Evlilik

Ben yıllarca okuyup çalışacağım, sonra gelinim benim mal varlığıma hak iddia edecek 🤦🏻‍♀️ Tam çıldırmalık. Gider bir vakıfa falan bağışlarım daha iyi
Ben öyle düşünüyorum 😂😂 valla iyi eğitim alması için çabalarım meslek sahibi yaparım. Altınlarını yaparım bu kadar gerısı onu bağlar. Evlenecekse totosu yetıyorsa el ele verıp evlensınler. Ben kendim çalışıp yapacam onca sene sonra millete havadan mal para verecem nıye? Kendım için çalışıyorum çocuklarım için çalışıyor olucam oda mesleklerini alana kadar 🤷🏼‍♀️ Ondan sonra birikimimi yerim ölmedende bağışlıcam hatta aman dava açarlar benden sonra diye satıp nakite çevirip ölmeden bağışlarım😂😂😂

Bakın meseleyi hala anlamıyorsunuz. Ben illa yaptıracak, hakkım bu demiyorum. Ama eltime yapıldı. Ben sizce konuşayım mı dedim bunu düzgünce yazabilirsiniz. Bütün şimşekler üzerime çaktı. Sormaz olsaydım ya

Yukarıda bazı detaylar sordum. Eltinize ne şartlarda yapıldı size hangi şartlarda yapılmıyor. Neden kv evine geçtiniz. Eltiniz oraya geçmeden orada kim oturuyordu. Mutfağınız banyonuz kaç yıllık. Elti oturmadan önce mutfağı banyosu kaç yıllıktı gibi.
Hani bunların cevabına göre evet kırılmakta haklısınız diyebilirim belki. Ama hak arama konusunda yanlışsınız.

Bakın meseleyi hala anlamıyorsunuz. Ben illa yaptıracak, hakkım bu demiyorum. Ama eltime yapıldı. Ben sizce konuşayım mı dedim bunu düzgünce yazabilirsiniz. Bütün şimşekler üzerime çaktı. Sormaz olsaydım ya

Bak benim babamin mal varligi var. Beni okutup meslek sahibi yapti. Kendi babama bile bunlar benim hakkim diyemem cunku benim bir alin terim yok o mallarda. Sen kalkip kp.den hak iddia ediyorsun.

Eltiniz o eve yerleşirken evin içi yapılı değildir belki. Kiracı mı vardı öncesinde, ya da bina yeni miydi o geldiğinde? Neden onunkini yenilemişler?

Siz kayınvalidenizin evine yerleşmişsiniz. Eski dediğiniz kaç yıllık mutfak mesela?

Kayınvalideniz neden çıktı o evden?

Bir sürü ayrıntı var konuda. Gerçi sonuç benim gözümde değişmez. Eltiniz de siz de kayınbabanızın evinde oturuyorsunuz sonuçta. Çok şükür adaletli davranıp kirada oturtmamışlar ikinize de ev vermişler. Belki 3-4 yıl sonra siz yenilersiniz. O zaman eltinin evi eski kalır. 🤷🏻‍♀️
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kırmadan düzgünce yazdığınız için. Allah razı olsun o konuda bir sıkıntım yok.

Yukarıda bazı detaylar sordum. Eltinize ne şartlarda yapıldı size hangi şartlarda yapılmıyor. Neden kv evine geçtiniz. Eltiniz oraya geçmeden orada kim oturuyordu. Mutfağınız banyonuz kaç yıllık. Elti oturmadan önce mutfağı banyosu kaç yıllıktı gibi.
Hani bunların cevabına göre evet kırılmakta haklısınız diyebilirim belki. Ama hak arama konusunda yanlışsınız.
Benim evim 15 yıllık onun evi 0

Sus demiyoruz mutfağı beğenmiyorsan eşine dersin bütçe ayır yaptıralım diye bu kadar basit. Hakkım diyorsunuz para ne sizin ne eşinizin parası adamın kendi parası isterse sizi ve eltinizi evden bile çıkarır. Kiraya verir geçinir. Niye çünkü adamın kendi parası oğlu bile karışma haddınde yorum yapma haddınde bulunamaz siz nasıl hakkım diyorsunuz ona şaştık. Kendı babanıza dersiniz adamın parasına siz yorum yapamazsınız şu an ben kp ınızın parasına ha yorum yapmışım ha siz fark yok yanı

Benim evim 15 yıllık onun evi 0
Kasalar sağlamsa kapaklarını değiştirin sağlam değilse be yazık ki çok para bu mutfak işi bende nişanlıyım ev yeni ama mutfak dolaplarından hiç hoşlanmıyorum. Sonradan kapak değişimi yapacağım sende bir bak sağlam mı diye. Yoksa 20 bın kesın tutuyor ona göre birikim yaparsın

Bak benim babamin mal varligi var. Beni okutup meslek sahibi yapti. Kendi babama bile bunlar benim hakkim diyemem cunku benim bir alin terim yok o mallarda. Sen kalkip kp.den hak iddia ediyorsun.

Evet babamın kirada evleri var ben kirada oturuyorum. 1 kardeşim var o da bekar. Yani o da evlense ikimize verecek evi var. Biz ev almak için para biriktiriyoruz. Babam diyor ki güzel bir ev bulun ben borç veririm. Hala borç yani. Çünkü o malları o kazandı aldı. Ona ait. Annemin de hakkı var mallarda. Allah korusun babam vefat ettiğinde de annemin garantisi önce babamın parası.

Adamın parasına göz dikdiğim yok kardeşim. Hak istediğim konu diğer oğlunun evini sıfır yaptırıp benimkini yaptırmaması. Benim susup sonradan pişman olmam buu

Adamın parasına göz dikdiğim yok kardeşim. Hak istediğim konu diğer oğlunun evini sıfır yaptırıp benimkini yaptırmaması. Benim susup sonradan pişman olmam buu

Kıyas yanlış. Kıyaslayıp ona yapılanı istemeniz yanlış. Durumunuz elverdiğince evde beğenmediğiniz yerleri yaptırmak tabi ki hakkınız.

Kasalar sağlamsa kapaklarını değiştirin sağlam değilse be yazık ki çok para bu mutfak işi bende nişanlıyım ev yeni ama mutfak dolaplarından hiç hoşlanmıyorum. Sonradan kapak değişimi yapacağım sende bir bak sağlam mı diye. Yoksa 20 bın kesın tutuyor ona göre birikim yaparsın
Biliyorum, sanmıyorum sağlam olduğunu ama.

Evet babamın kirada evleri var ben kirada oturuyorum. 1 kardeşim var o da bekar. Yani o da evlense ikimize verecek evi var. Biz ev almak için para biriktiriyoruz. Babam diyor ki güzel bir ev bulun ben borç veririm. Hala borç yani. Çünkü o malları o kazandı aldı. Ona ait. Annemin de hakkı var mallarda. Allah korusun babam vefat ettiğinde de annemin garantisi önce babamın parası.
Benim kayınpederimin malında gözüm yok anlatamıyorum hala derdimi.

Biliyorum, sanmıyorum sağlam olduğunu ama.
Önce bir araştırma yap görüş ölçülerle git fiyat bilgisi al. Her türlü malzeme bile farklı fiyat değiştiriyor. Şu mdf tarzı country tarzı var ya onlara tavım ama 21 demişlerdi. Ama sen tek bir yere sorma bir çok yere sor belki istediğin modelde uygundur. Ona göre eşin birikim bütçe planlaması yapsın. 15 yıl olmuş zaten tümden değişmesi daha iyi

Ben olsam mutfak dolaplarını değiştirirdim eşimi ikna edip bir şekilde o halde. Ama kayınpederle konuşmayın. Eşiniz babasının yanında mı çalışıyor.
Bir de eltyi bu konuya dahil etmeyin.
Yok ya onu ne dahil edicem. Eşim ayrı çalışıyor. Tamam eşimle konuşayım. Kayınpederimle konuşmıcam

Önce bir araştırma yap görüş ölçülerle git fiyat bilgisi al. Her türlü malzeme bile farklı fiyat değiştiriyor. Şu mdf tarzı country tarzı var ya onlara tavım ama 21 demişlerdi. Ama sen tek bir yere sorma bir çok yere sor belki istediğin modelde uygundur. Ona göre eşin birikim bütçe planlaması yapsın. 15 yıl olmuş zaten tümden değişmesi daha iyi
Kayınpederime hiç bir şey söylemicem. Eşimle konuşayım daha detaylı. Araştırayım. Haksızlık yapıldı ben bunu sindiremedim bu yüzden size sordum içim içimi yiyor düşünmekten. Ama sizi dinlicem

Benim kayınpederimin malında gözüm yok anlatamıyorum hala derdimi.
Ee tadilat isterseniz en az 20 bin cebinden çıkacak. Biz de diyoruz ki istemeye hakkınız yok. Belki siz evlenmeden önce eşinizin kardeşine yeni ev sizin olsun diye söz vermiştir

Her konuyu konuşmanız gereken tek kişi eşiniz ya da eş adayınız. Bu durum size ağır geliyordu ise bu şartlarda evlenemem diyip yol verebilirdiniz. Bu saatten sonra da eşiniz ile hayat planınızı yapın. Elti, görümce sizi ilgilendirmemeli. Enerjinizi en güzeli bir ev almaya verin. Pandemi de evlendim dediğinize göre de yeni evlisiniz. Dün bir bugün iki zamanla herşey olur ama enerjiyi kendi emeğine yoğunlaştırmak her zaman daha çok kazandırır. Yine de bilemezsiniz belki düşünüyordur eşiniz ve ailesi de daha iyi şeyler olsun. Ama hesabınızı kendi yorganınıza göre yaparsanız hayatta hiç üzülmezsiniz. Umarım yorumumu yanlış anlayıp üzülmezsiniz.​

Ee tadilat isterseniz en az 20 bin cebinden çıkacak. Biz de diyoruz ki istemeye hakkınız yok. Belki siz evlenmeden önce eşinizin kardeşine yeni ev sizin olsun diye söz vermiştir
İnanın artık ne düşüneceğimi şaşırdım. Ne yapıyorlarsa yapsınlar lanet olsun

Back
X