Evlilik

Dantelden nefret ederim. Evimin hiçbir yerinde dantel yok. Çeyizimde olmadığını düğün öncesi kayınvalideme söyleme gafletinde bulundum. Bazamın altı dantel cenneti. :KK53:

Kayınvalidem sağ olsun damacanalik dantel bile alıp koymuş. Arada bahsi geçip seven birini duyunca iki paket gönderiyorum.
Atın bazanın altına zamanı gelince yollayın gitsin. Kendinizi boşa üzmüşsünüz.

Kadın düşünmüş almış, kullanmasanda bişey deme dursun bi kenarda. Benimki bana kendi giydiği eski bi geceliği, bunu bana bilmem kim verdi dediği bikaç gecelik takımını vermişti, verdiği takımlar giyilecek durumda değildi, lekeliydi hepsi. Kumaş boyama öğrenmiş sanki biri üzerinde, yıkama zahmetinde bile bulunmadan verdi bana. 3 sene bekledi evde verdiği gibi poşetin içinde. Sonra giysi toplama kutusuna attım. Geçende kendime doğum için gecelik takımı alıcam diyorum benim sana verdiğim geceliği giy diyor. Eski penye bi gecelik. 🤷🏼‍♀️
Ayy oda kötü dalga geçer gibi🙈

Benim kv de bir ton şey verdi öyle kullanmayacağım biliyorum ama yazık uğraşmış etmiş, bir emek harcamış kıyamadım. Üç yıllık evliyim hala o verdiği çeyizleri aynı çekmecede muhafaza ederim. Gönlü olsun boşverin
Haklısınız. Ben ıste gereksız tutmayı sevmiyorum. Bırıne vercem ama onları

Dantelden nefret ederim. Evimin hiçbir yerinde dantel yok. Çeyizimde olmadığını düğün öncesi kayınvalideme söyleme gafletinde bulundum. Bazamın altı dantel cenneti. :KK53:

Kayınvalidem sağ olsun damacanalik dantel bile alıp koymuş. Arada bahsi geçip seven birini duyunca iki paket gönderiyorum.
Atın bazanın altına zamanı gelince yollayın gitsin. Kendinizi boşa üzmüşsünüz.
İşte ve korıdordakı halinin uzerıne yolluk yapmıs. Halının ustune serelım dıye. Ama öyle kullanmak istemiyorum. Neyse he dıycem geccem. Kendı bıldıgımı yapcam. Dugunden sonra kullanmadıklarımdan kurtulcam ben😭

Hemen vermeyin. Zaman geçsin. Kalp kırmaya değmez , kalsın bir köşede.

Hatta bazen kv. niz geldiğinde kahveyi o fincanlarda yapin, yemek servisinde tabakları kullanın.

Bir iki görsünler.
Off bırde o da. Iste baya eskı kullanmak istemiyorum ben😭

İşte ve korıdordakı halinin uzerıne yolluk yapmıs. Halının ustune serelım dıye. Ama öyle kullanmak istemiyorum. Neyse he dıycem geccem. Kendı bıldıgımı yapcam. Dugunden sonra kullanmadıklarımdan kurtulcam ben😭
Siz teşekkür edin alın. Ola ki niye sermedin derse "Denedim çok toplanıyordu, ayağım takılıyordu ama yine kullanmak için sakladım. " dersiniz.

Öyle düşünmüş koymuş. Ileride verirsin birine. Benim evimde kullanacağım kadar tabak var. Benim kvdenin de evi tabak canakla doludur bana porselen takım getirmis. Niye getirdin diye sorun yapmadım kullanmazsam veririm.. Benim de patik vs vardı bazılarını verdim.

kv'nin yaptığına takılma, benim babaannem de anneme öyle yapmış.eskiden yokluk görmüş o jenerasyon o yüzden bir şey paramparça olmadan atmayıp saklıyolar böyle veriyolar.yokluk yaşadıkları için zamanında.bunlar öenmli değil al kullanma kenara kaldır bi köşeye.bardakları vitrine dizer antika dersin babaannem vefat etti biz de bardaklarına antika bunlar diye el sürmüyoruz şimdi mesela.
nişanlının sana karşı tavırlarına odaklan sen şu an, iyi gözlem yap.köprüden önce son çıkıştasın

Yani hatır gönül aman al kullanmasan da dursun deniyor ama sonra onu nereye koysam bunu kime versem diye yer arıyoruz bir de diger taraftan veren kisi de aa bunu beğendi onu da vereyim bunu da alsın deyip eline geçeni vermeye çalışıyor. Benim kv de kocaman bir pijama takımı vermisti icime iki tane ben girer.bir de içli dışlı takimlar hediye gelmis ona inanin s beden ve ben xl giyiyorum al bunlari ben haca gittim geldim giyemem sen giy diyor. Yahu sen gitmiyorsun göz var izan var ben de giymem bedenime olmaz zaten ne diye zorluyorsun? Bir ara boncuktan dantel modasi vardı ha gayret ondan yapmıştı ama benim ne mobilyama ne de zevkime uymuyordu. Ben zoraki seylerden hoslanmiyordum gerçekten zorla guzellik olmuyor. Politik davranmayı da beceremiyorum galiba, neyse o.

Haklısınız. Ben ıste gereksız tutmayı sevmiyorum. Bırıne vercem ama onları
Ben de öyle minimalist bir insanımdır. Fazla olan hiçbir şeyi evimde barındırmam. Çok sade bir hayatım var. Ama bu başka bir olay, o yüzden idare edin bence. Ve evlendikten sonra peyderpey verin, ara ara gelip yokluyorlar çünkü. Bak anne hiç atar mıyım gözüm gibi bakıyorum derim, tülbenttir mesela o şey diyelim ki, ee ama kullanmıyorsun ben öylece beklet diye vermedim der yalandan o gidene kadar geçiririm başıma oldu bitti 🤣🤣

Detaylara takılma. Hepimizin kayınvalidesi kullanmayacağımız şeyleri koymuştur, kendi kızınım asla çeyizinde istemeyeceği elinde kalanları bana son gelin olarak verdi. Bir kaç sene durur sonra hoop bir ihtiyaçlıya, bi sevenine verir geçerim. Bunları olay haline getirme biraz politik ol her yapacağını söyleme.

Hayır babası bozuldu. Atılır dedı. Ama cidden eskı. Keske fotosunu cekıp atsaydım. Hayır annesı kalsın dogumunda dıyo. Bız zaten 2 3 sene en az ıstemıyoruz. Ve kocaman gecelık baya buyuk beden. Bende cok zayıfım
Anladım ben sizi baktınız anlamıyor tamam deyip ver başkasına, at çöpe yani

Benimde kv yasli ve bi suru patik ormustu sevmem giyinmem bende dagittim hepsini arkadaslarima. Esimin yengeside dantel vermisti bi yere attim hic bir fikrim yok nerde belkide cope atmisimdir. Hicbirinide haberi yok bundan alirken cok tesekkur ettim ellerinize saglik ne zahmet etmissiniz dedim kabul ettim. 🤷🏼‍♀️

Anne baba deme konusuna gelince bende 3 senedir demiyorum diyemiyorum esimi dunyaya getirip buyutmusler ama bana anne babalik yapmadiklari icin soyleyemiyorum. 🤭

Ben sizi biraz sabit fikirli gördüm
Sevmedim istemem vermesinler modundasiniz
Elbette icinde yasadiginiz evin esyalarini secmek en dogal hakkınız ama büyükler farklı düşünebiliyor gönül kirmamak lazim
Hemen düğün sonrasi atayim kurtulayim diye düşünmeniz de hos değil
Ne biliyim belli bir zaman geçince misal 1 yil, siz evi elden gecirirken onlari da cikartirsiniz aradan ya da ihtiyaç sahibi biri gorurseniz verirsiniz ama ben bunlari istemem hemen atilsin durmasin düşüncesi bana biraz abarti geldi.
Eskiler az esya ile ömür gecirirlermis biz bir gün kullandıgimizi ertesi gun beğenmeyip dusunmeden atıyoruz (boyle tanıdıklarım var her yıl gardirop yenilenir, "eski"ler atilir sonra sil bastan al at - bana göre israf).
Şu an kullandığım tencereler annemin kac yıllık kimbilir, ananem bana 2 tane seramik cok eski demode baharatlik verdi, bir ara kullandım da. Simdi ihtiyac fazlasi diye kaldırdım. Bazen insanlarin gönlünü yapmak esyadan daha önemli.
Mesela dantelleri evlenen birine ceyizine koysun diye verebilirsiniz.
Burada bile var ikinci el basligi, orada da satabilirsiniz biri yazmış guzel fikir: kermeslere bagislayabilirsiniz.
Acele etmeyin esyadan cok anne baba demedin diye baskı yapan nisanliya takardim ben olsam

Ben sizi biraz sabit fikirli gördüm
Sevmedim istemem vermesinler modundasiniz
Elbette icinde yasadiginiz evin esyalarini secmek en dogal hakkınız ama büyükler farklı düşünebiliyor gönül kirmamak lazim
Hemen düğün sonrasi atayim kurtulayim diye düşünmeniz de hos değil
Ne biliyim belli bir zaman geçince misal 1 yil, siz evi elden gecirirken onlari da cikartirsiniz aradan ya da ihtiyaç sahibi biri gorurseniz verirsiniz ama ben bunlari istemem hemen atilsin durmasin düşüncesi bana biraz abarti geldi.
Eskiler az esya ile ömür gecirirlermis biz bir gün kullandıgimizi ertesi gun beğenmeyip dusunmeden atıyoruz (boyle tanıdıklarım var her yıl gardirop yenilenir, "eski"ler atilir sonra sil bastan al at - bana göre israf).
Şu an kullandığım tencereler annemin kac yıllık kimbilir, ananem bana 2 tane seramik cok eski demode baharatlik verdi, bir ara kullandım da. Simdi ihtiyac fazlasi diye kaldırdım. Bazen insanlarin gönlünü yapmak esyadan daha önemli.
Mesela dantelleri evlenen birine ceyizine koysun diye verebilirsiniz.
Burada bile var ikinci el basligi, orada da satabilirsiniz biri yazmış guzel fikir: kermeslere bagislayabilirsiniz.
Acele etmeyin esyadan cok anne baba demedin diye baskı yapan nisanliya takardim ben olsam
Haklısınız. Mesela kullanılmıs tencere koydu onu kullanayım dedım hadı. Dıgerlerını kaldırcam sımdılık sonra bakarım

Benimde kv yasli ve bi suru patik ormustu sevmem giyinmem bende dagittim hepsini arkadaslarima. Esimin yengeside dantel vermisti bi yere attim hic bir fikrim yok nerde belkide cope atmisimdir. Hicbirinide haberi yok bundan alirken cok tesekkur ettim ellerinize saglik ne zahmet etmissiniz dedim kabul ettim. 🤷🏼‍♀️

Anne baba deme konusuna gelince bende 3 senedir demiyorum diyemiyorum esimi dunyaya getirip buyutmusler ama bana anne babalik yapmadiklari icin soyleyemiyorum. 🤭
Bende dıyemıyorum. Nısanlım de gönullerı olsun dıyor ama diyemiyorum

Back
X