği elinde kalanları bana son gelin olarak verdi. Bir kaç sene durur sonra hoop bir ihtiyaçlıya, bi sevenine verir geçerim. Bunları olay haline getirme biraz politik ol her yapacağını söyleme.
Yanı kullanılmıs bence. Tencere de öyle. Fincanın kulpu yok. Yanı ve cok eskı tabagı yokSaçmalama kız nasıl kullanılmış? Söylediğim her şeyi geri alıyorum. Tabi ki alma
Ayy evet aynı ben. Yaaa kardesım bıle dedı 3tane senden sıgar buna dedı. Asırı buyuk.dogum olunca gıyersın dıyo. Ee ıstemıyoruz bebek falan suan. Kı babaanne gecelıgı koydukları hemde kocaman. Pıjamalar asırı buyukYani hatır gönül aman al kullanmasan da dursun deniyor ama sonra onu nereye koysam bunu kime versem diye yer arıyoruz bir de diger taraftan veren kisi de aa bunu beğendi onu da vereyim bunu da alsın deyip eline geçeni vermeye çalışıyor. Benim kv de kocaman bir pijama takımı vermisti icime iki tane ben girer.bir de içli dışlı takimlar hediye gelmis ona inanin s beden ve ben xl giyiyorum al bunlari ben haca gittim geldim giyemem sen giy diyor. Yahu sen gitmiyorsun göz var izan var ben de giymem bedenime olmaz zaten ne diye zorluyorsun? Bir ara boncuktan dantel modasi vardı ha gayret ondan yapmıştı ama benim ne mobilyama ne de zevkime uymuyordu. Ben zoraki seylerden hoslanmiyordum gerçekten zorla guzellik olmuyor. Politik davranmayı da beceremiyorum galiba, neyse o.
Haklısınız. Mesela kullanılmıs tencere koydu onu kullanayım dedım hadı. Dıgerlerını kaldırcam sımdılık sonra bakarım
Dogru dogru benım hatam her yapacagımı sormak.sımdı eve gelınce sorcak ama o tabagı fıncanı dantelı o zaman napcam![]()
Benım anlatmaj ıstedıgım ben evımde gereksız hıc bırsey ıstemıyorum. Ben s gıyıyorum. Xl beden seyı neden tutayım. Benım xl olma ıhtımalım bıle yok. Tam babaanne gecelıgı hem. Kendı anneme vercem bazılarını cok cıddıyımSen yine iyisin yeni yeni şeylerde koymuşlar. Benim kayınvalidem hatıra diye kendi annesinin eşyalarına getirdi evime
Mesela bir kilim annesinden kalmış bende balkonda yere serdim geldi gördü kaldırdı onu annanen görse çok üzülürdü bunu buraya sermişsiniz dedi. Ee napayım yatağımamı sericem.
Bende kaldırdım ne verdiyse kenarda duruyor hurda gibi.
Sevmiyorum öyle hurda şeyleri tamam saygım var hatıradır ama çok istiyorsa kendi evinde saklasın.
Kenarda duruyorlar ne verdiyse. Kullanmıyorum eski şeyleri
Buralarda falan derım en ıysıı. Aslında bekar kardesı var onun karısına koyar bunlarıDuruyor anne dolapta hı hı. Bi ara onu da kullanırım şimdilik yerim yok yada o sırada hemen başka bir işe geçivereceksin gibi taktiklerle gsçiştireceksin. Bir süre sonra aklına gelmez de.
İşte kendının eskı kullanmadıgı tencereyi nıye verıyo. Ben yenı evlı olcam. Ve sıfır tencerem var. Ne bılım ya. Evlilik zaten zor. Insanlar karısınca daha zor oluor. Evı uzak tuttum. En ıyısı buBen sana bir şey anlatayım mı?
Biz 3 yıldan fazla nişanlı kaldı maddi manevi sebep bir sürü oldu. Tam düğün yapacağız ev tadilatına kalkıştılar bir ev parası tuttu. Ev eşyası zart zurt alırken aman borcumuz var lafını alttan alta verdiler. Atıyorum avize alınacak baktım alalım demiyorlar kendim sipariş verdim geçtim söylemedik eşimle de. Düğünden bir hafta sonra idi bize gelecekler kendilerine yeni avize aldıkları için bizim de avizemiz olmadığı için kendi eski avizelerini getirmişler. Biz de gerek yok bir kaç güne gelir dedik hala duruyor bizim dolapların birinde. Ne kadar ayıp ettikleri kendilerinde kalsın biz asaletimizle duralım boşver.
İşte kendının eskı kullanmadıgı tencereyi nıye verıyo. Ben yenı evlı olcam. Ve sıfır tencerem var. Ne bılım ya. Evlilik zaten zor. Insanlar karısınca daha zor oluor. Evı uzak tuttum. En ıyısı bu
Kullanmayin istemiyorsanız kullanin demiyorum ama hemen atayım diye düşünmeyin. Mesela mutfak esyasiysa dolabin en üst rafına koyun. Duzen kurunca muhtara ya da etrafınıza sorun mesela öğrenci evi varsa verebilirsiniz.Haklısınız. Mesela kullanılmıs tencere koydu onu kullanayım dedım hadı. Dıgerlerını kaldırcam sımdılık sonra bakarım
Cok dogru haklısınız. Illa ıhtıyacı olan bırıı olcak. Ben kendı kullanır dıye gerı verım dedım de. Aslında kotu nıyetım de yok da ıste. Bende dagıtcam herkeseKullanmayin istemiyorsanız kullanin demiyorum ama hemen atayım diye düşünmeyin. Mesela mutfak esyasiysa dolabin en üst rafına koyun. Duzen kurunca muhtara ya da etrafınıza sorun mesela öğrenci evi varsa verebilirsiniz.
Ceyizlik seyleri de atin dolaba/bazaya. Biri mi evlenecek bir takim danteli alip götürün (tabii kisinin tarzına göre seviyorsa) al ceyizine koyarsin diye hediye edin.
Benim bir arkadasim evlenirken bir sürü hurç icinde patikler, yazmalar, oyali havluları vardi cogunu kayinvalidesi vermiş o kadar güzellerdi ki, hem emek verilmiş hem de kadin herseyi utuleyip ayri ayri paketlemis özenle. Arkadasim da kullanmaz ama yeni gelin evi malum, koymuş dolabina bana da göstermişti. Sen evlenirken sana da veririm demisti hatta.
Yani böyle yapabilirsiniz ilerleyen zamanlarda. Acele etmeyin hirs da yapmayin dursun bir sure sonra unutulur zaten :) siz de birilerine verirsiniz.
Atcam da sorcak ıste. Aman bundan sonra he dıycem geccemBana da kaynanam eski 2 tane fincan ve altligi vermişti.
Bikaç parça yine eski sutyen, kulot gecelik verdi.
Hiçbisey demedim eve yerleştikten sonra attim gitti![]()
Yok vercem kesınlıkle ıhtıyacı olanaBir iki defa kullanmanın ne zararı olur ki ?
Onlar geldiğinde kullanın derim .
Sonra evinde hiç eşyası olmayan birine verirsiniz ya da öğrencilere.
Kırılır ıste. Tencere yıpranmış kullanılmıs buyuk ıhtımalYani bunları söyleyin ki karşı taraf neden istemediğinizi anlasın.
Ahaha sanki ben yazmışımKayinvaliden de bir anne.
Suan mesela ben kendi evime gecsem annemin mutfak esyalarinin yarisini götürür hatta üzerine esya almama gerek kalmaz. Herseyden ikiser ücer tane var cunki. Bunun tespitini annemle gülüserek gecen haftalar da yapmistik.. bizim mutfak esyalariyla bir baska mutfak daha düzenleriz diye.
Insan birsey saniyor kendi evine gecince veya genc yaslarda cicili bici gelin olunca. Ama bos yani. Cok Masraf oluyor cidden. Yeni bir ev acmak bir evin yeni bir ailenin sorumluluklari vardir.
Begenmesen de al kenara koy bence. Ki üzerinden yillar gecmis parcalar aslinda manevi anlamda degerlidir.
Büyük beden esya koymasi da klasik anne icgüdüsü.. dedigi gibi anne olunca belki giyer kafasinda ..eskiler öyle iste. Düsünmüs yani en azindan. Bu da bir inceliktir aslinda :)
Hediye geri vermek de ayiptir yani bunu bilmelisin..
Kisaca dert edinme tesekkür et gec.
Haliyi da göstermelik serir sonra kaldirirsin..