Evlilik

Plan yapması neyi değiştirecek mesela? Dese ki 5 sene sonra nişan yaparız 2 sene sonra da evleniriz ya da 3 sene sonra direkt evleniriz? Bir daha konusunu açmadan kuzu kuzu bekleyecek misiniz sayacın dolmasını?
1 senelik ilişkide evlilikten minik minik bahsedebilir taraflar ama bu iki taraf da sıcak bakıyorsa. Ciddi ciddi plan yapmak için çok kısa bir süre.

Yok öyle dagı taşı delme,aşma zamanı geride kaldı.
Borçla evlenenler,heves ettiği eşyayı takıyı alamayanlar evlendikten sonra vah vahlanmaya başlıyor.
Borcunu bitirsin kendini hazır hissetsin evliliği öyle dile getirsin
Haklısınız tabii de şimdi ayrı şehirlerde yasicaklar ve yaşları 30 nerdeyse kızın niyetinyine evlenmek değil bir plan da hayalde gorememesi ve tereddute düşmesi

Merhabalar danisacagim bir konu var kadın ve erkek 25 yaş üstü ikisinin de işleri güçleri var bir yıldır görüşüyorlar çok sık derecede ve aynı ev ortamına da girilmiş. Erkek sevdiğini söylüyor ve hissettryor sadikta ama tek sıkıntı erkek evlilik üzerine konuşmuyor planlarından bahsetmiyor gelecekteki planlarında kızla ilgili ortak bir plan söylemiyor. Bir yıl süren bu yakın görüşmede evlilik konusunun planlarının erkek tarafından konusulmamasi bir sorun olduğunu göstermez mi erkeğin borçları var fakat kız evlilik sürecinde çok bı şey istemeyecek bir kendisine de söylemiş zaten ikisi memur sürekli dolanıp durup apartta yaşayacaklar evlilik olursa. Kız icraatten ziyade bı söylem plan beklyor önceden oda tanımaya çalışıyordu bir yıl geçince artık düşünmeye başladı bu durumu erkeğe citlatti o da ben senle evlenmek istyorum dedi kız söyleyince bunu dedi isteyen erkek ne olursa olsun dağı taşı asmaz mı sikistirmaz mı en azından bı plan çizmesi ve bunu kıza dile getirmesi gerekmez mi kız üstüne düşmek evlilik meraklısı gözükmek istemediğini icin ilişkiyi bitirmeyi düşünüyor benim soylememle istemekle bı şeyler olmasın gibisinden düşünüyor bu konu hakkında fikirlerinize ihtiyacımız var
Kendisi gelsin ona akıl verelim

Plan yapması neyi değiştirecek mesela? Dese ki 5 sene sonra nişan yaparız 2 sene sonra da evleniriz ya da 3 sene sonra direkt evleniriz? Bir daha konusunu açmadan kuzu kuzu bekleyecek misiniz sayacın dolmasını?
1 senelik ilişkide evlilikten minik minik bahsedebilir taraflar ama bu iki taraf da sıcak bakıyorsa. Ciddi ciddi plan yapmak için çok kısa bir süre.
Haklısınız tabii de şimdi ayrı şehirlerde yasicaklar ve yaşları 30 nerdeyse kızın niyetinyine evlenmek değil bir plan da hayalde gorememesi ve tereddute düşmesi

Kendisi gelsin ona akıl verelim
Ben ondan habersiz yazdım çünkü zor bı durumda olduğunu gördüm yani napacagini bilemiyor ben de bı şey diyemedim bir yandan bir yıllık ilişkinin heba olması bir yandan önünde ki belirsizlik

Başkasını bilmem de böyle hızlı evlilikten bahseden, aşığım ölüyorum seviyorum diyen erkeklerden kaçıyorum. İlla bir pislik çıkıyor altından. Bence adam normal olanı yapıyor, kıza uymuyorsa hiç uzatmasın.

Bu benim arkadaşımın başında olan bir şey mantıklı bakınca evet haklısınız ama kızın yaşı 29 bekleyip bekleyip sonu sonuçsuz kalırsa giden yıllara uzulecegi kesin tabi hayirsisza kırk elli yıl uzulmektense giden iki üç yıl olsun orası öyle ama giden yıllara da yazık olmaz mı belirsizliğin gitmesini istyo direk evlenmek gibi bı düşüncesi zaten yok
2 mesajımda da konuşması, iletişim kurması gerektiğini söyledim.
Konuşmadan yapılan her çıkarım niyet okuma olacak.
29 yaş ve 1 yıllık ilişkinin geleceğini merak etmesi normal.

Merak ettim arkadaşınızın birikimi var mı?
Adamın borcu varken evlenelim zaman kaybetmeyelim derse elini taşın altına koyacak mı?

Yoksa yaşım geçiyor evlenmem lazım, her şeyi de erkek yapsın, hemen yapsın, eksik olmasın kafasında mı?

Başkasını bilmem de böyle hızlı evlilikten bahseden, aşığım ölüyorum seviyorum diyen erkeklerden kaçıyorum. İlla bir pislik çıkıyor altından. Bence adam normal olanı yapıyor, kıza uymuyorsa hiç uzatmasın.
Tabi orası öyle ben de öyle düşünüyorum

Ben ondan habersiz yazdım çünkü zor bı durumda olduğunu gördüm yani napacagini bilemiyor ben de bı şey diyemedim bir yandan bir yıllık ilişkinin heba olması bir yandan önünde ki belirsizlik
Sizden böyle bişey istememiş, niye karışıyorsunuz üstelik haberi olmadan burda konu açıyorsunuz?
Sizin hayatınızda herşey mükemmelmiki de arkadaşınızın hayatını döküyorsunuz oralığa

2 mesajımda da konuşması, iletişim kurması gerektiğini söyledim.
Konuşmadan yapılan her çıkarım niyet okuma olacak.
29 yaş ve 1 yıllık ilişkinin geleceğini merak etmesi normal.

Merak ettim arkadaşınızın birikimi var mı?
Adamın borcu varken evlenelim zaman kaybetmeyelim derse elini taşın altına koyacak mı?

Yoksa yaşım geçiyor evlenmem lazım, her şeyi de erkek yapsın, hemen yapsın, eksik olmasın kafasında mı?
Konuyu açtığında kısa cevaplar vermiş sakasina soyeldigi evlilik konusunda tepki vermemiş sadece seni seviyorum evlenmek istyorum demiş kız da diyor ki bunu demek çok kolay bunun üzerine net açıklama yok mevzu bahsini açmıyor diye tereddute düşmüş. Yaşım gidiyo kafası yok sadece boşa vakit harcamak istemyor boşa sorumluluk alma bir şeylere boşa kafa yormayi sonucun hüsran olmasını istemiyor hepsi bu. Arkadaşımın geliri iyi çok bir birikimi yok bu arada

Sizden böyle bişey istememiş, niye karışıyorsunuz üstelik haberi olmadan burda konu açıyorsunuz?
Sizin hayatınızda herşey mükemmelmiki de arkadaşınızın hayatını döküyorsunuz oralığa
Mukkemmel değil ama böyle bir çıkmaza da düşmedim şahsen tecrübelerden faydalanmak için sordum ben de arkadaşımı yonlendirebilirim o karamsarlıği üstünden atabilirim belki diye yazdım isim de belirtmedim

arkadaşınız evlenmeyi düşünüyorsa ve adam evlilik lafı etmiyorsa biraz geri dursun . çevremde bu şekilde çiftler var , acelesi yok deyip 6-7 sene ilikşki sürürp sonra erkek ben düşünmüyorum diyip ayrılıyor. 3 ay sonrada başka kızla nişan yapıyor.

tabi yaşların ve mesleğin önmei büyük 28 yaşında kız evlenmeyi düşünüyorsa 10 yıl adamı beklemyecekmi , 10 yıl sonra güle güle der ..

seven adam , yaşı gelen mesleği olan evlenir . yaş 35 hala bekliyorsa kıllanırım .

Bu benim arkadaşımın başında olan bir şey mantıklı bakınca evet haklısınız ama kızın yaşı 29 bekleyip bekleyip sonu sonuçsuz kalırsa giden yıllara uzulecegi kesin tabi hayirsisza kırk elli yıl uzulmektense giden iki üç yıl olsun orası öyle ama giden yıllara da yazık olmaz mı belirsizliğin gitmesini istyo direk evlenmek gibi bı düşüncesi zaten yok

1 yıllık, aynı evin içine girilecek kadar samimi bir ilişkide açık açık konuşmak evlilik meraklısı gibi görünmesine sebep olmaz. Evlilik meraklısı tiplemesi çok başka bir olay.
Arkadaşınızın neyi nasıl söylediği, sorduğu önemli.
Arkadaşınız bu adamın evliliğe dair fikirlerini az çok başka konulardan şimdiye kadar anlaşmış olması gerekirdi diye düşünüyorum. Burası yanlış anlaşılmasın. "Evlilik" kurumuna dair fikri anlaşılır. Kendisiyle evlenip evlenmeyeceğini göstermez ama gidişata dair iyi bir yol göstericidir.
Arkadaşınız bu kadar çekingen olmasın bence.

1 yıllık, aynı evin içine girilecek kadar samimi bir ilişkide açık açık konuşmak evlilik meraklısı gibi görünmesine sebep olmaz. Evlilik meraklısı tiplemesi çok başka bir olay.
Arkadaşınızın neyi nasıl söylediği, sorduğu önemli.
Arkadaşınız bu adamın evliliğe dair fikirlerini az çok başka konulardan şimdiye kadar anlaşmış olması gerekirdi diye düşünüyorum. Burası yanlış anlaşılmasın. "Evlilik" kurumuna dair fikri anlaşılır. Kendisiyle evlenip evlenmeyeceğini göstermez ama gidişata dair iyi bir yol göstericidir.
Arkadaşınız bu kadar çekingen olmasın bence.
Açmış derdini anlatmış etmiş erkek ben seni seviyorum ciddi düşünüyorum seni arkadaşlarıma söyledim tanistirdim vs demiş ama başka bir plan program yok kendi hayatıyla ilgili plan program yaptığını gördü ama kendisiyle ortak bir planın dillendirmedigini farketmiş bu da tereddute düşmesine neden olmuş . İşte evlilik meraklısı değil onu diyorum sadece sevgidi bı adamin hayallerinde planlarında kendini görmek istiyor bunu bir yıl sonra beklemesi abes değil bence de

arkadaşınız evlenmeyi düşünüyorsa ve adam evlilik lafı etmiyorsa biraz geri dursun . çevremde bu şekilde çiftler var , acelesi yok deyip 6-7 sene ilikşki sürürp sonra erkek ben düşünmüyorum diyip ayrılıyor. 3 ay sonrada başka kızla nişan yapıyor.

tabi yaşların ve mesleğin önmei büyük 28 yaşında kız evlenmeyi düşünüyorsa 10 yıl adamı beklemyecekmi , 10 yıl sonra güle güle der ..

seven adam , yaşı gelen mesleği olan evlenir . yaş 35 hala bekliyorsa kıllanırım .
İşte sıkıntı tam da bu nereye ne zamana kadar beklenecek kızın yaşı gelmiş 30 a zaten hala bir netlik yok lafta hava da kız 29 erkek 30 yaşında bu arada . Devam ettirip erkeğin ben istemiyorum demesine onun vicdanına da işi bırakmak istemyor

Yani başta bunu söyleyen kıza da erkekler evlilik meraklısı gözüyle bakılıyor diye arkadaşım tanımayı kendini tanıtmayı seçmiş ve onda oturmuş bir şeyler ve artık bunu düşünüyor bu saçma mı
Evlilik düşünen arkadaşınız;yaşını almış,belli olgunluğa erişmiş ve evlilik düşünen bir erkekle görüşseymiş daha iyi olurmuş,vakit kaybı olmazmış onun için.Arkadaş aracılığıyla tanışma yada görücü usulü bile olabilir.Evliliği gerçekten düşünen adam evlilik muhabbetlerinden korkmaz..Düşünün ki o adam tam onun idealindeki biri ama ileriye yönelik hiçbirşey düşünmüyor.Adamla bir geleceği yok.Sonu neye varacak.En sonunda;"ben bu ilişkiden sıkıldım"der,kestirip atar.Arkadaşınıza yazık.Adam belliki yiyelim,içelim,gönlümüzü eğlendirelim ama sakın evlilik mevzularına girmeyelim kafasında.

Evlilik düşünen arkadaşınız;yaşını almış,belli olgunluğa erişmiş ve evlilik düşünen bir erkekle görüşseymiş daha iyi olurmuş,vakit kaybı olmazmış onun için.Arkadaş aracılığıyla tanışma yada görücü usulü bile olabilir.Evliliği gerçekten düşünen adam evlilik muhabbetlerinden korkmaz..Düşünün ki o adam tam onun idealindeki biri ama ileriye yönelik hiçbirşey düşünmüyor.Adamla bir geleceği yok.Sonu neye varacak.En sonunda;"ben bu ilişkiden sıkıldım"der,kestirip atar.Arkadaşınıza yazık.Adam belliki yiyelim,içelim,gönlümüzü eğlendirelim ama sakın evlilik mevzularına girmeyelim kafasında.
İşte öyle hovarda bir yapsiida yok onu anlasa zaten bitirirdi anlaşma sadakat sevme konusunda sıkıntı yok tek sıkıntı plan ve hayallerin olmaması . Bı de ayrı şehirde yaşayacaklar araya mesafe girecek edecek yaşlar küçük olsa beklenilir edilir iş olsun okul bitsin vs diye de bunların öyle bir durumu da yok

İşte öyle hovarda bir yapsiida yok onu anlasa zaten bitirirdi anlaşma sadakat sevme konusunda sıkıntı yok tek sıkıntı plan ve hayallerin olmaması . Bı de ayrı şehirde yaşayacaklar araya mesafe girecek edecek yaşlar küçük olsa beklenilir edilir iş olsun okul bitsin vs diye de bunların öyle bir durumu da yok
Belki evlilikten korkuyordur,sorumluluk almak istemiyordur.Ailevi ve maddi problemlerinin arasında evlilikle uğraşmak istemiyor da olabilir?Bence adam düşünmüyorsa kadın hiç zorlamasın.Ünlüler de;"ben evlenmeyi düşünmüyorum"deyip kız arkadaşından ayrılıyor birkaç ay sonra başka bir kızla tanışıp yıldırım nikahı kıyıyor?Belki de onunla evlilik düşünmüyordur,bu onu sevmesine engel değil.

Belki evlilikten korkuyordur,sorumluluk almak istemiyordur.Ailevi ve maddi problemlerinin arasında evlilikle uğraşmak istemiyor da olabilir?Bence adam düşünmüyorsa kadın hiç zorlamasın.Ünlüler de;"ben evlenmeyi düşünmüyorum"deyip kız arkadaşından ayrılıyor birkaç ay sonra başka bir kızla tanışıp yıldırım nikahı kıyıyor?Belki de onunla evlilik düşünmüyordur,bu onu sevmesine engel değil.
Biz de öyle düşünüyoruz evlilik düşünüyorlar zaten ama belli kişilerle istee istemiyorsa onu istemyodur net açık secik

Back
X